X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na prenatalnych bądź na wizytach zwykłych lekarze mówią wam coś na temat wód płodowych? Czy jest ich odpowiednią ilość itp? Czy to dopeiro na połówkowych się sprawdza?

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Dziewczyny czy na prenatalnych bądź na wizytach zwykłych lekarze mówią wam coś na temat wód płodowych? Czy jest ich odpowiednią ilość itp? Czy to dopeiro na połówkowych się sprawdza?

Ja do tej pory nie mam żadnej informacji na temat wód płodowych.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• zazu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Ja mam na każdej wizycie informacje że ilość płynu owodniowego jest prawidłowa.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Ja mam na każdej wizycie informacje że ilość płynu owodniowego jest prawidłowa.

W książęce ciąży jest to odnotowane ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• zazu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    W książęce ciąży jest to odnotowane ?
    Nie, dostaje zawsze kartkę z dokładnym opisem USG, wszystkimi pomiarami, zaleceniaminitd i tam jest ta informacja w opisie USG

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Flara Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:

Ja teraz jeszcze nie miałam od niego info na ten temat, ale pamietam ze w pierwszej ciąży też nie zawsze mówił, bo ogólnie dużo gadamy i nie zawsze wychodzi ten temat, ale gdzieś tak po 20 tygodniu w raporcie jakie dostaje po USG było info o wodach

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Ja też mam na każdym opisie że ilość wód prawidłowa, ale dokładnego pomiaru afi jeszcze nie ma

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. To będę pytać na najblizszej wizycie o to i żeby mi te szyjkę w końcu zbadala bo Oststnio tego nie zrobiła...

Dziś miałam mieć dodatkowa wizytę w lux medzie ale zrezygnowałam dla własnego spokoju i bezpieczeństwa bo tam ponoć też sporo chorych jest, choc chciałam zobaczyć znów bąbelka. Najlepiej by było jak bym miała to usg w domu 😁

• Irola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Leżajsku kolejne dwa przypadki i szpital zamknięty... Nie przyjmuje nawet na porodowke. Taki komunikat został wydany od dyrekcji szpitala 😟

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Evli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Na tym etapie ciąży z tego co mi wiadomo to się wód nie mierzy. Jedynie jest zapis że ilość prawidłowa.
    Jeśli nie macie zapisu to się nie martwcie, jeśli byłby problem to widać to od razu, a raczej nie widać by było dziecka..ja w I ciąży nie miałam wód wiec już od przystawinienia głowicy do brzucha widać było że jest niedobrze, bo nie ma tej czarnej otoczki wokół dziecka.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Flara Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak uważam, czasem nawet jak nie o wszystkim mówią, to na pewno na takie podstawowe rzeczy jak ilość wód zawsze zwracają lekarze uwagę.
    Ja chyba ilościowo w poprzedniej ciąży nie miałam podawane, mój lekarz mówił ze mierzy ilość dopiero jak widzi wizualnie że jest jakieś zagrożenie.
    Oczywiście jak coś was niepokoi to warto dopytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 11:24

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, powiem Wam, że jak tak Was czytam, to też zaczynam się martwić swoimi wizytami. W poniedziałek chciałam iść do laboratorium na wyniki, a w czwartek wizyta. 30 marca polowkowe. W moim mieście póki co 3 osoby są objęte kwarantanną.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na badaniach. Cisza i spokój, nie było nikogo oprócz mnie 😊 mam to szczęście, że mój lekarz otworzył laboratorium przy swoim gabinecie i chyba tylko jego pacjentki z niego korzystają 😊

Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara poka tego wieloryba 😃

Mała_Gwiazdka cudne buciki jejuniu 🤩

Ja dziś pojechałam do miasta żeby małej coś kupić ale ceny mnie powaliły. Postanowiłam że następnym razem coś upoluje teraz kupiłam sobie bluzę i kilka obszerniejszych ciuchów. Za to babcia tj moja mama kupiła już kilka rzeczy i tylko mi przykro bo miała do mnie jutro przyjechać a przez te dziadostwo się nie zobaczymy 😔

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to szczęście że sporo rzeczy odziedziczyłam po szwagierce i teraz jak wrócę do domu to po przebieram i dokupię resztę rzeczy

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam propozycje ciuszków ale chcę by moja córcia miała nowe, które sama dla niej wybiorę to dla mnie mega radość tym bardziej że córcia jest moim osobistym cudem po tylu latach walki ❤️

Ja o tych wodach co piszecie też nic nie wiem. Gin mi nic nie mówił

• Flara Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Flara poka tego wieloryba 😃

Mała_Gwiazdka cudne buciki jejuniu 🤩

Ja dziś pojechałam do miasta żeby małej coś kupić ale ceny mnie powaliły. Postanowiłam że następnym razem coś upoluje teraz kupiłam sobie bluzę i kilka obszerniejszych ciuchów. Za to babcia tj moja mama kupiła już kilka rzeczy i tylko mi przykro bo miała do mnie jutro przyjechać a przez te dziadostwo się nie zobaczymy 😔

A proszę o to i wieloryb i reszta wyprawki :)
    1c8d57dd61d1.jpg

Muszę kiedyś skoczyć do rodziców i przywieźć rzeczy po córce, to może wtedy skuszę się na większe zakupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 12:52

Iskierka87, Starająca, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jaki fajowy 😁 ja póki co mam kilka ciuszków a poza tym nic. A dziś kupiłam dwie czapeczki w Rossmannie 🙂

• Flara Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przygarnęłam 2 walizki ubrań od kuzynki męża jednak sama tez dużo kupiłam, bo sprawiało mi to frajdę no i mam trochę inny gust niż kuzynka :) ale ostatecznie byłam bardzo zadowolona z tych nadmiarowych ciuszków od niej, bo dzięki większej ilości spokojnie robiłam pranie dziecięcych raz na tydzień jak mi się nazbierała pralka cała i nie musiałam się martwić że młodej coś zabraknie bo zawsze miałam te jej ubranka na czarna godzinę a czasami to i kilka razy dziennie trzeba było przebrać jak zdarzały się przecieki :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    A proszę o to i wieloryb i reszta wyprawki :)
    1c8d57dd61d1.jpg

Muszę kiedyś skoczyć do rodziców i przywieźć rzeczy po córce, to może wtedy skuszę się na większe zakupy :)

Mega mi sie podobaja produkty od little dutch ❤️ I tak samo mam plan zakupic te same smoczki 😂 ale poki co nic nie mamy dla malucha

Flara lubi tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ