❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKropka to Ty i tak wyższa ode mnie mnie o 2cm jesteś 😂 hihi
Byłam w pepco na kupiłam małej kilka rzeczy. Jakie taniości kocyk za 9,99, czapeczki po 3,99, rozek kupiłam za 24zl i chyba był najdroższy z wszystkiego co wzięłam 😃 bodziaki świetne też wzięłam 3
Co do wózka to ja bd kupować Camarelo Baleo chociaż się zastanawiałam na Zeo ale w sumie są podobne to po co przepłacać 😉
-
Flara wrote:Mnie mała gondola też nie przeraża, sama mam taka w swoim wózku. Moja córka jeździła niecałe 6 miesięcy i za żadne skarby dłużej nie chciała, a jeszcze spokojnie by się mieściła. Dzieci i tak sporadycznie jeżdżą wyprostowane jak struna, więc nawet jak pod koniec wózkowania trochę nóżki podkurcza to i tak najczęściej w takiej pozycji podróżują i w ogóle im to nie przeszkadza.
Przesadzę dziecia jak się już nie będzie mieścić do spacerówki rozkładanej na płasko, wsadzę w śpiworek i też będzie dobrze
Dla mnie kluczowa przy wyborze wózka była właśnie spacerówka, bo nie chciałam zmieniać wózków.
Ostatecznie i tak kupiłam dodatkowa spacerówkę z takich ultra lekkich, minimalnych po składaniu, z małymi kółeczkami, idealna na podróże samolotem, mogliśmy ja wnosić z nami na pokład i na zakupy w galerii i tym podobne płaskie tereny, ale jako wózek codzienny używałam cały czas spacerówki z zestawy z gondola.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Jeszcze wracając do tej dziewczyny
Owszem, bezpośrednią przyczyną jej śmierci była sepsa, ale najpierw jednak był koronawirus. Nawet mamaginekolog, która jest lekarzem mówi, że sepsa mogła być spowodowana infekcja koronaworusową, a mogła być po Cc.
koronawirus był i na pewno miał swój udział w pogorszeniu stanu tej dziewczyny.
Tak młody organizm często jest w stanie poradzić sobie z posocznicą. Nie wiemy ani w tą stronę , czy poradziłaby sobie bez koronawirusa, ani w tą, czy nie. To jest na tyle nowy wirus, że możemy gdybać. Ale faktem jest, że dziewczyna koronawirusa miała. Nikt też nie podał oficjalnie , jaki był jej stan przed tą 7 doba po porodzie, zanim stwierdzono koronawirus (chyba, że znalazł ktoś jakiekolwiek inne fakty w tym temacie )
Więc tak, temat koronawirusa należy potraktować poważnie, bo jeśli nawet BEZPOSrednia przyczyną śmierci była posocznica, to pośrednia mógł być koronawirus.
Może to też trochę przemówi wielu osobom do rozsądku, młodym, bo wirus prawdopodobnie nie osłabia zdrowego organizmu, ale organizm osłabiony sobie z nim może nie poradzić.
Przepraszam, że ciągnę ten temat, obiecuje , że to już ostatni raz o tym piszę. Z mojej strony zamykam temat, bo to dla mnie temat, który wywołuje wiele emocji, związany z tą dziewczyną.
zazu, agniecha2101, Kropka4, megson91 lubią tę wiadomość
-
Kagu zgadzam się, dokładnie tak samo myślę.
I też mam nadzieję że przemówi to młodym do rozsądku. I akurat tutaj bardzo się cieszę że zrobiła się taka medialna sprawa z tego bo wiele już komentarzy czytałam że ludzie się przestraszyli i zmienili podejście.agniecha2101, megson91 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Jak nie urok to sraczka 😞 tsh mi pieknie poleciało do góry , w życiu nie miałam takiego wyniku ☹️☹️☹️ No szlak ! Na samym początku miałam 2,7 i dostałam euthyrox 25, teraz mam uwaga ! 3,8 😱😱😱 jestem przerażona ! Czy może jej się coś stać przez taki wynik? Badanie robiłam przed zjedzeniem tabletki . O rany rany rany . Wysłałam wyniki lekarzowi ale jeszcze ich nie przeczytał . Martwię się 😞7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
i_ka wrote:Przeczytałam teraz, ze S ma lepsza amortyzację niż M i, ze M jest lepszy do miasta a S na różne nawierzchnie. Ale to było o M a nie M exclusive, trudno znaleźć jakieś porównanie
Ja chyba w takim razie się zdecyduje na S, koleżanka, która go ma i poleca, kupiła jako 3 wózek dla 3 dziecka, wiec ma jakieś porównanie. A wybór jest taki, ze rzeczywiście można oszaleć. Mnie ta mała gondola nie przeszkadza, rzadko dzieci jeżdżą długo w gondoli. W tym M tez zastanawiam się hak będą sprawdzały się te skórzane uchwyty w czasie deszczu albo w ogóle czy nie będą się wycierały.
A ja myślałam, że M jest większe od S 🙈😂 mi też zależy na dobrej amortyzacji i skoro koleżanka jest zadowolona to myślę, że się nie rozczaruje. Fajnie by było zobaczyć wózek na żywo. Ja zawsze uwielbiałam oglądać wszystko co dla maluszków i mi tę radość odebrano gdzie teraz bez skrupułów mogłabym oglądać dowoli bo nie będąc w ciąży mogłam wzbudzać dziwne zachowanie 😂 znalazłam ten wózek w kolorze szarym 2w1 za 1500 zł na babyhit to już całkiem fajna cena 😊 aż tak tanio mi się wydaje 😀
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Iskierka87 wrote:Kropka to Ty i tak wyższa ode mnie mnie o 2cm jesteś 😂 hihi
Byłam w pepco na kupiłam małej kilka rzeczy. Jakie taniości kocyk za 9,99, czapeczki po 3,99, rozek kupiłam za 24zl i chyba był najdroższy z wszystkiego co wzięłam 😃 bodziaki świetne też wzięłam 3
Co do wózka to ja bd kupować Camarelo Baleo chociaż się zastanawiałam na Zeo ale w sumie są podobne to po co przepłacać 😉
Dobrze wiedzieć, że też są tutaj takie małe istotki jak ja 😂 to zakupy udane 😊Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
ag194 wrote:Jeszcze wracając do tej dziewczyny
Owszem, bezpośrednią przyczyną jej śmierci była sepsa, ale najpierw jednak był koronawirus. Nawet mamaginekolog, która jest lekarzem mówi, że sepsa mogła być spowodowana infekcja koronaworusową, a mogła być po Cc.
koronawirus był i na pewno miał swój udział w pogorszeniu stanu tej dziewczyny.
Tak młody organizm często jest w stanie poradzić sobie z posocznicą. Nie wiemy ani w tą stronę , czy poradziłaby sobie bez koronawirusa, ani w tą, czy nie. To jest na tyle nowy wirus, że możemy gdybać. Ale faktem jest, że dziewczyna koronawirusa miała. Nikt też nie podał oficjalnie , jaki był jej stan przed tą 7 doba po porodzie, zanim stwierdzono koronawirus (chyba, że znalazł ktoś jakiekolwiek inne fakty w tym temacie )
Więc tak, temat koronawirusa należy potraktować poważnie, bo jeśli nawet BEZPOSrednia przyczyną śmierci była posocznica, to pośrednia mógł być koronawirus.
Może to też trochę przemówi wielu osobom do rozsądku, młodym, bo wirus prawdopodobnie nie osłabia zdrowego organizmu, ale organizm osłabiony sobie z nim może nie poradzić.
Przepraszam, że ciągnę ten temat, obiecuje , że to już ostatni raz o tym piszę. Z mojej strony zamykam temat, bo to dla mnie temat, który wywołuje wiele emocji, związany z tą dziewczyną.
Ja słyszałam że w ciężkim stanie ją przywieźli i niby nie mogła samodzielnie oddychać. Także myślę, że koronawirus się mocno przyczynil do jej śmierci. Tak właściwie każdy z nas jest inny i nie wiemy jak my byśmy przeszli tę chorobę... Ciężko gdybać i oby nas ominął szerokim łukiem.
-
Kropka4 wrote:A ja myślałam, że M jest większe od S 🙈😂 mi też zależy na dobrej amortyzacji i skoro koleżanka jest zadowolona to myślę, że się nie rozczaruje. Fajnie by było zobaczyć wózek na żywo. Ja zawsze uwielbiałam oglądać wszystko co dla maluszków i mi tę radość odebrano gdzie teraz bez skrupułów mogłabym oglądać dowoli bo nie będąc w ciąży mogłam wzbudzać dziwne zachowanie 😂 znalazłam ten wózek w kolorze szarym 2w1 za 1500 zł na babyhit to już całkiem fajna cena 😊 aż tak tanio mi się wydaje 😀
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Nadzieja777 wrote:Jak nie urok to sraczka 😞 tsh mi pieknie poleciało do góry , w życiu nie miałam takiego wyniku ☹️☹️☹️ No szlak ! Na samym początku miałam 2,7 i dostałam euthyrox 25, teraz mam uwaga ! 3,8 😱😱😱 jestem przerażona ! Czy może jej się coś stać przez taki wynik? Badanie robiłam przed zjedzeniem tabletki . O rany rany rany . Wysłałam wyniki lekarzowi ale jeszcze ich nie przeczytał . Martwię się 😞
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
i_ka wrote:Kochana nie martw się, ja mam podobna sytuacje. Tylko ja do tej pory miałam tsh w normie i nie brałam leków, a w środę na badaniu wyszło mi 3,3. Moja lekarka mówi, ze do 18 tc beta HCG blokuje wzrost tsh, a potem właśnie zdarza się, ze rośnie. Kazała mi zrobić panel tarczycowy i prawdopodobnie trzeba będzie wdrożyć leczenie. Ale oddam krew do badania dopiero w środę na wizycie, żeby nie jeździć tyle razy i mówiła, ze przez te kilka dni nic się nie stanie. Także spokojnie czekaj na odpowiedz lekarza. Pewnie zwiększy Ci dawkę leku.
Dzięki i_ka ale i tak mnie ten wynik martwi7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Nadzieja777 spokojnie, w drugim trymestrze nie ma już takiego zagrożenia podwyższonym tsh w porównaniu do pierwszego. Lekarz zwiększy ci dawkę i będzie ok.
Co do morfologii to ja w pierwszej ciąży tez miałam niektóre parametry obniżone a niektóre zawyzone. Chyba najważniejszy jest poziom hemoglobiny i poziom crp, żeby czy jakaś choroba się nie przyplatala. -
to_tylko_ja wrote:A jaki masz ten wózek 2w1?
Mam joie mytrax, ale w tej wcześniejszej wersji, z małą gondola i ze spacerówka tylko z amortyzowanymi kołami. Teraz mają wersje z większa gondola i ze spacerówka z dodatkową amortyzacją w siedzisku.
Uważam ze spacerówka od nich jest super, składanie jedna ręką, relatywnie niewielki wózek po złożeniu, bardzo duża budka wręcz olbrzymia, na lato idealna, siedzisko rozkładane zupełnie na płasko, duże siedzisko - że spokojnie i 3 latka by wsadził i prowadzi się jedną ręką.to_tylko_ja, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja po wizycie, Dzidzia waży 230g ❤️ nie mam niestety fotki i nie znam płci, nie bardzo chciała współpracować
W moczu wyszły mi bakterie, gin kazała mi zrobić posiew i wziąć Monural bez czekania na wyniki. Ale przeczytałam ulotkę i jest napisane że taka antybiotykoterapia nie jest uważana za właściwą w ciąży. Teraz nie wiem czy go brać... Co byście zrobiły?aniołkowa_mama, agniecha2101, megson91, tym_janek, Bela lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Malutka_94 wrote:Ja po wizycie, Dzidzia waży 230g ❤️ nie mam niestety fotki i nie znam płci, nie bardzo chciała współpracować
W moczu wyszły mi bakterie, gin kazała mi zrobić posiew i wziąć Monural bez czekania na wyniki. Ale przeczytałam ulotkę i jest napisane że taka antybiotykoterapia nie jest uważana za właściwą w ciąży. Teraz nie wiem czy go brać... Co byście zrobiły?
Brałam monural w pierwszym trymestrze na infekcje. przeszlo jak ręka odjął . I wszystko nadal było okitym_janek lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Morfologię mam na granicy , mam wdrożyć żelazo raz dziennie. I powtórzyć badanie moczu , bo uważa , ze najprawdopodobniej zle pobrane . Co do tsh czekam aż się wypowie, bo nie zauważył wyniku na tej kartce i czekam na odp .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 15:53
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Ja jestem po wizycie, maluszek waży już 300 gram i wszystko dobrze u niego 😍❤ następna wizyta za 4 tygodnie i jeśli będzie możliwość to mam zrobić badania, ale nic na siłę żeby się nie narażać.
zazu, Evli, Mirabelka02, Nadzieja777, aniołkowa_mama, Iskierka87, m@rzenie, Malutka_94, Kindoll, MartitaS, to_tylko_ja, agniecha2101, darkestfear, megson91, ewa.katarzyna, tym_janek, OranżadA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutka_94 wrote:Ja po wizycie, Dzidzia waży 230g ❤️ nie mam niestety fotki i nie znam płci, nie bardzo chciała współpracować
W moczu wyszły mi bakterie, gin kazała mi zrobić posiew i wziąć Monural bez czekania na wyniki. Ale przeczytałam ulotkę i jest napisane że taka antybiotykoterapia nie jest uważana za właściwą w ciąży. Teraz nie wiem czy go brać... Co byście zrobiły?