X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu usiadłam i zamówiłam z allegro babymam - pianka lateks kokos, wzięłam od super sprzedawcy dla pewności i ma dobre opinie, zobaczymy, dałam lekko ponad stówę. Jakby się okazało, że nie pasuje coś, to zwrócę go

https://allegro.pl/oferta/babymam-materac-lozeczka-120x60-lateks-pianka-koko-9145264023?snapshot=MjAyMC0wNS0wN1QxMzoxOTo0Mi4yNzhaO2J1eWVyO2JlOTZiODQ4YzkxZmY2OGYxNjJlNzM3NWY0M2IyZTNmM2JkYTUyN2Q0MDY5YmZjYTkzZGE3ZmNjMTMzODFkZmM%3D

Dzięki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 15:23

• Wiedzma Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek:) wrote:
    A to już oznacza cukrzycę? Wizytę mam dopiero w poniedziałek... Teraz będę się denerwować 😞

Niestety tak. Ja miałam przekroczenie na czczo 92 i już zaliczam się do cukrzycy ciążowej. Ale dalsze kroki będa zależne od diabetologa, bo pewnie ginekolog Cię do niego skieruje.

xrot43r8xbc73xx1.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Niestety tak, norma po 2h jest do 153 ale pamiętaj że wynik z glukometru może się różnic od tego z krwi, spokojnie poczekaj do poniedziałku. Może glukometr przekłamał o te 10 jednostek i załapiesz się na normę.
    Z glukometru był tylko pierwszy pomiar, resztę już mam z laboratorium... Wyć mi się chce 😟😟😟

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • Wiedzma Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z glukometru był tylko pierwszy pomiar, resztę już mam z laboratorium... Wyć mi się chce 😟😟😟

Ja mam od 9 tc, też byłam na początku przerażona. Ale nie ma się czego bać, dobrze prowadzona nie zaszkodzi dziecku. Gorszy jest stres na prawdę.

Niki345 lubi tę wiadomość

xrot43r8xbc73xx1.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczku- dasz radę :)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil super że wszystko jest dobrze ❤️❤️

Co do konfliktu to słyszałam że od 2018 czy 2019 miała być za darmo "szczepionka" dziwne... 🤔🤔

Ja za pranie póki co się nie zabieram - nie ma pogody i nie chce zagrać mieszkania.

Dziewczyny po cc mam takie pytanie - czy lekarz Wam sprawdzał/mierzył już blizne czy to dopiero bliżej porodu się ją kontroluje?

Evli lubi tę wiadomość

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na krzywej. Wyniki z glukometru przed badaniem 81, na czczo 72, po godzinie 152 a po dwóch 162. Myślicie że jest ok?
    Flara wrote:
    Niestety tak, norma po 2h jest do 153 ale pamiętaj że wynik z glukometru może się różnic od tego z krwi, spokojnie poczekaj do poniedziałku. Może glukometr przekłamał o te 10 jednostek i załapiesz się na normę.

Ja miałam po dwóch godzinach 153 (norma laboratoryjna do 140) i lekarz orzekł cukrzycę. Na czczo i po godzinie było ok. Dietuję się od tygodnia. Chleb z niskim indeksem glikemicznym ratuje mi życie ;)

Loczku, dasz radę ;)

A co do materacy ja się zastanawiam nad tymi:

https://pietrus.pl/oferta/hevea-duo-activia-pianka-pianka-ID440
    https://pietrus.pl/oferta/hevea-babyma-pianka-lateks-ID438

Macie jakieś opinie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 16:19

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach dobrych wieści właśnie wróciłam ze sklepu z 4 kartonami lodów-rożków 😆 będę teraz siedzieć na kanapie i obżerać się w tym błogim stanie to przyszłej wizyty środowej-ważenia 🙈🤦🏻‍♀️

Starająca ja się ostatnio pytałam o moją bliznę, to lekarz mi powiedział że to tak przez usg nie można dokładnie jej ocenić 🤷‍♀️ Może bliżej porodu coś bardziej, nie wiem będzie widać 🤷‍♀️

Kindoll, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu polecę laktator elektryczny Medela Swing, zawsze można potraktować to jako inwestycję i sprzedać, jeśli nie będzie się długo korzystać. Ponadto w zestawie często jest butelka Medela Calma, która została tak stworzona, żeby imitować karmienie piersią - mleko nie wypływa tak szybko i łatwo i dziecko musi pracować tak jak na piersi, żeby dostać mleko :) Ten laktator ma dwie fazy pobierania mleka, najpierw szybsza, potem wolniejsza, co z kolei ma naśladować ssanie dziecka, które najpierw jest szybsze, łapczywe, żeby wyciągnąć to mleko, a potem zwalnia, ale za to jest jakby głębsze. Naprawdę mi pomógł i cieszę sie, że go kupiłam, chociaż to duży wydatek.

To wprawdzie żaden wyznacznik, bo każda z nas jest inna, ale ja potrafiłam w pierwszych dwóch tygodniach ściągnąć z jednej piersi +/- 100 ml, ale ja często odciągałam.

Warto też pamiętać, że jeśli nie uda nam się ściągnąć dużo mleka to wcale nie musi oznaczać, że dziecko je tak mało i się nie najada. Laktator to nie dziecko, nigdy go nie zastąpi.

Evli, moja teraz też jest głową przy pępku i te ruchy są inne. Dobrze, że badania wyszły prawidłowe :)

Co do mm to ja akurat ani razu nie podałam swojej, byłam zawzięta, ale słyszałam, że Hipp ma całkiem znośny skład.

megson91, Evli lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja miałam po dwóch godzinach 153 (norma laboratoryjna do 140) i lekarz orzekł cukrzycę. Na czczo i po godzinie było ok. Dietuję się od tygodnia. Chleb z niskim indeksem glikemicznym ratuje mi życie ;)

Loczku, dasz radę ;)

A co do materacy ja się zastanawiam nad tymi:

https://pietrus.pl/oferta/hevea-duo-activia-pianka-pianka-ID440
    https://pietrus.pl/oferta/hevea-babyma-pianka-lateks-ID438

Macie jakieś opinie?

Ja mam dla córki ten duo activiai jest super, młodsza będzie używać ten sam materacyk teraz. A dziś dla starszej kupiłam taki sam nowy tylko na większe łóżko i z większym udźwigiem, ale tez pianka, pianka i z hevea.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, nienawidzę Cię za te lody 😭

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Ja mam dla córki ten duo activiai jest super, młodsza będzie używać ten sam materacyk teraz. A dziś dla starszej kupiłam taki sam nowy tylko na większe łóżko i z większym udźwigiem, ale tez pianka, pianka i z hevea.

Super ;) Będę zamawiać na tej stronie łóżeczko to przy okazji zamówię właśnie ten materac pianka-pianka.

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Niunia odwrócona jest główkowo od 2 wizyt, wcisnęła główkę w mój kolec biodrowy i lekarz mówi, że już raczej nie wygramoli się stamtąd za szybko 😱 kopniaki czuje od 3 tygodni wysoko, prawie pod żebrami. Lekarz mówił, że się zaklinowała troszkę z odchyloną do tylu główką. Martwię się, że może być jej tam nie wygodnie 😢 Duży problem z jej ułożeniem jest podczas pomiarów główki w USG 😔 podczas ostatniej wizyty byłam obracana na każdy możliwy bok, skończyło się na USG dopochwowym, które i tak nic nie pomogło w pomiarach. Później Pani doktor próbowała wypchnąć jej główkę z mojego kolca biodrowego za pomocą głowicy USG 🤯 troszkę się udało zmienić pozycję główki i wykonać pomiary. Natomiast jak tylko wstałam, mała wsunęła się z powrotem na miejsce 🥺

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Evli, nienawidzę Cię za te lody 😭

Ups🤪 pewnie za tydzień na wadze nie będzie mi do śmiechu i jak zrobię krzywą 🙄

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Moja Niunia odwrócona jest główkowo od 2 wizyt, wcisnęła główkę w mój kolec biodrowy i lekarz mówi, że już raczej nie wygramoli się stamtąd za szybko 😱 kopniaki czuje od 3 tygodni wysoko, prawie pod żebrami. Lekarz mówił, że się zaklinowała troszkę z odchyloną do tylu główką. Martwię się, że może być jej tam nie wygodnie 😢 Duży problem z jej ułożeniem jest podczas pomiarów główki w USG 😔 podczas ostatniej wizyty byłam obracana na każdy możliwy bok, skończyło się na USG dopochwowym, które i tak nic nie pomogło w pomiarach. Później Pani doktor próbowała wypchnąć jej główkę z mojego kolca biodrowego za pomocą głowicy USG 🤯 troszkę się udało zmienić pozycję główki i wykonać pomiary. Natomiast jak tylko wstałam, mała wsunęła się z powrotem na miejsce 🥺

Kochanie, to znaczy, że jej raczej tam wygodnie 🙃

megson91, tym_janek lubią tę wiadomość

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca, u mnie gin pokazała tylko na usg gdzie jest blizna i tyle, a czy i kiedy będzie mierzyć to nie wiem 🤷‍♀️

Co do mm, to córce na początku dawałam Nan, ale później miała skaze białkowa i musiałam zmienić na Nutramigen. Mały pewnie będzie miał to samo, bo to u nas rodzinne, więc znowu w razie czego trzeba będzie się przerzucić na śmierdzący Nutramigen albo Bebilon Pepti..

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dasz rade :) nie jest tak strasznie jak sie wydaje na poczatku Mi tak.jak.u Wiedzmy cukrzyca wyszla wcześniej, powiesz się ze juz duzo czasu nie zostało

Dziewczyny na forum sa pomocne ;) wspólnie jakos.idzie :)

Madzko lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma wrote:
    Ja mam od 9 tc, też byłam na początku przerażona. Ale nie ma się czego bać, dobrze prowadzona nie zaszkodzi dziecku. Gorszy jest stres na prawdę.
    Święte słowa 🙂

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile czekałyście na przesyłki z sinseya? Zamówiłam w poniedziałek i do tej pory cisza... Ciekawe czy jutro wreszcie dotrze 🥴

Ja wpadłam jeszcze do Tesco na promocje, ale u nas mały sklep i słabo z rozmiarami. Zdobyłam tylko pajacyki 😉

cfe2ad6ce608.jpg

Nadzieja777, Kagu3 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rzenie ja czekałam coś koło tygodnia ale było warto bo ciuszki mają cudne i dobre jakościowo. Jestem z nich bardzo zadowolona 🙂 chociaż przez internet wyglądały blado to na żywo maja fajne kolorki zamawiałam też śpiworek taki grubszy na chłodniejsze dni jest super! Teraz szukam cieńszego ale nie mogę nigdzie znaleźć 😕

m@rzenie lubi tę wiadomość

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ