❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wasze dzieci zaliczyły już czkawkę? Właśnie siedzimy z mężem i śmiejemy się na maxa, brzuch skacze rytmicznie, mega zabawnie 😂🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Sisi86 wrote:Ja też już marzę już o półowie lipca, a w łóżku czas strasznie się ciągnie, ehh w pierwszej ciąży też leżałam prawie 3 miesiące niestety wtedy się nie udało, ale były inne przyczyny. Niestety na szyjka na skutek tych wszystkich zabiegów ucierpiała i teraz tak słabo trzyma. Mi też mąż i narożnik i łóżko podniósł całe do góry ale i tak jest niewygodnie, ale trzeba wytrzymać jedynie można sobie ponarzekać 😁 Mi na szczecie nic nie puchnie, szyjka w ogóle nie dawała o sobie znać zero bólu, twardnienie czy skorczy... Nic co by budziło niepokój. Liczyłam na spacerki, a tu łóżko więc taki mały wewnętrzny bunt we mnie, ale wszystko dla Maleńkiej.
Mąż od rana w pracy więc większość dnia sama, na razie próbuje zabić czas serialami bo na boku nawet książkę niewygodnie mi się czyta.
Jeszcze jak na złość jakiś remont nade mną się zaczął i od wczoraj przez prawie cały dzień albo młot albo wiertarka, widać córkę też to wkurza bo strasznie mnie bombarduje.
Dobrze, że czas szybko leci. Ani się obejrzymy, a będzie już lipiec. Mamy dla swoich dzieci są zdolne do wszystkiego, a później nawet nie będziemy pamiętały o tych wszystkich niedogodnościach ❤
-
Niki tak , nawet dzisiaj rano miała 😁 śmieszne uczucie 😁7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Niki345 wrote:O kurcze, ale najważniejsze, że się nie skraca.. Mnie też dopadł reżim łóżkowy, mam zbyt twardy brzuch i skurcze, szyjka na szczęście długa, ale jest ryzyko wcześniejszego porodu.. Chciałabym aby był już lipiec/sierpień 🤦♀️
Jednak musisz leżeć, zmiana magnezu i progesteron nie pomógł ? -
Sisi86 wrote:Ja też już marzę już o półowie lipca, a w łóżku czas strasznie się ciągnie, ehh w pierwszej ciąży też leżałam prawie 3 miesiące niestety wtedy się nie udało, ale były inne przyczyny. Niestety na szyjka na skutek tych wszystkich zabiegów ucierpiała i teraz tak słabo trzyma. Mi też mąż i narożnik i łóżko podniósł całe do góry ale i tak jest niewygodnie, ale trzeba wytrzymać jedynie można sobie ponarzekać 😁 Mi na szczecie nic nie puchnie, szyjka w ogóle nie dawała o sobie znać zero bólu, twardnienie czy skorczy... Nic co by budziło niepokój. Liczyłam na spacerki, a tu łóżko więc taki mały wewnętrzny bunt we mnie, ale wszystko dla Maleńkiej.
Mąż od rana w pracy więc większość dnia sama, na razie próbuje zabić czas serialami bo na boku nawet książkę niewygodnie mi się czyta.
Jeszcze jak na złość jakiś remont nade mną się zaczął i od wczoraj przez prawie cały dzień albo młot albo wiertarka, widać córkę też to wkurza bo strasznie mnie bombarduje.
Będzie dobrze, dotrwamy do końca. Moja mama leżała z każdym dzieckiem mam 3 rodzeństwa ze mną najdluzej najmłodsza jestem ( szyjka była w złym stanie i żaden szew nie wchodził w grę) leżała w szpitalu 4 miesiace, a trójką dzieci w domu. Ale udało się urodziłam się w 39 tygodniu. Tak jak każdy z mojego rodzeństwa, podziwiam moja mame, dla swoich dzieci zrobiła wszystko. ♥️Kropka4 lubi tę wiadomość
-
Mildred wrote:Będzie dobrze, dotrwamy do końca. Moja mama leżała z każdym dzieckiem mam 3 rodzeństwa ze mną najdluzej najmłodsza jestem ( szyjka była w złym stanie i żaden szew nie wchodził w grę) leżała w szpitalu 4 miesiace, a trójką dzieci w domu. Ale udało się urodziłam się w 39 tygodniu. Tak jak każdy z mojego rodzeństwa, podziwiam moja mame, dla swoich dzieci zrobiła wszystko. ♥️
To mega wyzwanie i poświęcenie ale dla swojego dziecka matka nawet w ogień skoczy. Naprawdę kobieta potrafi być silna, a zarazem delikatna i wrażliwa a jak trzeba to i góry przeniesie by uchylić nieba swojemu dziecku. Mężczyzna chyba by nie podołał 😅
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Słodkie mamy pomóżcie! Rozmawiałam przed chwilą że swoim lekarzem, krzywej nie udało się zrobić bo dwa razy zwróciłam glukozę, ale ponieważ cukrzyca nie jest wykluczona to mam się zachowywać jakby była potwierdzona i mierzyć te nieszczęsne cukry a nie mam o tym bladego pojęcia... Kiedy to się mierzy, jak często w ciągu dnia, jakie są normy... HELP!
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Ja tydzień temu byłam u diabetologa i dostałam takie informacje:
Mierzymy 4 razy dziennie po głównych posiłkach :
Na czczo (Norma do 90)
1h po śniadaniu (norma do 140 we wszystkich poniższych przypadkach)
1h po obiedzie
1h po kolacji
5-6 posiłków dziennie, mniejszych, nie objadać się.
Kiszonki (ogórki, kapusta) i pomidory bez ograniczeń,
Uważać na rozgotowane warzywa bo mają dużo cukru, najlepiej warzywa surowe.
Pieczywo jem żytnie zamiast białego bo po białym wyskakiwał wysoki cukier.
Nie mogę jeść płatków z mlekiem bo po nich tez wysoki cukier mam.
Sama tez dojdziesz do tego po jakim jedzeniu Ci cukier skacze i na drugi raz już tego nie zjesz 😊
Generalnie w internecie można znaleźć masę tabel co można a czego nie.
No i dziewczyny tutaj są mega pomocne ❤️❤️❤️ -
Mildred wrote:Jednak musisz leżeć, zmiana magnezu i progesteron nie pomógł ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 11:51
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
No właśnie wiem że było dużo postow ale nie nie mogę się do nich dogrzebac, a jakos nie brałam pod uwagę tego, że mogą mnie dotyczyć 🙈
Madzko dzięki za info, kupuję glukometr i będę się mierzyć...
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
madziab wrote:No właśnie wiem że było dużo postow ale nie nie mogę się do nich dogrzebac, a jakos nie brałam pod uwagę tego, że mogą mnie dotyczyć 🙈
Madzko dzięki za info, kupuję glukometr i będę się mierzyć...
Rownie dobrze może się okazać że nie masz cukrzycy, lekarz woli dmuchać na zimne.
Ale jak będziesz mieć glukometr, to ja bym do tego narazie na spokojnie podeszła. Pomierz sobie z tydzień cukry przy takiej standardowej diecie jaką jesz na codzień. I zobaczysz.
Jak byś miała mieć cukrzyce to bardzo szybko ją wyłapiesz na wynikach a jak przez tydzień będzie ok pomimo normalnej diety, to ja bym się pełna dieta cukrzycową nie katowała a jedynie kontrolowała dla spokoju cukry zwłaszcza na czczo i po śniadaniu ewentualnie jeszcze te po wielkim obżarstwie (bo te najczęściej w cukrzycy są złe i są takim pierwszym wyznacznikiem że coś jest nie tak)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 12:47
madziab lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Flara wrote:Rownie dobrze może się okazać że nie masz cukrzycy, lekarz woli dmuchać na zimne.
Ale jak będziesz mieć glukometr, to ja bym do tego narazie na spokojnie podeszła. Pomierz sobie z tydzień cukry przy takiej standardowej diecie jaką jesz na codzień. I zobaczysz.
Jak byś miała mieć cukrzyce to bardzo szybko ją wyłapiesz na wynikach a jak przez tydzień będzie ok pomimo normalnej diety, to ja bym się pełna dieta cukrzycową nie katowała a jedynie kontrolowała dla spokoju cukry zwłaszcza na czczo i po śniadaniu ewentualnie jeszcze te po wielkim obżarstwie (bo te najczęściej w cukrzycy są złe i są takim pierwszym wyznacznikiem że coś jest nie tak)
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualny
-
wypad do Pepco udany
nawet nie stałam w kolejce bo ochroniarz zaprosił mnie najpierw bez kolejki do wejścia a później panie do kasy 😍 niestety rozmiary mocno przebrane u nas, ale coś się udało jeszcze znaleźć
Kagu wpisz mi proszę wizytę 18.05 usg 3D 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:51
Nadzieja777, Evli, Kropka4, m@rzenie, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Flara, pozwolę sobie wywołać Cię do odpowiedzi 😅
Masz cukrzycę ciążową, prawda? Kojarzy mi się też taki Twój post, w którym wspominasz, że jesteś ciągle głodna. Jak sobie z tym radzisz? Co można podjadać bez wyrzutów sumienia? Ogórki zielone, pomidory? Są jakieś owoce w miarę bezpieczne?Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Super te ciuszki z Tesco. Szkoda że u nas już też zamknięte... Oni w ogóle fajne ciuchy mieli a w szczególności dla dzieci.
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -