❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o Markę Newbie z Kappall to na FB są grupy mam które sprzedają używane ciuszki 😉
Moim zdaniem trochę drogo one chodzą tak 30% taniej niż w sklepie.
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Namyria wrote:Jeśli chodzi o Markę Newbie z Kappall to na FB są grupy mam które sprzedają używane ciuszki 😉
Moim zdaniem trochę drogo one chodzą tak 30% taniej niż w sklepie.
Dokładnie też widziałam ceny tam dziewczyny maja trochę przesadzone, czasem w promocji się kupi podobnie cenowo.
Sisi współczuje leżenia ale musisz dać rade💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:21
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Mousie89 wrote:Flara, pozwolę sobie wywołać Cię do odpowiedzi 😅
Masz cukrzycę ciążową, prawda? Kojarzy mi się też taki Twój post, w którym wspominasz, że jesteś ciągle głodna. Jak sobie z tym radzisz? Co można podjadać bez wyrzutów sumienia? Ogórki zielone, pomidory? Są jakieś owoce w miarę bezpieczne?
Zaciskam zęby żeby w nerwach nikogo nie pogryź
A po za tymto staram się dużo pić wtedy najczęściej duża szklanka wody z cytryna na chwile pomaga.
A tak w dużych ilościach i bez wyrzutów to ogórek sam albo z jogurtem naturalnym, pomidory też - ale czasami ciężko znaleźć smaczne, ostatnio zasmakowała mi marchewka pokrojona w słupki, papryka czerwona w słupki do tego jogurt naturalny z czosnkiem jako dip.
W pierwszej ciąży jak miałam więcej czasu to robiłam sobie dużo takiej potrawki: smażyłam cukinie, cebule, czosnek i dodawałam pomidory z puszki i chwile gotowałam + do tego obok kasza jęczmienna i jak już byłam głodna to sobie takie coś fundowała, jako przekąska. Cukry po tym super i relatywnie mało kaloryczne.
Z owoców u mnie bezpieczne są jabłka i przynajmniej 2 dziennie zjadam (ale dziewczyny nieraz pisały że nie u wszystkich jest ok)
(Za chwile będą arbuzy a ich można do bólu jeść. EDIT: nie można a przynajmniej nie do bólu bo arbuz ma wysoki IG ) W pierwszej ciąży tez było ok po nektarynkach. Teraz nie próbowałam bo jeszcze nie ma sezonu na nie.
Czasami się skuszę na banana ale jak nie jest zbyt dojrzały tylko z takich jasno żółtych dopiero i to raczej tylko do południa.
I przynajmniej raz dziennie najczęściej jako 2 gie śniadanie jem jogurt owocowy z takich greckich - po nim cukry mam ok.
A tak to ten wieczny głód daje o sobie znać i nieraz zamiast powyższych zjadam kolejne 2 kromki chleba z czymś, więc w miesiąc przybyło mi 4kg także sporo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 17:16
Mousie89 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Flara wrote:Zaciskam zęby żeby w nerwach nikogo nie pogryź
A po za tymto staram się dużo pić wtedy najczęściej duża szklanka wody z cytryna na chwile pomaga.
A tak w dużych ilościach i bez wyrzutów to ogórek sam albo z jogurtem naturalnym, pomidory też - ale czasami ciężko znaleźć smaczne, ostatnio zasmakowała mi marchewka pokrojona w słupki, papryka czerwona w słupki do tego jogurt naturalny z czosnkiem jako dip.
W pierwszej ciąży jak miałam więcej czasu to robiłam sobie dużo takiej potrawki: smażyłam cukinie, cebule, czosnek i dodawałam pomidory z puszki i chwile gotowałam + do tego obok kasza jęczmienna i jak już byłam głodna to sobie takie coś fundowała, jako przekąska. Cukry po tym super i relatywnie mało kaloryczne.
Z owoców u mnie bezpieczne są jabłka i przynajmniej 2 dziennie zjadam (ale dziewczyny nieraz pisały że nie u wszystkich jest ok)
Za chwile będą arbuzy a ich można do bólu jeść. W pierwszej ciąży tez było ok po nektarynkach. Teraz nie próbowałam bo jeszcze nie ma sezonu na nie.
Czasami się skuszę na banana ale jak nie jest zbyt dojrzały tylko z takich jasno żółtych dopiero i to raczej tylko do południa.
I przynajmniej raz dziennie najczęściej jako 2 gie śniadanie jem jogurt owocowy z takich greckich - po nim cukry mam ok.
A tak to ten wieczny głód daje o sobie znać i nieraz zamiast powyższych zjadam kolejne 2 kromki chleba z czymś, więc w miesiąc przybyło mi 4kg także sporo.
Dzięki za odpowiedź 😊
Muszę spróbować papryki lub ogórka z jogurtem naturalnym i czosnkiem. O takich jogurtach greckich z owocami też nie pomyślałam. Póki co ratuję się pomidorami, serkiem wiejskim z rzodkiewką lub ogórkiem do tego kromka chleba lub kanapki z chudą wędliną. Ale i tak jestem głodna 😭
U mnie właśnie jabłka nie bardzo, ale dziwię się, że arbuza można 😮Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Mousie89 wrote:Dzięki za odpowiedź 😊
Muszę spróbować papryki lub ogórka z jogurtem naturalnym i czosnkiem. O takich jogurtach greckich z owocami też nie pomyślałam. Póki co ratuję się pomidorami, serkiem wiejskim z rzodkiewką lub ogórkiem do tego kromka chleba lub kanapki z chudą wędliną. Ale i tak jestem głodna 😭
U mnie właśnie jabłka nie bardzo, ale dziwię się, że arbuza można 😮
Wiesz co masz racje, właśnie sprawdziłam i faktycznie arbuz ma wysoki indeks glikemiczny. Czyli w sumie też nie wolno
Nie wiem dlaczego chodziło za mną że można, dla mnie arbuz to jak słodki ogórek wiec w umyśle leciał jako bezpieczneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 17:17
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Melduję, że my jesteśmy po szybkiej wizycie 💜
Niunia waży 754g 💜💜💜
Przybrała od wtorku 88g 💜💜💜
Wszystko jest w porządku, szyjka trzyma 💜💜💜Evli, m@rzenie, Asasa, ticia9, Nadzieja777, aniołkowa_mama, Mirabelka02, Kindoll, Mildred, i_ka, kasia_pra, Kagu3, madziab, to_tylko_ja, Niki345, MartitaS, Iskierka87, Zozo, Mousie89, Madzko, tym_janek, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
arbuz ma bardzo niski ładunek glikemiczny a wysoki indeks. jeśli go zbilansujecie jakimś tłuszczem to myślę że można spróbować
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Dziewczyny dziś miałam rano ciężka wizytę w toalecie i później miałam odrobinkę krwi na papierze, od rana nic więcej się nie pojawiło. Od tygodnia zmagam się z hemoroidami i nie wiem czy to nie jest zasługa że przez to było troszkę krwi. Czy któraś też ma taki problem?*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
Paulina90 wrote:Dziewczyny dziś miałam rano ciężka wizytę w toalecie i później miałam odrobinkę krwi na papierze, od rana nic więcej się nie pojawiło. Od tygodnia zmagam się z hemoroidami i nie wiem czy to nie jest zasługa że przez to było troszkę krwi. Czy któraś też ma taki problem?
Ja mam ten sam problem! Często wręcz mam dużo krwi, jest mi się tak ciężko wypróżnić że hemoroidy pękają. I załatwiam się raz na 2 tygodnie 😂 -
czekamynaorzeszka wrote:Ja mam ten sam problem! Często wręcz mam dużo krwi, jest mi się tak ciężko wypróżnić że hemoroidy pękają. I załatwiam się raz na 2 tygodnie 😂*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
Zdecydowałam się dziś napisać do lekarki swojej, że pojawiają mi się te spięcia brzucha parę razy dziennie od momentu kiedy zmniejszyłaby dawkę duphastonu z 3tabl. do 1tabl, a co więcej w środę miałam wskazane żeby odstawić.
Napisała że w takim przypadku, wracamy do 2 tabl. dziennie i nie odstawiamy narazie
Mam nadzieję że to pomoże -
Ja po wizycie, malutka waży 622gramy, wszystko wygląda dobrze
jestem w niej zakochana
Kindoll, Evli, Niki345, Bela, Kropka4, Nadzieja777, MartitaS, m@rzenie, aniołkowa_mama, Kagu3, i_ka, Iskierka87, Zozo, kasia_pra, Mousie89, ticia9, megson91, Namyria, Mamuśka☺️, Mirabelka02, Madzko, tym_janek, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Paulina90 wrote:A stosujesz coś na to ? Zaparzyłam rumianek może będę się tym podmywać i jakoś złagodzi to a jak nie polepszy się to chyba nie obędzie się bez lekarza
Wiesz mi nic nie pomogło, czekam na wizytę u lekarza żeby się z nim skonsultować co w takim razie robić -
Dziewczyny gratulacje z powodu udanych wizyt! ☺️🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Ja też mam okresowe problemy z hemoroidami i wtedy pojawia się kilka kropel krwi, to samo było w pierwszej ciąży. Specjalnych zaparć nie mam, więc to raczej problem uciskania coraz większego brzucha...Doraźnie można stosować maści na hemoroidy, np procto glyvenol.
U mnie najgorsze było zaraz po porodzie, wtedy chirurg przepisał mi środki przeciwzakrzepowe Lioton1000 i Cyclo 3 Fort, do tego nasiadówki w korze dębu (tego nie robiłam ze względu na połóg), przy czym nie mam pojęcia jak ze stosowaniem tego w ciąży, więc najlepiej poradzić się lekarza. -
Agnessa wrote:Ja też mam okresowe problemy z hemoroidami i wtedy pojawia się kilka kropel krwi, to samo było w pierwszej ciąży. Specjalnych zaparć nie mam, więc to raczej problem uciskania coraz większego brzucha...Doraźnie można stosować maści na hemoroidy, np procto glyvenol.
U mnie najgorsze było zaraz po porodzie, wtedy chirurg przepisał mi środki przeciwzakrzepowe Lioton1000 i Cyclo 3 Fort, do tego nasiadówki w korze dębu (tego nie robiłam ze względu na połóg), przy czym nie mam pojęcia jak ze stosowaniem tego w ciąży, więc najlepiej poradzić się lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 21:36
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊