❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój syn nie umiał się zdecydować. Akcja porodowa zaczęła się 31 maja w Boże Ciało a urodził się 1 czerwca w dzień dziecka 😅 i to był wyliczony termin od ostatniej miesiączki.
Teraz nie chcieliśmy poznać płci. Czekamy na niespodziankę Jagnę lub Henryka 🙂
W mojej rodzinie wszyscy mają 1 imię i tak też nadajemy swoim dzieciomagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Jejku, jak Was ciężko nadrobić 😅
Ja też często mam twardnieniazaczęły się z miesiąc temu i były częste, więc gin kazała mi brać magnez. Brałam, pojawiały się dużo rzadziej, były dni że wcale tego nie czułam. A teraz znów jest gorzej
jutro mam wizytę, to dopytam...
Malutka_94
-
Widziałam post o mamie która siedzi cały dzień z córką na łóżku - że jej się tak chce w ogóle :o mój syn jak tylko odkrył że może się sam przemieścić ucieka nam skąd tylko się da 😅
I ja jestem taką mamą co mu broni wchodzić do kuchni 😅 ale ze względów bezpieczeństwa. Mieszkamy u teściów, a że wiedzieliśmy że to będzie tylko na 2-3 lata to nie inwestowaliśmy dużo w kuchnię - w konsekwencji mamy za mało szafek i bardzo dużo rzeczy leży luzem na stoliku, stołkach... Na szczęście już nie długo, w czerwcu ruszamy z zakupem mieszkania i jak wszystko uda się sprawnie ogarnąć to niedługo idziemy na swoje ❤️Malutka_94
-
Miałam usg właśnie, szyjka miękka 11mm i mało wód płodowych 🥺 Był obchód. Włączyli mi zastrzyki przeciw zakrzepowe, posiew moczu czysty - brak urea i mycoplasma, wyniki wymazu będą dopiero w poniedziałek. Podejrzewają infekcję ale póki nie będzie wyników nie mogą pessaru założyć. Zresztą nie wiadomo czy będzie na czym do poniedziałku 🥺 mam leżeć i wstawać tylko do wc. Jak byłam pod tą pompą 2 doby, to nawet pod prysznic nie chodziłam tylko leżałam, a szyjka i tak się skróciła z 2cm do 11 mm 🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Mirabelka02 wrote:Ja pierwszą córkę urodziłam w wyliczonym terminie porodu, wiec moze i tym razem tak będzie, patrząc na pełnię
To by dopiero było.
Chyba mało kto rodzi w terminie także szacunek ☺ ja mam na 19 sierpnia, a z prenatalnych na 13 także nie obrażę się jak synek wyskoczy na początku sierpnia ☺ sam fakt, że będzie sierpniowy to już dla nas fajny miesiąc bo w wtedy się poznaliśmy, był pierwszy pocałunek no i ślub a także moja siostra, która będzie chrzestną się urodziła w sierpniu ☺ a synek się począł w listopadzie, a my z mężem oboje mamy wtedy urodziny, a ja jeszcze imieniny.Mirabelka02 lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Co do kuchni to przypomniało mi się jak kiedyś pilnowałam takiego małego szkraba. Weszliśmy do domu i weszłam tylko do łazienki odkręcić kurek z wodą by się nalała do wanny, dosłownie 5 sekund, wychodzę z łazienki a mały idzie z nożem takim wielkim à la tasakiem😱 Jak matka wróciła to pierwsze co to jej mówię żeby nie zostawiali noży pod ręką dziecka a ta patrzyła się na mnie jak na jakąś wiariatkę że śmiem jej uwagę zwracać 😠2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Mirabelka02 wrote:Dla mnie Lusia to Łucja albo Lucyna
My do małego od początku mówimy Kropuś i najchętniej bym go tak nazwała 😂 ja to jeszcze czasem mówię Oluś ale mąż cały czas Kropuś i podejrzewam, że ciężko będzie mu się przestawić bo od początku był dla nas małym Kropusiem. Mąż na początku mnie nie rozumiał i mu tłumaczyłam, że jest maleńki jak kropka i tak mu się spodobało i od początku miałam przeczucia na synka ☺megson91, Madzko lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
megson91 wrote:Miałam usg właśnie, szyjka miękka 11mm i mało wód płodowych 🥺 Był obchód. Włączyli mi zastrzyki przeciw zakrzepowe, posiew moczu czysty - brak urea i mycoplasma, wyniki wymazu będą dopiero w poniedziałek. Podejrzewają infekcję ale póki nie będzie wyników nie mogą pessaru założyć. Zresztą nie wiadomo czy będzie na czym do poniedziałku 🥺 mam leżeć i wstawać tylko do wc. Jak byłam pod tą pompą 2 doby, to nawet pod prysznic nie chodziłam tylko leżałam, a szyjka i tak się skróciła z 2cm do 11 mm 🥺
Kochana, bądź dzielna ✊ miałaś wycieki wód, że się tak zmniejszyły czy to przez możliwą infekcje? Jesteśmy z Tobą, dobrze chociaż jeszcze kilka dni. Wiem, że ciężko, ale myśl pozytywnie. Twardnienia chociaż trochę się zmniejszyły? Do poniedziałku już niedługo ❤megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mojej maleńkiej wszystko ok, waży już 1250g i ma 38cm 😊❤🥰 Tak słodko ciumkała wody płodowe podczas USG ❤❤❤ Leży sobie główką w dół teraz 🙂
Zdjęcie troszkę niewyraźne, bo wtulona w macicę 😃
Ogólnie wszystko ok, szyjka długa, zamknięta, tylko żelazo strasznie mi nagle poleciało... Ferrytyna ostatnio ponad 70, teraz 20Narazie dostałam tabletki, jak się nie podniesie, to dożylny wlew żelaza.
No i miałam dziś szczepionkę Boostrix, to trochę ręka boliale najważniejsze, że z malutką wszystko ok 😊
Evli, Kagu3, Malutka_94, ticia9, Mirabelka02, m@rzenie, Kindoll, Iskierka87, megson91, Madzko, i_ka, Zozo, Nadzieja777, Kropka4, MartitaS, tym_janek, Bela lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
megson91 wrote:Miałam usg właśnie, szyjka miękka 11mm i mało wód płodowych 🥺 Był obchód. Włączyli mi zastrzyki przeciw zakrzepowe, posiew moczu czysty - brak urea i mycoplasma, wyniki wymazu będą dopiero w poniedziałek. Podejrzewają infekcję ale póki nie będzie wyników nie mogą pessaru założyć. Zresztą nie wiadomo czy będzie na czym do poniedziałku 🥺 mam leżeć i wstawać tylko do wc. Jak byłam pod tą pompą 2 doby, to nawet pod prysznic nie chodziłam tylko leżałam, a szyjka i tak się skróciła z 2cm do 11 mm 🥺
Megson trzymajcie się ❤️Malutka_94
-
Anieszka wrote:Mój syn nie umiał się zdecydować. Akcja porodowa zaczęła się 31 maja w Boże Ciało a urodził się 1 czerwca w dzień dziecka 😅 i to był wyliczony termin od ostatniej miesiączki.
Teraz nie chcieliśmy poznać płci. Czekamy na niespodziankę Jagnę lub Henryka 🙂
W mojej rodzinie wszyscy mają 1 imię i tak też nadajemy swoim dzieciomMadzko lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Evli wrote:Co do kuchni to przypomniało mi się jak kiedyś pilnowałam takiego małego szkraba. Weszliśmy do domu i weszłam tylko do łazienki odkręcić kurek z wodą by się nalała do wanny, dosłownie 5 sekund, wychodzę z łazienki a mały idzie z nożem takim wielkim à la tasakiem😱 Jak matka wróciła to pierwsze co to jej mówię żeby nie zostawiali noży pod ręką dziecka a ta patrzyła się na mnie jak na jakąś wiariatkę że śmiem jej uwagę zwracać 😠
O matko... Ja nie mogę teściowej przetłumaczyć żeby nie zostawiała nic na krawędziach stołu i szafek jak Mały do nich przychodzi, już się zdarzyło że ściągnął u nich szklankę ze stołu. Dzięki Bogu że nie było w niej wrzątku 😱Malutka_94