X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciężko nadrobić zaległości po jednym dniu 😉 zanim doszłam do końca to zapomniałam już co chciałam napisać 😋
    Ja dziś spędziłam cały dzień w ogródku. Próbujemy z mężem założyć warzywniak ale mamy strasznie kiepską ziemię. W zeszłym roku mieliśmy pierwsze podejście i nawet cukinia nie urosła 🥴 mam nadzieję, że w tym roku mój podwójny wysiłek nie pójdzie na marne 😉

Jeśli chodzi o upławy to ja praktycznie od początku mam takie mega mocne, ciągle zmieniam wkładki bo mi mokro 😩

Dziewczyny a zdarza się Wam plamić po stosunku? Ja tak miałam w pierwszym trymestrze, potem było ok i wczoraj znowu miałam plamienie 🥴

Niki345 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uplawow przed ciąża miałam czy to owulacja czy nie a teraz mi się tak w mogły że nie wyrabiam ale takie uroki ciąży 😉 co do plamień niestety nie wypowiem się bo nie miałam z tym problemów jedynie to że dwa razy po stosunku to lekko twarnial mi brzuch

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarzają plamienia czy to po wysiłku czy po seksie (odkąd dostaliśmy przyzwolenie), ale raczej niewielkie. Pękają mi pewnie jakieś drobne naczynka, bo krew z nosa to mi codziennie leci już przynajmniej raz. Ale taki urok mój w ciąży, że mi naczynka pękają, dziąsła też mam przekrwione strasznie i musiałam się przerzucić na super miękką szczoteczkę. O ile to drobne plamienie, takie co widać na papierze a na bieliźnie zostawia minimalne ślady albo i wcale, to nie ma się co tym przesadnie przejmować. Można wspomnieć na wizycie, zawsze warto sprawdzić, ale na prawdę bez paniki :)
    Te z was co mają problemy z upławami, ale nie przyjmują żadnych leków dopochwowo, polecam przejrzeć skład bielizny - czy na pewno są minimum w 95% bawełniane, czy jednak nie. Darować sobie wkładki i spać bez majtek w luźnych spodenkach albo w koszuli. Po tygodniu już powinna być różnica odczuwalna ;)

Gadamy z mężem o imieniu, on robi obiad, ja zabawiam małą. Młoda coś tam mówi już, ale jeszcze swojego imienia czy jakiegokolwiek innego imienia nie potrafi wymówić, jesteśmy na etapie zwierzątek, części ciała i jedzenia, głównie jeszcze słowa dźwiękonaśladowcze rządzą. No i rozmawiamy, on przedstawia mi jeszcze swoje opcje, ja mu mówię, że no szału nie ma, ale ok, jestem w stanie żyć Julkiem w domu. Nie jestem w tym imieniu jakoś zakochana, ale przeżyję. I mówię: "Ostateczna decyzja - popularny Antek czy kompromisowy Julek?". I w tym momencie nasza 1,5 - roczna córka, zaczyna: "Anciek, Anciek, dzidzia Anciek". Nas wmurowało, a decyzja oczywiście podjęta :D Będzie Gaja albo Antek, chociaż patrząc na zapał córki to lepiej aby był ten Antek :D

darkestfear, m@rzenie, aniołkowa_mama, Nadzieja777, Kropka4, Madzko, Evli, MartitaS, Loczek:), agniecha2101, to_tylko_ja, Namyria lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    ..
    Gadamy z mężem o imieniu, on robi obiad, ja zabawiam małą. Młoda coś tam mówi już, ale jeszcze swojego imienia czy jakiegokolwiek innego imienia nie potrafi wymówić, jesteśmy na etapie zwierzątek, części ciała i jedzenia, głównie jeszcze słowa dźwiękonaśladowcze rządzą. No i rozmawiamy, on przedstawia mi jeszcze swoje opcje, ja mu mówię, że no szału nie ma, ale ok, jestem w stanie żyć Julkiem w domu. Nie jestem w tym imieniu jakoś zakochana, ale przeżyję. I mówię: "Ostateczna decyzja - popularny Antek czy kompromisowy Julek?". I w tym momencie nasza 1,5 - roczna córka, zaczyna: "Anciek, Anciek, dzidzia Anciek". Nas wmurowało, a decyzja oczywiście podjęta :D Będzie Gaja albo Antek, chociaż patrząc na zapał córki to lepiej aby był ten Antek :D
    Ale super historia 😀 zatem życzę Ci Antka będzie miał bardzo fajną anegdotkę związana z imieniem 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 04:00

tym_janek lubi tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ☕
    dark- pysznie wygląda 🤤🤤
    może i ja coś ogarnę dziś ;) akurat zrobiłam wczoraj zapas kiwi ;)

zdecydowałam że od maja idę na L4 żeby trochę ulżyć firmie. strasznie mi dziwnie z tą świadomością

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkestfear smaka robisz 😋☺

Tym_Janek ale masz bystrą córeczkę i jest po Twojej stronie 😂 w takim razie życzę Ci synka 😊

Ja robię dla męża bułeczki drożdżowe z konfiturą malinową na śniadanko, może zdążę zanim śpioch wstanie 🙈

Aniołkowa ja przeszłam na L4 dwa tygodnie temu. Nie chcę się narażać i taka była sugestia ze strony firmy także decyzja zapadła. A planowałam pracować do połowy maja. Ale życie pisze różne scenariusze.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:

Tym_Janek ale masz bystrą córeczkę i jest po Twojej stronie 😂 w takim razie życzę Ci synka 😊

Ja robię dla męża bułeczki drożdżowe z konfiturą malinową na śniadanko, może zdążę zanim śpioch wstanie 🙈

Aniołkowa ja przeszłam na L4 dwa tygodnie temu. Nie chcę się narażać i taka była sugestia ze strony firmy także decyzja zapadła. A planowałam pracować do połowy maja. Ale życie pisze różne scenariusze.

Kropka a trudno się takie piecze ? Jestem totalnym amatorem w kuchni ale bułeczki brzmią pysznie 😍

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:

Chyba wcześnie wstałaś, co? ☺ Takie bułeczki potrzebują dużo czasu na wyrastanie?

Tym_janek, córka czuje, że będzie brat 😉

tym_janek lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie pogodę na przyszly tydzien ? Po 20 stopni ☀️ Bedzie mozna chociaz na balkonie posiedziec 😂

Ja sie troche zmartwiłam od wczoraj nie czuje swojego malca, zawsze na wieczor byl aktywny a tu cisza, co sie polozylam zeby sie wsłuchać w kopniaki to caly dzien nic :(

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Widzialyscie pogodę na przyszly tydzien ? Po 20 stopni ☀️ Bedzie mozna chociaz na balkonie posiedziec 😂

Ja sie troche zmartwiłam od wczoraj nie czuje swojego malca, zawsze na wieczor byl aktywny a tu cisza, co sie polozylam zeby sie wsłuchać w kopniaki to caly dzien nic :(

Ja przed wczoraj ledwo czułam jakieś ruchy, wczoraj prawie nic i nie powiem, trochę się zmartwiłam, cały czas czekałam. Potem pomyślałam ze nawet jesli coś jest nie tak to przecież nie bardzo mam jak coś z tym teraz zrobić i postanowiłam zluzowac. O 22 mała się odpaliła 🙂 cały czas tłumacze sobie te słabo odczuwalne ruchy łożyskiem z przodu, wiec czekam aż bejbi podrośnie i wreszcie da mi czadu ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 09:26

oar89n739mpxwn5r.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo u mnie też są czasem ciche dni. Nawet po słodkim nic 😏

U mnie już jest po 20 stopni...pójdę z mężem zrobić popołudniu dwa kółka wokół bloku. Trzeba się trochę poruszać 😏

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Flara Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy są prawie niewyczuwalne. Może kilka delikatnych smyrnięć jak przez dzień naliczę to wszystko i raczej po pęcherzu niż w brzuch. Ciekawa jestem jak dzieć ułożony i w sumie nie mam pewności gdzie łożysko, bo w 14 tygodniu migrowało sonie a ostatnio był tylko szybki podgląd, ale pewnie też na przedniej ścianie skoro nic nie czuć.
    W środę połówkowe to wszystko się dowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 09:43

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Flara Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pogody już się nie mogę doczekać, wiem że nie tak to miało wyglądać, ale na pewno doda to trochę energii i będę mogła eksmitować córkę na taras :)

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U mnie ruchy często i dość intensywne. Zawsze od 22 zaczyna na noc, wczoraj mąż wyczuł pod ręką.

Ja jutro mam wizytę, tym razem bardzo się stresuję, boję się wychodzić do ludzi, mam nadzieję, że jakoś rozwiązali temat ilości osób w poczekalni(zawsze było kameralnie, ale wolę, żeby nie było nikogo poza mną i że czeka się na swoją godzinę przed gabinetem albo w aucie). Rano będę dzwonić jak to się teraz odbywa.

Hmm nie pamiętam już co miałam komu napisać :p

Wyniki mam w miarę ok, mama mi pobrała. Nie.musialam latać po laboratoriach na szczęście

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Niki345 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Hej
    U mnie ruchy często i dość intensywne. Zawsze od 22 zaczyna na noc, wczoraj mąż wyczuł pod ręką.

Ja jutro mam wizytę, tym razem bardzo się stresuję, boję się wychodzić do ludzi, mam nadzieję, że jakoś rozwiązali temat ilości osób w poczekalni(zawsze było kameralnie, ale wolę, żeby nie było nikogo poza mną i że czeka się na swoją godzinę przed gabinetem albo w aucie). Rano będę dzwonić jak to się teraz odbywa.

Hmm nie pamiętam już co miałam komu napisać :p

Wyniki mam w miarę ok, mama mi pobrała. Nie.musialam latać po laboratoriach na szczęście
    Też mam jutro podgląd dziecia i zastanawiam się jak to będzie wyglądać, bo poczekalnia jest malutka, a u mojej lekarki zawsze tłumy.. Na którą wizytę?

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Młoda dziś od rana szaleje 😍 nawet przez moment widziałam jak rusza się brzuch- oczywiście jak wzięłam telefon to się uspokoiła 😂
    ja dziś testuję przepis na bajgle orkiszowe :)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na 14.25. Jeszcze się boje jechać, bo w Olsztynie to nawet mandaty za mycie auta na myjni, za spacer, za wszystko. Pewnie zatrzymają i będą przepytywać

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu pokażesz brzuszek i Cię puszczą 😊

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😁 dziś u mnie połowa ciąży 😁 trzeba to jakoś oblać 🤪

9c574d2940b1.jpg

Malutka_94, Evli, Nadzieja777, MartitaS, Bela, Niki345, Kagu3, to_tylko_ja, Kindoll, aniołkowa_mama, Kropka4, megson91, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie ! Jakoś dziwnie dodało się to zdjęcie 😋 pewnie zrobiłam coś nie tak, bo pierwszy raz daje zdjęcie na forum 🤪

3i499vvjv3ex36x6.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ