❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
m@rzenie wrote:A ja tak się nudzę w szpitalu że szok! Sama na sali, nie ma nawet do kogo się odezwać 😱 w ogóle to musiałam powiedzieć szefowi o ciąży. Nie planowałam tak wcześnie go informować... A Wy już macie takie rozmowy za sobą?
-
nick nieaktualnym@rzenie wrote:A ja tak się nudzę w szpitalu że szok! Sama na sali, nie ma nawet do kogo się odezwać 😱 w ogóle to musiałam powiedzieć szefowi o ciąży. Nie planowałam tak wcześnie go informować... A Wy już macie takie rozmowy za sobą?
-
U mnie w pracy wiedzą, bo od początku jestem na L4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 17:44
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Agape - co to za jod Ci przepisała? To na receptę jest? Kurde a ja mam tylko pregne, tam też jest jakiś jod ale też się martwię że ta tarczyca za wysoka, tylko jak to przetłumaczyć lekarzowi?
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
nick nieaktualnyIrola wrote:Agape - co to za jod Ci przepisała? To na receptę jest? Kurde a ja mam tylko pregne, tam też jest jakiś jod ale też się martwię że ta tarczyca za wysoka, tylko jak to przetłumaczyć lekarzowi?
-
nick nieaktualny
-
Zrobię w poniedziałek badania TSH znowu (zrobić też te dwa pozostałe dotyczące tarczycy od razu?), i jak będą podwyższone a lekarz w czwartek dalej stwierdzi że jest ok to również umowie się prywatnie do endo...
Dziewczyny jak ja się boję czwartku..
😔🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 18:15
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Agape91 wrote:Ja mam tak co jakiś czas. Ale w zasadzie tylko na papierze, na bieliźnie nie
To taki śluz zabarwiony na różowo. Kiedyś miałam tak po badaniu, ale nie byłam w ciąży... Nie wiem co myśleć. -
nick nieaktualnyIrola wrote:Zrobię w poniedziałek badania TSH znowu (zrobić też te dwa pozostałe dotyczące tarczycy od razu?), i jak będą podwyższone a lekarz w czwartek dalej stwierdzi że jest ok to również umowie się prywatnie do endo...
Dziewczyny jak ja się boję czwartku..
😔🙏
Nie stresuj się, ja się zapisałam prywatnie do lekarza na USG też na czwartek, żeby się uspokoić (mam nadzieję). -
nick nieaktualnynesairah wrote:To taki śluz zabarwiony na różowo. Kiedyś miałam tak po badaniu, ale nie byłam w ciąży... Nie wiem co myśleć.
Ale ja poza ciążą tak nie miałam nigdy 🤷🏻♀️ -
Agape91 wrote:Właśnie też mam taki śluz zabarwiony na różowo, nie wiem czy to traktować jako plamienie 🤷🏻♀️
Ale ja poza ciążą tak nie miałam nigdy 🤷🏻♀️
A kiedy miałaś USG? Mówił coś lekarz na to? -
nick nieaktualny
-
Ja dziś robiłam TSH bo od 10 lat lecze się na tarczycę. Mój wynik to 1,51. Czyli jest wzorowo ale z tego co wiem to się w naszym stanie może zmieniać i trzeba kontrolować.
Niestety robiąc wyniki coś mnie podkusiło i zrobiłam bhcg. 17.12 mój wynik wynosił 27 tys. a dziś 28.12 bhcg wynosiło 85 tys. Wystraszyłam się, że przyrost jest za mały. Wiem, że bhcg w pewnym momencie zwalnia ale czy u mnie nie za szybko wyhamował przyrost? -
nick nieaktualnyNa tym etapie już się nie powinno robić bhcg chyba że lekarz Ci kazał sprawdzić dlatego że przyrosty już nie są takie jak na początku i jest to zupełnie normalne. Więc się nie stresuj i nie badaj więcej bety
Co do TSH to mi lekarz nie kazał robić może dlatego że nigdy z tym nie miałam problemu? Nie mam pojęcia -
nick nieaktualny
-
Agape91 wrote:Ja ostatnio USG miałam 11go grudnia.
A jeśli chodzi o plamienia i ten różowy śluz, to kazała leżeć i dlatego dała zwolnienie -
ja tsh mam piękne- 1,072, ft4 też ok 13,03 pmol/l, ale za to wyszły mi ketony w moczu i bakterie...
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Nadzieja777 wrote:A ile masz ?
To mnie teraz wystraszyłyście bo ja mam 3.600 i mój lekarz powiedział ze jest w porządku . W poniedziałek do niego idę i chyba rano powtórzę jeszcze te badania . Jak coś sama go poproszę żeby mi wypisał ethyrox który brałam przy córce . Ja jeszcze myśle czemu ta Beta tak słabo przyrosła ogólnie boje się obecnie o wszystko dziś jeszcze boli mnie kręgosłup . Chce mi się płakać na myśl ze coś może być nie tak