X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rzenie, u mnie zamówienie z sinsaya było po 2 dniach.

m@rzenie lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wysyłka z sinsay na drugi dzień ale firma kurierska przetrzymała ja jeden dzień wiec łącznie była po 3 dniach.

m@rzenie lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam kiedyś rozeznanie, które mleka mają najlepszy skład i dowiedziałam się, że Hipp, takie też kupowałam córce jak zakończyłam kp. Bardzo dobry skład ma też o dziwo mleko Bebiko, które jest jednym z tańszych. Tylko producenci często też zmieniają składy, więc trzeba by było się zorientować, czy coś się nie pozmieniało.

A jeśli jesteśmy przy materacach, czy któraś z Was miała do czynienia z materacem Hilding Dobranocka? To bardzo dobra firma i ten materac też ma dobre opinie. Ciekawa jestem czy któraś coś o nim wie?

Pytanie mam jeszcze co do szczepienia na krztusiec. Chciałabym się zaszczepić, czyli muszę iść do swojego lekarza rodzinnego, w przychodni będą mieli tę szczepionkę czy trzeba wcześniej samemu ją kupić, jaki koszt takiej szczepionki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 18:52

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modlę się, żeby Lili miała takie rzęsiska, jak Alisia 💞
    (Później usunę zdj młodej , nie cytujcie)

Pralka z kocykami, pieluchami etc już się pierze :) później do suszarki i praaaasowanko

Marzenie, piękne pajacyki! Lubię ff ale w Olsztynie chyba nam już polikwidowali do końca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 23:31

Evli, Flara, Kropka4, megson91, aniołkowa_mama, Asasa, Kindoll, m@rzenie, Bela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu prześliczna ta Twoja córcia 🤩 druga na pewno będzie równie piękna inaczej być nie może 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Kagu prześliczna ta Twoja córcia 🤩 druga na pewno będzie równie piękna inaczej być nie może 🙂
    Dziękuję, jest bardzo podobna do swojego taty 💛
    iskierko, pisałam Ci już, ale Cię nie było, Malarkiewicz przyjmuje porody rodzinne, ale z testem(u nas 360 zł).
    Wss i miejski w najbliższym czasie nie przewidują. Staram się na bieżąco monitorować sytuację :) rodzisz sn póki co?
    Rodzisz w miejskim?

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu straszny z niej słodziak 🥰

Ja zrobiłam właśnie kolejne zamówienie z sinsaya - tym razem bluzy, spodenki i pajace i ze smyka 😍 to dziecko będzie miało więcej ciuchów niż ja i mąż razem 😁 ale nie mogę się oprzeć, to są takie piękne rzeczy 🥰

Kagu3, m@rzenie lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja miałam po dwóch godzinach 153 (norma laboratoryjna do 140) i lekarz orzekł cukrzycę. Na czczo i po godzinie było ok. Dietuję się od tygodnia. Chleb z niskim indeksem glikemicznym ratuje mi życie ;)

Loczku, dasz radę ;)

A co do materacy ja się zastanawiam nad tymi:

https://pietrus.pl/oferta/hevea-duo-activia-pianka-pianka-ID440
    https://pietrus.pl/oferta/hevea-babyma-pianka-lateks-ID438

Macie jakieś opinie?

Hevea duo activia! Pytałam was wczoraj też o opinię bo taki zamówiłam i wczoraj też przyszedł! Jak dla mnie jest świetny 🥰 cieszę się z tego że nie jest ani za miękki ani za twardy

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, jakbym patrzyła na moja córkę!! :D Też ma rzęsiska i pulaski, to jej znak rozpoznawczy. Tylko włosy bardziej kręcone na końcach. Rzęsy po mnie akurat, a pulaski po tacie. Też ostatnio fotografowałam jej rzęsy jak spała ;)

Asasa - my mamy Hildinga, ale Kołysankę, ona ma warstwę kokosa. Wydaje się porządny, ale trudno mi to powiedzieć, bo córka za wiele na nim nie spała ;) My mamy materac piankowy Hildinga na naszym łóżku i jesteśmy bardzo zadowoleni :)

Kagu3, Asasa lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Dziękuję, jest bardzo podobna do swojego taty 💛
    iskierko, pisałam Ci już, ale Cię nie było, Malarkiewicz przyjmuje porody rodzinne, ale z testem(u nas 360 zł).
    Wss i miejski w najbliższym czasie nie przewidują. Staram się na bieżąco monitorować sytuację :) rodzisz sn póki co?
    Rodzisz w miejskim?

Kagu ja mam zaplanowaną CC w miejskim od początku więc tak czy siak męża przy mnie by nie było. Gorzej z tym że bd zdana na siebie po porodzie i dopiero po wyjściu zobaczy małą 😕 no chyba że do tego czasu coś się zmieni choć wątpię

• czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już koszule ciążowe? Gdzie kupowałyście i jak w dotyku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam kupiłam w sh dwie w sumie zwykle nocne ale problemu z dojściem do piersi nie będzie. Jak coś to wezmę koszulę męża 🤣

Kagu Ty chcesz rodzic u Malarkiewicza?

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Macie już koszule ciążowe? Gdzie kupowałyście i jak w dotyku?
    Ja kupiłam na stronce slodkisen.pl wydaje się być ok i są odpinane na napy w dotyku są fajne a do porodu chyba wezmę jakąś koszulke narzeczonego jakąś taka starsza której nie będzie szkoda

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ja tam kupiłam w sh dwie w sumie zwykle nocne ale problemu z dojściem do piersi nie będzie. Jak coś to wezmę koszulę męża 🤣

Kagu Ty chcesz rodzic u Malarkiewicza?

Nie, na pewno nie, mimo kilku pozytywnych opinii. Za niska referencyjność. Ja mam CC z insuliną + wss to mój szpital, tam pracuje, tam pracuje mój lekarz, więc raczej ostatecznie wss

Po CC może będziesz śmigała. Po pierwszym porodzie miałam na sali dziewczynę, która w ogóle jakby nie rodziła po CC, druga natomiast nie mogła prawie nic robić.
    Obyś była w tej pierwszej grupie 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 20:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie koszule do porodu są najlepsze takie duże jak męskie podkoszulki czy lepiej mieć rozpinana jakąś koszule żeby można było ja rozpiąć do przytulenia dziecka i ewentualnego karmienia.?

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dobrze jak można koszulę rozpiąć na cały dekolt, żeby można było przytulić maluszka i przystawić do piersi :) Ja taką miałam, ale nie pamiętam gdzie zamawiałam swoje koszule, bo to było 3 lata temu. W każdym razie na pewno za nie nie przepłaciłam, bo szkoda mi było.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu wczesmirk czytałam o Malarkiewiczu i niezbyt dobre opinie miał. Operacje miałam w Wojewódzkim i byłam zadowolona, szybko doszłam do siebie i obym tym razem czuła się podobnie to będzie dobrze 🙂 Mam nadzieję że w miejskim też będzie ok tam pracuje mój gin i tam właśnie mam rodzić.

Kagu3 lubi tę wiadomość

• Zozo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja,

wciągnęłam sie w ten serial o matkach 😅 myślałam, ze dzisiaj jest środa :D za krótkie odcinki mają :(

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Bela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu twoja córeczka jest urocza😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 22:15

Kagu3 lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się będę próbowała umówić na usg 3/4 d w przyszłym tygodniu- mam nadzieję, że się uda, bo tak na prawdę, to nie mamy żadnego ładnego zdjęcia Domisi

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ