❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kagu jak dobrze pamietam masz ten adapter ciążowy do samochodu. Polecasz jakiś konkretny model? Albo jest coś na co zwrócić uwagę?
Chyba, że któraś z Was wie coś więcej na ten temat ? 🤔 jak doktorek da ni zielone światło na ten wyjazd nad morze to będę się z nim czuła o wiele bezpieczniejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 20:42
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Megson oczywiscie ze wytzymasz! Napisalam to tylko dlatego, ze sama nie lubie takich "niespodzianek" ze na cos sie nastawiam a potem wychodzi ze trzeba czekac dluzej. Zreszta moze zupelnie inne rozwiazanie Ci zaproponuja, absolutnie nie chcialam Cie zdolowac
Lubie bardzo takie pozytywnie nastawione osoby!
Kropka mamy najzwyklejsza tanioche z Canpola.
Jak ktos woli inny rodzaj termometrow to oczywiscie nie ma co sie przekonywac na sile czy cos. Ja po prostu opanowalam do perfekcji technike takiego mierzenia, jak trzymac dziecko zeby sobie nie zrobilo przy tym krzywdy itd. wiec to dla mnie najlepsza metoda. Ale jesli dla kogos to za duzo stresu to przeciez sa inne rozwiazaia. Po prostu mam duze doswiadczenie z takimi maluchami wiec to dla mnie nie bylo nic stresujacego, ale wiem ze dla mlodych rodzicow nawet zwykle podniesienie dziecka czy zmiana pampersa to na poczatku wyzwanie, wiec luz, robmy to z czym czujemy sie dobrze i pewnie
I juz zamykam sie w tym temacie...
Nadzieja:*
Wiecie co wiem ze u mnie jest taka niepewna sytuacja z ta szyjka i w ogole... Ale jednak to tylko 8 tygodni... Zaczyna mi sie udzielac wielka ekscytacja. Nie moge sie doczekac porodu. Pewnie jestem dziwna ale porodu sie nie boje, z niecierpliwoscia odliczam dni.Pamiatam na jakim haju bylam po urodzeniu syna... Taka sie czulam... Ze o kurde, ja to zrobilam! Chce to przezyc jeszcze raz! Hah o matko. Zawsze wychodze przez to na dziwaka wsrod kolezanek
megson91, Madzko lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
megson91 wrote:Poprosiłam przez telefon męża, żeby pogrzebał w ustawieniach na belly i rzeczywiście był wyłączony, ale udało się i jest widoczny 💜
Skurcze się wyciszyły, tak samo twardnienia, ale leżę plackiem i wstaje tylko do toalety jak już koniecznie muszę. Także jestem dobrej myśli 💜 Zazu nawet jak wyjdzie coś w posiewie, to jakoś wytrzymam miesiąc w szpitalu dla Niuni 💜 zrobię dla jej dobra wszystko 💜💜💜megson91 lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
zazu wrote:Megson oczywiscie ze wytzymasz! Napisalam to tylko dlatego, ze sama nie lubie takich "niespodzianek" ze na cos sie nastawiam a potem wychodzi ze trzeba czekac dluzej. Zreszta moze zupelnie inne rozwiazanie Ci zaproponuja, absolutnie nie chcialam Cie zdolowac
Jak ktos woli inny rodzaj termometrow to oczywiscie nie ma co sie przekonywac na sile czy cos. Ja po prostu opanowalam do perfekcji technike takiego mierzenia, jak trzymac dziecko zeby sobie nie zrobilo przy tym krzywdy itd. wiec to dla mnie najlepsza metoda. Ale jesli dla kogos to za duzo stresu to przeciez sa inne rozwiazaia. Po prostu mam duze doswiadczenie z takimi maluchami wiec to dla mnie nie bylo nic stresujacego, ale wiem ze dla mlodych rodzicow nawet zwykle podniesienie dziecka czy zmiana pampersa to na poczatku wyzwanie, wiec luz, robmy to z czym czujemy sie dobrze i pewnie
Wiecie co wiem ze u mnie jest taka niepewna sytuacja z ta szyjka i w ogole... Ale jednak to tylko 8 tygodni... Zaczyna mi sie udzielac wielka ekscytacja. Nie moge sie doczekac porodu. Pewnie jestem dziwna ale porodu sie nie boje, z niecierpliwoscia odliczam dni.Pamiatam na jakim haju bylam po urodzeniu syna... Taka sie czulam... Ze o kurde, ja to zrobilam! Chce to przezyc jeszcze raz! Hah o matko. Zawsze wychodze przez to na dziwaka wsrod kolezanek
Pocieszasz, ze można za tym tęsknić Haha 😁 mnie to przeraża ale po mału uswiadamiam sobie, ze to się jednak dzieje i tez już odliczam . ❤️7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Nadzieja777 wrote:Kagu jak dobrze pamietam masz ten adapter ciążowy do samochodu. Polecasz jakiś konkretny model? Albo jest coś na co zwrócić uwagę?
Chyba, że któraś z Was wie coś więcej na ten temat ? 🤔 jak doktorek da ni zielone światło na ten wyjazd nad morze to będę się z nim czuła o wiele bezpieczniejPolecam, bardzo łatwy w zamontowaniu no i wygoda dla brzuszka
1wsze wrażenie dziwne, że jest coś między nogami i pasy w pachwinach, ale idzie się przyzwyczaić 😁
Nadzieja777 lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
zazu wrote:Megson oczywiscie ze wytzymasz! Napisalam to tylko dlatego, ze sama nie lubie takich "niespodzianek" ze na cos sie nastawiam a potem wychodzi ze trzeba czekac dluzej. Zreszta moze zupelnie inne rozwiazanie Ci zaproponuja, absolutnie nie chcialam Cie zdolowac
Wiem, że są różne termometry, a ja chcę taki co będzie po prostu wiarygodny ☺ a wiem, że jest dużo takich co źle mierzą... Pamiętam jak moja mama mierzyła młodszym braciom w pupie ale jeszcze tym takim klasycznym z rtęcią ale już są wycofane z obiegu.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Hej dziewczyny
Nadzieja ja mam pas be safe, bardzo fajny
Pas polecam również tym które bedą po cesarce.
Co do termometrów, to ja mam elektroniczny z miękką końcówką.
Przy moim wcześniaczku w szpitalu pielęgniarki używały zwykłych termometrów elektronicznych i temperatura była mierzona pod pachą, teraz też tak będę robić
Megson, Zazu niech Wam te szyjki trzymają jak najdłużej 🙏🏻
Ja nakupowali ciuszków i oglądam je 10 razy dziennie 🥰zazu, i_ka, Kindoll, Bela lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Kropka4 wrote:Wiem, że są różne termometry, a ja chcę taki co będzie po prostu wiarygodny ☺ a wiem, że jest dużo takich co źle mierzą... Pamiętam jak moja mama mierzyła młodszym braciom w pupie ale jeszcze tym takim klasycznym z rtęcią ale już są wycofane z obiegu.
https://allegro.pl/oferta/canpol-termometr-elektroniczny-z-miekka-koncowka-z-6918331968?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BC_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=urz%C4%85dzenia+medyczne+-+termometry&gclid=EAIaIQobChMIs7P97aPN6QIVRaQYCh0fCwUZEAQYAyABEgK5i_D_BwE
Mam taki model. I naprawde dobrze nam sluzyl. Fakt, ze syn prawie wcale nie chorowal przez te 3 lata, ale jak juz goraczkowal to pomiary wychodzily zawsze wiarygodne.
Nadzieja, mowilam ze dziwna jestem
Dla mnie to taki mega trudny sprawdzian, po tych trudach ciazy. Tak zajebiscie czulam sie jak zdalam na prawko za 4 razem, pelnia szczesciaAlbo jak dostalam wyniki matury. Ogolnie to bolalo jak cholera, mialam dosyc, bylam wyczerpana, a jak po dwoch godzinach wyjezdzalam z porodowki to powiedzialam do poloznej ze w sumie moglabym jeszcze raz rodzic
Kobieta jest w stanie zniesc naprawde wszystko jesli ma dostac na koniec swoje wyczekane wymarzone malenstwo...Kropka4 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Nadzieja, my też mamy adapter insafe i polecam całym sercem 💜💜💜
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ja mam termometr microlife Nc 100 i jestem bardzo zadowolona 😉 oprócz tego mam w domu jeszcze ze starych czasów rtęciowy, którego używałam sporo przy pierwszej córce. Czasem sprawdzam wiarygodność tego pierwszego i na prawdę dobrze mierzy 😉 a jak się dobrze poszuka to nadal można kupić rtęciowy termometr. Często sprzedawane są jako lekarskie i są droższe niż bezrtęciowe 🤪
Kropka4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja, nie kupiłam ostatecznie adaptera, ale wszyscy polecali be safe ❤️
Megson, będzie dobrze 💖
Zazu, ja też już czuję ekscytację na myśl o porodzie 🙃 Jezu a miałam naprawdę okropny poród przez oksy. Pamiętam to tak trochę, ale co z tego, jakąś masochistką jestem. Później pewnie będę kląć z bólu, ale trudno. Liczę tym razem na znieczulenie i naturalne rozpoczęcie porodu (najlepiej taka akcja, że jestem sobie w domu, mąż jest w domu, odchodzą wody, wieziemy mamę do małej i jedziemy na porodówkę 😆). We wtorek wypytam mojego lekarza, jak realnie wygląda rozwiązanie ciąży z cc z insuliną, na co mam się nastawić i kiedy najpóźniej muszę być ewentualnie w szpitalu. Boję się tej rozmowy, bo ja nie chcę leżakować niepotrzebnie w szpitalu, ale jasne jest też, że nie zaszkodzę małej, jeśli on będzie widział taką konieczność.
Dalej pustka, coś miałam napisać 🤦
A właśnie, ogarnęłam prasowanie całej wyprawki do rozmiaru 68+ pościel koce pieluchy itd 👌
Mam to poukładane w szufladach już rozmiarami. Do walizki wrzuciłam kilka rzeczy, które wyprasowalam tzn koszule(ale tu mam biedę, bo mam tylko te po poprzednim porodzie, muszę dokupić)
Termometr- ja mam microlife i naprawdę nie narzekam. Nie zdarzyło się, by przekłamał. A zaliczyliśmy trochę epizodów gorączki. Mam też taki do pupy, ale jeśli dziecko będzie miało biegunkę, to trochę problem wtedy się robi-w buzi też ciężko maluchowi zmierzyć. Także ja polecam jednak zestaw bezdotykowy + zwykły z miękką końcówką..
Ale przez utrudnioną dostępność termometrów w obecnym czasie, poczekajcie może do lipca, bo się jeszcze bardziej wyciszy ten szał zakupów na termometry i inne
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja ją też mam adapter do pasów, ten sam co Evil. Polecam serdecznie. Nawet jak mi niej przy hamuje to pas zaciska się na udach/pachwinach a nie na brzuchu. Ogólnie martwi mnie to że coraz mi ciężej za kółkiem. Pewnie jeszcze z miesiąc i będę musiała zrezygnować z kierowania samochodem. Kierownica robi się coraz bliżej a mam krótkie nogi i nie mogę już cofnąć fotela bo nie sięgnę do pedałów 😆
-
To ja jestem totalnie dziwna, bo zawsze mówię, że wolę rodzić niż mieć pobieraną krew 🙈 Wiem, że brzmi to absurdalnie i nawet nie ma co porównywać, ale ja mam w sobie taki lęk przed igłą, wbijaniem się w żyłę, że chyba powinnam to leczyć. W mojej wyobraźni potrafię się nawet w tym gabinecie wykrwawić🙈 No taka lekka paranoja. Jeśli podczas pobierania pielęgniarka się ociąga to jest murowane, że skończę na leżance z nogami do góry.
Ale wracając do porodu, to gdyby nie ta sytuacja z moim szpitalem (brak porodów rodzinnych, brak odwiedzin) pewnie czułabym większą ekscytację. Jakoś złudnie nastawiam się, że będzie tak jak poprzednio, ale właściwie to zniosę wszystko, byle byłoby dobrze. Też byłam z siebie bardzo dumna po porodzie;) Bardzo doceniłam to, jak wspaniale jest kobiecie ciało. Chyba dopiero wtedy do mnie dotarło, do czego jesteśmy zdolne. I nie mogłam uwierzyć, że to dzieciątko jeszcze dobę wcześniej było w moim brzuchu
-
Miszczynka wrote:Nadzieja ją też mam adapter do pasów, ten sam co Evil. Polecam serdecznie. Nawet jak mi niej przy hamuje to pas zaciska się na udach/pachwinach a nie na brzuchu. Ogólnie martwi mnie to że coraz mi ciężej za kółkiem. Pewnie jeszcze z miesiąc i będę musiała zrezygnować z kierowania samochodem. Kierownica robi się coraz bliżej a mam krótkie nogi i nie mogę już cofnąć fotela bo nie sięgnę do pedałów 😆
Mam to samo !!! Haha mi się odległość miedzy brzuchem a kierownica codziennie zmniejsza 😁 ale najlepsze, ze jak chce wyjść to muszę ten fotel mega odsunąć i to tak śmiesznie z boku wyglada 😁 moj mąż się śmieje , ze można za mną piknik zrobić i zawsze ktoś kto za mną siedzi ma najlepsza miejscówkę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 22:30
Madzko lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Miszczynka wrote:Nadzieja ją też mam adapter do pasów, ten sam co Evil. Polecam serdecznie. Nawet jak mi niej przy hamuje to pas zaciska się na udach/pachwinach a nie na brzuchu. Ogólnie martwi mnie to że coraz mi ciężej za kółkiem. Pewnie jeszcze z miesiąc i będę musiała zrezygnować z kierowania samochodem. Kierownica robi się coraz bliżej a mam krótkie nogi i nie mogę już cofnąć fotela bo nie sięgnę do pedałów 😆
Nam na akademii „bezpieczny maluch” w szpitalu na Ujastku tłumaczyli, że między kierownicą, a brzuszkiem musi być minimum 25 cm odstęp. Gdy odstęp jest mniejszy, a wybuchnie poduszka powietrzna, to eksplozja jest tak silna, że może nam od niej pęknąć nawet macica 😢 także ja odpuściłam kierowanie auta i wyręczam się mężem, chociaż nie lubię z nim jeździć, bo on nie umie 😂06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
A ja sie mega boje porodu i nie chce rodzic 😂😂 jak tu sie wycofać
mam stresa ze to juz coraz blizej i serio strasznie sie boje. .
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Niki345 wrote:Dzień dobry 😊 jak samopoczucie?
Niki345, Kindoll, Madzko lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Ja tak jak zozo jestem już przerażona. Nigdy przenigdy nie czułam takiego bólu, do dziś pamiętam jak błagałam położną żeby mi pomogła i mnie pocięła 🤪 Dla mnie wypchnięcie dziecka było najtrudniejszym momentem. Przy obydwu porodach pękłam w kilku miejscach na zewnątrz, pękła mi szyjka macicy i jeszcze dodatkowo mnie pocięli bo się główka nie chciała przecisnąć 🥴