❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja777 wrote:Kropka a trudno się takie piecze ? Jestem totalnym amatorem w kuchni ale bułeczki brzmią pysznie 😍
Ja też je pierwszy raz robiłam i jestem bardziej samoukiem ale piekę różne rzeczy od nastoletnich lat. Myślę, że sobie poradzisz, trening czyni mistrza 💪😉 poniżej link do przepisu, za zrobiłam z konfiturą malinową 😋
https://www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-drozdzowe-z-nadzieniem
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Gorzej bedzie nogi opalic z tylu, bo na brzuchu sie nie położymy
Kropka4, i_ka, Nadzieja777, agniecha2101, Loczek:), to_tylko_ja lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo trzeba wykopać dołek na brzuszek i wszystko można 😅
Ja już po spacerku. 3,5 km wokół bloku. Ludzi brak bo pora obiadowa 👍 Masakrycznie gorąco było 😎Zozo, megson91, agniecha2101, Kropka4, Loczek:) lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
My z mężem jak zobaczyliśmy ta prognozę pogody to postanowiliśmy się wreszcie przeprowadzić do naszego nowego domu 🏡
Więc wczoraj była pierwsza noc ☺️
Niestety nie tak sobie to wyobrażalismy - myśleliśmy że na święta będzie parapetowka czy przynajmniej spotkania w gronie rodziny no ale trudno.
Kot niestety nie akceptuje przeprowadzki więc mu go żal 🙄 wiem że to głupie 😉Kropka4, agniecha2101, Kagu3, tym_janek, m@rzenie, Loczek:) lubią tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Bela lody mogą być źródłem salmonelli i listeriozy ale to się bardziej tyczy lodów z automatu niż tych ze sklepu..
Nie wiem czesto się słyszy że ciężarna siedzi pół ciąży w lodach i jest wszystko ok. Ja tam wole w tym okresie sorbety.2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Aha dobrze wiedzę
Z automatu nie jadłam, ale takie na patyku czy sorbety to jem dość często.
Dziewczyny ja zaczynam wariować w tym domu 🙈 Mąż poszedł do pracy jutro też pracuje, piękna pogoda a nie można wyjść. Mam podły nastrój aż mi się płakać chce. Jak wy sobie z tym radzicie ?
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Evli wrote:Namyria super że macie domek 😁
Kropka lody raczej można, chociaż ja unikam bo boje się że były rozmrażane i zamrażane kilka razy. Kupuje tylko sorbety na wodzie.
Bo ja często jadłam z kanjpki "lodówka" to nie są z automatu tylko takie naturalne lody sprzedawane na gałki lub litry i tak się zastanawiam czy są okej... Głównie chyba chodzi o to czy są z mleka pasteryzowanego no nie ?
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualny
-
co do lodów, to te standardowe rożki, na patyku czy z pudełka to na spokojnie. te naturalne mogą zawierać surowe jajka więc tu bym uważała
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
ja dziś już wyciągnęłam maszynkę do lodów i jutro będę robić domowe 🤤
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Dziewczyny, ale mi narobilyscie ochoty na opalenizne. Rzadko kiedy jestem bladziochem, ale teraz to masakra. Tak mi się tęskni do lata..
Ja mam o tyle dobrze, że mieszkam na wsi i mam dom z ogródkiem i nawet łąką. Szczerze powiedziawszy to moje życie od początku tych zakazów to za bardzo się nie zmieniło. I tak tylko wyjeżdżałam na badania i do lekarza. Wiadomo były jeszcze wizyty u rodziny czego mi brakuje, ale jeśli chodzi o wychodzenie z domu to teraz mogę i cały dzień przesiedzieć na polu, aby pogoda była. Takie plusy życia na wsi.Kagu3, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyticia9 wrote:Dziewczyny, ale mi narobilyscie ochoty na opalenizne. Rzadko kiedy jestem bladziochem, ale teraz to masakra. Tak mi się tęskni do lata..
Ja mam o tyle dobrze, że mieszkam na wsi i mam dom z ogródkiem i nawet łąką. Szczerze powiedziawszy to moje życie od początku tych zakazów to za bardzo się nie zmieniło. I tak tylko wyjeżdżałam na badania i do lekarza. Wiadomo były jeszcze wizyty u rodziny czego mi brakuje, ale jeśli chodzi o wychodzenie z domu to teraz mogę i cały dzień przesiedzieć na polu, aby pogoda była. Takie plusy życia na wsi.wczoraj jak mi pobierała krew, to obie w maseczkach,fartuchach i rękawiczkach. Ja się boję o nią, ona o mnie. Nawet strach się przytulić.
Też się cieszę, że mam ten ogródek i łąkę i pole wkoło. My bardzo dużo teraz robimy w ogródku,sadzimy, przesadzamy, pielimy..w tym roku wszystko będzie drogie, więc trochę nam to później pomoże. No i co swoje to swoje. A mieszkamy na swoim dopiero rok, więc mamy dużo pracyticia9, Bela, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
Co do lodów to można, jak się kupuje gdzieś to warto spytać o surowe jajko czy mleko niepasteryzowane, chociaz ja sie nie spotkalam jeszcze w lodziarniach z lokalem aby ryzykowali użycie takich produktów, bo pytalam w pierwszej ciazy.
Co do opalania, w ciazy jestesmy bardziej podatne na przebarwienia i poparzenia sloneczne. Mozna wylegiwac sie na sloncu ale dobrze miec krem z filtrem 50, czyli w sumie za bardzo to i tak sie nie opalimy. Brzuch mozna wystawiac, dziecko sie nie zagotuje. Najwazniejsze to uwazac na twarz bo tam przebarwienia pojawiaja sie naczesciej.
Mandaty sa wystawiane bezprawnie bo ograniczenia, mimo ze rozsadne, to w naszym kraju zostaly wprowadzone bezprawie. Dopoki nie oglosza stanu kleski zywiolowej nalezy po prostu odmowic przyjecia mandatu.
Ruchami sie nie martwcie, liczymy dopiero w 3 trymestrze. Spokojnie.
Ja jutro wizyte mam standardowo wieczorem, woec znow bede siedziec jak na szpilkach caly dzien...Starająca, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny