WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Anieszka Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn nie umiał się zdecydować. Akcja porodowa zaczęła się 31 maja w Boże Ciało a urodził się 1 czerwca w dzień dziecka 😅 i to był wyliczony termin od ostatniej miesiączki.
    Teraz nie chcieliśmy poznać płci. Czekamy na niespodziankę Jagnę lub Henryka 🙂
    W mojej rodzinie wszyscy mają 1 imię i tak też nadajemy swoim dzieciom

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgtt7eg3o7.png
    mhsvpx9icpew9rk3.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak Was ciężko nadrobić 😅

Ja też często mam twardnienia :/ zaczęły się z miesiąc temu i były częste, więc gin kazała mi brać magnez. Brałam, pojawiały się dużo rzadziej, były dni że wcale tego nie czułam. A teraz znów jest gorzej :( jutro mam wizytę, to dopytam...

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam post o mamie która siedzi cały dzień z córką na łóżku - że jej się tak chce w ogóle :o mój syn jak tylko odkrył że może się sam przemieścić ucieka nam skąd tylko się da 😅

I ja jestem taką mamą co mu broni wchodzić do kuchni 😅 ale ze względów bezpieczeństwa. Mieszkamy u teściów, a że wiedzieliśmy że to będzie tylko na 2-3 lata to nie inwestowaliśmy dużo w kuchnię - w konsekwencji mamy za mało szafek i bardzo dużo rzeczy leży luzem na stoliku, stołkach... Na szczęście już nie długo, w czerwcu ruszamy z zakupem mieszkania i jak wszystko uda się sprawnie ogarnąć to niedługo idziemy na swoje ❤️

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam usg właśnie, szyjka miękka 11mm i mało wód płodowych 🥺 Był obchód. Włączyli mi zastrzyki przeciw zakrzepowe, posiew moczu czysty - brak urea i mycoplasma, wyniki wymazu będą dopiero w poniedziałek. Podejrzewają infekcję ale póki nie będzie wyników nie mogą pessaru założyć. Zresztą nie wiadomo czy będzie na czym do poniedziałku 🥺 mam leżeć i wstawać tylko do wc. Jak byłam pod tą pompą 2 doby, to nawet pod prysznic nie chodziłam tylko leżałam, a szyjka i tak się skróciła z 2cm do 11 mm 🥺

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Ja pierwszą córkę urodziłam w wyliczonym terminie porodu, wiec moze i tym razem tak będzie, patrząc na pełnię ;) To by dopiero było.

Chyba mało kto rodzi w terminie także szacunek ☺ ja mam na 19 sierpnia, a z prenatalnych na 13 także nie obrażę się jak synek wyskoczy na początku sierpnia ☺ sam fakt, że będzie sierpniowy to już dla nas fajny miesiąc bo w wtedy się poznaliśmy, był pierwszy pocałunek no i ślub a także moja siostra, która będzie chrzestną się urodziła w sierpniu ☺ a synek się począł w listopadzie, a my z mężem oboje mamy wtedy urodziny, a ja jeszcze imieniny.

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Evli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kuchni to przypomniało mi się jak kiedyś pilnowałam takiego małego szkraba. Weszliśmy do domu i weszłam tylko do łazienki odkręcić kurek z wodą by się nalała do wanny, dosłownie 5 sekund, wychodzę z łazienki a mały idzie z nożem takim wielkim à la tasakiem😱 Jak matka wróciła to pierwsze co to jej mówię żeby nie zostawiali noży pod ręką dziecka a ta patrzyła się na mnie jak na jakąś wiariatkę że śmiem jej uwagę zwracać 😠

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson, trzymaj się. Zobacz już prawie kolejny tydzień przetrwałaś. Modlę się o Was ❤

megson91 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Dla mnie Lusia to Łucja albo Lucyna :)
    Dla mnie Lusia to zdrobnienie od Lucyny ☺

My do małego od początku mówimy Kropuś i najchętniej bym go tak nazwała 😂 ja to jeszcze czasem mówię Oluś ale mąż cały czas Kropuś i podejrzewam, że ciężko będzie mu się przestawić bo od początku był dla nas małym Kropusiem. Mąż na początku mnie nie rozumiał i mu tłumaczyłam, że jest maleńki jak kropka i tak mu się spodobało i od początku miałam przeczucia na synka ☺

megson91, Madzko lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Evli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson kurcze 😔 oby Florka jeszcze posiedziała 🙏🏻

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Miałam usg właśnie, szyjka miękka 11mm i mało wód płodowych 🥺 Był obchód. Włączyli mi zastrzyki przeciw zakrzepowe, posiew moczu czysty - brak urea i mycoplasma, wyniki wymazu będą dopiero w poniedziałek. Podejrzewają infekcję ale póki nie będzie wyników nie mogą pessaru założyć. Zresztą nie wiadomo czy będzie na czym do poniedziałku 🥺 mam leżeć i wstawać tylko do wc. Jak byłam pod tą pompą 2 doby, to nawet pod prysznic nie chodziłam tylko leżałam, a szyjka i tak się skróciła z 2cm do 11 mm 🥺

Kochana, bądź dzielna ✊ miałaś wycieki wód, że się tak zmniejszyły czy to przez możliwą infekcje? Jesteśmy z Tobą, dobrze chociaż jeszcze kilka dni. Wiem, że ciężko, ale myśl pozytywnie. Twardnienia chociaż trochę się zmniejszyły? Do poniedziałku już niedługo ❤

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymaj się kochana 😞 💜🙏

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu Wojewódzki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Kagu Wojewódzki?
    Tak tak tak ❤️❤️

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson kochana 3maj się! 💜

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymaj się !!

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej maleńkiej wszystko ok, waży już 1250g i ma 38cm 😊❤🥰 Tak słodko ciumkała wody płodowe podczas USG ❤❤❤ Leży sobie główką w dół teraz 🙂
    Zdjęcie troszkę niewyraźne, bo wtulona w macicę 😃
    26f738ca4eb7.jpg
    Ogólnie wszystko ok, szyjka długa, zamknięta, tylko żelazo strasznie mi nagle poleciało... Ferrytyna ostatnio ponad 70, teraz 20 :-( Narazie dostałam tabletki, jak się nie podniesie, to dożylny wlew żelaza.
    No i miałam dziś szczepionkę Boostrix, to trochę ręka boli :-P ale najważniejsze, że z malutką wszystko ok 😊

Evli, Kagu3, Malutka_94, ticia9, Mirabelka02, m@rzenie, Kindoll, Iskierka87, megson91, Madzko, i_ka, Zozo, Nadzieja777, Kropka4, MartitaS, tym_janek, Bela lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:

Megson trzymajcie się ❤️

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka wrote:
    Mój syn nie umiał się zdecydować. Akcja porodowa zaczęła się 31 maja w Boże Ciało a urodził się 1 czerwca w dzień dziecka 😅 i to był wyliczony termin od ostatniej miesiączki.
    Teraz nie chcieliśmy poznać płci. Czekamy na niespodziankę Jagnę lub Henryka 🙂
    W mojej rodzinie wszyscy mają 1 imię i tak też nadajemy swoim dzieciom
    Strasznie podoba mi się ostatnio imię Jagna 😊 ale mąż nawet nie chce słyszeć :-P

Madzko lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Co do kuchni to przypomniało mi się jak kiedyś pilnowałam takiego małego szkraba. Weszliśmy do domu i weszłam tylko do łazienki odkręcić kurek z wodą by się nalała do wanny, dosłownie 5 sekund, wychodzę z łazienki a mały idzie z nożem takim wielkim à la tasakiem😱 Jak matka wróciła to pierwsze co to jej mówię żeby nie zostawiali noży pod ręką dziecka a ta patrzyła się na mnie jak na jakąś wiariatkę że śmiem jej uwagę zwracać 😠

O matko... Ja nie mogę teściowej przetłumaczyć żeby nie zostawiała nic na krawędziach stołu i szafek jak Mały do nich przychodzi, już się zdarzyło że ściągnął u nich szklankę ze stołu. Dzięki Bogu że nie było w niej wrzątku 😱

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymajcie się, oby jeszcze jak najdłużej w dwupaku ❤❤❤

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ