Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Anieszka Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn nie umiał się zdecydować. Akcja porodowa zaczęła się 31 maja w Boże Ciało a urodził się 1 czerwca w dzień dziecka 😅 i to był wyliczony termin od ostatniej miesiączki.
    Teraz nie chcieliśmy poznać płci. Czekamy na niespodziankę Jagnę lub Henryka 🙂
    W mojej rodzinie wszyscy mają 1 imię i tak też nadajemy swoim dzieciom

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgtt7eg3o7.png
    mhsvpx9icpew9rk3.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak Was ciężko nadrobić 😅

Ja też często mam twardnienia :/ zaczęły się z miesiąc temu i były częste, więc gin kazała mi brać magnez. Brałam, pojawiały się dużo rzadziej, były dni że wcale tego nie czułam. A teraz znów jest gorzej :( jutro mam wizytę, to dopytam...

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam post o mamie która siedzi cały dzień z córką na łóżku - że jej się tak chce w ogóle :o mój syn jak tylko odkrył że może się sam przemieścić ucieka nam skąd tylko się da 😅

I ja jestem taką mamą co mu broni wchodzić do kuchni 😅 ale ze względów bezpieczeństwa. Mieszkamy u teściów, a że wiedzieliśmy że to będzie tylko na 2-3 lata to nie inwestowaliśmy dużo w kuchnię - w konsekwencji mamy za mało szafek i bardzo dużo rzeczy leży luzem na stoliku, stołkach... Na szczęście już nie długo, w czerwcu ruszamy z zakupem mieszkania i jak wszystko uda się sprawnie ogarnąć to niedługo idziemy na swoje ❤️

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam usg właśnie, szyjka miękka 11mm i mało wód płodowych 🥺 Był obchód. Włączyli mi zastrzyki przeciw zakrzepowe, posiew moczu czysty - brak urea i mycoplasma, wyniki wymazu będą dopiero w poniedziałek. Podejrzewają infekcję ale póki nie będzie wyników nie mogą pessaru założyć. Zresztą nie wiadomo czy będzie na czym do poniedziałku 🥺 mam leżeć i wstawać tylko do wc. Jak byłam pod tą pompą 2 doby, to nawet pod prysznic nie chodziłam tylko leżałam, a szyjka i tak się skróciła z 2cm do 11 mm 🥺

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Ja pierwszą córkę urodziłam w wyliczonym terminie porodu, wiec moze i tym razem tak będzie, patrząc na pełnię ;) To by dopiero było.

Chyba mało kto rodzi w terminie także szacunek ☺ ja mam na 19 sierpnia, a z prenatalnych na 13 także nie obrażę się jak synek wyskoczy na początku sierpnia ☺ sam fakt, że będzie sierpniowy to już dla nas fajny miesiąc bo w wtedy się poznaliśmy, był pierwszy pocałunek no i ślub a także moja siostra, która będzie chrzestną się urodziła w sierpniu ☺ a synek się począł w listopadzie, a my z mężem oboje mamy wtedy urodziny, a ja jeszcze imieniny.

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Evli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kuchni to przypomniało mi się jak kiedyś pilnowałam takiego małego szkraba. Weszliśmy do domu i weszłam tylko do łazienki odkręcić kurek z wodą by się nalała do wanny, dosłownie 5 sekund, wychodzę z łazienki a mały idzie z nożem takim wielkim à la tasakiem😱 Jak matka wróciła to pierwsze co to jej mówię żeby nie zostawiali noży pod ręką dziecka a ta patrzyła się na mnie jak na jakąś wiariatkę że śmiem jej uwagę zwracać 😠

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson, trzymaj się. Zobacz już prawie kolejny tydzień przetrwałaś. Modlę się o Was ❤

megson91 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Dla mnie Lusia to Łucja albo Lucyna :)
    Dla mnie Lusia to zdrobnienie od Lucyny ☺

My do małego od początku mówimy Kropuś i najchętniej bym go tak nazwała 😂 ja to jeszcze czasem mówię Oluś ale mąż cały czas Kropuś i podejrzewam, że ciężko będzie mu się przestawić bo od początku był dla nas małym Kropusiem. Mąż na początku mnie nie rozumiał i mu tłumaczyłam, że jest maleńki jak kropka i tak mu się spodobało i od początku miałam przeczucia na synka ☺

megson91, Madzko lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Evli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson kurcze 😔 oby Florka jeszcze posiedziała 🙏🏻

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Miałam usg właśnie, szyjka miękka 11mm i mało wód płodowych 🥺 Był obchód. Włączyli mi zastrzyki przeciw zakrzepowe, posiew moczu czysty - brak urea i mycoplasma, wyniki wymazu będą dopiero w poniedziałek. Podejrzewają infekcję ale póki nie będzie wyników nie mogą pessaru założyć. Zresztą nie wiadomo czy będzie na czym do poniedziałku 🥺 mam leżeć i wstawać tylko do wc. Jak byłam pod tą pompą 2 doby, to nawet pod prysznic nie chodziłam tylko leżałam, a szyjka i tak się skróciła z 2cm do 11 mm 🥺

Kochana, bądź dzielna ✊ miałaś wycieki wód, że się tak zmniejszyły czy to przez możliwą infekcje? Jesteśmy z Tobą, dobrze chociaż jeszcze kilka dni. Wiem, że ciężko, ale myśl pozytywnie. Twardnienia chociaż trochę się zmniejszyły? Do poniedziałku już niedługo ❤

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymaj się kochana 😞 💜🙏

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu Wojewódzki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Kagu Wojewódzki?
    Tak tak tak ❤️❤️

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson kochana 3maj się! 💜

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymaj się !!

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej maleńkiej wszystko ok, waży już 1250g i ma 38cm 😊❤🥰 Tak słodko ciumkała wody płodowe podczas USG ❤❤❤ Leży sobie główką w dół teraz 🙂
    Zdjęcie troszkę niewyraźne, bo wtulona w macicę 😃
    26f738ca4eb7.jpg
    Ogólnie wszystko ok, szyjka długa, zamknięta, tylko żelazo strasznie mi nagle poleciało... Ferrytyna ostatnio ponad 70, teraz 20 :-( Narazie dostałam tabletki, jak się nie podniesie, to dożylny wlew żelaza.
    No i miałam dziś szczepionkę Boostrix, to trochę ręka boli :-P ale najważniejsze, że z malutką wszystko ok 😊

Evli, Kagu3, Malutka_94, ticia9, Mirabelka02, m@rzenie, Kindoll, Iskierka87, megson91, Madzko, i_ka, Zozo, Nadzieja777, Kropka4, MartitaS, tym_janek, Bela lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:

Megson trzymajcie się ❤️

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka wrote:
    Mój syn nie umiał się zdecydować. Akcja porodowa zaczęła się 31 maja w Boże Ciało a urodził się 1 czerwca w dzień dziecka 😅 i to był wyliczony termin od ostatniej miesiączki.
    Teraz nie chcieliśmy poznać płci. Czekamy na niespodziankę Jagnę lub Henryka 🙂
    W mojej rodzinie wszyscy mają 1 imię i tak też nadajemy swoim dzieciom
    Strasznie podoba mi się ostatnio imię Jagna 😊 ale mąż nawet nie chce słyszeć :-P

Madzko lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Co do kuchni to przypomniało mi się jak kiedyś pilnowałam takiego małego szkraba. Weszliśmy do domu i weszłam tylko do łazienki odkręcić kurek z wodą by się nalała do wanny, dosłownie 5 sekund, wychodzę z łazienki a mały idzie z nożem takim wielkim à la tasakiem😱 Jak matka wróciła to pierwsze co to jej mówię żeby nie zostawiali noży pod ręką dziecka a ta patrzyła się na mnie jak na jakąś wiariatkę że śmiem jej uwagę zwracać 😠

O matko... Ja nie mogę teściowej przetłumaczyć żeby nie zostawiała nic na krawędziach stołu i szafek jak Mały do nich przychodzi, już się zdarzyło że ściągnął u nich szklankę ze stołu. Dzięki Bogu że nie było w niej wrzątku 😱

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymajcie się, oby jeszcze jak najdłużej w dwupaku ❤❤❤

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ