❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bumbox wrote:Dziewczyny, ten test obciążenia glukoza nie dawał mi spokoju
Zadzwoniłam do gina
Są zalecenia MZ o nie zlecaniu tego testu ciężarnym.
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Tym_janek jak zawsze wszystko ładnie ujęłaś 😁
U mnie we Fr odbyła się pierwsza tura wyborów samorządowych w połowie marca.
Niska frekwencja, druga tura nie wiadomo teraz kiedy się odbędzie, możliwe że tą pierwsza turę anulują, a najgorsze w tym wszystkim jest to że teraz te 2 tyg po wyborach już kilka kandydatów zmarło na koronę ...
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyticia9 wrote:Moja wizyta jest aż po świętach i mam nadzieję, że się odbędzie 😔
Marta35, mi też ostatnio twardniał brzuch, lekarka kazała mi brać przez 2 dni nospe 3×1 i na stałe magnez 3×1 i odpukac się uspokoiło, a też się o szyjkę boję. -
ticia9 wrote:Moja wizyta jest aż po świętach i mam nadzieję, że się odbędzie 😔
Marta35, mi też ostatnio twardniał brzuch, lekarka kazała mi brać przez 2 dni nospe 3×1 i na stałe magnez 3×1 i odpukac się uspokoiło, a też się o szyjkę boję.
A jak często odczuwałaś to twardnienie ? Mi się wczoraj raz napieła macica dosłownie na kilkanaście sekund. Nie wiem czy to powód do obaw ?
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Mi też kilka razy dziennie twardnieje (wczoraj naliczyłam 4), ale odpuszcza jak tylko zmienię pozycję, bo głównie twardnieje jak się położę na plecach, albo usiądę mocno wyprostowana.
Mi na poprzedniej wizycie lekarz mówił że o ile to są takie chwilowe twardnienia, nieregularne i bardzo szybko puszczają to są normalne. Gorzej jak bardzo często się powtarzają, albo nie chcą puścić dłużej lub są regularne.Kropka4 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Kropka4 wrote:A jak często odczuwałaś to twardnienie ? Mi się wczoraj raz napieła macica dosłownie na kilkanaście sekund. Nie wiem czy to powód do obaw ?
Kropka, tak ze 4 razy dziennie, ale tak jak pisze Flara puszczało przy zmianie pozycji. Zawsze możesz pobrać magnez jeśli cię to bardzo niepokoi.Kropka4 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakie sklepy online polecacie żeby zamawiać wyprawkę a nie wydać fortuny?
Dzisiaj miałam połówkowe i potwierdziła się córka. 341g szczęścia ❤️ (20+2)m@rzenie, aniołkowa_mama, Kropka4, mommy, Evli, to_tylko_ja, Iskierka87, ewa.katarzyna, Namyria, Bela, Malutka_94, Kindoll, Zozo, MartitaS, megson91, Niki345, Kagu3, tym_janek, Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mój gin powiedział, że dopóki ilość twardnien nie przekracza 10 na dobę i ustepuja po zmianie pozycji to nie ma się czym martwic. A szyjka w poprzedniej ciąży skracala mi się zupełnie bezobjawowo...
Kropka4, tym_janek lubią tę wiadomość
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualnyczekamynaorzeszka wrote:Dziewczyny jakie sklepy online polecacie żeby zamawiać wyprawkę a nie wydać fortuny?
Dzisiaj miałam połówkowe i potwierdziła się córka. 341g szczęścia ❤️ (20+2) -
Bumbox wrote:Dziewczyny, ten test obciążenia glukoza nie dawał mi spokoju
Zadzwoniłam do gina
Są zalecenia MZ o nie zlecaniu tego testu ciężarnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 16:02
-
ewa.katarzyna wrote:na allegro ktoś polecał użytkownika hubiworld - też tam zamawilam i czekam na dostawę 😁
a ubranka zamawiam różnie, ale praktycznie nic nie kupuje w normalnych cenach. Tam gdzie uda się ustrzelić promocję to kupuje
Jakoś mnie nie przekonuje wydawania 100 zł na bodziaka który mały będzie nosić przez miesiącFlara lubi tę wiadomość
-
Ja chyba zamówię sobie glukometr i będę czasem sprawdzać cukry bo nie wierzę że przed 28 tygodniem będzie na tyle spokojna sytuacja.ze zdecyduje się na ogtt
A właśnie, jaki model polecacie (te osoby co korzystają) kupić?
A tak z innej beczki... Czy któraś z Was używa nawilżacza powietrza w domu? Potrzebuje zamówić do sypialni bo jest koszmarnie suche powietrze u nas.
Na co zwrócić uwagę? Jakiś sprawdzony model?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
SierpniOla wrote:Dziewczyny, mam okazję kupić taki wózek, ponoć w stanie idealnym, co sądzicie?
Wózek Bebetto Nico Plus
https://apollo-ireland.akamaized.net/v1/files/3opeficxlsaz2-PL/image;s=1000x700
A w jakiej cenie, bo nowe wózki z Bebetto można kupić za 1600zł z lepszych kolekcji, te słabsze około 1200zł za 2w1? To chyba bardzo stary wózek, bo takiej szaty graficznej nie widziałam w sklepach. Fotelik na pewno do wymiany, bo ten w zestawie to tylko antymandat.
Bebetto są dość ciężkie, ale mają zwykle fajną amortyzację, prowadzą się w porządku.
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
zazu wrote:A tak z innej beczki... Czy któraś z Was używa nawilżacza powietrza w domu? Potrzebuje zamówić do sypialni bo jest koszmarnie suche powietrze u nas.
Na co zwrócić uwagę? Jakiś sprawdzony model?
ja zamierzam zamówić nawilżacz Xiaomi. Ma bardzo dobre opinie w Interneciemamy już kilka produktów xiaomi i żadne nie zawodzi, więc mam nadzieję że i nawilżacz się sprawdzi
-
to_tylko_ja wrote:A w jakiej cenie, bo nowe wózki z Bebetto można kupić za 1600zł z lepszych kolekcji, te słabsze około 1200zł za 2w1? To chyba bardzo stary wózek, bo takiej szaty graficznej nie widziałam w sklepach. Fotelik na pewno do wymiany, bo ten w zestawie to tylko antymandat.
Bebetto są dość ciężkie, ale mają zwykle fajną amortyzację, prowadzą się w porządku.
Chce 450 PLN.
https://www.olx.pl/oferta/wozek-nico-plus-3w1-CID88-IDE6xCz.html#316716a68f
na wózkach niestety nie znam sie, to będzie moje pierwsze dziecko.
A coś z allegro polecacie?