❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka87 wrote:O kurcze a jak kupiłam 5cio pak w lidlu 56 na długi rękaw to one znowu takie duże mi się wydają i myślę że takie są ale to najwyżej na później będą. To już nie wiem gdzie zamawiać te bodziaki, te kopertowe strasznie ciężko dostać pojedynczo a już w jakimś paku to całkiem kiepsko
W C&A są chyba dwupaki kopertowych bodziaków, ale chyba tylko białe. Ja tam lubię te białe bazy -
Chyba rozmiarowo najbardziej akuratne kupowałam w smyku, fakt teraz nie za za dużego wyboru tych kopertowych na krótki rękaw, ale sezon dopiero się rozkręca i liczę że się pojawia.
Miałam z córka kilka kopertowych ze smyka na długi i bardzo fajne były, miały jeszcze rękawki z możliwością wywinięcia co tez się na początku czasami przydało.
Dla mnie z Lidla i hm są mocno zawyżone.
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:A to przez neta też można zamawiać z C&A?
ja zawsze miałam odbiór w sklepie, bo chyba była darmowa ale teraz wiadomo jest dostawa do domu
U nas też ze Smyka były zawsze rozmiarowo w punkt. Tak naprawdę można dużo kupić na letnich przecenacj w czerwcu, chociaż wtedy będą już tylko typowo letnie rzeczy.
Ogólnie mamy wybór jest wszędzie jak tak przeglądam. -
nick nieaktualnyA to nie wiedziałam
A dziewczyny te co już rodziły mam takie może niezbyt mądre pytanie ale kto pyta nie błądzi więc się nie śmiejcie ze mnieCo w szpitalu po porodzie zapewniają dla dziecka i dla mamy? Bo po co brać ze sobą wtedy za dużo jak szpital zapewni pewne rzeczy.
-
Iskierka87 wrote:O kurcze a jak kupiłam 5cio pak w lidlu 56 na długi rękaw to one znowu takie duże mi się wydają i myślę że takie są ale to najwyżej na później będą. To już nie wiem gdzie zamawiać te bodziaki, te kopertowe strasznie ciężko dostać pojedynczo a już w jakimś paku to całkiem kiepsko
Dziewczyny coś piszą, że inne 56 też są malutkie, więc może to normalna wielkość tego rozmiaru w Sinsayu. U mnie to też pierwsza ciąża, więc nie mam doświadczenia -
Iskierka87 wrote:A to nie wiedziałam
A dziewczyny te co już rodziły mam takie może niezbyt mądre pytanie ale kto pyta nie błądzi więc się nie śmiejcie ze mnieCo w szpitalu po porodzie zapewniają dla dziecka i dla mamy? Bo po co brać ze sobą wtedy za dużo jak szpital zapewni pewne rzeczy.
Wszystko zależy od szpitala w którym będziesz rodzic. Najlepiej wcześniej sobie sprawdzić. Niektóre zapewniają ubranka dla dziecka i np pieluchy.
Tam gdzie ja rodziłam nie zapewniali nic, jedynie ewentualnie mleko modyfikowane jak trzeba było dokarmić. Wszystko inne ubranka, pieluchy, kocyk, chusteczki, podkłady dla siebie itp trzeba było mieć swoje.Iskierka87, Mirabelka02, Starająca, to_tylko_ja, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
Iskierka87 wrote:A to nie wiedziałam
Musisz się dowiedzieć jak to wygląda w konkretnym szpitalu. Ja musiałam mieć ze sobą wszystko i dla siebie, i dla dziecka.Iskierka87, Starająca, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
ticia9 wrote:
Dziewczyny to jest dla porównania rozmiar 56. Na górze z sinsaya na dole z hm.
No to wychodzi że raczej normalną ma rozmiarówkę, bo hm ma znowu zawyżona. Chociaż o dziwo rękawy są dłuższeale to zawsze da się podwinać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 15:18
2017 - listopad - córka
nick nieaktualny
-
H&M ma zawsze trochę większe rozmiary, te kopertowe body potrafią mieć też u nich duże dekolty. Warto też zwracać uwagę na materiał w H&M, bo niektore body, zwłaszcza w tej promocji 3 za 2, mają z takiego cienkiego materiału, że po praniu są bardzo powyciągane. Trudno mi go określić, zawsze te body są minimalnie tańsze niż inne podobne. Ja już umiem go wymacać i unikam.
-
Właśnie odebrałam wyniki z krzywej cukrowej i wydaje mi się że trochę za wysokie:
Glukoza na czczo 99mg/dl
Po 1 godz. 226mg/dl
Po 2 godz. 144mg/dl
Z informacji z neta (bo oczywiście gin dopiero za 3 tyg) wynika ze to stan przedcukrzycowy.
I teraz pytanie: jak sobie radzicie dietowo? Czego unikać a co włączyć do diety?
Już się zdążyłam zmartwić bo na ostatnich badaniach gin powiedziała ze dzidziuś jest z tych większych i nie wiem czy to nie przyczyna cukrzycy... -
Ja czekam przed gabinetem zaraz wchodze
Mam jeden komplet z hm na 56 i tez mi sie mega maly wydaje az za maly hehe👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Madzko wrote:Właśnie odebrałam wyniki z krzywej cukrowej i wydaje mi się że trochę za wysokie:
Glukoza na czczo 99mg/dl
Po 1 godz. 226mg/dl
Po 2 godz. 144mg/dl
Z informacji z neta (bo oczywiście gin dopiero za 3 tyg) wynika ze to stan przedcukrzycowy.
I teraz pytanie: jak sobie radzicie dietowo? Czego unikać a co włączyć do diety?
Już się zdążyłam zmartwić bo na ostatnich badaniach gin powiedziała ze dzidziuś jest z tych większych i nie wiem czy to nie przyczyna cukrzycy...
Wylogowalo mnie z komorki i moge tylko czytac forum bo nie pamietam hasla...Na komputerze jestem zalogowana ale bardzo rzadko wlaczam wiec bede tylko czytac chyba...
Mala straszie sie wierci wiec chyba z nia w porzadku. Ja siedze w domu i sie nie ruszam. Mam caly czas paskudne mdlosci, wieczorami ledwo daje rade nie wymiotowac. Psychicznie jestem wrakiem przez te epidemie. No ale to wszyscy przezywamy taki stres.
Nadzieja teraz zamkneli przymusowo salony fryzjerskie, czy w zwiazku z tym mozesz liczyc na jakas pomoc od panstwa wreszcie? Cos to zmienia w Twojej sytuacji?
Trzymajcie sie dziewczyny. Ciesze sie z dobrych wiesci wizytowych i trzymam kciuki zeby wszystkie sie planowo odbywaly.
Co do ubranek to dla mnie tez rozmiarowka Smyka jest wyznacznikiem. Ubrania z Lidla sa mocno zawyzone. U mnie na 5-6 miesiecy starszak nosil rozmiar 68 a czasem juz w 74 sie miescil.Iskierka87 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyIskierko, jak rodziłam 3 lata temu w szpitalu, w którym Ty będziesz rodzić, to nie zapewniali nic poza jedzeniem. A i laktator mieli, ale hmmm nie użyłabym po kimś. No i dostałam niebieskie pudełko, ale tam były jakieś próbki. Łóżka okropnie niewygodne, o ile nie zmienili, przy bólu krocza musiałam kupić aż poduszkę pod pupę poporodowa, bo były twarde te łóżka.
Ale zarelko mają dobre. Do tej pory wspominam jedzenie po porodzie ❤️Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzko masz cukrzycę ciążowa. Odpowiednia dieta, (narazie wyeliminuj słodycze, napoje słodkie i jasne pieczywo, makaron al Dente, do każdego posiłku jedz warzywa, unikaj owoców a jeśli już to do wieczora jedz i z np kefirem, nie same , bo bez tłuszczu dadzą wyrzut cukru). Dieta zazwyczaj da się ją kontrolować . Ja od kilkunastu tygodni żyje na diecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 16:11
Madzko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny