❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamuśka☺️ wrote:ehh.. wiem, że macie racje i nie wiem czemu tak mnie to stresuje. Dobrze, że jutro zobacze małą na usg, jakoś po badaniach mam zawsze kilka dni takiego spokoju, że jesyt wszystko ok. A potem znów czekam jak na szpilkach na kolejną wizytę. Powinnam miec sprzęt do usg w domu
YoYo85, Niki345 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta35 wrote:Ja mam detektor ,ale czasami żeby nie katować Małej ciągłym przystawianiem głowicy do brzucha posłuchałam koleżanki i robię kilka rzeczy które powodują że Mała zaczyna się ruszać. Jem coś słodkiego (przynajmniej mam pretekst}, kładę się na prawym boku i włączam muzykę stymulująca płód na YT.Z zasady działa ☺ muzyka jest dobra dla rozwoju mózgu dziecka (podobno) a słodycze dobre dla zdrowia psychicznego mamy ☺
To prawda z tą muzyką - słucham ją od początku ciązy,tak samo od nie dawna czytamy z mężem bajki/ksiązki bo dziecko już słyszy. Od kilku dni odtrąca mnie od słodyczy za to mam cały czas ochotę na chipsy... już czekam na wyjście na nasze duże zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 14:09
-
Ja nie zdecydowałam się na zakup detektora. Ruchy czuję regularnie. Ale faktycznie są dni kiedy ruchy są mniej intensywne i częstotliwość jest niższa i zaczynam czuć lekki niepokój ale wtedy kładę się na łóżku i czekam aż dziecko się poruszy. Jak nic nie czuję to wtedy proszę żeby się poruszyło i zazwyczaj to działa 😊 Wiem że to może głupie ale z córką też tak robiłam. Szczególnie pod koniec kiedy byłam juz po terminie. Często miałam schizę że może już łożysko przestaje odpowiednio pełnić swoją funkcję a ktg było co drugi dzień wiec każdy ruch był dla mnie zbawieniem.
-
Ja jestem po wizycie. Dzisiaj szybka bez usg, ale sprawdził że z szyjka wszystko ok i posluchalam serduszka. Ale to akurat mogę sama w domu 😉 poza tym pobrany wymaz czy e.coli zniknęła.
Z ciekawostek to powiedział że teraz są zalecenia żeby nie dawać luteiny dopochwowej i przepisał mi duphaston.
Kolejna wizyta 7 majaKindoll, Mirabelka02, YoYo85, ticia9, megson91, Marta35, Evli, Zozo, Bela, m@rzenie, Niki345, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała_Gwiazdka wrote:Ja jestem po wizycie. Dzisiaj szybka bez usg, ale sprawdził że z szyjka wszystko ok i posluchalam serduszka. Ale to akurat mogę sama w domu 😉 poza tym pobrany wymaz czy e.coli zniknęła.
Z ciekawostek to powiedział że teraz są zalecenia żeby nie dawać luteiny dopochwowej i przepisał mi duphaston.
Kolejna wizyta 7 maja
Ciekawa tylko jestem dlaczego duphaston a nie luteina. Duphaston brałam do 18 tygodnia, ale lekarz mi powiedział, że to syntetyk i obciąża organizm. Teraz zaczął mi twardnieć brzuch dlatego przepisał mi luteinę twierdząc ,że jest naturalna. I bądź tu mądry -
Ja też kupiłam smoczek bibs, piękne są. Aż ciężko zdecydować się na kolor. Jeśli nie będzie to konieczne, to nie będę go używać, ale chciałam mieć
Ja byłam dzieckiem całkowicie bezsmoczkowym.
Butelki awaryjne kupiłam Philips Avent i Lovi Medical+ po pozytywnych opiniach koleżanek. Uznałam, że dobrze mieć je w domu.
Kupiłam też laktator, uznałam, że się przyda, nawet w sytuacji, gdy będę musiała wyjść z domu, czy coś. A planuję jeszcze jeszcze jedno dziecko (jak Bozia da), więc to wydatek z założenia także na przyszłość. A jak koleżanka mi napisała "Po pierwsze dobry laktator. Jak nie ściągniesz dobrze, to cycki tak bolą, że ja pier...., że już nigdy więcej dzieci", to już całkiem się przekonałam.
A wanienkę planuję kupić w Ikei za 29,90 złBędziemy stawiać ją na stole. Później może być z niej niezła miska na pranie hahah
Nadzieja777, Flara lubią tę wiadomość
-
Robiła któraś z Was Chinkali ? Uwielbiam je ale zawsze jeździliśmy na nie do knajpy do Krakowa . Mam na nie tak ogromna ochotę, ze postanowiłam zrobić je sama ale szukam dobrego przepisu 🤔7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Kindoll też mam wanienkę z Ikei i fajna jest bo antypoślizgowa wiec posłuży na dłużej. Szkoda tylko że ikea nie robi do niej stelaża
Mamuśka jakiś tydz temu pisałam że też już nie czuje ruchów i co? Od paru dni tak mi Mała daje popalić że zastanawiam się czy ona w ogóle kiedyś śpi 😊 Bądź cierpliwa 😁 jeszcze Cię skopie 😜
Ja już po połówkowych. Wszystko na swoim miejscu, płeć się nie zmieniła 😜 Jak dobrze słyszeć na wizycie dobre wieści dla odmiany 🙏🏻 Jedynie waga w dolnej granicy 450g ale mieści się w widełkach wiec jakoś mnie to nie martwi, zwłaszcza że mam wiek ciąży lekko zawyżony 😊Kindoll, Mirabelka02, Kropka4, Nadzieja777, Zozo, Bela, kasia_pra, MomOfBoys, ticia9, Kagu3, megson91, Malutka_94, m@rzenie, tym_janek, Niki345, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli, super wiadomości:) Moja na połówkowych w 21t5d ważyła 400 g, też zwróciłam uwagę, że była w tej dolnej części wykresu, ale lekarz kazał się tym absolutnie nie przejmować. Wiem, że u Ciebie jest inna historia, ale wydaje mi się, że waga mniej więcej podobna. Teraz na ostatniej wizycie była już w połowie, a mój lekarz zmienił gabinet i teraz miał sprzęt-żyletę, więc się uspokoiłam.
A podobno w necie są stelaże do wanienki z IkeiEvli lubi tę wiadomość
-
Mam w zamrażalce bób 🤔 ciekawe czy mogę go zjeść 🤔
Evli lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Mirabelka no właśnie nie martwię się specjalnie wagą bo mieści się w widełkach. Nie musi mieć 4 kg przy narodzinach 😜
A tak jak mówisz z pomiarami też różnie. Milimetr w tą czy w tamtą i już mamy tydzień różnicy w pomiarze..
Chciałam zamówić stelaż do wanienki na Allegro i sobie przywieść. Na jutro miałam zaplanowany wyjazd do Polski 😅 no ale se pojechałam 🤦🏻♀️2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Mirabelka02 wrote:My zaczęliśmy sezon szparagowy, wczoraj były z beszamelem jako dodatek, a dzisiaj zapiekane w tarcie 😍 także tak to u nas wygląda jeśli chodzi o dietę w kwarantannie, bo ostatnio był poruszany temat
Jak robisz te z beszamelem ?7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Evli wrote:Mirabelka no właśnie nie martwię się specjalnie wagą bo mieści się w widełkach. Nie musi mieć 4 kg przy narodzinach 😜
A tak jak mówisz z pomiarami też różnie. Milimetr w tą czy w tamtą i już mamy tydzień różnicy w pomiarze..
Chciałam zamówić stelaż do wanienki na Allegro i sobie przywieść. Na jutro miałam zaplanowany wyjazd do Polski 😅 no ale se pojechałam 🤦🏻♀️
Miłej podróży 😁😁😁7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Marta35 wrote:Super,że wszystko ok ☺
Ciekawa tylko jestem dlaczego duphaston a nie luteina. Duphaston brałam do 18 tygodnia, ale lekarz mi powiedział, że to syntetyk i obciąża organizm. Teraz zaczął mi twardnieć brzuch dlatego przepisał mi luteinę twierdząc ,że jest naturalna. I bądź tu mądry -
Evli wrote:Haha 😆 palcem po mapie 🙆♀️
No słuchaj, zawsze coś 😁
Co do bobu- przekonalas mnie, gotuje ❤️
Bardzo się cieszę, ze wszystko ok . Trzymam tutaj za Ciebie kciuki z całych sił❤️❤️❤️
Boże jak ja czekam na te poluzowanie tych obostrzeń .
Nawet nie czekam tak na możliwość otwarcia salonów beauty jak na to, żeby wyjść legalnie do lasu.
Co tam firma 😁 chce wolności i powietrza !Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 15:53
Evli, Madzko lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Nadzieja777 wrote:Jak robisz te z beszamelem ?
zrobiłam gęstszy, zeby nie spłynął z talerza.
Nadzieja777 lubi tę wiadomość