❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaAgnieszka1989 wrote:Pierwsza ciaze skończyłam na +20 kg dlatego teraz mi waga nie pasuje
-
Ja dziś nie czuje mojego cudaka. I to mnie .martwi od 3 dni czułam go na rano, teraz cisza. Oby się uaktywnił niedługo. Muszę wypożyczyć detektor tętna bo zwariuje. Wiem doskonale że na tym etapie ciąży ruchy nie są ciągle mogą się pojawiać później długo nic ale mimo wszystko jakiś stres jest.
Jak z waszymi ruchami czy są regularne ?
Dziś mam wizytę u prof. Pooglądam sobie mojego cudaka, dziś też odbieram wyniki anty xa będę czuła się spokojniejsza wiedząc że dawka heparyny jest wystarczająca. Trzymajcie kciuki za wizytę.
Miłego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 08:00
-
AsIuLa2020 wrote:Miałyście tak, że Wam brzuch zmalał w pewnym momencie?
Od paru dni nam mam dużo mniejszy...
Hmm.. -
Ja dziś odbieram wyniki coombsa... Zaczynam się denerwować. Później wizyta o 14 30 proszę Was o modlitwę 🙏
U mnie wczoraj Mąż pojechal daleko i samochod Mu się zepsuł po drodze... Wrócił w srodku nocy na lawecie.. Cały dzień byłam jakas niespokojna
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem załamana. Dziś minister zdrowia ogłosił ,że w każdym województwie ma być jeden szpital dla zakażonych koronawirusem. I wybrali właśnie mój 😭 mają wypisać pacjentów w dobrym stanie a tych w gorszym przenieść do innych szpitali 😩 wiem że do sierpnia jeszcze trochę ale jakby coś się wydarzyło po drodze to muszę szukać innego szpitala, gdzie nie będzie mojego lekarza 😭😭😭
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje malenstwo sie rusza z rana i wieczorem jak juz sie poloze i odpoczywam, podobno jak lezymy to wtedy sie budzi, a jak chodzimy to je kolysamy usypijac i spi
A co do brzucha to od poczatku mam wrazenie, ze raz mniejszy raz wiekszy 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 12:18
-
AsIuLa2020 wrote:Czy wiecie ile aktualnie śpią przez dzień nasze dzieci ?
I pytanko czy jak śpią to mogą kopać, czy wtedy się nie ruszają?
Dziś coś mniej aktywne i to po jedzeniu i już stres jest.
Moja aplikacja twierdzi, że dziecko teraz jest aktywne przez ok. 5 godzin na dobę, więc raczej dużo śpiNie zauważyłam aż tak dużej aktywności, bo ruchy czuję sporadycznie, najczęściej po posiłku, kiedy nie jestem w miarę zgięta. Natomiast pod koniec pierwszej ciąży miałam zdecydowanie imprezy w brzuchu wieczorem, kiedy juz siadalam spokojnie i dopiero sie zaczynało. A tak całymi dniami spokój, aż liczyłam ruchy. Po narodzinach zdecydowanie to nadrobiła 😊
No i jest pierwszą ofiara w Polsce. Ja zdecydowałam, że idę na urlop do końca miesiąca, żeby nie tracić pełnego wynagrodzenia, bo boję się, że zamkną mi zakład pracy i wtedy zostanę już całkiem na lodzie, a za dużo poświęciłam już na to, żeby mieć przepracowane ciągiem trzy miesiące. Potem już raczej zwolnienie, chociaż inaczej to sobie wyobrażałam. Człowiek dobrze się czuje, chce pracować to zawsze coś.. pecha mam pod tym względem w ciąży. -
Hej. Cały czas Was czytam, ale na pisanie brakuje mi już czasu
Za dwa tygodnie przeprowadzka, więc mam pełne ręce roboty. Dobrze, że mąż na tym zwolnieniu lekarskim, to się przez większość dnia małym zajmuje, a ja się mogę spokojnie pakować
Ja jeszcze nic nie przytyłam... no może pół kiloale w poprzedniej ciąży też dopiero od drugiej połowy zaczęło mi szybko przybywać.
Ruchy czuję dość często i w miarę regularnie, co mnie bardzo cieszy, bo w pierszej ciąży poczułam dopiero w 24tym tygodniu.
Widzę, że w PL mega panika z tym koronawirusem... a tutaj ponad 800 zachorowań już, 4 osoby nie żyją i narazie większej paniki nie widać... w sklepach niczego nie brakuje, ludzie raczej spokojni...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyJadę do kardiologa, udało mi się dziś dostać, ktoś zwolnił miejsce. Zapłacę ale będę miała diagnostykę tych duszności, albo wyjdzie, że to moje nerwy (oby oby).
Na sor teraz to nie jest dobre wyjście. W dzieciństwie miałam bradykardię (ok 40 ud/min), szmery, później ustały, mama i dziadek obciążają mój wywiad, dziadek zmarł , mama chora, więc wolę uważac. W dodatku ciśnienie mam podwyższone co zmierzę -
Mildred i Irola, Kagu kciukacze za wizyty✊☺️
Mildred robiłaś to badanie anty xa prywatnie? Czy lekarz Ci zlecił ?Ile płaciłaś? A robiłaś może badanie INR, ono podobnież też pokazuje czy krew jest Ok. Ja takie ostatnio zrobiłam żeby zobaczyć i nie wiem czy robić inne badanie.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
A ja nie wiem co mam myśleć... Na drzwiach u lekarza kartka z komunikatem - W związku z sytuacją epidemiologiczna wszystkie wizyty odwołane. Komunikat z dnia 12.03. Z godz 13 30. Czyli był godzine wczesniej, wywiesil kartkę i tyle go było widać 😟 i zero kontaktu z Nim jak narazie, na smsy nie odpisuje.... Dlaczego to wszystko teraz musi się dziać??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 15:22
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Bela wrote:Mildred i Irola, Kagu kciukacze za wizyty✊☺️
Mildred robiłaś to badanie anty xa prywatnie? Czy lekarz Ci zlecił ?Ile płaciłaś? A robiłaś może badanie INR, ono podobnież też pokazuje czy krew jest Ok. Ja takie ostatnio zrobiłam żeby zobaczyć i nie wiem czy robić inne badanie.
Robilam prywatnie w Poznaniu w szpitalu w laboratorium hematologicznym. Wedkug mojego hematologa tylko anty xa pokazuje czy dawka heparyny jest odpowiednka, natomiast moj gin kaze zrobic inr aptt to tez zrobilam. Zobacze co mi powie mam anty xa na granicy normy. A inf i aptt w normie. -
Irola wrote:A ja nie wiem co mam myśleć... Na drzwiach u lekarza kartka z komunikatem - W związku z sytuacją epidemiologiczna wszystkie wizyty odwołane. Komunikat z dnia 12.03. Z godz 13 30. Czyli był godzine wczesniej, wywiesil kartkę i tyle go było widać 😟 i zero kontaktu z Nim jak narazie, na smsy nie odpisuje.... Dlaczego to wszystko teraz musi się dziać??
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Irola wrote:A ja nie wiem co mam myśleć... Na drzwiach u lekarza kartka z komunikatem - W związku z sytuacją epidemiologiczna wszystkie wizyty odwołane. Komunikat z dnia 12.03. Z godz 13 30. Czyli był godzine wczesniej, wywiesil kartkę i tyle go było widać 😟 i zero kontaktu z Nim jak narazie, na smsy nie odpisuje.... Dlaczego to wszystko teraz musi się dziać??
Kurcze to slabo ze strony lekarza, ja chodze prywatnie i polozna dzwonila z kliniko z pytaniem jak sie czuje czy jestem zdrowa bo nawet drobny katar dyskwalifikuje wizyte. Dobrze ja rozumiem. Wypozyczylam detektor tetna na 3 tyg przesiedze w domku kilka tygodni zanim zarazenia nie ucichna.