X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także ja jestem w ogromnym szoku 🥺 położyłam się wczoraj normalnie do łóżka i nagle pojawiły się te mega bolesne skurcze i macica twarda jak kamień 🥺 skurcze się wyciszyły, a macica twarda i bolesna jest do tej pory 🥺🥺🥺

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymam kciuki, będzie dobrze 💗 u mnie mocne skurcze zaczęły się właśnie na tym etapie w na którym teraz ty jesteś i strasznie mnie przerażały bo trzymały bardzo długo a twardnienia nie mijały tak jak to było napisane w internecie ,że niby po kilku minutach puszczają.Nie pojechałam na izbę przyjęć, bo miałam wizytę następnego dnia rano i lekarka kazała mi się faszerować magnezem nospą i przepisała mi scopolan. Szyjka w tym czasie zmalała o centymetr.po trzech tygodniach brania leków i oszczędzania się na maksa zniknął lejek a szyjka już nie malała a twardnienia są rzadsze, więc wierzę że u ciebie będzie tak samo.

My dziś z mężem pojechaliśmy nad Wisłe a później jeszcze nad jezioro ,trochę przesadziłam z chodzeniem i teraz leżę i kwiczę.Jeszcze 79 dni...

• Flara Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh to jest właśnie najbardziej przerażajace w ciąży, że w jednej chwili wszystko może się zmienić :(
    Dobrze że jesteś w dobrych rękach, Ujastek to bardzo dobry szpital jeżeli chodzi o patologie ciąży. Po kroplówkach pewnie wkoncu brzuch puści.
    Myślimy tu o Was !

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj namówiłam męża żeby zrobił mi pare zdjęć jak byliśmy u teściów i stwierdzam że nawet było co wybrać 😊
    Normalnie trzeba ze 100 zdjęć zrobić bo mało fotogeniczna jestem, a dzisiaj poszło raz dwa, w moim mniemaniu ciąża mi służy 😊

Edit: a może po prostu jestem mniej krytyczna wobec własnej osoby 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 13:53

Evli, ticia9, Flara, kasia_pra, Kindoll, Iskierka87, AgaAgnieszka1989, MartitaS, Madlene28, darkestfear, Kagu3, Mirabelka02, aniołkowa_mama, i_ka, Mousie89, Kropka4, Bela, tym_janek, madziab, m@rzenie, OranżadA, Nadzieja777, Asasa, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko ślicznie wyglądasz!

Madzko lubi tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Ja dzisiaj namówiłam męża żeby zrobił mi pare zdjęć jak byliśmy u teściów i stwierdzam że nawet było co wybrać 😊
    Normalnie trzeba ze 100 zdjęć zrobić bo mało fotogeniczna jestem, a dzisiaj poszło raz dwa, w moim mniemaniu ciąża mi służy 😊
    7bb6a73055f8.jpg

Pięknie... Brzuszek piłeczka 😉 Widzę też że teściowie mają zadbany ogródek... Piękne donice ☺️

Madzko lubi tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Także ja jestem w ogromnym szoku 🥺 położyłam się wczoraj normalnie do łóżka i nagle pojawiły się te mega bolesne skurcze i macica twarda jak kamień 🥺 skurcze się wyciszyły, a macica twarda i bolesna jest do tej pory 🥺🥺🥺
    Miałam dokładnie tak samo w pierwszej ciąży, w tym samym czasie co Ty teraz. I dokładnie takie same objawy. Ale głowa do góry wszystko będzie dobrze. Podadzą kroplowki i wszystko wróci do normy :) z minusow wtedy spedzilam tydzien w szpitalu, wiec dobra ksiazka i laptop to koniecznosc :) U mnie potem córka w terminie nie chciała wyjść 😉

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson kochana 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze 🍀😘

Madzko cudnie wyglądasz 🤩 ja też już mojemu mówiłam o sesji gdzieś w plenerze ale póki co czekamy na pogodę.

Dziś też pojechaliśmy na mały wypad i przy okazji odebrałam karuzelke dla malutkiej 🙂

Madzko lubi tę wiadomość

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    7bb6a73055f8.jpg

Pięknie wyglądasz 😍

Madzko lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, to faktycznie przerazajace..nigdy niewiadomo. trzymaj sie cieplutko, dobrze, ze szybko znalazlas sie pod opieka ❤️

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj zimno, moze temp w miare ale duzy chłodny wiatr
    5197c2a4e410.jpg

Kagu3, aniołkowa_mama, MartitaS, ticia9, Kropka4, Bela, Madzko, Namyria, Kindoll, m@rzenie, Nadzieja777, Niki345, Asasa, Malutka_94 lubią tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś dopiero siejemy, bo tak ciągle coś nam wypadało 🙃 połowa warzyw już w ziemi, jutro druga połowa i ziemniaki.
    Byliśmy też u rodziny. Dzieciaki się wybawiły. Do porodu już raczej nie damy też rady nigdzie pojechać, więc skorzystaliśmy.

Mąż teraz robi nam jajecznicę z naszym szczypiorkiem i kładziemy małą i cały wieczór dla nas ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki 💖

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko, jesteś zdecydowanie zbyt krytyczna wobec siebie, bo jesteś bardzo fotogeniczna! Piękne zdjęcie :) I mąż też zdolny. Muszę mojego namówić na taka ogrodową sesyjkę, chociaż on z tych bardzo niechętnych i do pozowania, i do robienia zdjęć.

Piękne brzuszki macie dziewczyny :)

Madzko, daj znać jak u Ciebie i czy leki zadziałały.

Madzko lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze 💪
    Madzko - pięknie wyglądasz 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 19:53

Madzko lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson współczuję Ci. Ale wierzę, że wszystko dobrze się skonczy i mała zostanie w brzuszku jak najdłużej 😘. Przerażające to jest, że w jednej chwili może się tyle wydarzyć gdzie nic wcześniej tego nie zwiastuje...

Madzko i AgaAgnieszka pięknie wyglądacie, ciąża ewidentnie Wam służy 😍

Madzko, AgaAgnieszka1989 lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:

Jesteś teraz w dobrych rękach <3 Na pewno wszystko wróci do normy :) Wypoczywaj ile się da. Trzymam mocno kciuki abyś szybko doszła do formy, macica się uspokoiła, a ty wróciła do domu <3

megson91 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Bela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje tych stresów Mildred to ciśnienie to ci w kosmos wywaliło, strasznie. Uspokoiło się dziś ?? A wiesz dlaczego taki skok miałaś? Megson cały czas myśle o tobie..Kurcze tak z niczego cię chwyciło. Dobrze, że w końcu się tobą zajęli. Przesyłam pozytywne fluidy dla was 💕💕💕💕

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuje za wszystkie miłe słowa 😘 czekam na Wasze letnie stylizacje z brzuszkami 💛💛

Dzisiejsza historia Megson zmotywowała mnie żeby zacząć ogarniać torbę do szpitala i być w gotowości. Bo właściwie dla siebie nie mam kompletnie nic 😳 a jak widać nigdy nie wiadomo co się wydarzy.

Megson trzymamy wszystkie kciuki!!! Trzymaj się mamuśka!!!!

megson91 lubi tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dyskusji, to ja chciałam tylko zauważyć, że ja piszę o sytuacji kiedy się ZMUSZA partnera do obecności, stawia się ultimatum, stosuje szantaż lub najzwyczajniej w świecie nie pozostawia wyboru. Zawsze można dyskutować, rozmawiać, przegadywać pewne rzeczy wcześniej. Partner może się udać na konsultację psychologiczną wcześniej i potem podjąć finalną decyzję. Być może w wyniku rozmów sam postanowi naruszyć swoje granice i to jest jak najbardziej ok.
    Co do argumentu, że przecież kobieta nie ma wyboru i musi naruszać swoje granice to też się nie zgodzę. Jeżeli kobieta uważa, że poród siłami natury byłby dla niej traumą nie do zniesienia to idzie do psychiatry i otrzymuje wskazania do cc z powodu tokofobii. Czasami, w skrajnych przypadkach są to wskazania z zastosowaniem pełnej narkozy, aby w ogóle nie była świadoma porodu jako takiego. To nie jest tak, że my nie mamy wyboru (przynajmniej aktualnie, bo nigdy nie wiadomo gdzie nas życie i polityka poniosą w przyszłości).
    I moim zdaniem porównanie do opieki nad dzieckiem też nie jest do końca trafne. Jednak co innego jak mamy 2 dorosłych ludzi, którzy mogą rozmawiać, iść na pewne ustępstwa, świadomie naciągać swoje granice. Co innego jak mamy do czynienia z dzieckiem, które nie jest w stanie iść na ustępstwa, a jego przetrwanie mówiąc najkrócej zależy od rodzica. Co innego jest funkcjonować w równej relacji dorosły-dorosły, a co innego w bardzo zależnej relacji dorosły-dziecko.

Madzko, Starająca, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ