❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do fryzjera dzwonilam o godz. 19.07, bo kazal dzwonic o godzinie 19.00 i zapisał mnie dopiero na 2go lipca 😂😂 i to byl super szybki termin- chyba według niego haha. A jutro jade na paznkocie po cichaczu ale tylko na zel na swoje
Namyria lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo lipiec 😱 nieźle. No ale jak ma być ograniczona ilość itp to nie dziwne w sumie.
U mnie ostatnio w telewizji mówili o salonie co otworzył się tez w nocy 😅 nie wiem kto jest bardziej zdesperowany, klient który idzie o 2 w nocy na farbowanie czy fryzjer bo musi zarobić 🙆♀️agniecha2101 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnySalon, do którego chodzę, miał sam obdzwaniać dziś klientów zapisanych od 1.04, ja byłam 1.04 na 9 i nie zadzwonili jeszcze 🤔 a muszę zapisać się na czerwiec/lipiec, żeby do porodu iść jak człowiek. Wierzcie mi, korciło mnie, żeby kupić farbę w sklepie, ale za pierwszymr azem fryzjerka bawiła się z moimi włosami do pasa 5 godzin, i mając to na względzie, odpuściłam i czekam z odrostem 😅
-
Zozo, piękne zdjęcie, cudna buźka😊
Co do karuzeli na łóżeczko to chcę tym razem kupić taki mobil geometryczny w kontrastowych kolorach albo w kształtach zwierząt i chyba upoluję coś z Pracowni Mobili. Nie wiem czy mają stronę internetową, ale na pewno są na IG
Dostaliśmy od szwagierki taki mobil na baterie, ale szczerze mówiąc nawet go nie rozłożyłam przy córce, bo miałam wrażenie, że to ją jeszcze dodatkowo i zbędnie będzie pobudzać. Ale może będę musiała się z nim przeprosić i na pewno przejrzę te, o których pisałyście
Właśnie wstawiłam kruche z rabarbarem do pieca, cały dzień się za nie zabierałam, ale ciągle coś nas od tego odciągało. Czekam aż się upiecze i będę wsuwać z książką Jaspera Juula. Wstyd się przyznać, ale nie zdążyłam dotąd go przeczytać poza cytowanym gdzieś fragmentami, a to takie guru. Zobaczymy czy będę podzielać tę opinię
I kolejne zadanie na dziś: wybrać kolor spódniczki na urodziny córki 🙈 różowy koralowy, różowy pudrowy, wrzosowy czy może jednak iść głosem swojego rozsądku i gustu i kupić uniwersalne cappuccino... tak wiem, poważne problemy pierwszego świata, ale nie umiem się zdecydować od tygodnia, a czas powoli nagli.Zozo lubi tę wiadomość
-
Madzko wrote:Aniołkowa chodziłaś tez wcześniej na depilacje bikini?
Bo ja nigdy nie byłam, a tak pomyślałam ze w ciąży to by wygodnie było...
Tylko nie wiem jaka metodę wybrać. Co polecacie?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
ja pedi też już nie ogarniam tzn. może i jakoś bym ogarnęła ale na pewno okupiłabym to bólem każdej części ciała... także w przyszłą środę idę do "mojej" pani
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
nick nieaktualny
-
Ruchy liczymy od SKOŃCZONEGO 28 tygodnie, czyli od 28+0 tc
Najlepiej jest liczyć po głównych posiłkach - śniadaniu, obiedzie i kolacji. Chyba, że nasz maluch ma preferencje niezależne od posiłków odnośnie ruszania się (np. niektóre się zaczynają ruszać zawsze jak my przestajemy, albo w odpowiedzi na nasz dotyk, albo w odpowiedzi na nasz głos). Zasadniczo chodzi o to, że jak wyda nam się, że tych ruchów jest coś mało, to 3 razy dziennie położyć się lub usiąść i liczyć. Jak naliczymy 10 to kończymy liczyć (każde smyrnięcie, przesunięcie, przeciągnięcie liczymy, nie muszą to być nie wiadomo jakie kopniaki). Czasem wystarczy i minuta przy bardzo ruchliwych maluchach aby było 10, a czasem dłużej. Jak w ciągu godziny naliczymy mniej niż 4 to do szpitala. Jak w ciągu godziny naliczymy więcej niż 4 ale mniej niż 10 to liczymy kolejną godzinę. Jak w ciągu kolejnej godziny nie pojawi się 10 to do szpitala.
Jak ktoś czuje swojego malucha co jakiś czas i nie ma takiej myśli "coś mało tych ruchów" to zazwyczaj nie ma potrzeby nawet liczyć. Ja w pierwszej ciąży nie liczyłam bo mała mi się ruszała cały czas, zobaczymy jak będzie w tej, chociaż na razie nie zapowiada się aby była konieczność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 23:36
Bela, Asasa, Iskierka87, Mamuśka☺️, MartitaS lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Madzko wrote:Kochana, jedna noga na ziemi na której oparłam brzuchola, a druga na wysokim hokerze zgięta żeby cokolwiek widzieć 😂😂😂
Haha.. O bony to się nagimnastykowałaś i faktycznie musiało to fajnie wyglądać🤣 szacun👍☺️
Tym-Janek jak zawsze fachowo opisałaś liczenie ruchów. I rozwijałaś moje wątpliwości kiedy, jak liczyć itd. Dzięki 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 00:08
tym_janek lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualnyMirabelka02 wrote:Darkestfear nie dziwię się Twojemu mężowi, wyglądają obłędnie 😍 Pracujesz w cukierni, czy co?
Dzieki 😍 nie.. jestem tylko architektem, chociaz po cichu marze żeby kiedys otworzyc swoja kawiarnie z wypiekami i dobra kawa 😅AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja coś spać nie mogę... Pomagałam mężowi malować pokój dla synka, a teraz mam wyrzuty sumienia, że może w ten sposób mu jakoś zaszkodzilam 😞 no ale te farby jakoś mi nie śmierdziały, a mam wyczulony węch w ciąży no i przy otwartym oknie i drzwiach ale już tak mam, że coś zrobię, a potem mnie to dręczy.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Kropka4 wrote:A ja coś spać nie mogę... Pomagałam mężowi malować pokój dla synka, a teraz mam wyrzuty sumienia, że może w ten sposób mu jakoś zaszkodzilam 😞 no ale te farby jakoś mi nie śmierdziały, a mam wyczulony węch w ciąży no i przy otwartym oknie i drzwiach ale już tak mam, że coś zrobię, a potem mnie to dręczy.
Ja też spac nie moge. Wiesz ze czytalam na któreś aplikacji ciążowej, nie powiem dokladnie nazwy bo mam kilka i nie pamietam artykuł . Wlasnie o malowaniu pokoju dziecięcego i nie bylo przeciwwskazań, wlasnie oparli sie o temat farb ze nie sa juz takie śmierdzące itp jak kiedys . Ja z corka w ciazy malowałam . Teraz tez zamierzam . Mozna maseczkę zalozyc w razie co👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo wrote:Ja też spac nie moge. Wiesz ze czytalam na któreś aplikacji ciążowej, nie powiem dokladnie nazwy bo mam kilka i nie pamietam artykuł . Wlasnie o malowaniu pokoju dziecięcego i nie bylo przeciwwskazań, wlasnie oparli sie o temat farb ze nie sa juz takie śmierdzące itp jak kiedys . Ja z corka w ciazy malowałam . Teraz tez zamierzam . Mozna maseczkę zalozyc w razie co
Podniosłaś mnie na duchu ☺ nie wiem czy przez to ale obudziłam się dwa razy w nocy oblana potami i do tego jakieś koszmarne sny... Nakręciłam się niepotrzebnie
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
dzień dobry ☕
i ja coś spać nie mogłam. pewnie koło 2 udało mi się zasnąć dopiero.
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Oh jak ja wam zazdroszczę czytania książek, ja w sumie teraz czytam najwięcej w swoim życiu ale przygody Misi i Króliczka nie są moją ulubioną pozycją, a córka ma teraz ostrą fazę na czytanie i czytamy do spania, do drzemki, po spaniu, do jedzenia, po jedzeniu i pomiędzy spacerami - jednym słowem czytamy w kółko, przez tydzień te same 2 książeczki i zmiana na inne i znowu w kółko męczy tą samą
Z jednej strony cieszę się że lubi z drugiej ..... no ileż można to samo pińcet razy dziennie ....eeeeeeee!!!
W sumie chyba dlatego Nina w brzuchu taka spokojna, zaczytana2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka