WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, kciuki ✊

Megson, jak tam sytuacja?

agniecha2101 lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred u nas też z imieniem dla małej tak że oznacza "posłaniec" i nawiązuje do Anioła stróża. Z racji że to był dodatkowo mój najpiękniejszy i wymarzony prezent od Boga na same święta to bardzo chciałam żeby właśnie w ten sposób była kojarzona a jakoś czuje się z tym spokojniejsza i dziękuję Bogu za ten wspaniały dar. Jest moim Aniołkiem stróżem i zawsze nim będzie 😇

Agniecha kciuki za wizytę ✊

Mildred, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha kciuki zaciśnięte 😊

Ja wczoraj zrobiłam nieplanowany zakup 😉 mam dosyć ciasną sypialnie i nie bardzo mam jak wcisnąć łóżeczko więc długo wahałam się co kupić. Na olx pojawiła się niedroga kołyska, więc się skusiłam 😁 mam nadzieję, że to jest bezpieczne dla dziecka, bo jakoś moja wyobraźnia podsuwa mi różne wizje 😋
    08d2acbf421e.jpg

Mildred, Nadzieja777, Kropka4, Niki345, Kindoll, MartitaS, Malutka_94, megson91, Namyria, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak wy dziewczyny, nie wierze że jestem już tak daleko, że tylko 3 miesiące może mniej i ujrzę moja córeczkę😍 Niby już jestem tak daleko a czasem nachodzi mnie taki lek o nią czy wszystko jest dobrze czy będzie wszystko dobrze czy dotrwałam do końca i urodzę szczęśliwie. Lek i obawę mam od samego początku dopiero jak ją będę miała w ramionach mi ulży. Tak czekam na ten dzień❤️ Nie umiem sobie jej wyobrazić ale wiem że dla mnie będzie idealna.

Mildred, megson91 lubią tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Bela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha kciuki✊🤞

Marzenie też się zapatruje na taka kołyskę na kółkach z racji właśnie miejsca w sypialni. Myślałam nad chicho Dream ale po obejrzeniu w sklepie chęć na zakup mi przeszedł. Po wizycie 3 będę ja zamawiać jeszcze na komodę czekam jak będzie dostępna i powoli tworze pokoik maluszka.

m@rzenie, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Agniecha kciuki zaciśnięte 😊

Ja wczoraj zrobiłam nieplanowany zakup 😉 mam dosyć ciasną sypialnie i nie bardzo mam jak wcisnąć łóżeczko więc długo wahałam się co kupić. Na olx pojawiła się niedroga kołyska, więc się skusiłam 😁 mam nadzieję, że to jest bezpieczne dla dziecka, bo jakoś moja wyobraźnia podsuwa mi różne wizje 😋
    08d2acbf421e.jpg
    Kołyska idealna. Właśnie wczoraj oglądałam webinar kobiety douel o kołyskach że bardzo są dobre i wspierają rozwój synaps w mózgu niemowląt ❤️ więc bezpieczna ♥️ i porządne jest właśnie kołysanie.
    Link do jej strony https://mariolakurczynska.pl/byc-swiadomym-rodzicem/

m@rzenie lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred piękne imię! Zawsze chciałam tak nazwać syna ale cholera w wieku 18 pat dostałam psa na urodziny i go tak nazwałam 😳 człowiek był głupi. Ja jak dowiedziałam się, ze jestem w ciąży czułam , ze będzie chłopiec . I postanowiłam nazwać go Emanuel . Nikomu z bliskich nie podobało się to imię ale dla mnie najważniejsze było znaczenie . A tu potem okazało się, ze dziewczynka i nie było już problemu choć tez ciężko ludzia zaakceptować imię Mia. Dla mnie najważniejsze, ze znaczy „moja” i pochodzi od imienia mojej mamy Mari. Resztę mam w nosie 😁

Mildred, pati_zuzia83, MartitaS, tym_janek lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że nam się podobają imiona naszych dzieci i nikomu więcej nie muszą 🙂

A ja się zastanawiam nad daniem małej drugiego imienia. Czy któraś z Was nadaje?

Mildred, Madzko lubią tę wiadomość

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Najważniejsze że nam się podobają imiona naszych dzieci i nikomu więcej nie muszą 🙂

A ja się zastanawiam nad daniem małej drugiego imienia. Czy któraś z Was nadaje?

Ja mam z tym problem i chyba zostaje przy jednym. Nic mi do tej mojej Mii nie pasuje. A mąż nie wyraził zgody na Amelię , które jako jedyne miało dla mnie sentyment wiec zostaje chyba jedno.
    Wybierze sobie te drugie sama na bierzmowaniu 😁

Mildred lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Termin mam na 5 sierpnia, a pełnia wypada 4. Zobaczymy 😁

To ja chcę urodzić w pełni bo akurat 4 sierpnia mamy drugą rocznicę ślubu 😍

Mirabelka02, Mildred, MartitaS lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred, piękna historia 😍 Uwielbiam jak z imieniem związane są jakieś historie, jak z kimś się kojarzą. Ja dałam córce imię po mojej babci i zawsze wiedziałam, że będę miała córeczkę o takim imieniu.

Teraz z chłopcem byłoby mi latwiej, bo wiele imion mi się podoba. Nie byłam przygotowana na drugą córkę :D

My na pewno damy drugie imię i chyba będzie to imię po mnie lub po babci męża :) Moja pierwsza córką ma drugie imię po mojej mamie, bo chciałam, żeby była z nią związana, ciekawa skąd ma takie imię i wiedziała, jaką cudowną osobą moja mama była :)

Mildred lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to też dopiero niedawno podjęliśmy decyzję. Mi zawsze marzyła się Zosia, Zofia, Zośka samośka.jednak teraz to imię tak popularne że nie chce żeby była któraś z kolei na podwórku i w klasie Zosią. I tak spodobały się nam dwa inne imiona dla dziewczynki, Julia i Lidia. Julka znowu wydała się nam przebrzmiała i ostatecznie nasza córcia będzie miała na imię Lidka. Rodzina jeszcze nie zna imienia dziecka. Moi rodzice będą zadowoleni a zdanie teściów mnie w ogóle nie obchodzi. Oni nawet nie wiedzą na kiedy mam termin, a to będzie ich pierwszy wnuk i pewnie jedyny.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszczynka, Lidka brzmi świetnie 😍 Wyobrażam sobie taką małą Lidkę.

Zawsze patrzę na imię przez pryzmat zdrobnień i przez to podobała mi się Łucja, bo zdrobnienie Lusia pasuje mi idealnie. Ale chyba zostanie z nami Ania, chociaż mąż kręci nosem, a córka ciągle chodzi i mówi o Rozalci. A ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że będę ją przedstawiać jako Rozalię, chociaż to piękne imię. No nie wiem, może to poczuję później, daję sobie jeszcze trochę czasu.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczyny mają po jednym imieniu bo mnie zawsze wkurzało jak musiałam zapisywać dwa( długie) imiona. Miejsca zawsze na drukach brakuje 😉 i ostatnio moja 9 latka wypomniała mi że wszystkie jej koleżanki mają po 2 a ona tylko jedno 😱 ale najmłodsza też dostanie tylko jedno- po sprawiedliwości 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 10:04

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy Aleksander dla naszego synka 💙, a dziewczynka byłaby Oliwia 😍
    Drugiego imienia nie nadajemy bo i tak ciężko nam było wybrać po jednym zgodnym dla nas obojga, po za tym my też mamy jedno i w jakimś sensie jest to wygoda. Zawsze byłam zła na rodziców, że mam jedno ale teraz z perspektywy czasu jestem za to wdzięczna ☺
    Też mam tak dziewczyny, że to szczęście w brzuchu było takie nieosiągalne i nadal mi ciężko uwierzyć, że jeszcze trochę i naprawdę będę rodzić i trzymać go w ramionach. Codziennie modlę się aby urodził się zdrowy bo to jest dla nas najważniejsze. Zastanawiam się jak to będzie wyglądać, jaki on będzie z wyglądu i charakteru, jak będzie dorastał i tysiąc innych myśli.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zaczynamy 7 miesiąc 😍😍 od rana zdążyłam już umyć podłogi na piętrze i wstawić pranie. Teraz muszę się wziąć za obiad i mycie na dole 🙄

7a6cf7cd94d2.jpg

P.s. dywany czekają na zasłony 😁

Kindoll, Madzko, Evli, m@rzenie, Kropka4, Kagu3, Iskierka87, MartitaS, Mirabelka02, agniecha2101, Nadzieja777 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Jej nadrobiłam udało mi się
    Madzko waśnie naczytałam się o krwawienie w żołądku bądź jelitach i się przestraszyłam, kojarzyłam że zmieniłam też te witaminy i one mogą być winne. Muszę starać się więcej pic. A długo je bierzesz unormowało Ci się?

Gratulacje udanych wizyt duże dzieciaczki już są🥰 teraz to dopiero przyspiesza w 3 trymestrze:)
    Nadzieja śliczne ciuszki, coś nie chce mi się wierzyć, że to już koniec😉też mam ten zestaw z Kubusiem spodenki i body to był mój pierwszy zakup dla małej.

To tylko ja- faktycznie na początku szamałam dużo kiwi, tak nie mogłam się nim najeść. Narobiłeś mi smaka jutro muszę kupić.

Co do szyjki mi mój gin nigdy nie mówił ile ona ma cm. Zawsze mam badanie na fotelu (samolocie)po którym mówi że szyjka długa macica miękka ale ile ona ma cm? Potem badanie usg przez brzuch. Dopochwowego nie miałam chyba od 13tc. Piszecie też o spinające się macicy, chyba tego nie doświadczam czasem mam twardy brzuch ale to po obiedzie zazwyczaj.
    Do czegoś chciałam się jeszcze odnieść ale tyle stron przebrnęłam że zapomniałam.

Brałam Prenatal Uno i w 13 tyg przeszłam na Prenatal Duo. Chyba przez pierwszy miesiąc miałam takie problemy z zaparciami, a teraz już spoko. Kupa dalej czarna jak węgiel 😂
    Z tym że teraz na diecie cukrzycowej uważam co jem, muszę pic min. 1,5l wody no i nie opycham się czekoladą, chipsami i resztą tego typu przekąsek wiec może to tez wpływa na ten brak zaparć 🤔

Co do szyjki to właśnie miałam pytać bo u mnie to samo. Bierze na fotel, organoleptycznie sprawdza i mówi ze wszystko ok.
    Potem miałam usg przez brzuch i zapytałam jak tam szyjka na co Gin: „długa i twarda, gdyby coś było nie tak to bym powiedziała” i się uśmiechnęła.
    A dopochwowe to nie pamietam kiedy miałam ...

Bela lubi tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienie brzucha, skurcze
    Jestem po wizycie u lekarza, wypytałam o twardnienie brzucha (u mnie ma ono miejsce kilka/kilkanaście razy dziennie, pierwsze skurcze zaczęły się około 22tc). Lekarz powiedział, że skurcze mogą być spowodowane tym, że macica się przygotowuje do porodu, ale też zawsze trzeba wtedy mocno obserwować szyjkę bo jest to coś co jak się raz skróci to wydłużyć się nie da, a to niesie ze sobą ryzyko wcześniejszego porodu. Dlatego nie można bagatelizować sytuacji. Zalecenia: 3x2 magnezu, 3x2 Nospa, 2x1 Luteina dopochwowo. Kontrola za 3 tygodnie, jeżeli szyjka będzie ok ale skurcze nadal będą to relanium, a jeżeli szyjka będzie się skracać to w zależności od jej długości albo dalsze kontrole w czasie wizyt albo szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 10:58

Kindoll lubi tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa z synem wszystko ok 1350 gram nadal jest większy o 2 tygodnie niż tc 🙈

Madzko, Kindoll, Evli, m@rzenie, Mirabelka02, ticia9, Kagu3, Kropka4, kasia_pra, Zozo, Iskierka87, MartitaS, Malutka_94, Asasa, megson91, agniecha2101, Nadzieja777, tym_janek, Bela lubią tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Miszczynka, Lidka brzmi świetnie 😍 Wyobrażam sobie taką małą Lidkę.

Zawsze patrzę na imię przez pryzmat zdrobnień i przez to podobała mi się Łucja, bo zdrobnienie Lusia pasuje mi idealnie. Ale chyba zostanie z nami Ania, chociaż mąż kręci nosem, a córka ciągle chodzi i mówi o Rozalci. A ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że będę ją przedstawiać jako Rozalię, chociaż to piękne imię. No nie wiem, może to poczuję później, daję sobie jeszcze trochę czasu.

Od dwóch tygodni mówię do małej Lusia. Mąż pyta co to za imię a ja na to że nie mam pojęcia ale Lusia do niej pasuje 😊

Odnośnie oczekiwania na przyjście na świat: uświadomiłam sobie że dzisiaj piątek, że minął kolejny tydzień (kiedy to ucieklo??!!) i jak tak dalej poleci to nawet się nie zorientujemy kiedy mała się pojawi 😅

oar89n739mpxwn5r.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ