❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale ciężko nadrobić zaległości po jednym dniu 😉 zanim doszłam do końca to zapomniałam już co chciałam napisać 😋
Ja dziś spędziłam cały dzień w ogródku. Próbujemy z mężem założyć warzywniak ale mamy strasznie kiepską ziemię. W zeszłym roku mieliśmy pierwsze podejście i nawet cukinia nie urosła 🥴 mam nadzieję, że w tym roku mój podwójny wysiłek nie pójdzie na marne 😉
Jeśli chodzi o upławy to ja praktycznie od początku mam takie mega mocne, ciągle zmieniam wkładki bo mi mokro 😩
Dziewczyny a zdarza się Wam plamić po stosunku? Ja tak miałam w pierwszym trymestrze, potem było ok i wczoraj znowu miałam plamienie 🥴Niki345 lubi tę wiadomość
-
Co do uplawow przed ciąża miałam czy to owulacja czy nie a teraz mi się tak w mogły że nie wyrabiam ale takie uroki ciąży 😉 co do plamień niestety nie wypowiem się bo nie miałam z tym problemów jedynie to że dwa razy po stosunku to lekko twarnial mi brzuch
-
Mi się zdarzają plamienia czy to po wysiłku czy po seksie (odkąd dostaliśmy przyzwolenie), ale raczej niewielkie. Pękają mi pewnie jakieś drobne naczynka, bo krew z nosa to mi codziennie leci już przynajmniej raz. Ale taki urok mój w ciąży, że mi naczynka pękają, dziąsła też mam przekrwione strasznie i musiałam się przerzucić na super miękką szczoteczkę. O ile to drobne plamienie, takie co widać na papierze a na bieliźnie zostawia minimalne ślady albo i wcale, to nie ma się co tym przesadnie przejmować. Można wspomnieć na wizycie, zawsze warto sprawdzić, ale na prawdę bez paniki
Te z was co mają problemy z upławami, ale nie przyjmują żadnych leków dopochwowo, polecam przejrzeć skład bielizny - czy na pewno są minimum w 95% bawełniane, czy jednak nie. Darować sobie wkładki i spać bez majtek w luźnych spodenkach albo w koszuli. Po tygodniu już powinna być różnica odczuwalna
Gadamy z mężem o imieniu, on robi obiad, ja zabawiam małą. Młoda coś tam mówi już, ale jeszcze swojego imienia czy jakiegokolwiek innego imienia nie potrafi wymówić, jesteśmy na etapie zwierzątek, części ciała i jedzenia, głównie jeszcze słowa dźwiękonaśladowcze rządzą. No i rozmawiamy, on przedstawia mi jeszcze swoje opcje, ja mu mówię, że no szału nie ma, ale ok, jestem w stanie żyć Julkiem w domu. Nie jestem w tym imieniu jakoś zakochana, ale przeżyję. I mówię: "Ostateczna decyzja - popularny Antek czy kompromisowy Julek?". I w tym momencie nasza 1,5 - roczna córka, zaczyna: "Anciek, Anciek, dzidzia Anciek". Nas wmurowało, a decyzja oczywiście podjętaBędzie Gaja albo Antek, chociaż patrząc na zapał córki to lepiej aby był ten Antek
darkestfear, m@rzenie, aniołkowa_mama, Nadzieja777, Kropka4, Madzko, Evli, MartitaS, Loczek:), agniecha2101, to_tylko_ja, Namyria lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:..
Gadamy z mężem o imieniu, on robi obiad, ja zabawiam małą. Młoda coś tam mówi już, ale jeszcze swojego imienia czy jakiegokolwiek innego imienia nie potrafi wymówić, jesteśmy na etapie zwierzątek, części ciała i jedzenia, głównie jeszcze słowa dźwiękonaśladowcze rządzą. No i rozmawiamy, on przedstawia mi jeszcze swoje opcje, ja mu mówię, że no szału nie ma, ale ok, jestem w stanie żyć Julkiem w domu. Nie jestem w tym imieniu jakoś zakochana, ale przeżyję. I mówię: "Ostateczna decyzja - popularny Antek czy kompromisowy Julek?". I w tym momencie nasza 1,5 - roczna córka, zaczyna: "Anciek, Anciek, dzidzia Anciek". Nas wmurowało, a decyzja oczywiście podjętaBędzie Gaja albo Antek, chociaż patrząc na zapał córki to lepiej aby był ten Antek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 04:00
tym_janek lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
dzień dobry ☕
dark- pysznie wygląda 🤤🤤
może i ja coś ogarnę dziśakurat zrobiłam wczoraj zapas kiwi
zdecydowałam że od maja idę na L4 żeby trochę ulżyć firmie. strasznie mi dziwnie z tą świadomością
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Darkestfear smaka robisz 😋☺
Tym_Janek ale masz bystrą córeczkę i jest po Twojej stronie 😂 w takim razie życzę Ci synka 😊
Ja robię dla męża bułeczki drożdżowe z konfiturą malinową na śniadanko, może zdążę zanim śpioch wstanie 🙈
Aniołkowa ja przeszłam na L4 dwa tygodnie temu. Nie chcę się narażać i taka była sugestia ze strony firmy także decyzja zapadła. A planowałam pracować do połowy maja. Ale życie pisze różne scenariusze.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Kropka4 wrote:Darkestfear smaka robisz 😋☺
Tym_Janek ale masz bystrą córeczkę i jest po Twojej stronie 😂 w takim razie życzę Ci synka 😊
Ja robię dla męża bułeczki drożdżowe z konfiturą malinową na śniadanko, może zdążę zanim śpioch wstanie 🙈
Aniołkowa ja przeszłam na L4 dwa tygodnie temu. Nie chcę się narażać i taka była sugestia ze strony firmy także decyzja zapadła. A planowałam pracować do połowy maja. Ale życie pisze różne scenariusze.
Kropka a trudno się takie piecze ? Jestem totalnym amatorem w kuchni ale bułeczki brzmią pysznie 😍7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Kropka4 wrote:Darkestfear smaka robisz 😋☺
Tym_janek, córka czuje, że będzie brat 😉tym_janek lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Widzialyscie pogodę na przyszly tydzien ? Po 20 stopni ☀️ Bedzie mozna chociaz na balkonie posiedziec 😂
Ja sie troche zmartwiłam od wczoraj nie czuje swojego malca, zawsze na wieczor byl aktywny a tu cisza, co sie polozylam zeby sie wsłuchać w kopniaki to caly dzien nic👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo wrote:Widzialyscie pogodę na przyszly tydzien ? Po 20 stopni ☀️ Bedzie mozna chociaz na balkonie posiedziec 😂
Ja sie troche zmartwiłam od wczoraj nie czuje swojego malca, zawsze na wieczor byl aktywny a tu cisza, co sie polozylam zeby sie wsłuchać w kopniaki to caly dzien nic
Ja przed wczoraj ledwo czułam jakieś ruchy, wczoraj prawie nic i nie powiem, trochę się zmartwiłam, cały czas czekałam. Potem pomyślałam ze nawet jesli coś jest nie tak to przecież nie bardzo mam jak coś z tym teraz zrobić i postanowiłam zluzowac. O 22 mała się odpaliła 🙂 cały czas tłumacze sobie te słabo odczuwalne ruchy łożyskiem z przodu, wiec czekam aż bejbi podrośnie i wreszcie da mi czadu ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 09:26
-
U mnie ruchy są prawie niewyczuwalne. Może kilka delikatnych smyrnięć jak przez dzień naliczę to wszystko i raczej po pęcherzu niż w brzuch. Ciekawa jestem jak dzieć ułożony i w sumie nie mam pewności gdzie łożysko, bo w 14 tygodniu migrowało sonie a ostatnio był tylko szybki podgląd, ale pewnie też na przedniej ścianie skoro nic nie czuć.
W środę połówkowe to wszystko się dowiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 09:43
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyHej
U mnie ruchy często i dość intensywne. Zawsze od 22 zaczyna na noc, wczoraj mąż wyczuł pod ręką.
Ja jutro mam wizytę, tym razem bardzo się stresuję, boję się wychodzić do ludzi, mam nadzieję, że jakoś rozwiązali temat ilości osób w poczekalni(zawsze było kameralnie, ale wolę, żeby nie było nikogo poza mną i że czeka się na swoją godzinę przed gabinetem albo w aucie). Rano będę dzwonić jak to się teraz odbywa.
Hmm nie pamiętam już co miałam komu napisać :p
Wyniki mam w miarę ok, mama mi pobrała. Nie.musialam latać po laboratoriach na szczęścieagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Hej
U mnie ruchy często i dość intensywne. Zawsze od 22 zaczyna na noc, wczoraj mąż wyczuł pod ręką.
Ja jutro mam wizytę, tym razem bardzo się stresuję, boję się wychodzić do ludzi, mam nadzieję, że jakoś rozwiązali temat ilości osób w poczekalni(zawsze było kameralnie, ale wolę, żeby nie było nikogo poza mną i że czeka się na swoją godzinę przed gabinetem albo w aucie). Rano będę dzwonić jak to się teraz odbywa.
Hmm nie pamiętam już co miałam komu napisać :p
Wyniki mam w miarę ok, mama mi pobrała. Nie.musialam latać po laboratoriach na szczęście🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
u mnie Młoda dziś od rana szaleje 😍 nawet przez moment widziałam jak rusza się brzuch- oczywiście jak wzięłam telefon to się uspokoiła 😂
ja dziś testuję przepis na bajgle orkiszowe
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualny