X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także ja jestem w ogromnym szoku 🥺 położyłam się wczoraj normalnie do łóżka i nagle pojawiły się te mega bolesne skurcze i macica twarda jak kamień 🥺 skurcze się wyciszyły, a macica twarda i bolesna jest do tej pory 🥺🥺🥺

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymam kciuki, będzie dobrze 💗 u mnie mocne skurcze zaczęły się właśnie na tym etapie w na którym teraz ty jesteś i strasznie mnie przerażały bo trzymały bardzo długo a twardnienia nie mijały tak jak to było napisane w internecie ,że niby po kilku minutach puszczają.Nie pojechałam na izbę przyjęć, bo miałam wizytę następnego dnia rano i lekarka kazała mi się faszerować magnezem nospą i przepisała mi scopolan. Szyjka w tym czasie zmalała o centymetr.po trzech tygodniach brania leków i oszczędzania się na maksa zniknął lejek a szyjka już nie malała a twardnienia są rzadsze, więc wierzę że u ciebie będzie tak samo.

My dziś z mężem pojechaliśmy nad Wisłe a później jeszcze nad jezioro ,trochę przesadziłam z chodzeniem i teraz leżę i kwiczę.Jeszcze 79 dni...

• Flara Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh to jest właśnie najbardziej przerażajace w ciąży, że w jednej chwili wszystko może się zmienić :(
    Dobrze że jesteś w dobrych rękach, Ujastek to bardzo dobry szpital jeżeli chodzi o patologie ciąży. Po kroplówkach pewnie wkoncu brzuch puści.
    Myślimy tu o Was !

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj namówiłam męża żeby zrobił mi pare zdjęć jak byliśmy u teściów i stwierdzam że nawet było co wybrać 😊
    Normalnie trzeba ze 100 zdjęć zrobić bo mało fotogeniczna jestem, a dzisiaj poszło raz dwa, w moim mniemaniu ciąża mi służy 😊

Edit: a może po prostu jestem mniej krytyczna wobec własnej osoby 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 13:53

Evli, ticia9, Flara, kasia_pra, Kindoll, Iskierka87, AgaAgnieszka1989, MartitaS, Madlene28, darkestfear, Kagu3, Mirabelka02, aniołkowa_mama, i_ka, Mousie89, Kropka4, Bela, tym_janek, madziab, m@rzenie, OranżadA, Nadzieja777, Asasa, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko ślicznie wyglądasz!

Madzko lubi tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Ja dzisiaj namówiłam męża żeby zrobił mi pare zdjęć jak byliśmy u teściów i stwierdzam że nawet było co wybrać 😊
    Normalnie trzeba ze 100 zdjęć zrobić bo mało fotogeniczna jestem, a dzisiaj poszło raz dwa, w moim mniemaniu ciąża mi służy 😊
    7bb6a73055f8.jpg

Pięknie... Brzuszek piłeczka 😉 Widzę też że teściowie mają zadbany ogródek... Piękne donice ☺️

Madzko lubi tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Także ja jestem w ogromnym szoku 🥺 położyłam się wczoraj normalnie do łóżka i nagle pojawiły się te mega bolesne skurcze i macica twarda jak kamień 🥺 skurcze się wyciszyły, a macica twarda i bolesna jest do tej pory 🥺🥺🥺
    Miałam dokładnie tak samo w pierwszej ciąży, w tym samym czasie co Ty teraz. I dokładnie takie same objawy. Ale głowa do góry wszystko będzie dobrze. Podadzą kroplowki i wszystko wróci do normy :) z minusow wtedy spedzilam tydzien w szpitalu, wiec dobra ksiazka i laptop to koniecznosc :) U mnie potem córka w terminie nie chciała wyjść 😉

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson kochana 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze 🍀😘

Madzko cudnie wyglądasz 🤩 ja też już mojemu mówiłam o sesji gdzieś w plenerze ale póki co czekamy na pogodę.

Dziś też pojechaliśmy na mały wypad i przy okazji odebrałam karuzelke dla malutkiej 🙂

Madzko lubi tę wiadomość

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    7bb6a73055f8.jpg

Pięknie wyglądasz 😍

Madzko lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, to faktycznie przerazajace..nigdy niewiadomo. trzymaj sie cieplutko, dobrze, ze szybko znalazlas sie pod opieka ❤️

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj zimno, moze temp w miare ale duzy chłodny wiatr
    5197c2a4e410.jpg

Kagu3, aniołkowa_mama, MartitaS, ticia9, Kropka4, Bela, Madzko, Namyria, Kindoll, m@rzenie, Nadzieja777, Niki345, Asasa, Malutka_94 lubią tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś dopiero siejemy, bo tak ciągle coś nam wypadało 🙃 połowa warzyw już w ziemi, jutro druga połowa i ziemniaki.
    Byliśmy też u rodziny. Dzieciaki się wybawiły. Do porodu już raczej nie damy też rady nigdzie pojechać, więc skorzystaliśmy.

Mąż teraz robi nam jajecznicę z naszym szczypiorkiem i kładziemy małą i cały wieczór dla nas ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki 💖

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko, jesteś zdecydowanie zbyt krytyczna wobec siebie, bo jesteś bardzo fotogeniczna! Piękne zdjęcie :) I mąż też zdolny. Muszę mojego namówić na taka ogrodową sesyjkę, chociaż on z tych bardzo niechętnych i do pozowania, i do robienia zdjęć.

Piękne brzuszki macie dziewczyny :)

Madzko, daj znać jak u Ciebie i czy leki zadziałały.

Madzko lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze 💪
    Madzko - pięknie wyglądasz 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 19:53

Madzko lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson współczuję Ci. Ale wierzę, że wszystko dobrze się skonczy i mała zostanie w brzuszku jak najdłużej 😘. Przerażające to jest, że w jednej chwili może się tyle wydarzyć gdzie nic wcześniej tego nie zwiastuje...

Madzko i AgaAgnieszka pięknie wyglądacie, ciąża ewidentnie Wam służy 😍

Madzko, AgaAgnieszka1989 lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:

Jesteś teraz w dobrych rękach <3 Na pewno wszystko wróci do normy :) Wypoczywaj ile się da. Trzymam mocno kciuki abyś szybko doszła do formy, macica się uspokoiła, a ty wróciła do domu <3

megson91 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Bela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje tych stresów Mildred to ciśnienie to ci w kosmos wywaliło, strasznie. Uspokoiło się dziś ?? A wiesz dlaczego taki skok miałaś? Megson cały czas myśle o tobie..Kurcze tak z niczego cię chwyciło. Dobrze, że w końcu się tobą zajęli. Przesyłam pozytywne fluidy dla was 💕💕💕💕

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuje za wszystkie miłe słowa 😘 czekam na Wasze letnie stylizacje z brzuszkami 💛💛

Dzisiejsza historia Megson zmotywowała mnie żeby zacząć ogarniać torbę do szpitala i być w gotowości. Bo właściwie dla siebie nie mam kompletnie nic 😳 a jak widać nigdy nie wiadomo co się wydarzy.

Megson trzymamy wszystkie kciuki!!! Trzymaj się mamuśka!!!!

megson91 lubi tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dyskusji, to ja chciałam tylko zauważyć, że ja piszę o sytuacji kiedy się ZMUSZA partnera do obecności, stawia się ultimatum, stosuje szantaż lub najzwyczajniej w świecie nie pozostawia wyboru. Zawsze można dyskutować, rozmawiać, przegadywać pewne rzeczy wcześniej. Partner może się udać na konsultację psychologiczną wcześniej i potem podjąć finalną decyzję. Być może w wyniku rozmów sam postanowi naruszyć swoje granice i to jest jak najbardziej ok.
    Co do argumentu, że przecież kobieta nie ma wyboru i musi naruszać swoje granice to też się nie zgodzę. Jeżeli kobieta uważa, że poród siłami natury byłby dla niej traumą nie do zniesienia to idzie do psychiatry i otrzymuje wskazania do cc z powodu tokofobii. Czasami, w skrajnych przypadkach są to wskazania z zastosowaniem pełnej narkozy, aby w ogóle nie była świadoma porodu jako takiego. To nie jest tak, że my nie mamy wyboru (przynajmniej aktualnie, bo nigdy nie wiadomo gdzie nas życie i polityka poniosą w przyszłości).
    I moim zdaniem porównanie do opieki nad dzieckiem też nie jest do końca trafne. Jednak co innego jak mamy 2 dorosłych ludzi, którzy mogą rozmawiać, iść na pewne ustępstwa, świadomie naciągać swoje granice. Co innego jak mamy do czynienia z dzieckiem, które nie jest w stanie iść na ustępstwa, a jego przetrwanie mówiąc najkrócej zależy od rodzica. Co innego jest funkcjonować w równej relacji dorosły-dorosły, a co innego w bardzo zależnej relacji dorosły-dziecko.

Madzko, Starająca, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ