X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    MomOfBoys , Nutka wspaniałe wiadomości!
    Zmartwiona kciuki za wizytę.
    Ja zamówiłam poduchę ciążowa i właśnie dziś doszła, ale mi fajnie, nie wstaje 😅
    ja dostałam od męża na święta <3 cudowna jest :) i teraz sam mi podbiera 😂

Evli lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko bije 118 uderzeń. Równo z usg 6 tydzień ❤️;) jest dobrze 🙏

Evli, Kagu3, m@rzenie, Ounai, kasia_pra, Zozo, tym_janek, mommy, ewa.katarzyna, MomOfBoys, Malutka_94, Irola, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Też mam AZS polecam LIPIKAR BALSAM AP+ cena dość wysoka, ale jest dość wydajny i można kupić czasem -40% w super-pharmie lub jeżeli budżet mniejszy to Masło shea (karite) nierafinowane o ile nie uczuli (dla mnie jest ok) znajoma stosowała i po 3 ciążach nie ma ani pół rozstępa na brzuchu
    W poprzedniej ciąży stosowałam czyste masło shea i niestety rozstępy mam, nieduże ale są. Ale też przy wzroście 160cm nosiłam dziecko 4,6kg i 62cm więc brzuch miałam ogromny

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_pra wrote:
    Nutka, MomOfBoys, super wieści :) takie przypadki pokazują, że warto wierzyć do końca i zawsze skonsultować temat z innym lekarzem. Oby teraz było już z górki.

Ja dzisiaj schylałam się i przeniosłam niezbyt ciężka torbę z zakupami i dosyć mocno zaklulo mnie w dole pleców. Miałam kilka takich mocnych ukłuć, a teraz czuję lekki dyskomfort w tym miejscu. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje. To moja pierwsza ciąża i każde takie objawy mnie niepokoją :(
    Od pojedynczego dzwigania nic nie powinno się stać. Ja wczoraj przez 3h nosiłam na rękach syna 19,9kg.

age.png

age.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie. Dostalam l4, dostalam recepte na cos na wymioty, mam brac jakbym znow wymiotowala wiecej niz 3 razy na dobe. Na lewym jajniku torbiel, ale powinna sie wchlonac, więc do kontroli za 2 tygodnie i pewnie to mnie tak boli od czasu do czasu. Reszta wyglada ok. W macicy mam jednego mikro maluszka z bijacym serduszkiem <3

aniołkowa_mama, mommy, MartitaS, MomOfBoys, Malutka_94, Asasa, Kagu3, agniecha2101 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Też mam AZS polecam LIPIKAR BALSAM AP+ cena dość wysoka, ale jest dość wydajny i można kupić czasem -40% w super-pharmie lub jeżeli budżet mniejszy to Masło shea (karite) nierafinowane o ile nie uczuli (dla mnie jest ok) znajoma stosowała i po 3 ciążach nie ma ani pół rozstępa na brzuchu

Też mam AZS i tez polecam ten lipikar. A jak skora swedzi absolutnie nie do zniesienia to chwilowo ulge przynosi zel dla dzieci z ospa. Wiem jak to brzmi, ale ma spoko sklad, bezpieczny w ciazy :) Virasoothe sie nazywa.

Ounai lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Mi tez obumarła ciąża i dowiedzialam sie na kolejnej wizycie. Mi objawy odeszły momentalnie nagle przestały bolec mnie piersi itp. Ale za to cala ciaze ktora straciłam ciagle bolal mnie brzuch, bol byl raz mocniejszy raz delikatniejszy ale ciagle, no i ciemne delikatne plamienia glowie przy aplikowaniu luteiny . A teraz brzuch pobolewa rzadko, prawie wcale a jak boli to delikatniej niz wtedy, najbardziej bolal w okolicach @
    Ja teraz tez ciagle macam czy dalej mnie cycki bola juz tak sie boje :p

Miałam dokładnie tak samo . Wtedy bolał mnie mocno brzuch przez cały początek , tutaj tylko lekko sporadycznie . Mam ogromna nadzieje , ze tym razem będzie już wszystko dobrze choć strach przed kolejna strata paraliżuje . Jak sobie z nim poradzić ? :(

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Jest serduszko bije 118 uderzeń. Równo z usg 6 tydzień ❤️;) jest dobrze 🙏

Wspaniała wiadomość 😍 ja czekam na wizytę do 8 stycznia i mam stresa.

Mildred lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywajcie dziewczyny. Mi lekarz w poprzedniej ciąży wcale nie proponował L4 aż sama w 5 miesiącu się upomniałam... Ciekawe jak będzie tym razem.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ledwo żywa, wstawanie kilka razy w nocy na siku jest wyjątkowo upierdliwe, ale przynajmniej trochę mnie to uspokaja, bo wiem że krewetka nadal tam jest :) no i mdłości się ostatnio nasilają, a jak Wy się czujecie Dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 08:55

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Nieśmiało podczytuję :) Jestem marcowką 2018. W ubiegłą niedzielę zrobiłam test i ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu pojawiły się dwie kreski :) W poniedziałek beta bardzo marniutka, 33,6 (przy córeczce dzień wcześniej beta była ponad 250). Wczoraj beta powtórzona i już 405,5 :) Progesteron trochę niski, 15,2, ale w pierwszej ciąży miałam bardzo podobny. Biorę duphaston i czekam na poniedzialkową wizytę :) Jestem tym bardziej zszokowana, że o córeczkę staraliśmy się kilka lat, a tu tymczasem miałam dopiero drugi cykl (karmię jeszcze piersią) i pyk :) Wstępnie termin na sam koniec sierpnia, ale obawiam się, że mogę jednak wylądować na wrzesniowkach :) Życzę wszystkim spokojnych, bezproblemowych ciąż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 09:14

Malutka_94, nesairah, Niki345, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Jestem ledwo żywa, wstawanie kilka razy w nocy na siku jest wyjątkowo upierdliwe, ale przynajmniej trochę mnie to uspokaja, bo wiem że krewetka nadal tam jest :) no i mdłości się ostatnio nasilają, a jak Wy się czujecie Dziewczyny?
    No ja się czuję mocno średnio, heh. Jedyny plus tych mdłości to fakt, że spowodowane są przez rozwijające się maleństwo. Muszę dość często coś jeść, bo inaczej mdłości się nasilają. Najbardziej smakują mi pomarańcze, a do picia sok pomarańczowy, gdzie wcześniej bardzo rzadko go pijałam. Dziś zrobiłam sobie herbatę miętową to po jednym łyku wylałam. Nawet kawę do ciasta przestałam pić, bo jakoś mnie odpycha.
    A noc też miałam średnią, ale to przez budzące się dzieci.
    Mało się udzielam chwilowo, bo samopoczucie kiepskie, ale witam nowe dziewczyny i gratuluję tym, które serduszka zobaczyły ❤️☺️

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się ze szpitala. Zaczęłam znów plamić więc wybrałam się jednak na IP. Plamienie nie wiadomo skąd ale widziałam dzidzię i bijące serduszko ❤️❤️❤️

3i499vvjv3ex36x6.png
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wybieramy do lekarza ze starszakiem. Prawdopodobnie złapał krtań, całą noc strasznie kaszlał. Teraz trochę przestał i jeszcze się waham czy jechać. Martwię się tylko o mnie, bo w pierwszej ciąży też przechodziłam zapalenie krtani i to też na samym początku... ehh nikt nie mówił, że będzie łatwo.

3bb28da322.png[/url]
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczą mdłości szczególnie jak jestem głodna. A Tak poza tym to jest znośnie no i jak jadę autem jako pasażer to mi niedobrze. Najgorzej, ze odpycha mnie od jakiegokolwiek picia (herbata, sok, woda itp) ciężko mi się zmusić żeby cos pic bo mnie jakoś odpycha i niedobrze mi się robi :| dziewczyny które już są w 8/9 tygodniu czujecie już ze brzuch większy ? Bo ja rano to mam prawie płaski a wieczorem to normalnie już mała piłeczka 🙈 w pierwszej ciąży tez tak miałam ze rano brzuch mały a wieczorem większy tylko ze to było dopiero ok 16 tyg albo i dalej i ogólnie miałam bardzo mały brzuch. Chyba to prawda ze w drugiej ciąży szybciej brzuch rośnie.

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Mnie męczą mdłości szczególnie jak jestem głodna. A Tak poza tym to jest znośnie no i jak jadę autem jako pasażer to mi niedobrze. Najgorzej, ze odpycha mnie od jakiegokolwiek picia (herbata, sok, woda itp) ciężko mi się zmusić żeby cos pic bo mnie jakoś odpycha i niedobrze mi się robi :| dziewczyny które już są w 8/9 tygodniu czujecie już ze brzuch większy ? Bo ja rano to mam prawie płaski a wieczorem to normalnie już mała piłeczka 🙈 w pierwszej ciąży tez tak miałam ze rano brzuch mały a wieczorem większy tylko ze to było dopiero ok 16 tyg albo i dalej i ogólnie miałam bardzo mały brzuch. Chyba to prawda ze w drugiej ciąży szybciej brzuch rośnie.
    Ja jestem w pierwszej ciąży a brzuchol mam już większy co prawda tak jak piszesz rano jest w miarę ok ale już od południa jak zjem to wieczorem jest widoczny dosyc. Ogólnie mam tak że wymiotuje ale odrazu potrafię coś zjeść po wymiotach. Od trzech dni mam mega fazę na kiwi 😂😂 mam dwa koszyczki w lodówce i co chwilę jem , bardzo mam ochotę na kwaśne np gumy mambo kiwi jabłko wszystko co może być kwaśne 😜

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko wodę zatrzymana i po Świętach +1kg. A tak się pilnowałam... :(

age.png

age.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z USG i nie jest w sumie kolorowo. Ciąża młodsza, wyszło 6w1d, a powinien być już 8 tydzień... Ale jest serce, więc jest nadzieja. Za 2 tyg kolejne USG

Malutka_94 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah ten wątek pokazuje że nawet jak jest ciezko to i tak wyjdzie dobrze , zobaczysz :)
    Z tym USG to jest taki stres ... Ja byłam ostatni raz dwa tygodnie temu a kolejna wizyta dopiero za 16 dni ... Cały czas się boje ze coś będzie nie tak
    A z drugiej strony w styczniu mam już prenatalne i jestem podekscytowana tym że możliwe jest poznanie kto już tam mieszka, i jak tu żyć 🤷

• nesairah Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia:) wrote:
    Nesairah ten wątek pokazuje że nawet jak jest ciezko to i tak wyjdzie dobrze , zobaczysz :)
    Z tym USG to jest taki stres ... Ja byłam ostatni raz dwa tygodnie temu a kolejna wizyta dopiero za 16 dni ... Cały czas się boje ze coś będzie nie tak
    A z drugiej strony w styczniu mam już prenatalne i jestem podekscytowana tym że możliwe jest poznanie kto już tam mieszka, i jak tu żyć 🤷

To prawda. Te początki są najtrudniejsze. Choć później dochodzą inne stresy...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ