X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do fryzjera dzwonilam o godz. 19.07, bo kazal dzwonic o godzinie 19.00 i zapisał mnie dopiero na 2go lipca 😂😂 i to byl super szybki termin- chyba według niego haha. A jutro jade na paznkocie po cichaczu ale tylko na zel na swoje :/

Namyria lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Evli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo lipiec 😱 nieźle. No ale jak ma być ograniczona ilość itp to nie dziwne w sumie.
    U mnie ostatnio w telewizji mówili o salonie co otworzył się tez w nocy 😅 nie wiem kto jest bardziej zdesperowany, klient który idzie o 2 w nocy na farbowanie czy fryzjer bo musi zarobić 🙆‍♀️

agniecha2101 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wstawialyscie słodkości i Wam pozazdrościłam i też dziś zrobiłam ciacho😊
    60f1f59534a2.jpg

Niki86, Mirabelka02, Kropka4, darkestfear, Nadzieja777, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salon, do którego chodzę, miał sam obdzwaniać dziś klientów zapisanych od 1.04, ja byłam 1.04 na 9 i nie zadzwonili jeszcze 🤔 a muszę zapisać się na czerwiec/lipiec, żeby do porodu iść jak człowiek. Wierzcie mi, korciło mnie, żeby kupić farbę w sklepie, ale za pierwszymr azem fryzjerka bawiła się z moimi włosami do pasa 5 godzin, i mając to na względzie, odpuściłam i czekam z odrostem 😅

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, piękne zdjęcie, cudna buźka😊

Co do karuzeli na łóżeczko to chcę tym razem kupić taki mobil geometryczny w kontrastowych kolorach albo w kształtach zwierząt i chyba upoluję coś z Pracowni Mobili. Nie wiem czy mają stronę internetową, ale na pewno są na IG :)

Dostaliśmy od szwagierki taki mobil na baterie, ale szczerze mówiąc nawet go nie rozłożyłam przy córce, bo miałam wrażenie, że to ją jeszcze dodatkowo i zbędnie będzie pobudzać. Ale może będę musiała się z nim przeprosić i na pewno przejrzę te, o których pisałyście :)

Właśnie wstawiłam kruche z rabarbarem do pieca, cały dzień się za nie zabierałam, ale ciągle coś nas od tego odciągało. Czekam aż się upiecze i będę wsuwać z książką Jaspera Juula. Wstyd się przyznać, ale nie zdążyłam dotąd go przeczytać poza cytowanym gdzieś fragmentami, a to takie guru. Zobaczymy czy będę podzielać tę opinię :)

I kolejne zadanie na dziś: wybrać kolor spódniczki na urodziny córki 🙈 różowy koralowy, różowy pudrowy, wrzosowy czy może jednak iść głosem swojego rozsądku i gustu i kupić uniwersalne cappuccino... tak wiem, poważne problemy pierwszego świata, ale nie umiem się zdecydować od tygodnia, a czas powoli nagli.

Zozo lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Aniołkowa chodziłaś tez wcześniej na depilacje bikini?
    Bo ja nigdy nie byłam, a tak pomyślałam ze w ciąży to by wygodnie było...
    Tylko nie wiem jaka metodę wybrać. Co polecacie?
    tak chodziłam :)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3

Wysłany: 13 maja 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pedi też już nie ogarniam tzn. może i jakoś bym ogarnęła ale na pewno okupiłabym to bólem każdej części ciała... także w przyszłą środę idę do "mojej" pani :)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    536ecd4a7b64.jpg

Ja tez dzisiaj pichcilam, ale przy moim mezu to trzeba chowac gdzies daleko, bo 5minut i po buleczkach 🤣

tym_janek, Mirabelka02, Kagu3, Kropka4, Kindoll, aniołkowa_mama, Mamuśka☺️, Asasa, Iskierka87, m@rzenie, Nadzieja777, MartitaS, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy liczymy od SKOŃCZONEGO 28 tygodnie, czyli od 28+0 tc :) Najlepiej jest liczyć po głównych posiłkach - śniadaniu, obiedzie i kolacji. Chyba, że nasz maluch ma preferencje niezależne od posiłków odnośnie ruszania się (np. niektóre się zaczynają ruszać zawsze jak my przestajemy, albo w odpowiedzi na nasz dotyk, albo w odpowiedzi na nasz głos). Zasadniczo chodzi o to, że jak wyda nam się, że tych ruchów jest coś mało, to 3 razy dziennie położyć się lub usiąść i liczyć. Jak naliczymy 10 to kończymy liczyć (każde smyrnięcie, przesunięcie, przeciągnięcie liczymy, nie muszą to być nie wiadomo jakie kopniaki). Czasem wystarczy i minuta przy bardzo ruchliwych maluchach aby było 10, a czasem dłużej. Jak w ciągu godziny naliczymy mniej niż 4 to do szpitala. Jak w ciągu godziny naliczymy więcej niż 4 ale mniej niż 10 to liczymy kolejną godzinę. Jak w ciągu kolejnej godziny nie pojawi się 10 to do szpitala.
    Jak ktoś czuje swojego malucha co jakiś czas i nie ma takiej myśli "coś mało tych ruchów" to zazwyczaj nie ma potrzeby nawet liczyć. Ja w pierwszej ciąży nie liczyłam bo mała mi się ruszała cały czas, zobaczymy jak będzie w tej, chociaż na razie nie zapowiada się aby była konieczność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 23:36

Bela, Asasa, Iskierka87, Mamuśka☺️, MartitaS lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkestfear nie dziwię się Twojemu mężowi, wyglądają obłędnie 😍 Pracujesz w cukierni, czy co? :D

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Kochana, jedna noga na ziemi na której oparłam brzuchola, a druga na wysokim hokerze zgięta żeby cokolwiek widzieć 😂😂😂

Haha.. O bony to się nagimnastykowałaś i faktycznie musiało to fajnie wyglądać🤣 szacun👍☺️

Tym-Janek jak zawsze fachowo opisałaś liczenie ruchów. I rozwijałaś moje wątpliwości kiedy, jak liczyć itd. Dzięki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 00:08

tym_janek lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Darkestfear nie dziwię się Twojemu mężowi, wyglądają obłędnie 😍 Pracujesz w cukierni, czy co? :D

Dzieki 😍 nie.. jestem tylko architektem, chociaz po cichu marze żeby kiedys otworzyc swoja kawiarnie z wypiekami i dobra kawa 😅

AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczycie mnie takimi widokami, gdy staram się trzymać diety cukrzycowej 😅
    Ja czytam lekką i przyjemną książkę, tego mi było trzeba, tylko pewnie cukier mi się rano rozjedzie przez krótszy sen

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz Kagu 🙈

Kagu3 lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś spać nie mogę... Pomagałam mężowi malować pokój dla synka, a teraz mam wyrzuty sumienia, że może w ten sposób mu jakoś zaszkodzilam 😞 no ale te farby jakoś mi nie śmierdziały, a mam wyczulony węch w ciąży no i przy otwartym oknie i drzwiach ale już tak mam, że coś zrobię, a potem mnie to dręczy.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Zozo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    A ja coś spać nie mogę... Pomagałam mężowi malować pokój dla synka, a teraz mam wyrzuty sumienia, że może w ten sposób mu jakoś zaszkodzilam 😞 no ale te farby jakoś mi nie śmierdziały, a mam wyczulony węch w ciąży no i przy otwartym oknie i drzwiach ale już tak mam, że coś zrobię, a potem mnie to dręczy.

Ja też spac nie moge. Wiesz ze czytalam na któreś aplikacji ciążowej, nie powiem dokladnie nazwy bo mam kilka i nie pamietam artykuł . Wlasnie o malowaniu pokoju dziecięcego i nie bylo przeciwwskazań, wlasnie oparli sie o temat farb ze nie sa juz takie śmierdzące itp jak kiedys . Ja z corka w ciazy malowałam . Teraz tez zamierzam . Mozna maseczkę zalozyc w razie co :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja też spac nie moge. Wiesz ze czytalam na któreś aplikacji ciążowej, nie powiem dokladnie nazwy bo mam kilka i nie pamietam artykuł . Wlasnie o malowaniu pokoju dziecięcego i nie bylo przeciwwskazań, wlasnie oparli sie o temat farb ze nie sa juz takie śmierdzące itp jak kiedys . Ja z corka w ciazy malowałam . Teraz tez zamierzam . Mozna maseczkę zalozyc w razie co :)

Podniosłaś mnie na duchu ☺ nie wiem czy przez to ale obudziłam się dwa razy w nocy oblana potami i do tego jakieś koszmarne sny... Nakręciłam się niepotrzebnie

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

Wysłany: 14 maja 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ☕
    i ja coś spać nie mogłam. pewnie koło 2 udało mi się zasnąć dopiero.

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2020, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️
    Aplikacje ciążowe twierdzą, że zaczynam 3 trymestr 😄

Bela, agniecha2101 lubią tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh jak ja wam zazdroszczę czytania książek, ja w sumie teraz czytam najwięcej w swoim życiu ale przygody Misi i Króliczka nie są moją ulubioną pozycją, a córka ma teraz ostrą fazę na czytanie i czytamy do spania, do drzemki, po spaniu, do jedzenia, po jedzeniu i pomiędzy spacerami - jednym słowem czytamy w kółko, przez tydzień te same 2 książeczki i zmiana na inne i znowu w kółko męczy tą samą :)
    Z jednej strony cieszę się że lubi z drugiej ..... no ileż można to samo pińcet razy dziennie ....eeeeeeee!!!

W sumie chyba dlatego Nina w brzuchu taka spokojna, zaczytana :)

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ