❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrzę teraz na Sklep Diagnostyki online i jestem w szoku jak podnieśli ceny
Za betę płaciłam 32zł, teraz kosztuje 36zł, TSH płaciłam 19zł, a teraz kosztuje prawie 23zł. FT3 i FT4 po 22zł, morfologię płaciłam 11zł, a teraz ponad 14zł. A robiłam badania jeszcze w styczniu.
(Mam 5% zniżki u nich - dlatego takie dziwne ceny).
Przestałam tam chodzić ze względu na strasznie kolejki do pobrania krwi i zaczęłam chodzić do diagnostyki przy szpitalu i tam za TSH płacę 13zł, mocz 8zł, morfologia 11zł, FT3/FT4 18zł. Zero kolejek, wyniki przez internet. Nie ma też opłaty za pobranie krwi. Żałuję, że nie wiedziałam o tym wcześniej jak robiłam te wszystkie toksomplazmozy, różyczki itd, bo w Diagnostyce za każde jedno badanie płaciłam prawie 40zł, a tam są po 28zł, więc sporo bym zaoszczędziła.
Teraz nie jest dobry czas na to, ale czasem warto poszukać takich nie reklamowanych pracowni analitycznych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 09:41
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g

-
nick nieaktualny
-
dziewczyny które czują ruchy maluszków, czujecie je każdego dnia? Mój mały ma takie swoje "ciche dni" np. przez 2-3 dni czuje jego kopniaki dość wyraźnie rano i wieczorem, a potem kolejne 2 dni nic a nic. Z córką tak nie miałam, ona kopała caly czas
i zaczyna mnie to powoli martwić, ale może mam taki spokojny typ teraz w brzuszku
-
Do mnie wczoraj dzwonili żeby potwierdzić piątkowa wizytę u ginekologa. Tylko prosili żebym przyszła sama i poczekała przed wejściem bo wpuszczają pacjentki pojedynczo. Są dni że już czuję moją mała ale czasem przez dwa dni nic nie czuje i chociaż wiem że ma tam dużo miejsca i może się różnie ułożyć, to na takie sytuacje kupiłam detektor tętna. Mąż lubi też po ciężkim dniu w pracy chociaż chwilkę posłuchać bicia serduszka córeczki. Ten dzięk bardzo nas uspokaja. Trzymajcie się dziewczyny.
-
nick nieaktualnyMała_Gwiazdka wrote:dziewczyny które czują ruchy maluszków, czujecie je każdego dnia? Mój mały ma takie swoje "ciche dni" np. przez 2-3 dni czuje jego kopniaki dość wyraźnie rano i wieczorem, a potem kolejne 2 dni nic a nic. Z córką tak nie miałam, ona kopała caly czas
i zaczyna mnie to powoli martwić, ale może mam taki spokojny typ teraz w brzuszku
Mysle, ze to moze byc kwestia spokojnego malucha, na tym etapie ma prawo byc tak jak piszesz. Ja czuje ruchy od ponad tygodnia i czuje je codziennie, ale jednego dnia kopie mocniej, drugiego leciutko i zazwyczaj po lewej stronie, ale wczoraj takie fikolki wywijalo, ze czulam je z kazdej strony brzucha 😱 czy to normalne? Bo juz sie przyzwyczailam, ze bede czula tylko z jednej strony a tu napastowanie po calym brzuchu 😅 -
Ja mam podobnie. U mnie na dodatek te kopniaczki są mega delikatne. Z chłopcami miałam jakoś inaczej. Od razu było je mocno czuć i często.Mała_Gwiazdka wrote:dziewczyny które czują ruchy maluszków, czujecie je każdego dnia? Mój mały ma takie swoje "ciche dni" np. przez 2-3 dni czuje jego kopniaki dość wyraźnie rano i wieczorem, a potem kolejne 2 dni nic a nic. Z córką tak nie miałam, ona kopała caly czas
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Mała_Gwiazdka wrote:U mnie jak kopie to też po całym brzuchu więc się przyzwyczaiłam że się kręci. Ale wczoraj i dzisiaj od rana nie czuje nic, nawet delikatnego kopniaka.
Ja na twoim etapie tez tak mialam, cos mnie tam puknęlo pozniej wcale nic nie czulam
a teraz czuje wyrazniej.
takze im dalej to bedziesz pewnie częściej czula. U mnie teraz tez nie zawsze o tej samej porze czuc co zawsze. Nieraz sa takie dni ze czuje z samego rana i na wieczor . A czasem ze tylko rano albo wieczorem. Tez roznie ale juz (chyba) codziennie
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
MomOfBoys wrote:Ja mam podobnie. U mnie na dodatek te kopniaczki są mega delikatne. Z chłopcami miałam jakoś inaczej. Od razu było je mocno czuć i często.
Może to jednak dziewczynka i jest delikatniejsza niż starsi bracia 😁
agniecha2101 lubi tę wiadomość

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Ja od paru dni czuję takie pływanie rybki w środku, czasem troszkę mocniej czasem tak delikatnie ❤ przeważnie wieczorem chociaż rano też się zdarza, zazwyczaj jak leżę, na siedząco chyba jeszcze za wcześnie żeby coś poczuć 😊

-
tym_janek wrote:Maść linomag zielona jest spoko i bephanten maść też jest spoko
a główkę o ile pojawi się w ogóle ciemieniucha. U mojej pojawiała się ok. 6 mc dopiero i po jednym wyczesaniu z oliwa z oliwek bylo po problemie. Niektore dzieci w ogole nie maja a inne maja
ale zasadniczo kazdy tluszcz i albo miekka szczotka albo tetrowka zgnieciona dadza rade 
Dziękuję za rady 😘 screenshotsy porobione 💪
Co do badań to muszę coś ogarnąć, tak za 2-3 tyg max, bo mi tsh skacze i wolę kontrolować oraz morfologie i mocz. Tylko u nas problem bo laboratoria pozamykane ale zobaczę czy nasza diagnostyka też ma możliwość pobrania materiału w domu.
Ja w poniedziałek z rana miałam jednorazowo ala biegunkę już się martwiłam że coś mnie dopadło bo przeważnie miałam zaparcia. Mdłości jeszcze mi się zdarzają. W piątek sniadanie zwróciłam, a we wtorek nie skończyłam obiadu bo już mnie brało na wymioty ale leżenie mnie uratowało.
-
Hehe. Też mi to przemknęło przez myśl. Ale staram się nie nakręcać w tę stronę. Chociaż i tak nadzieję ciągle mam, a tu przez cholernego wirusa z Chin muszę dalej czekać. Na połówkowych płeć powinna być już raczej pewnikiem.Kropka4 wrote:Może to jednak dziewczynka i jest delikatniejsza niż starsi bracia 😁
agniecha2101 lubi tę wiadomość

04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Już po szczegółowym usg 😁 męża jednak wyrzucili ze szpitala.
Także mamy 243 gramy zdrowej dziewczynki 😍😍😍🥰🥰🥰
Nadzieja777, aniołkowa_mama, Kagu3, m@rzenie, kasia_pra, zazu, i_ka, Iskierka87, darkestfear, MartitaS, Zozo, Mirabelka02, MomOfBoys, Mała_Gwiazdka, Kropka4, Kindoll, Malutka_94, megson91, Niki345, to_tylko_ja, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
cudownieEvli wrote:Już po szczegółowym usg 😁 męża jednak wyrzucili ze szpitala.
Evli lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1
-
nick nieaktualny
-
Cudownie 😍Evli wrote:Już po szczegółowym usg 😁 męża jednak wyrzucili ze szpitala.
Evli lubi tę wiadomość

20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️