X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek w 100% zgadzam się z tobą odnośnie ograniczeń i wystawiania mandatów. Mój M. uważa inaczej no ale....

Dziewczyny ale smaka mi narobilyscie. Ja kiedyś próbowałam robić ciasto drożdżowe ale nie wyroslo. jedynie sernik mi wychodzi 🤣🤣🤣

Ja w poprzedniej ciąży trochę opalalam. Nic mi nie było. Zawsze brałam że sobą butelkę wody, okrycie na głowę, no i uważałam na pieprzyki

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Dzis koniec 20 tyg Jest półmetek :)

cc638d186876.jpg

Pieknie wyglądasz 🥰

AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie brzuszki :) U nas w domu niestety Nie mam póki co takiego lustra żeby sobie zdjęcie zrobić. Chyba muszę czegoś na allegro poszukać.

Ostatnio czytam forum raz dziennie i nadrobić wszystkie zaległości jest bardzo ciężko. Ale staramy się z mężem skończyć naszą sypialnie na tyle ile się da obecnie :) jak będzie już bardziej finalny efekt to się pochwalę co nam wyszło z naszego majsterkowania 😁

U nas w lodówce lodów nigdy nie brakuje, obecnie mamy jakieś 3 pudełka różnych smaków, a Was czestuje babeczkami i ciasteczkami które upiekłam wczoraj z córka
    4dda3cd065c1.jpg

W tle moja wieczorna rozrywka 😉

Nadzieja777, m@rzenie, ticia9, Kropka4, darkestfear, agniecha2101, Malutka_94 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Pieknie wyglądasz 🥰

Dziękuję .😘

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj grilowaliśmy. Powiem Wam, że mnie te ograniczenia też jakoś szczególnie nie doskwierają czy nie wpłynęły na moje życie drastycznie, może poza tym, że szybciej przeszłam na zwolnienie, bo chciałam pracować spokojnie do końca kwietnia. No i nie chodzę w ogóle do sklepów i ogólnie jestem uziemiona, ale da się z tym (jeszcze) żyć.

Ale jak dzisiaj rozpaliliśmy grila i poczułam ten zapach... To zatęskniłam za wszystkimi, za rodziną, znajomymi. Ten zapach to zapach lata, długich spotkań, śmiechu, dobrej zabawy, tańców, takiej beztroski. Pomimo że lubię zaczynać sezon grilowy dopiero jak jest porządnie ciepło, a nie tylko w słońcu (u nas dzisiaj było dość wietrznie), to już bardzo nie mogłam się doczekać dzisiaj, kiedy zaplanowaliśmy właśnie grilowanie. I trochę mnie to dobiło, bo naprawdę za nimi wszystkimi zatęskniłam. Za tą swobodą, czymś co mnie nigdy wcześniej nie zastanawiało.

Co do legalności tych ograniczeń to nawet dla laika powinno być jasne, że to nie tak formalnie powinno wyglądać. Natomiast nie rozumiem podejścia, że skoro wprowadzili zmiany rozporządzeniem bez stanu wyjątkowego to ja idę biegać czy na spacer, bo to wszystko jest bezprawne. Wczoraj mieliśmy taką rozmowę ze znajomym...lekarzem. I bardzo mnie to zdziwiło, bo chociaż całkowicie popieram to, że powinno się to prawnie inaczej odbywać, to sens tych ograniczeń jest jaki jest i trzeba się do nich stosować jakoś z własnego rozsądku, a nie dlatego, że dostanę mandat czy nie mandat.

aniołkowa_mama, Marta35, to_tylko_ja, megson91 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    co do lodów, to te standardowe rożki, na patyku czy z pudełka to na spokojnie. te naturalne mogą zawierać surowe jajka więc tu bym uważała

Ostatni raz jadłam je 8 marca... I jak do tej pory nie miałam żadnych objawów to chyba mi nie zaszkodziły ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Super macie brzuszki :) U nas w domu niestety Nie mam póki co takiego lustra żeby sobie zdjęcie zrobić. Chyba muszę czegoś na allegro poszukać.

Ostatnio czytam forum raz dziennie i nadrobić wszystkie zaległości jest bardzo ciężko. Ale staramy się z mężem skończyć naszą sypialnie na tyle ile się da obecnie :) jak będzie już bardziej finalny efekt to się pochwalę co nam wyszło z naszego majsterkowania 😁

U nas w lodówce lodów nigdy nie brakuje, obecnie mamy jakieś 3 pudełka różnych smaków, a Was czestuje babeczkami i ciasteczkami które upiekłam wczoraj z córka
    4dda3cd065c1.jpg

W tle moja wieczorna rozrywka 😉
    Uwielbiam puzzle 😍, a przy moich brzdącach nie ma szans układać. Mam na macie ułożonych 70% puzzli Nowy Jork o świcie i leżą sobie od pół roku zwinięte na rolce, i czekają na lepsze czasy. A na lepsze czasy raczej się nie zapowiada 😂
    Babeczką się poczęstowałam, dziękuję 😁😉

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką ja mam ochotę na PIWO 😭😭😭

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj ogarnelismy z małżem na tarasie, bo troche syf byl a potem caly dzien na lezaczku ❤️ A na obiad dietetyczne gofry 🤣
    166231b41d79.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 18:41

Mirabelka02, agniecha2101, Kropka4, MartitaS, m@rzenie, tym_janek, Kindoll lubią tę wiadomość

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest bezalkoholowe

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę piwa chyba, ze smakowe ale teraz pije czasem bezalkoholowego heinekena i jest pyszny 😍

Madzko, AgaAgnieszka1989 lubią tę wiadomość

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• Madzko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone przepisy na „słodkości” przy cukrzycy? Jakaś babka, murzynek? Może coś z owocami?
    Ratujcie! Przecież ja zwariuje bez ciast, a to dopiero trzeci dzień...

W związku z tym mój humor jest mocno średni a Pan Mąż próbuje logicznie tłumaczyć dlaczego nie mogę, jakbym miała 5 lat.

Za to pierwsza partia ze smyka dziś w paczkomacie odebrana, czekam na 5.10.15 żeby sprawdzić jak mocno mi odbiło na wyprzy 😂😂

oar89n739mpxwn5r.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Ja nie znoszę piwa chyba, ze smakowe ale teraz pije czasem bezalkoholowego heinekena i jest pyszny 😍
    Heineken wymiata, praktycznie nie czuć różnicy.
    Mam tez do wypróbowania Tyskie, bo wyszło bezalkoholowe, jestem ciekawa czy przebije Heinekena 🍻

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone przepisy na „słodkości” przy cukrzycy? Jakaś babka, murzynek? Może coś z owocami?
    Ratujcie! Przecież ja zwariuje bez ciast, a to dopiero trzeci dzień...

W związku z tym mój humor jest mocno średni a Pan Mąż próbuje logicznie tłumaczyć dlaczego nie mogę, jakbym miała 5 lat.

Za to pierwsza partia ze smyka dziś w paczkomacie odebrana, czekam na 5.10.15 żeby sprawdzić jak mocno mi odbiło na wyprzy 😂😂

U mnie z wszelkimi mącznymi było słabo, ale kawałek sernika ze zmniejszona ilością cukru i bez jakieś polewy mogłam zawsze zjeść (o ile to nie było na deser po posiłku ale jako osobny posiłek np podwieczorek) i po nim cukier był ok lub tarta z masą z mascarpone + śmietanka ubita i do tego owoce.
    Ja miałam problem ogólnie z mąka, więc zobacz co na ciebie działa a co nie i jak raz na jakiś czas sobie pozwolisz na złamanie diety, gdy cukier przy tym nie ucierpi to nic się nie stanie.

Madzko lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Flara Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Heineken wymiata, praktycznie nie czuć różnicy.
    Mam tez do wypróbowania Tyskie, bo wyszło bezalkoholowe, jestem ciekawa czy przebije Heinekena 🍻

U mnie tez heineken królował, najbardziej zbliżony do smaku piwa, nie znalazłam innego który smakował by nadal jak piwo i był bezalkoholowy.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    U mnie tez heineken królował, najbardziej zbliżony do smaku piwa, nie znalazłam innego który smakował by nadal jak piwo i był bezalkoholowy.

Dokładnie, dla mnie jako amatora piwa wogole nie czuć różnicy. Wyjątkowo mi smakuje.
    Mam jeszcze w lodowce wino bezalkoholowe ale to takie oszukiwanie samej siebie , bo ono już kiepsko przypomina wino 😁

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• Madzko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szampana bezalkoholowego 😂 przy pierwszym łyku zachwyt, a potem stwierdziłam że jednak to nie to 😂

oar89n739mpxwn5r.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka dni temu kupiłam lody 1li codziennie po trochu jem tak mi się chce na te wasze wypieki aż ślinka cieknie mi jeszcze kawałek został Murzynka który zrobiłam w czwartek. Odnośnie piwa to ja nie przepadam ale jakiś czas temu piłam bezalkoholowe smakowe i było dobre

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:

O koniecznie muszę spróbować!

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa dziewczyny, ale jestem zla, otworzylam piekarnik i o nim zapomnialam i jak szlam to tak przywalilam biodrem, okropnie sie zdenerwowalam..czasami po prostu czlowiek takie glupoty robi, na szczescie to tylko biodro, ale az mi sie plakac zachcialo bo caly czas cos, a jakbym tak mocno przywalila rogiem w brzucho..😥

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ