❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySuper psiaki ❤️, okna się umyje,a ja za to mam pozaciągane firanki przez koty i muszę je często wymieniać.Szkodniki jedne,ale kochane.
Dziewczyny,macie śliczne brzuchy,podobno one rosną skokowo a nie liniowo i ja właśnie czekam na ten swój skok,bo wydaje mi się,że brzuch mi stanął.Aczkolwiek w nocy z niewiadomych powodów spuchł mi i wyglądałam jak w 9 miesiącu,musiałam trochę pochodzić i zrobił się normalny,w ogóle na wieczór robi się większy i twardszy.
MomOfBoys masz możliwość iść prywatnie?Ja bym chyba tak długo nie wytrzymała i stres by mnie zżarł. -
cela1518 wrote:Dla mnie jest duży porównując mój brzuch sprzed ciazy😉
Dziękuje ❤️ Piękny brzusiochoć mogłaś się trochę napiąć co by mi raźniej było 😁😁😁🙈
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Zazu dziękuję za wyczerpującą listę wyprawkową 😘 takie informacje od Was są naprawdę cenne 😊
Piękne brzusie macie dziewczynki i pieski też cudne 😊 zawsze mi się marzył husky ale nie miałabym dla niego tyle casu na spacery co potrzebuje, a mąż.to już całkiem a nie chcę krzywdzic psiaka także zdecydowaliśmy że weźmiemy akitę inu i czekamy aż się urodzi u mojego znajomego, a ostatnio pogardziła samcem także tego... 😂 prędzej będzie dzidziuś u nas 😍zazu lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Ja też taki miałam w drugim miesiącu 😂 naprawdę mam duży brzusio chociaż jestem szczupła ale odkąd pamiętam to najszybciej mi brzuch wywalało, wystarczy że się objadłam albo dużo napiłam i często miałam wzdęcia więc czasami miałam taki jak Ty teraz nie będąc w ciąży 😂
-
Dziewczyny, czy podzielcie się wrażeniami jeśli byłyście już na połówkowych.
W którym tygodniu byłyście i jak duże dzieciaczki były ?
Ja byłam dziś, potwierdziła się dziewczynka !! Badania idealnie w normie, cała i zdrowa.
Waży już 246g. Zawsze byłam szczupła więc okazuję się że będzie również drobna.
Malutka_94, Kindoll, Kropka4, m@rzenie, MartitaS, Mirabelka02, aniołkowa_mama, megson91, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dziewiczy piękne brzuszki 😍 Nadzieja777 ale duży 😲 aż trudno uwierzyć, że między nami tylko 9 dni różnicy 🙈 zazdro 😉🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Zazu dziękuję za wyczerpującą listę wyprawkową 😘 takie informacje od Was są naprawdę cenne 😊
Piękne brzusie macie dziewczynki i pieski też cudne 😊 zawsze mi się marzył husky ale nie miałabym dla niego tyle casu na spacery co potrzebuje, a mąż.to już całkiem a nie chcę krzywdzic psiaka także zdecydowaliśmy że weźmiemy akitę inu i czekamy aż się urodzi u mojego znajomego, a ostatnio pogardziła samcem także tego... 😂 prędzej będzie dzidziuś u nas 😍
Zdecydowanie husky sa wymgajace, my poswiecamy im duzo czasu, pare km dziennie, w weekendu ok 10, ale i 20 sie zdarzalo, ja teraz w ciazy troche wymiekam, ale maz twardo z nimi maszeruja 🐕 Mam nadzieje, ze po porodzis bedziemy dalej kontynuowac swoje lesne przygody, ale juz w 5 ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 19:50
-
Niki345 wrote:Dziewiczy piękne brzuszki 😍 Nadzieja777 ale duży 😲 aż trudno uwierzyć, że między nami tylko 9 dni różnicy 🙈 zazdro 😉
Ja tu nie widze powodów do zazdrości 😁 muszę go sobie jutro zmierzyć z ciekawości 🤔😁 mam gdzies wymiary z samego początku to zobaczę jak urósł 🤔7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
nick nieaktualnySluchajcie dziewczyny, moja przyjaciolka zaszla w ciaze w tamten poniedzialek zrobila bete i wyszlo 94, ale zaczely jej sie plamienia i zaraz krwawienia, pobiegla do lekarza ale oczywiscie jeszcze nic nie bylo widac, lekarz ja uspokajal, ale mowilam zeby zrobila bete znowu, w czwartek zrobila i wyszlo 52...dalej krwawila, ale z ciekawosci zrobila zwykly test w ten poniedzialek i wyszly jej dwie kreski, stwierdzilam, ze powinna juz raczej spasc beta jak byla taka mala, ale mowie zrob jeszcze raz bete zeby wiedziec czy spadla, dzisiai zrobila a tam 121..o co chodzi? Byla u lekarza, dalej nic nie widac. Bete robila w trzech roznych przychodniach, ale wyniki przychodzily z „diagnostyka” zawsze, ale nawet jesli trzy rozne przychodnie to chyba nie byloby takich roznic mimo wszystko? Ja to juz zaczelam myslec, czy to nie ciaza pozamaciczna.. czy z czegos takiego moze wyjsc jeszcze zdrowa ciaza? W pt ma powtorzyc bete jeszcze raz..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 20:21
-
darkestfear wrote:Sluchajcie dziewczyny, moja przyjaciolka zaszla w ciaze w tamten poniedzialek zrobila bete i wyszlo 94, ale zaczely jej sie plamienia i zaraz krwawienia, pobiegla do lekarza ale oczywiscie jeszcze nic nie bylo widac, lekarz ja uspokajal, ale mowilam zeby zrobila bete znowu, w czwartek zrobila i wyszlo 52...dalej krwawila, ale z ciekawosci zrobila zwykly test w ten poniedzialek i wyszly jej dwie kreski, stwierdzilam, ze powinna juz raczej spasc beta jak byla taka mala, ale mowie zrob jeszcze raz bete zeby wiedziec czy spadla, dzisiai zrobila a tam 121..o co chodzi? Byla u lekarza, dalej nic nie widac. Bete robila w trzech roznych przychodniach, ale wyniki przychodzily z „diagnostyka” zawsze, ale nawet jesli trzy rozne przychodnie to chyba nie byloby takich roznic mimo wszystko? Ja to juz zaczelam myslec, czy to nie ciaza pozamaciczna.. czy z czegos takiego moze wyjsc jeszcze zdrowa ciaza? W pt ma powtorzyc bete jeszcze raz..
Nie wypowiem się , bo u mnie jeśli spadała to kończyło się to krwawieniem i to był koniec .. natomiast serce ściska co ona musi czuć . Pamietam te bety z grudnia jakby to było wczoraj. Z początku ciąży miałam wrażenie, że będzie potrzebna mi pomoc psychologa lub psychiatry, bo tak bardzo byłam przerażona.. eh. Mocno trzymam za nią kciuki żeby jednak stał się cud.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 20:27
darkestfear lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
darkestfear wrote:Sluchajcie dziewczyny, moja przyjaciolka zaszla w ciaze w tamten poniedzialek zrobila bete i wyszlo 94, ale zaczely jej sie plamienia i zaraz krwawienia, pobiegla do lekarza ale oczywiscie jeszcze nic nie bylo widac, lekarz jw uspokajal, ale mowilam zeby zrobila bete znowu w czwartek zrobila i wyszlo 52...dalej krwawila, ale z ciekawosci zrobila zwykly test w ten poniedzialek i wyszly jej dwie kreski, stwierdzilam, ze powinna juz raczej spac beta jak byla taka mala, ale mowie zrob jeszcze raz bete zeby wiedziec czy spadla, dzisiai zrobila a tam 121..o co chodzi? Byla u lekarza, dalej nic nie widac. Bete robila w trzech roznych przychodniach, ale wyniki przychodzily z „diagnostyka” zawsze, ale nawet jesli trzy rozne przychodnie to chyba nie byloby takich roznic mimo wszystko? Ja to juz zaczelam myslec, czy to nie ciaza pozamaciczna.. czy z czegos takiego moze wyjsc jeszcze zdrowa ciaza? W pt ma powtorzyc bete jeszcze raz..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 20:29
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
to_tylko_ja wrote:A patrzyłaś na znanylekarz czy jacyś prywatni lekarze nie mają dostępnych terminów na już? U mnie w mieście sporo prywatnych nadal przyjmuje i zwalniają się miejsca nawet u bardzo dobrych lekarzy, bo ludzie rezygnują z wizyt.
Wiadomo, że nie musi Ci ciąży prowadzić, ale zawsze to byś się spokojniej poczuła po kontrolnej wizycie, bo dwa miesiące bez wizyty to strasznie długo.
Nadzieja, jaki Ty masz już duży brzuszek
Zadzwoniłam tylko później do Gamety, tam gdzie mam mieć połówkowe na początku kwietnia. Babka w recepcji powiedziała, że nie odwołują wizyt kobiet w ciąży, przynajmniej tych zaplanowanych, więc trochę mi ulżyło. Ale tak do końca niczego już nie jestem pewna, bo kto wie co będzie za dwa tygodnie. To kawał czasu w obecnej sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 20:49
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
darkestfear wrote:Sluchajcie dziewczyny, moja przyjaciolka zaszla w ciaze w tamten poniedzialek zrobila bete i wyszlo 94, ale zaczely jej sie plamienia i zaraz krwawienia, pobiegla do lekarza ale oczywiscie jeszcze nic nie bylo widac, lekarz ja uspokajal, ale mowilam zeby zrobila bete znowu, w czwartek zrobila i wyszlo 52...dalej krwawila, ale z ciekawosci zrobila zwykly test w ten poniedzialek i wyszly jej dwie kreski, stwierdzilam, ze powinna juz raczej spasc beta jak byla taka mala, ale mowie zrob jeszcze raz bete zeby wiedziec czy spadla, dzisiai zrobila a tam 121..o co chodzi? Byla u lekarza, dalej nic nie widac. Bete robila w trzech roznych przychodniach, ale wyniki przychodzily z „diagnostyka” zawsze, ale nawet jesli trzy rozne przychodnie to chyba nie byloby takich roznic mimo wszystko? Ja to juz zaczelam myslec, czy to nie ciaza pozamaciczna.. czy z czegos takiego moze wyjsc jeszcze zdrowa ciaza? W pt ma powtorzyc bete jeszcze raz..
U mnie przy ciąży pozamacicznej beta pięknie rosła. Aż zaczęłam krwawić i mocno bolał mnie brzuch jak na okres (to się działo na etapie gdy beta była powyżej 2000). Lekarz, który usuwał tę ciążę z jajowodu mówił, że zarodek bardzo dobrze się rozwijał tylko trafił w złe miejsce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 21:08
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualny
-
darkestfear wrote:Caly czas krwawi od tamtej srody 🙈 chcialabym ja jakos pocieszyc, ale nie wyglada to zbyt dobrze..
Kurczę, ciężka sytuacja 😞 na tym etapie najlepiej kontrolować betę, nic więcej raczej nie można zrobić. I najlepiej robić badanie w tym samym laboratorium.