❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zazu wrote:Ja chyba zamówię sobie glukometr i będę czasem sprawdzać cukry bo nie wierzę że przed 28 tygodniem będzie na tyle spokojna sytuacja.ze zdecyduje się na ogtt
A właśnie, jaki model polecacie (te osoby co korzystają) kupić?
A tak z innej beczki... Czy któraś z Was używa nawilżacza powietrza w domu? Potrzebuje zamówić do sypialni bo jest koszmarnie suche powietrze u nas.
Na co zwrócić uwagę? Jakiś sprawdzony model?
Ja ma jeszcze od poprzedniej ciąży glukometr Accu-chek performa Nano i polecam.
Malutki, zgrabny, dobry nakłuwacz z regulacja mocy nakłucia a co najważniejsze wyniki mam prawie identyczne jak w labie.
Ostatnio go zabrałam na krzywa to wyniki były niemal identyczne.
85 na moim i 83 z żyły i po godzinie 175 na moim i 178 z żyły.
zazu lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
My już też zamówiliśmy wózek, mielismy dopiero w czerwcu ale coś mnie podkusiło . I tak ok miesiac trzeba czekac.
Zastanawiam sie tylko kto mi to wniesie - dzisiaj kurier dzwonil na tel ze mam zejsc na dol po paczke, bo oni teraz nie przychodzą pod drzwi. 🤷🏼♀️ I tak sie ze mna widział nie wiem czy chodzi o to ze mniej klamek i domofonów dotykają czy co ? Bo co za roznica czy da mi pod klatka czy w drzwiach mieszkania ;/👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Evli wrote:Zozo z tego co wiem to kurierzy maja zakaz wchodzenia do bloków, domów etc. Wszystko zostawiają na zewnątrz. Tak samo teraz jest z jedzeniem, uber eats i te inne tez nie wchodzą. Klient musi zejść i sobie wziąć
Aha, no widzisz nie wiedziałam . Kurcze lipa my w polowie maja mamy przeprowadzkę i teraz nie ma jak kupowac bo kto mi to wniesie wszystko👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyJa ostatnio jak zamawiałam wózek to też kurier tylko zadzwonił na tel że już jest i ja musiałam zejść. Dobrze że chociaż wniósł mi paczkę na klatkę bo inaczej bym sterczała i albo czekała na męża albo pchała ją po kawałku do klatki 😃 na szczęście mąż pracuje niedaleko i szybko przyjechał na chwilę by ją wnieść.
-
Zozo wrote:My już też zamówiliśmy wózek, mielismy dopiero w czerwcu ale coś mnie podkusiło . I tak ok miesiac trzeba czekac.
Zastanawiam sie tylko kto mi to wniesie - dzisiaj kurier dzwonil na tel ze mam zejsc na dol po paczke, bo oni teraz nie przychodzą pod drzwi. 🤷🏼♀️ I tak sie ze mna widział nie wiem czy chodzi o to ze mniej klamek i domofonów dotykają czy co ? Bo co za roznica czy da mi pod klatka czy w drzwiach mieszkania ;/
I na jaki wózek się zdecydowałaś ? 😊
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SierpniOla wrote:Chce 450 PLN.
https://www.olx.pl/oferta/wozek-nico-plus-3w1-CID88-IDE6xCz.html#316716a68f
na wózkach niestety nie znam sie, to będzie moje pierwsze dziecko.
A coś z allegro polecacie?
No i ile dzieci ten wózek przejeździło, bo myślę, że raczej nie jedno, więc stan też musiałabyś sprawdzić.
Dobrze tak czy tak pooglądać wózki stacjonarnie, bo wtedy się dopiero ma jakieś poczucie czego się szuka - a w obecnej sytuacji kiepsko z tym.
darkestfear - ja bym celowała w dostawkę. Kosz mi się wydaje niepraktyczny - na czymś trzeba go położyć, w nocy i tak trzeba wstać. A dostawkę możesz wozić po całym piętrze.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
darkestfear wrote:Dziewczyny, wolalybyscie kosz mojzesza czy dostawke w stylu chicco do sypialni? Chce miec dziecko przy lozku 🤔
Dostawkę, więcej miejsca dla malucha, można maksymalnie przybliżyć do łóżka, na dłużej starczy.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyto_tylko_ja wrote:Możesz go zobaczyć na żywo? Bo problem jest taki, że w sklepie nie sprawdzisz, co to za wózek, bo już takiej kolekcji nie ma - nawet na olx nie przewijały mi się takie.
No i ile dzieci ten wózek przejeździło, bo myślę, że raczej nie jedno, więc stan też musiałabyś sprawdzić.
Dobrze tak czy tak pooglądać wózki stacjonarnie, bo wtedy się dopiero ma jakieś poczucie czego się szuka - a w obecnej sytuacji kiepsko z tym.
darkestfear - ja bym celowała w dostawkę. Kosz mi się wydaje niepraktyczny - na czymś trzeba go położyć, w nocy i tak trzeba wstać. A dostawkę możesz wozić po całym piętrze.
No wlasnie jest taki stojak do tego kosza, wyzej fotka -
Ja mam mieć połówkowe w czwartek i szczerze mam nadzieje ze mi nie odwołają. Stresuje się tym ograniczonym możliwościom kontroli ciąży
a jeszcze rezygnacja z krzywej cukrowej to w ogóle ryzykowne bo wielu kobietom wychodzi właśnie po 24 tyg
jestem naprawdę już tym wszystkim przytłoczona, że akurat teraz jak powinnam się cieszyć i z radością oczekiwać maleństwa, beztrosko chodzić po sklepach w poszukiwaniu wyprawki jesteśmy w tak ekstremalnie dziwnej i niespotykanej dotąd sytuacji
Mirabelka ja się czuje córeczka ? Mocno ja wysypało ? U nas na szczęście jest naprawdę okSynek gorączkował 3 dni i finalnie nie jest jakoś mocno wysypany chyba. W sumie najgorzej będzie to odpadanie strupów bo sporo ich już ma i jeszcze kilka/kilkanaście pęcherzyków tez jest. Na szczęście nocki spokojne i w dzień tez się raczej nie drapie- sporadycznie się zdarza
Dwie pierwsze nocki były kiepskie jak miał gorączkę i wtedy się budził z płaczem cały rozdrażniony nawet nie dawał się dotknąć wiec wtedy go musiało denerwować i swędzieć. Normalnie to przytulas a jak ma gorączkę to w ogóle ciagle blisko mnie.