X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    No właśnie ciekawie co ci powie, też mam w normie tak pośrodku inr,aptt
    A ile płaciłaś za anty xa jeśli można wiedzieć?

I czy robiłaś je odrazu po podaniu heparyna, jaką miałaś przerwę ?
    Z góry dziękuje za odpowiedz

Robiłam równo po 4h po podaniu heparyny, od razu trzeba pobrać krew i zbadać dlatego powinno robić się te badanie na jakimś oddziela hematologii w laboratorium, koszt niestety spory 200 zl

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa, dziękuję, aż się zawstydzilam 😊

Jak się czujecie ? Jak nastroje z koronawirusem? Ja się powoli oswajam z tym wszystkim. Na uczelni wprowadzą możliwość studiowania online, więc nie będziemy do tyłu.. robię screeny i uzupełnię listę później. Jak coś macie do uzupełnienia to piszcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 19:10

• Irola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nastrój znacie... :p nogi mi się ugięły jak przeczytałam tą karteczkę... Trzeba się modlić i mieć nadzieję, że będzie dobrze.
    Teraz się cieszę, że zakupiliśmy na prędce ten detektor :D właśnie sprawdzaliśmy serduszko i bije na środku 😍 dwa dni temu bardziej z prawej strony.

Kagu3 lubi tę wiadomość

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Flara Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Mój nastrój znacie... :p nogi mi się ugięły jak przeczytałam tą karteczkę... Trzeba się modlić i mieć nadzieję, że będzie dobrze.
    Teraz się cieszę, że zakupiliśmy na prędce ten detektor :D właśnie sprawdzaliśmy serduszko i bije na środku 😍 dwa dni temu bardziej z prawej strony.

A w jakim mieście mieszkasz ?
    Ja dziś byłam na 10 na wizytę i narazie tez nikt nie mówił ze wizyty będą odwoływać. Kolejna mam dopiero za 4 tyg i to połówkowe, wiec ciekawe co za ten czas się wydarzy.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Irola, trzymaj się. Znajdź innego lekarza zastępczo

• Irola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    A w jakim mieście mieszkasz ?
    Ja dziś byłam na 10 na wizytę i narazie tez nikt nie mówił ze wizyty będą odwoływać. Kolejna mam dopiero za 4 tyg i to połówkowe, wiec ciekawe co za ten czas się wydarzy.
    Okolice Leżajska. 60 km od Rzeszowa.
    No wlasnie zaczęłam się zastanawiać czy gdzieś nie dzwonić, czy ktoś mnie przyjmie bo potem może być jeszcze gorzej... Czy poczekać do tych 2 tygodni do kolejnej wizyty. Koleżanka, która też jest w ciąży pisała mi, że wszystkie gabinety zamknięte i aż mi się w to trochę nie chce wierzyc. Czy któraś z Was jest z moich okolic?

Kagu - dziękuję :*

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    5.12 II 🙏❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co zrezygnowalam z rozszerzonego badania połówkowego. Badania wykonują w szpitalu, albo tak jak chciałam jechać do Gdańska, to odpada. Mój lekarz sprawdził mała dokładnie, jak na połówkowym, mam nadzieję że pracuje w szpitalu i tez potrafi dobrze rozpoznać nieprawidłowości.

A nie wiem, czy się ,chwaliłam, ale mój lekarz jest inicjatorem pierwszych w Polsce porodów metoda faucs. Wkrótce po szkoleniach ta metodą będzie stosowana w Olsztynie, jako alternatywa dla CC. Jest mniej inwazyjna i bezpieczniejsza dla matki i dziecka. Jeśli będę miała CC, to już na pewno tą metodą 😉

• Bela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Robiłam równo po 4h po podaniu heparyny, od razu trzeba pobrać krew i zbadać dlatego powinno robić się te badanie na jakimś oddziela hematologii w laboratorium, koszt niestety spory 200 zl

Kurcze czyli nie w każdym Labie mi to badanie zrobią. Koszt spory ale zdrowie nie ma ceny i chętnie bym to badanie zrobiła. Muszę poszukać gdzie.
    Dzięki za informacje☺️

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie panikuję póki co, dużo bardziej boję się właśnie tej pianki niż samego wirusa...

za 1,5 tyg mam połówkowe, jak mi je odwołają to się chyba p oo popłaczę... od 28.01 nie miałam USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 20:23

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Irola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    ja nie panikuję póki co, dużo bardziej boję się właśnie tej pianki niż samego wirusa...

za 1,5 tyg mam połówkowe, jak mi je odwołają to się chyba p oo popłaczę... od 28.01 nie miałam USG
    Ja też potwornie boję się tej całej sytuacji i tego, że mogę mieć w ogóle problem dostać się gdzieś do lekarza 😟

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    5.12 II 🙏❤️

• Evli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od poniedziałku wszystkie szkoły zamknięte i odwołują zabiegi w szpitalach... i teraz ciekawe co z moja wizytą 😔 kurcze usg miałam miesiąc temu 😔
    Macron powiedział że to dopiero początek... moje wyjazdy za granice w kwietniu poszły się ***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 20:46

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny ale my i tak jesteśmy w lepszej sytuacji niż te dziewczyny które są przed nami i czekają na pierwsza wizytę serduszkową lub prenatalne, bo prenatalne czekać nie mogą.. My już czujemy po mału ruchy/lub zaczniemy czuć, na tym etapie już jest bardziej „bezpiecznie” 🙂

tym_janek lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Irola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeśli połówkowe w ogóle się nie odbędą? 😖 To też są określone tygodnie ciąży na wykonanie tego badania, prawda?

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    5.12 II 🙏❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przychodnia mojego diabeto już zamknięta od poniedziałku. Całe szczęście, że moge się z nią skontaktować przez mamę. No ale niefajnie się robi.

• Evli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na połówkowych sprawdza się narządy wszystkie dokładnie wiec jeśli sprawdzi się je tydzień czy 2 później to nie wiem co to za różnica, widać lepiej będzie. Tak mi się wydaje w każdym razie 🙆‍♀️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    A co jeśli połówkowe w ogóle się nie odbędą? 😖 To też są określone tygodnie ciąży na wykonanie tego badania, prawda?
    Połówkowe ma duży margines czasu do wykonania. Można je ewentualnie zrobić trochę później. Jakoś do 26 tc da się ocenić. Mam nadzieję, że się nie mylę, w razie czego proszę poprawcie mnie :)

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podczytuje was od kilku dni a przynajmniej staram się bo jestem u mamy i odwiedzam rodzinkę. Wszędzie jest panika z tym wirusem w marketach podobno półki puste bo nie muszę na szczęście chodzić na zakupy i unikam skupisk ludzi a jak odwiedzam koleżankę ialbo kogoś z rodziny to się najpierw upewniam czy nigdzie nie wyjeżdżali ostatnio. Chyba od dwóch dni zaczynam czuć delikatne ruchy ale nie wiem czy napewno bo to pierwsze maleństwo przeważnie wieczorem przed zaśnięciem bo tak w dzień to mam sporo wrażeń bo do końca tygodnia jestem u mamy i chce wszystkich najbliższych odwiedzić bo już napewno nie przyjadę do domu dopóki maleństwo się nie urodzi i będzie miało z kilka miesięcy. U mnie brzuszek już dosyć spory i widoczny juz😁 nie wiem ile teraz przybrałam bo jak to u rodzinki wszyscy starają się "wepchac" we mnie jedzenie więc aż się boję jak wrócę do domu i wejdę na wage😂 Tak zaczęłyście też pisać o tych wizytach ja mam wizytę 25marca mam nadzieję że się odbędzie bo teraz tylko raz na miesiąc mam wizytę i chce wiedzieć co z malenstwem się dzieje i chce poznać płeć wkoncu bo ostatnio się zawstydzilo i nie pokazali co ma między nozkami

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kurcze ale się rozpisalam😂 tak to jest jak tyle tematów mnie ominęło i dopiero jest chwila by wszystko przez tyle dni nadrobic😉

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się boję też wracać do Warszawy bo już tyle przypadków i nie ominie mnie w domu jeżdżenie na zakupy do marketu a jeszcze też przed wizytą muszę zrobić badania w laboratorium

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie nie ma już znaczenia czy ktoś wyjeżdżał czy nie. Kto miał przywieźć wirusa to już przywiózł i teraz się sieje w granicach kraju również. WHO zakłada, że finalnie, przy zachowaniu wszelkich środków ostrożności 2/3 populacji świata zarazi się wirusem. Chodzi tylko o to aby to się rozłożyło w czasie a nie wszyscy na raz. Więc jak już pozamykali te szkoły z nakazem siedzenia w domu, to już siedźmy w tym domu :) Finalnie i tak pewnie z większość z nas się zarazi, trzeba mieć tego świadomość, ale chrońmy starszych, chorych i dajmy szansę ochronie zdrowia jakoś się ogarnąć, więc siedźmy w tych domach, a do bliskich można zadzwonić lub pogadać na skype czy cokolwiek <3 Nie ma co panikować, ale warto wykazać się solidarnością w działaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 23:29

megson91, Niki345, agniecha2101, Nadzieja777, AgaAgnieszka1989 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ