❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelka miałam pisać to samo co Kagu, Pucio umie opowiadać jest super na teraz, bo przygotowuje na pojawienie się rodzeństwa. U nas muszę trochę skracać ten tekst, bo to jednak jeszcze za dużo, brak cierpliwości u tej mojej młodej damy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 22:43
-
Oo tez je kupiłam 😁 właśnie otworzyliśmy sprawdzić jednego żeby sprawdzić to wycięcie na pępek i ta kreskę o której mówicie 😁 jakie to małe 😳 jak poprosiłam męża żeby mi jednego wyciągnął to mówi „ nie, bo się wzrusze „ 🙄 chyba coraz bardziej do nas dociera , ze jednak się udało ❤️
Evli, Bela, megson91, AgaAgnieszka1989, Kagu3, aniołkowa_mama, Malutka_94 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Nadzieja777 wrote:Oo tez je kupiłam 😁 właśnie otworzyliśmy sprawdzić jednego żeby sprawdzić to wycięcie na pępek i ta kreskę o której mówicie 😁 jakie to małe 😳 jak poprosiłam męża żeby mi jednego wyciągnął to mówi „ nie, bo się wzrusze „ 🙄 chyba coraz bardziej do nas dociera , ze jednak się udało ❤️
Nadzieja777, Evli, AgaAgnieszka1989 lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Asasa wrote:Mirabelka miałam pisać to samo co Kagu, Pucio umie opowiadać jest super na teraz, bo przygotowuje na pojawienie się rodzeństwa. U nas muszę trochę skracać ten tekst, bo to jednak jeszcze za dużo, brak cierpliwości u tej mojej młodej damy
Dobrze, że piszecie o tych paskach w Premium Care, bo moja szwagierka używała dwa lata nieświadoma, że takie ułatwienie w nich byłoagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mirabelka02 wrote:Ja kupiłam taka książkę o rosnącym brzuchu mamy "Puk puk, jest tam kto?". Ma otwierane okienka i można podglądnąć jak rośnie brzuch i dzidziuś. Tekst jest opowieścią dziewczynki, czekającej na siostrę, więc dla nas w sam raz, ale szczerze mówiąc opowiadam po swojemu, bo ten tekst mnie denerwuje
Dobrze, że piszecie o tych paskach w Premium Care, bo moja szwagierka używała dwa lata nieświadoma, że takie ułatwienie w nich było
A o rodzeństwie mamy jeszcze kicia kocia ma braciszka i Czekamy na dzidziusia - obrazki dla maluchów. -
Asasa, no mnie też ta książka trochę denerwuje
Mamy Kicię Kocię, ale już dawno jej nie czytamy, spakowałyśmy ją dla siostrzyczki. Teraz najczęściej Zuzia - jest książeczka o tym, jak czeka na braciszka - czytamy też Franklina (bardzo lubię to czytać, bo od razu słyszę głos narratorki z tej bajki z tv, tak miękko się to czyta), też jest książka o siostrzyczce. Jeszcze jest seria o Basi i chyba też coś przygotowującego do roli starszego rodzeństwa
-
Właśnie w inetrku jest teraz promocja na te pampersy przemium care i byłam już w dwóch sklepach i jedynek nie ma 😞 wszystkie inne rozmiary są ale tych co ja potrzebuje to brak. Będę próbować jeszcze jest troszkę czasu a jak nie to kupię bez promki.
Asasa lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Ta seria o Basi jest całkiem fajna, chociaż córka nie ma na jej punkcie bzika jak z innymi.
U nas Pucio już zaliczony milion razy to był hicior.
Z naszych hitów polecam
-Elmera, wspaniałe przygody kolorowego słonia (przez miesiąc czytaliśmy tylko o tym, można dostać 4 duże książki z kilkoma historiami w każdej lub małe wydania)
- Martynka - księga przygód - przepiękne obrazki, miłe historyjki
- muminki - córka uwielbiała A Kubus Puchatek to jeszcze nie dla nas, coś jej nie podchodzi
- reksio - tutaj czasami parafrazuje teksty bo mam wrażenie że trochę ciężkie jak dla mojego dziecia ale lubi tych bohaterów. Minus mało obrazków w stosunku do ilości tekstu ale coraz lepiej córka to znosi
- i ostatni hit - seria Królik i Misia - bardzo zabawne historie o zrzędliwymi króliku i jego roztropnej koleżance Misi. Długie bo jedna książka to jedna historia. Jednak wydaje mi się że córka nie łapie jeszcze dowcipu tej książki, w sumie książka ma z tył 4+, staram się jej dużo wyjaśniać (zwłaszcza że często przejawi się tam motyw kupy czy to zjadanej przez krolika czy to jako tapeta u sówki- wiec obawiam się o pomysły mojego dziecka terazale zakochała się i od 2 tyg do spania jest jedna z nich.
- a z innych to kupiłam kiedyś książkę Pierwsza encyklopedia (o zwierzętach, wsi i rekordach zwierząt) i dziecie wertuje to wzdłuż i wszerz i popisuje się od czasu do czasu wiedza dziwną i dziwniejszą, co nas strasznie śmieszy ale fajnie że jej się podoba.
Gruffalo mi ktoś polecał wiec pewnie tez się skusimy jak już doszczętnie przemielimy to co mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 07:03
Asasa, Mirabelka02 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Flara właśnie ostatnio pisałaś o tym króliku i misi i sobie zapisałam tę książkę bo bardzo mi się spodobała jak ją wygooglałam. Może jeszcze któraś dziewczyna poleci jakieś książki
A ma któraś z Was pucio mówi dzień dobry (dobranoc)? To jest taka książka do czynnego udziału przy czytaniu, trzeba np. zrobić śniadanie dla pucia. Przymierzam się to kupić, chociaż mamy już podobne książki. Ciekawa jestem opinii. -
Asasa wrote:Flara właśnie ostatnio pisałaś o tym króliku i misi i sobie zapisałam tę książkę bo bardzo mi się spodobała jak ją wygooglałam. Może jeszcze któraś dziewczyna poleci jakieś książki
A ma któraś z Was pucio mówi dzień dobry (dobranoc)? To jest taka książka do czynnego udziału przy czytaniu, trzeba np. zrobić śniadanie dla pucia. Przymierzam się to kupić, chociaż mamy już podobne książki. Ciekawa jestem opinii.
Nawet zapomniałam że już o tym pisałam (ostatnio mózg resetuje mi się po 5 sekz całej serii to ostatnia z bobrem jest taka sobie, najmniej zabawna.
Asasa lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Marta35 wrote:Dziewczyny, a ja trochę z innej beczki. Dostałam wyprawkę od koleżanki a w niej olbrzymia wanienka ze stelażem. Zajmuje mi pół łazienki,już nie wspomnę o tym, że nie wiem gdzie będę ją trzymać, chyba podwiesza ją do sufitu. Widziałam w necie wkładki do umywalki i wanienki składane, czy któraś z was ma z nimi doświadczenie?
Mieliśmy wanienke składana Stokke z takim fajnym lezaczkiem dla maluszków:)Marta35 lubi tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o książki to u nas hitem jest Kicia Kocia. Mamy już chyba ok. 15 książeczek z tej serii i za każdą nagrodę kupuje córce nowa
też już zna na pamięć niektóre i najfajniejsze jest jak mówi "mamo poczytam Ci" i przynosi książkę i opowiada to co zapamiętała
A drugi hit to książki Tulleta. Też mamy chyba z 5. Najfajniejsza dla córki to naciśnij mnie i naprawdę przez 2 lata nie mogę zrozumieć jej fenomenu😂
I jeszcze zapomniałam o ulicy Czeresniowej, to też książka która obecnie bardzo przypasowalawidzę że u nas córka bardzo lubi teraz książeczki w których trzeba coś znaleźć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 08:23
Asasa, Flara lubią tę wiadomość
-
Wracajac do pampersow mega paka 2 takich jak wczoraj wstawialam na forum jest na.empik w bardzo dobej cenie. Empik daje pakiet premium wiec wysylka gratis 100 szt za 43 zl
http://www.empik.com/pampers-active-baby-pieluchy-jednorazowe-rozmiar-2-mini-4-8-kg-100-szt-pampers,p1216376545,dziecko-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt -
nick nieaktualnyMała_Gwiazdka wrote:Jeżeli chodzi o książki to u nas hitem jest Kicia Kocia. Mamy już chyba ok. 15 książeczek z tej serii i za każdą nagrodę kupuje córce nowa
też już zna na pamięć niektóre i najfajniejsze jest jak mówi "mamo poczytam Ci" i przynosi książkę i opowiada to co zapamiętała
A drugi hit to książki Tulleta. Też mamy chyba z 5. Najfajniejsza dla córki to naciśnij mnie i naprawdę przez 2 lata nie mogę zrozumieć jej fenomenu😂
I jeszcze zapomniałam o ulicy Czeresniowej, to też książka która obecnie bardzo przypasowalawidzę że u nas córka bardzo lubi teraz książeczki w których trzeba coś znaleźć
Jak lubi ulice czereśniowa to ja polecam też "rok w krainie czarów" Maciej Szymanowicz. Jest świetna kiedyś widizlam ja u znajomej i już kupiłam dla Lili 😁😁 ale sama lubię ja oglądać 😁 -
My mamy Rok w lesie ❤ Jest przepiękna. Martynkę uwielbiam sama,bo to moja bajka z dzieciństwa. Kiedyś próbowałam z nią czytać, ale chyba było za wcześnie. Ale te książki są piękne. Chyba są też takie wydania jedna bajka-jedna książeczka? U nas takie najbardziej się chyba sprawdzają i takie najłatwiej czytać w łóżku
Ja polecam serię Mądrą MyszLubimy też Wielkie mycie zębów w ZOO, książki z Ikei
, "Opowiem Ci mamo, co robią mrowki" (jest całe mnóstwo innych zwierząt), zbiory bajek też, wiersze. Kiedyś kupiłam w Rossmanie taka książkę z piosenkami z płytą. Płyta jest straszna, ale książka się bardzo sprawdziła, bo po prostu siadamy i śpiewamy, są piosenki typowo dziecięce, ale też takie, które ja pamiętam z obozów (Krajka❤), trochę wojskowych. Naprawdę robi furorę, śpiewamy zarówno ja, jak i mąż, chociaż żadne z nas nie ma do tego talentu.
Ostatnio kupiłam piękna książkę "Inwentarz kwiatów", podstawowe kwiaty tam są, wspaniałe wydana, są jeszcze serie o zwierzętach, drzewach, na pewno kupimy.
Mamy Pucia, który mówi dzień dobry i dobranoc, ale chyba moja córka jest już trochę na nią za duża. Z takich interaktywnych książeczek to najfajniejsze są serie o Króliczku w kąpieli, króliczku, który idzie spać i o takim, który ma bubęTo był U nas hit rok temu, codziennie musiały być, a i teraz potrafi czasem położyć króliczka spać
Asasa lubi tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny na początku 31 tygodnia 😳🙈 dziś leniwa niedziela jeszcze leżę w łóżku a mała wariuje w brzuszku 😍😀 najbardziej czuje ruchy leżąc bo jak chodzę albo siedzę to rzadko.
Ale chyba nie mogę już nawet spacerować zbytnio bo chwilę pochodzę i brzuch robi się napietya jak sie położę to momentalnie robi sie miękki i nie wiem czy może to po prostu siła grawitacji ze jak stoje czy chodzę to do przodu brzuch idzie. Ale ciągle mam lęk ze wpływa to na moja szyjkę a od wczoraj jeszcze mam schizę, ze przez ten napiety brzuch cos w środku pęknie i odejdą wody
ja się wykończę
jeszcze wytrwać te 7 tygodni....
A wy dziewczyny macie wrażenie bardziej napiętego brzucha podczas chodzenia niż jak leżycie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 09:51
Kagu3, Mała_Gwiazdka, Mamuśka☺️, Madzko, MartitaS, Nadzieja777, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
Mamuśka☺️ wrote:Jak lubi ulice czereśniowa to ja polecam też "rok w krainie czarów" Maciej Szymanowicz. Jest świetna kiedyś widizlam ja u znajomej i już kupiłam dla Lili 😁😁 ale sama lubię ja oglądać 😁
Podobne do czereśniowej i rok w krainie... jest Mam oko na miasteczko. Tam każdy bohater ma kontynuacje swojej przygody na kolejnych stronach, wiec można albo odszukiwać elementy na obrazkach albo wymyślać historie o poszczególnych bohaterach. Bardzo fajna pozycja.Mamuśka☺️, madziab, Mirabelka02, Asasa lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka