X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Aktualnie nie ma już znaczenia czy ktoś wyjeżdżał czy nie. Kto miał przywieźć wirusa to już przywiózł i teraz się sieje w granicach kraju również. WHO zakłada, że finalnie, przy zachowaniu wszelkich środków ostrożności 2/3 populacji świata zarazi się wirusem. Chodzi tylko o to aby to się rozłożyło w czasie a nie wszyscy na raz. Więc jak już pozamykali te szkoły z nakazem siedzenia w domu, to już siedźmy w tym domu :) Finalnie i tak pewnie z większość z nas się zarazi, trzeba mieć tego świadomość, ale chrońmy starszych, chorych i dajmy szansę ochronie zdrowia jakoś się ogarnąć, więc siedźmy w tych domach, a do bliskich można zadzwonić lub pogadać na skype czy cokolwiek <3 Nie ma co panikować, ale warto wykazać się solidarnością w działaniu :)

Uwielbiam Twoje podejście do medycznych spraw 💜💜💜

tym_janek lubi tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌞

A co to jeszcze wszystkie śpią?

Dzionek dziś o wiele lepiej się zapowiada bo od rana słoneczko. Przynajmniej z psem będzie jak wyjść.

Temat korona już chyba wyczerpany choć ciągle będziemy o tym mówić ale może by tak o czymś innym popisać co by rozluźnić nieco atmosfere 😉

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

i u nas od rana słonce <3 ja co prawda w pracy, ale nawet pracuje się lepiej jak za oknem słońce :)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    U nas też zapowiada się słonecznie.

Ja tam swoja wczorajszą wizytę przełożyłam. Zobaczymy jak się sytuacja wyklaruje.

Mój brzuch przez ostatnie tygodnie tak wywaliło, boję się że znowu jakiś wielkolud mi się szykuje i że znowu będzie problem z wodami plodowymi....

• Irola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja się nie mogę wypróżnić drugi dzień... Ehhh już próbuje wszelkich sposobów. Może jeszcze się uda. Brzuch dołem zaczyna mnie bolec, może to rzeczywiście od zaparć były te boleści ostatnio.
    Kochane, zastanawiam się czy szukać gdzieś lekarza na prędce aby jeszcze się przebadac? Bo mam wrażenie że tego 25 wizyta się nie odbędzie... Skoro teraz jest taka panika, to za tydzień będzie jeszcze większą. Przewidują wtedy zakażonych w tysiącach. Może więc warto teraz kogoś szukać, co myślicie? A może siedzieć w domu narazie i starać się unikać wszelkich zagrożeń z tym wirusem. Sama nie wiem...

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • zazu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola chyba bym szukała na teraz... Ja jutro jadę się zobaczyć z moja lekarka a potem nie wiem co będzie... Nastawiam się że będzie jeden wielki burdel i problem z dostępem przez dłuższy czas. Przeraża mnie to bo jestem w najgorszym momencie ciąży, w poprzedniej zaczęły się na tym etapie problemy z szyjka i miałam pessar już. Teraz na razie nie założą bo jest "za dobrze" ale zdaje sobie sprawę że to się może zmienić na dniach czy tygodniach... Czyli w najgorszym momencie kiedy epidemia będzie szalała. I myślę że nikt mnie poważnie nie potraktuje wtedy bo będą.mieli większe problemy.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam mojego 194 g cudaka. Ma się dobrze. ❤️❤️❤️

url=https://naforum.zapodaj.net/f47363201782.jpg.html]f47363201782.jpg[/url

Jest cudowny !!! ❤️❤️😍

url=https://naforum.zapodaj.net/af1adf4429ab.jpg.html]af1adf4429ab.jpg[/url

Kagu3, Kropka4, zazu, aniołkowa_mama, m@rzenie, Iskierka87, megson91, Mała_Gwiazdka, Kindoll, to_tylko_ja, kasia_pra, darkestfear, agniecha2101, Zozo, Malutka_94, MartitaS, Bela, Mirabelka02, tym_janek, OranżadA lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola lekarz zostawił mi neoparin 0,4 nadal, wyniki według lekarza są dobre ładne aptt i INR.

Na twoim miejscu tez bym szukała na prędko jakiegoś lekarza, niech sprawdzi co i dzidzi.

Mój mi wczoraj zrobił ala połówkowe. Narządy są dobrze pracują serce zdrowe. Więc jestem spokojniejsza. Dziś przychodzi detektor tętna tym bardziej będę spokojniejsza.

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za 2 tygodnie dopiero i jeśli nie zgodzą się na pracę zdalną to przejdę na L4 bo nie ma co kusić losu i narażać siebie i swoje dzieciątko. Chociaż trochę zmniejsze ryzyko zachorowania na koronawirusa. Tylko muszę się z moją lekarką skontaktować czy mnie przyjmie w najbliższym czasie o ile jeszcze przyjmuje...

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred Cudeńko 😍

Dziewczyny czy Wy macie już coś kupione dla maluszków? Jeśli tak to co?

• Irola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Leżajsku kolejne 2 przypadki zachorowań, jeden z pacjentów przebywa w szpitalu w Leżajsku właśnie (!!!), który szpitalem zakaznym nie jest... Stąd to nagłe poruszenie, może lekarze są objęci kwarantanną?
    Ja już sama nie wiem dziewczyny, czy to teraz siedzieć w domu czy jeszcze się gdzieś próbować dostać skoro narazie nic mi nie jest. Przyjdzie Mąż na przerwę to jeszcze z Nim pogadam, ale normalnie poty mnie zlały 😲

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    5.12 II 🙏❤️

• zazu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola.zrobisz jak uważasz oczywiście ale wg mnie będzie tylko gorzej i gorzej. Epidemia się nie skończy w miesiąc. Może w letnie miesiące zaczniemy się z tego cholerstwa powoli wygrzebywać. Więc jeśli coś robić, szukać lekarza, konsultować itp to wg mnie teraz, nie ma na co czekać.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Flara Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Mildred Cudeńko 😍

Tak, 2 urocze smoczki i przytulankę wieloryba :)
    Także zaczynam od najbardziej potrzebnych rzeczy :)

Iskierka87, Kindoll lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Irola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Irola.zrobisz jak uważasz oczywiście ale wg mnie będzie tylko gorzej i gorzej. Epidemia się nie skończy w miesiąc. Może w letnie miesiące zaczniemy się z tego cholerstwa powoli wygrzebywać. Więc jeśli coś robić, szukać lekarza, konsultować itp to wg mnie teraz, nie ma na co czekać.
    Masz rację Zazu... Najlepiej było by się zbadać jeszcze teraz, tylko ja się na ten moment cholernie boję wyjsc z domu 😟 wczoraj jeszcze byliśmy przecież w tym Leżajsku, na korytarzu gdzie ten lekarz chodził... 😲 Ja już mam dość :(
    Tak zasnąć najlepiej i obudzić się za kilka miesięcy...

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    5.12 II 🙏❤️

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam już trochę ubranek na wyprzedaży z Zary i Newbie :) w sumie ubranka i buciki najbardziej mnie cieszą :) zobaczcie jakie mam buciki dla małego, dzisiaj przyjdzie czapeczka do kompletu :)
    5ac3ae697514.jpg

chyba poproszę męża, żeby wszedł na strych i przyniósł kartony ubrań po córce. To przejrzę, które są w miarę uniwersalne i nadadzą się na chłopca :)

Ja mam wizytę 26 marca. Trochę się boje bo mój lekarz też pracuje w szpitalu, a poza tym ma 50 pacjentek dziennie. Ale na razie o tym nie myślę za dużo, mam nadzieję że się uda to chociaż trochę opanować. Teraz do poniedziałku nie wychodzimy z domu, poczekamy na rozwój wydarzeń

Kagu3, zazu, Iskierka87, agniecha2101, Kindoll lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym dzisiaj zaczynamy 5 miesiąc!

Kagu3, zazu, agniecha2101 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola współczuję Ci... Leżajsk to moje rodzinne strony więc też się zaczynam martwić tym wszystkim.
    Właśnie mnie to dziwi, że nie przetransportowali tego pacjęnta go do Łańcuta... Szukaj lekarza jak najszybciej bo jak zazu pisze to się tak szybko nie skończy. Bedzie wiecej przypadków i tym bardziej bedą wszystko odwoływali i zamykali gabinety. Wiem ze w Leżajsku przyjmuje jeszcze Zajączkowski, a on jest chyba z Rzeszowa albo tam też przyjmuje. Jak w Leżajsku wszystko pozamykane to może próbuj uderzyć na Rzeszów. Wiem, że jest kawałek, ale chyba teraz lepiej niż jak to się dalej rozprzestrzeni.

3bb28da322.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola, znajdź lekarza, bo się nakręcasz dodatkowo przez strach, że ktoś Cię zostawi bez opieki. W razie czego odwołasz wizytę 😘 u nas piękna pogoda

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola poszukaj kogoś, będziesz spokojniejsza ☺ ja do swojej lekarki mam 115 km, na szczęście droga ładna i zajmuje nam 55 min.
    Niewiadomo jaka będzie sytuacja ale nie zapowiada się ciekawie...

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Mildred Cudeńko 😍

Ja jeszcze nic nie kupiłam. Nie pewbosci co do płci i jeszcze się trochę boję ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ