❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymegson91 wrote:Cieszę się jak wariatka 💜💜💜💜💜
Powodzenia dziewczyny na wizytach ✊
Ja już jutro o boże. Muszę go wypytać o wszystko i już wiedzieć, bo mi znowu obronę przełożyli na początek lipca już 🙄 a 20.07 mam ciążę donoszonąmegson91 lubi tę wiadomość
-
Kropka4 wrote:A propo wydzieliny to mam od kilku dni schize że wieczorem mam wyciek wód płodowych... Rano zawsze mam śluz taki biały od początku ciąży, a jak się kładę spać to mam wrażenie, że mam tam mokro i tylko sprawdzam czy mi coś nie leci... Nie wiem czy to urojenia czy schizuje ...
Ja też tak mam, ostatnio ciągle sprawdzam, czy przypadkiem nie za mokro. Ale to już ten czas ciąży, denerwujemy się nadto, a tego śluzu jest więcej. Ja mialam dużą schizę w pierwszej ciąży w związku z tymi wodami plodowymi, ale zupełnie nieuzasadnioną. Tylko niech to ktoś racjonslnie wytłumaczy matce -
Kagu3 wrote:Ja też 💛 a teraz kopa do domu i Ty leżysz, a Twój mąż prasuje i układa ciuszki i rodzicie sobie 10.08 💛
Powodzenia dziewczyny na wizytach ✊
Ja już jutro o boże. Muszę go wypytać o wszystko i już wiedzieć, bo mi znowu obronę przełożyli na początek lipca już 🙄 a 20.07 mam ciążę donoszoną -
nick nieaktualnyMirabelka02 wrote:Jezu, Kagu, podziwiam Cię z tą obroną. Zdaję sobie sprawę, że teraz lepiej niz ma jesieni czy później, ale mimo wszystko. Masz tę moc
Mam wymaganie w obronie, że muszę być sama w pokoju i siedzieć tyłem do drzwi. Najwyżej ubiorę górę elegancką, wygonie wszystkich z sali i będę się bronić 😆 -
nick nieaktualny
-
megson91 wrote:Cieszę się jak wariatka 💜💜💜💜💜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 12:34
megson91 lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Megson super!!! 👍👍👍Na takie wieść czekałyśmy💕cieszę się
wrócicie do domku i będziecie odpoczywać
nie ma to jak w domu.
megson91 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualnyLoczek:) wrote:A jak zrobiłaś jajecznicę? Może dodalas coś więcej niż zazwyczaj?
Za mną też chodzi jajecznica i zamierzam jutro rano zrobić ale teraz będę się bała... Myślałam że to raczej bezpieczne.
Ja w sumie od 3 dni jem dokładnie takie same kanapki na śniadanie i też mam codziennie inny wynik..
Ale tak samo po owsiance z jabłkiem mam niższy niż po owsiance np z nektarynka (reszta taka sama mleko bakalie).
Ale jak zjaldma kawę z szarlotka przedtem to miałam dobry przez prawie 3h 😅😅i jak tu zyć hehe 😅 -
Mirabelka02 wrote:Kropka znowu zamiast zacytować polubiłam...
Ja też tak mam, ostatnio ciągle sprawdzam, czy przypadkiem nie za mokro. Ale to już ten czas ciąży, denerwujemy się nadto, a tego śluzu jest więcej. Ja mialam dużą schizę w pierwszej ciąży w związku z tymi wodami plodowymi, ale zupełnie nieuzasadnioną. Tylko niech to ktoś racjonslnie wytłumaczy matce
Uspokoiłaś mnie trochę. Naprawdę idzie oszaleć, człowiek sobie jakieś rzeczy wymyśla i się martwi niepotrzebnie. Niby jesteśmy na coraz bezpieczniejszym etapie ciąży, a ja coraz bardziej się boję o synka bo mimo wszystko jest jeszcze za wczesnie.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
To wina chleba, on jest zawsze najbardziej winny. Jak już masz taki który ci pasuje, to nie zmieniaj.
Ja Podczas pierwszej ciąży jadłam tylko 2 rodzaje. Na śniadanie mógł być tylko pro body z Putki, później w ciągu dnia mógł być chleb IG tez z Putki.
Teraz jak mi cukry skakały w okolicach 24 tc to wystarczył żytni.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Mamuśka☺️ wrote:Nie zawsze robię tak samo na maśle i 2 jajka. Do tego bułka lub 2 kromki takie mniejsze. No i jakieś warzywo lub owoc. Dziś miałam inny chleb niż zawsze więc może dlatego.
Ale tak samo po owsiance z jabłkiem mam niższy niż po owsiance np z nektarynka (reszta taka sama mleko bakalie).
Ale jak zjaldma kawę z szarlotka przedtem to miałam dobry przez prawie 3h 😅😅i jak tu zyć hehe 😅
Żyć o samej szarlotce i kawce:)
Też macie listę słodyczy do przywiezienia zaraz po porodzie?
ja mam tort czekoladowy:), żelki, ptasie mleczko, chałwę, chipsy, wafla teatralnego i kilka innych. Lista rośnie i tylko mężowi dopowiadam co ma po porodzie przywieźć.Madzko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jak wam się leży na plecach np podczas odpoczynku? Bo ja leżąc na plecach nie mogę się potem podnieść boli mnie całe prawe biodro tak samo jak leżę na prawej stronie. Oststnio gdy byłam na usg doppler lekarz sprawdził mi też przepływy w łożysku i wkoło miednicy. Mówił że chyba trochę mam gorszy przepływ po prawej stronie wlansie
. Tylko że mi najlepiej leżeć na plecach jak np chce policzyć ruchy po obiedzie. Czasem też w nocy się budzę leżąc na plecach. A dziś po takim liczeniu ruchów zdrętwiało mi całe prawe Udo a leżałam może z 30 min.
Czy wy leżycie podczas snu lub odpoczynku tylko na tym zalecanym lewym boku? -
nick nieaktualnypolin wrote:Żyć o samej szarlotce i kawce:)
ja mam tort czekoladowy:), żelki, ptasie mleczko, chałwę, chipsy, wafla teatralnego i kilka innych. Lista rośnie i tylko mężowi dopowiadam co ma po porodzie przywieźć.
Haha tak już mojemu mówiłam co ma być w domu jak wrócę 😅😅😅ale też mam zapisane co biorę słodkiego do szpitala 😁😁 jak na razie jedyna moja słodycz to szarlotka bo tylko po tym mam dobre cukry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 12:55
-
Mamuśka☺️ wrote:A jak wam się leży na plecach np podczas odpoczynku? Bo ja leżąc na plecach nie mogę się potem podnieść boli mnie całe prawe biodro tak samo jak leżę na prawej stronie. Oststnio gdy byłam na usg doppler lekarz sprawdził mi też przepływy w łożysku i wkoło miednicy. Mówił że chyba trochę mam gorszy przepływ po prawej stronie wlansie
. Tylko że mi najlepiej leżeć na plecach jak np chce policzyć ruchy po obiedzie. Czasem też w nocy się budzę leżąc na plecach. A dziś po takim liczeniu ruchów zdrętwiało mi całe prawe Udo a leżałam może z 30 min.
Czy wy leżycie podczas snu lub odpoczynku tylko na tym zalecanym lewym boku?
Ja jak sie kładę na lewy bok to mi zaczyna serce kołatać. Ciezko mi sie oddycha, chyba cos mi uciska czesto leze wlasnie na prawym boku lub na plecach mam nadzieje, ze nie zaszkodzę maluchowi .👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Dziewczyny! Wzięli mnie właśnie znienacka i założyli mi pessar, bo udało im się jednak go znaleźć u jakiejś położnej w szafce 😂😂😂😂
Wstępnie wpisali mi karcie wypis na środę w urodziny 💜💜💜💜
W środę mam dostać jeszcze zastrzyk z immunoglobuliny na konflikt serologiczny 💜💜💜
I do domciu!! 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜Kindoll, Evli, Mirabelka02, darkestfear, Kagu3, madziab, Mildred, Agnessa, aniołkowa_mama, Mamuśka☺️, AgaAgnieszka1989, pati_zuzia83, Iskierka87, to_tylko_ja, Asasa, Mousie89, ticia9, MartitaS, kasia_pra, Mała_Gwiazdka, Kropka4, Marta35, Niki345, i_ka, Nadzieja777, Irola, m@rzenie, mommy, Bela, Madzko, Madlene28, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ja już od 18 tygodnia jak mi zaczął pulsować cały brzuch jak leżałam na plecach, leżę tylko na lewym i prawym boku. Czasami się zdarzy że leżę na plecach tak żeby biodra odpoczęła ale jak już czuje że zaczyna pulsować od razu na boczek. Przepływy mam dobre. Mój gin twierdzi że organizm właśnie sam daje znać jak leżeć powinniśmy, jak się kolędzie w glowie ma się duszności, brzuch pulsuje to znaczy że trzeba zmienić pozycję.
-
polin wrote:Żyć o samej szarlotce i kawce:)
ja mam tort czekoladowy:), żelki, ptasie mleczko, chałwę, chipsy, wafla teatralnego i kilka innych. Lista rośnie i tylko mężowi dopowiadam co ma po porodzie przywieźć. -
polin wrote:Żyć o samej szarlotce i kawce:)
ja mam tort czekoladowy:), żelki, ptasie mleczko, chałwę, chipsy, wafla teatralnego i kilka innych. Lista rośnie i tylko mężowi dopowiadam co ma po porodzie przywieźć.
Ja po porodzie będzie siedzieć w sushi 🤣😋😋😋 i w szynkach parmeńskich 😋
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦