❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelka02 wrote:Ojejku, Polin strasznie mi przykro, że masz takie wspomnienia i wcale się nie dziwię, że są takie negatywne
Fajnie, że się zgodziłaś na uczestnictwo uczennicy, bo w końcu każdy kiedyś uczyć się musi, ale przecież nie kosztem rodzącej kobiety... Tym razem musi być lepiej
Ja dzisiaj o 12 mam prenatalne, Nadzieja Ty chyba też masz wizytę? U nas też brzydka pogoda, dobijające to już jest. Wiem, że jak będą upały to mogę puchnąć, ale ja jednak uwielbiam lato, jak jest gorąco i wystarczy założyć sukienkę, żeby być ubranym. Teraz już mi ciężko się ubrać jak człowiek
Takkkk maaam. Ale o 17:30 wiec jeszcze nie wstałam z łóżka próbując ten dzień jak najbardziej skrócić 😁
Dziś mam wizytę normalna ale pewnie tez połączona z tym usg 3 trymestru. Zobaczymy co to będzie 🤔🤔🤔 stresuje się już lekko.megson91 lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualny
-
U mnie też jest różnie z cukrem, ale jajka czy na twardo, czy jajecznica, czy nawet sadzone (robię na maksa ścięte) są ok. Mleko do kawy mogę i nic mi nie robi ale raczej nabiał wprowadzam od drugiego śniadania- na początku mogłam też do pierwszego ale zauważyłam, że cukry zaczęły dochodzić do granicy 140 więc zmieniłam te pierwsze śniadanie. Owoce mogę jeść w formie osobnej przekąski, ale poleca się zjeść z jogurtem i np. orzechami. Akurat ja mogę zjeść całego grejfruta czy sporą ilość winogrona(a te ma wysoki IG), winogrono czerwone to taki mój grzech- mówię, że to moje żelki:) Ziemniaki mogę wcinać w każdej formie- cukru mi akurat nie wywalają ale ostatnio wyższy cukier miałam po kaszy gryczanej. Wszystko zależy od naszego organizmu i niestety to co jednej pasuje nie koniecznie będzie pasowało drugiej. Np. zupy mogę jeść ale nie w formie kremu. Ogólnie moja diabetolog mówiła żeby odpuścić mocno przerobione warzywa czy owoce- więc raczej koktajl bym sobie odpuściła.
-
Dzień dobry dziewczyny☺️
Paskudna pogoda zimno, pada brr.. faktycznie maj nas nie rozpieszcza w tym roku.
Kciuki za udane wizyty Maribelka,Tycia i Nadzeja✊✊🍀
W nocy nie chciało mi się spać i zrobiłam pierwsze zamówienie w Gemini.pl ile czekałyście na paczkę ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 10:23
Nadzieja777, Mirabelka02 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Mała_Gwiazdka wrote:dzewczyny też chciałam zapytać Was o diete cukrzycową
dzisiaj mi się dopiero udało zlokalizować aptekę w której mogę dostać glukometr, więc zacznę pomiary od obiadu.
Ale jak to jest z tym jedzeniem? Można zjeść owoc, koktajl owocowy na drugie śniadanie? Mi ta diabetolog mówiła, że tylko jako dodatek do śniadania lub obiadu. I tak samo mówiła, że powinnam unikać mleka. A patrzę na przykładowe jadłospisy u mamyginekolog i podają np. deser na mleku z borówkami na drugie śniadanie.
I tak się zastanawiam, żeby wprowadzić jakąś różnorodność w przepisach. Myślicie, ze przepisy które publikuje np. Ewa Chodakowska się nadadzą?
Teraz zmierzyłam sobie cukier po śniadaniu i 163. Zjadłam to samo co wczoraj i w sobotę z drobna zmianą bo skończył mi się chleb słonecznikowy pszenno żytni, zjadłam jedna kromkę słonecznikowego a jedna razowego zytno pszennego.
Już nic nie rozumiem... -
Iskierka87 wrote:Ja zamiast niani wykorzystam stary telefon który leży niepotrzebny. Zainstalowaliśmy w nim apke/camerke tylko dokupimy uchwyt i mąż zamontuje nasza nianie przy łóżeczku małej 😉
Ja wczoraj jadłam jajecznicę ze szczypiorkiem mniam 🙂
-
Aaaa i jeszcze jedna rzecz na ostatniej wizycie diabetolog mówiła, że wchodzę w okres skaczących cukrów i trzeba będzie bardziej uważać bo może się okazać, że to co wcześniej było ok nagle może wywalać mocno cukier, ja od dłuższego czasu jestem na 6j. insuliny u mnie zaczął się problem taki, że mam coraz częściej problem z wbiciem się w udo - boli mnie to i czasami cofam igłę.
-
U mnie cukier mega szalal w 22-23 tyg w sumie na czczo codziennie za wysoki byl mimo ze dieta taka sama. Od miesiaca cukry w normie na czczo i ani razu nie musiałam zwieszac insuliny aktualnie mam 17j i mam nadzieje ze juz takich skokow nie bede miala zeby codziennie podnosić dawki
-
Asiula, u mnie jest rzadszy i też jest go więcej, takie mam uczucie wilgoci, ale jak sprawdzam to często nic nie widzę, jakby czuje to w środku. Taki gęstszy śluz obserwuję jak dłużej leżę.
Bela, jeśli chodzi Ci o Gemini, to ja zamawiałam na początku maja w czwartek i miałam ją we wtorek, także było już zdecydowanie szybciej, a zamówienie było duże -
nick nieaktualny
-
Mirabelka02 wrote:Asiula, u mnie jest rzadszy i też jest go więcej, takie mam uczucie wilgoci, ale jak sprawdzam to często nic nie widzę, jakby czuje to w środku. Taki gęstszy śluz obserwuję jak dłużej leżę.
Bela, jeśli chodzi Ci o Gemini, to ja zamawiałam na
początku maja w czwartek i miałam ją we wtorek, także było już zdecydowanie szybciej, a zamówienie było duże
Oczywiście, że chodzi mi o Gemini już się poprawiam😁 Dzięki
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Mirabelka02 wrote:Kropka, a mierzylas ciśnienie, cukier? Może mało piłaś wczoran?
Cukru nie mierzylam i nie mam jak, a ciśnienie niskie chociaż jak na mnie to wysokie bo 99/65 puls 75. Z reguły mam ponad 80/50-60. Ale faktycznie może to wina picia bo wczoraj mało wypiłam, niecały litr i do tego jedną kawę z mlekiem i kawę zbożową, a kawa też odwadnia...
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualny
-
Mirabelka02 wrote:Asiula, u mnie jest rzadszy i też jest go więcej, takie mam uczucie wilgoci, ale jak sprawdzam to często nic nie widzę, jakby czuje to w środku. Taki gęstszy śluz obserwuję jak dłużej leżę.
Bela, jeśli chodzi Ci o Gemini, to ja zamawiałam na początku maja w czwartek i miałam ją we wtorek, także było już zdecydowanie szybciej, a zamówienie było duże
Hmm.. może z czasem im bliżej porodu zwiększa się wydzielina. -
Iskierka87 wrote:Też miałam robić zamówienie w Gemini ale moje witaminy tam droższe niż w innych aptekach i tak się zastanawiam 🤔 tam przesyłka jest darmowa jak większe zakupy się zrobi?
Mialm w koszyku za 170zł i koszt dostawy 11.99złmigło mi, że powyżej 230? jest darmowa dostawa jak dobrze kojarzę. Wybrane produkty są z darmowa dostawą. Przy produkcie jest takie info.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
AsIuLa2020 wrote:Dziewczyny, czy w ostatnim czasie zauważylyscie u siebie zmianę w upławach?
Od tygodnia mam gęstniejący śluz i cały czas mam ,,mokro,', jest trochę żółtawy czasami.
Czy macie coś takiego ? A może coś z tym czopem?
Może być też jakaś infekcja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 10:36
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Loczek:) wrote:Raz spróbowałam płatki kukurydziane na mleku 0,5 na kolację i wyje.alo mi cukier 153, doczytałam już że to pewnie płatki (a wydawały mi się takie zdrowe🤦). I boję się spróbować z samym mlekiem.
Ja jem płatki kukurydziane z jogurtem naturalnym i nie wybija mi po tym cukru. Już mi się powoli nudzi ten jogurt naturalny, bo to moja stała przekąska 😕 Innym razem przed kolacją miałam cukier 80 i byłam wściekle głodna. Zjadłam to samo co zawsze + pół SUCHEJ kromki chleba (takiego z niskim IG), bo szkoda mi było zostawić w woreczku. Wywaliło cukier 148...
Z kolei po zupach mojej mamy, w których wszystko jest rozgotowane cukier mi nie skakał, choć jadłam małe porcje, więc może dlatego. Trudno to wszystko ogarnąć, bo teoria swoje a praktyka swoje.
Dzisiaj spróbuję jajecznicy, bo mi narobiłyście smaka 😋 Zobaczymy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 10:38
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
nick nieaktualnyKurcze w niektórych aptekach już od 100zl jest darmowa wysyłka więc chyba nie taka tania ta apteka. Może darmowa będzie jak dostarczą do apteki w swoim mieście u do odbioru osobistego? Tak zamawiałam już kiedyś w Rossmannie i Sinsay ale nie wiem czy apteki też tak mają, sprawdzę