❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyW końcu usiadłam i zamówiłam z allegro babymam - pianka lateks kokos, wzięłam od super sprzedawcy dla pewności i ma dobre opinie, zobaczymy, dałam lekko ponad stówę. Jakby się okazało, że nie pasuje coś, to zwrócę go
https://allegro.pl/oferta/babymam-materac-lozeczka-120x60-lateks-pianka-koko-9145264023?snapshot=MjAyMC0wNS0wN1QxMzoxOTo0Mi4yNzhaO2J1eWVyO2JlOTZiODQ4YzkxZmY2OGYxNjJlNzM3NWY0M2IyZTNmM2JkYTUyN2Q0MDY5YmZjYTkzZGE3ZmNjMTMzODFkZmM%3D
Dzięki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 15:23
-
Loczek:) wrote:A to już oznacza cukrzycę? Wizytę mam dopiero w poniedziałek... Teraz będę się denerwować 😞
Niestety tak. Ja miałam przekroczenie na czczo 92 i już zaliczam się do cukrzycy ciążowej. Ale dalsze kroki będa zależne od diabetologa, bo pewnie ginekolog Cię do niego skieruje. -
Flara wrote:Niestety tak, norma po 2h jest do 153 ale pamiętaj że wynik z glukometru może się różnic od tego z krwi, spokojnie poczekaj do poniedziałku. Może glukometr przekłamał o te 10 jednostek i załapiesz się na normę.
-
Loczek:) wrote:Z glukometru był tylko pierwszy pomiar, resztę już mam z laboratorium... Wyć mi się chce 😟😟😟
Ja mam od 9 tc, też byłam na początku przerażona. Ale nie ma się czego bać, dobrze prowadzona nie zaszkodzi dziecku. Gorszy jest stres na prawdę.Niki345 lubi tę wiadomość
-
Loczku- dasz radę
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Evil super że wszystko jest dobrze ❤️❤️
Co do konfliktu to słyszałam że od 2018 czy 2019 miała być za darmo "szczepionka" dziwne... 🤔🤔
Ja za pranie póki co się nie zabieram - nie ma pogody i nie chce zagrać mieszkania.
Dziewczyny po cc mam takie pytanie - czy lekarz Wam sprawdzał/mierzył już blizne czy to dopiero bliżej porodu się ją kontroluje?Evli lubi tę wiadomość
-
Loczek:) wrote:Dziewczyny byłam dziś na krzywej. Wyniki z glukometru przed badaniem 81, na czczo 72, po godzinie 152 a po dwóch 162. Myślicie że jest ok?Flara wrote:Niestety tak, norma po 2h jest do 153 ale pamiętaj że wynik z glukometru może się różnic od tego z krwi, spokojnie poczekaj do poniedziałku. Może glukometr przekłamał o te 10 jednostek i załapiesz się na normę.
Ja miałam po dwóch godzinach 153 (norma laboratoryjna do 140) i lekarz orzekł cukrzycę. Na czczo i po godzinie było ok. Dietuję się od tygodnia. Chleb z niskim indeksem glikemicznym ratuje mi życie
Loczku, dasz radę
A co do materacy ja się zastanawiam nad tymi:
https://pietrus.pl/oferta/hevea-duo-activia-pianka-pianka-ID440
https://pietrus.pl/oferta/hevea-babyma-pianka-lateks-ID438
Macie jakieś opinie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 16:19
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
W ramach dobrych wieści właśnie wróciłam ze sklepu z 4 kartonami lodów-rożków 😆 będę teraz siedzieć na kanapie i obżerać się w tym błogim stanie to przyszłej wizyty środowej-ważenia 🙈🤦🏻♀️
Starająca ja się ostatnio pytałam o moją bliznę, to lekarz mi powiedział że to tak przez usg nie można dokładnie jej ocenić 🤷♀️ Może bliżej porodu coś bardziej, nie wiem będzie widać 🤷♀️Kindoll, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja znowu polecę laktator elektryczny Medela Swing, zawsze można potraktować to jako inwestycję i sprzedać, jeśli nie będzie się długo korzystać. Ponadto w zestawie często jest butelka Medela Calma, która została tak stworzona, żeby imitować karmienie piersią - mleko nie wypływa tak szybko i łatwo i dziecko musi pracować tak jak na piersi, żeby dostać mleko
Ten laktator ma dwie fazy pobierania mleka, najpierw szybsza, potem wolniejsza, co z kolei ma naśladować ssanie dziecka, które najpierw jest szybsze, łapczywe, żeby wyciągnąć to mleko, a potem zwalnia, ale za to jest jakby głębsze. Naprawdę mi pomógł i cieszę sie, że go kupiłam, chociaż to duży wydatek.
To wprawdzie żaden wyznacznik, bo każda z nas jest inna, ale ja potrafiłam w pierwszych dwóch tygodniach ściągnąć z jednej piersi +/- 100 ml, ale ja często odciągałam.
Warto też pamiętać, że jeśli nie uda nam się ściągnąć dużo mleka to wcale nie musi oznaczać, że dziecko je tak mało i się nie najada. Laktator to nie dziecko, nigdy go nie zastąpi.
Evli, moja teraz też jest głową przy pępku i te ruchy są inne. Dobrze, że badania wyszły prawidłowe
Co do mm to ja akurat ani razu nie podałam swojej, byłam zawzięta, ale słyszałam, że Hipp ma całkiem znośny skład.megson91, Evli lubią tę wiadomość
-
Mousie89 wrote:Ja miałam po dwóch godzinach 153 (norma laboratoryjna do 140) i lekarz orzekł cukrzycę. Na czczo i po godzinie było ok. Dietuję się od tygodnia. Chleb z niskim indeksem glikemicznym ratuje mi życie
Loczku, dasz radę
A co do materacy ja się zastanawiam nad tymi:
https://pietrus.pl/oferta/hevea-duo-activia-pianka-pianka-ID440
https://pietrus.pl/oferta/hevea-babyma-pianka-lateks-ID438
Macie jakieś opinie?
Ja mam dla córki ten duo activiai jest super, młodsza będzie używać ten sam materacyk teraz. A dziś dla starszej kupiłam taki sam nowy tylko na większe łóżko i z większym udźwigiem, ale tez pianka, pianka i z hevea.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualny
-
Flara wrote:Ja mam dla córki ten duo activiai jest super, młodsza będzie używać ten sam materacyk teraz. A dziś dla starszej kupiłam taki sam nowy tylko na większe łóżko i z większym udźwigiem, ale tez pianka, pianka i z hevea.
SuperBędę zamawiać na tej stronie łóżeczko to przy okazji zamówię właśnie ten materac pianka-pianka.
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Moja Niunia odwrócona jest główkowo od 2 wizyt, wcisnęła główkę w mój kolec biodrowy i lekarz mówi, że już raczej nie wygramoli się stamtąd za szybko 😱 kopniaki czuje od 3 tygodni wysoko, prawie pod żebrami. Lekarz mówił, że się zaklinowała troszkę z odchyloną do tylu główką. Martwię się, że może być jej tam nie wygodnie 😢 Duży problem z jej ułożeniem jest podczas pomiarów główki w USG 😔 podczas ostatniej wizyty byłam obracana na każdy możliwy bok, skończyło się na USG dopochwowym, które i tak nic nie pomogło w pomiarach. Później Pani doktor próbowała wypchnąć jej główkę z mojego kolca biodrowego za pomocą głowicy USG 🤯 troszkę się udało zmienić pozycję główki i wykonać pomiary. Natomiast jak tylko wstałam, mała wsunęła się z powrotem na miejsce 🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnymegson91 wrote:Moja Niunia odwrócona jest główkowo od 2 wizyt, wcisnęła główkę w mój kolec biodrowy i lekarz mówi, że już raczej nie wygramoli się stamtąd za szybko 😱 kopniaki czuje od 3 tygodni wysoko, prawie pod żebrami. Lekarz mówił, że się zaklinowała troszkę z odchyloną do tylu główką. Martwię się, że może być jej tam nie wygodnie 😢 Duży problem z jej ułożeniem jest podczas pomiarów główki w USG 😔 podczas ostatniej wizyty byłam obracana na każdy możliwy bok, skończyło się na USG dopochwowym, które i tak nic nie pomogło w pomiarach. Później Pani doktor próbowała wypchnąć jej główkę z mojego kolca biodrowego za pomocą głowicy USG 🤯 troszkę się udało zmienić pozycję główki i wykonać pomiary. Natomiast jak tylko wstałam, mała wsunęła się z powrotem na miejsce 🥺
Kochanie, to znaczy, że jej raczej tam wygodnie 🙃megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Starajaca, u mnie gin pokazała tylko na usg gdzie jest blizna i tyle, a czy i kiedy będzie mierzyć to nie wiem 🤷♀️
Co do mm, to córce na początku dawałam Nan, ale później miała skaze białkowa i musiałam zmienić na Nutramigen. Mały pewnie będzie miał to samo, bo to u nas rodzinne, więc znowu w razie czego trzeba będzie się przerzucić na śmierdzący Nutramigen albo Bebilon Pepti..
-
Loczek:) wrote:Z glukometru był tylko pierwszy pomiar, resztę już mam z laboratorium... Wyć mi się chce 😟😟😟
Dasz radenie jest tak strasznie jak sie wydaje na poczatku Mi tak.jak.u Wiedzmy cukrzyca wyszla wcześniej, powiesz się ze juz duzo czasu nie zostało
Dziewczyny na forum sa pomocnewspólnie jakos.idzie
Madzko lubi tę wiadomość
-
Wiedzma wrote:Ja mam od 9 tc, też byłam na początku przerażona. Ale nie ma się czego bać, dobrze prowadzona nie zaszkodzi dziecku. Gorszy jest stres na prawdę.🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
nick nieaktualnyM@rzenie ja czekałam coś koło tygodnia ale było warto bo ciuszki mają cudne i dobre jakościowo. Jestem z nich bardzo zadowolona 🙂 chociaż przez internet wyglądały blado to na żywo maja fajne kolorki zamawiałam też śpiworek taki grubszy na chłodniejsze dni jest super! Teraz szukam cieńszego ale nie mogę nigdzie znaleźć 😕
m@rzenie lubi tę wiadomość