X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Nadzieja piękny 😍 gdzie zamawiałaś? 😊

Tuli otuli ❤️

AgaG88, Wiedzma lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, pobiore narazie te leki i bede obserwowac 🧡

• Mildred Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Dziewczyny, ja po wizycie odnośnie twardnień.
    Zrobili mi KTG, które wyszło bardzo ladnie, więc ulżyło :) zwiększył mi lekarz jedynie dawkę duphastonu z 2x1 na 4x1. Mam nadzieję że to pomoże ;)

A mam pytanie do dziewczyn które chodzą na podwójne wizyty, prywatnie i NFZ.
    Macie wtedy dwie karty ciąży u każdego z osobna? Czy jak to wygląda? Czepiają się że chodzicie jeszcze do kogoś innego.?

Ja chodzę na NFZ i prywatnie mam dwie karty ciąży, lekarze są poinformowani o tym. NFZ to taka babeczka starsza, mniej wykształconą ze starym sprzętem, zawsze grzebie w pochwie i określa szyjkę u niej mój dziec zawsze jest mniejszy, a pomiary dziecko robi tylko 3 razy na całą ciąża no i darmowe badania na NFZ , A prywatnie profesor ordynator w szpitalu, sprzęt super specjalista perinatologii ogólnie dzięki niemu dziecko żyje i ma się dobrze. Jak on zrobi USG to jestem spokojna.

A co do twardnien, mój prof twierdzi że macica może się śpiac nawet 100 razy dziennie ważne jest jak ona wpływa na szyjkę. A skracanie takie jak moje czyli stopniowe z 3,6 na 3,2 później na 2,8 mniej więcej co 4 tygodnie to normalnie, ale dla mojego świętego spokoju i aby chuchać i dmuchać w końcu to moja 4 ciąża i pierwsze dziecko, biorę luteinę od początku i magnez b6,i mam wziasc relanium jak będzie boleć i będą skurcze no i leżeć ale nie panikować bo wszystko mieści się w normach. Pewnie jak szyjka się skroci jeszcze bardziej czyli mniej niż normy przewidują to zacznie działać ostrzej tj pesser czy szew. Najważniejsze że moja jest twardna zamknięta i przy ucisku się nie otwiera i nie ma lejka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 14:52

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt 😊👍
    Moja mała jest jakaś spokojniejsza od wczoraj. Zazwyczaj czuje ja cały dzień. W nocy jej nie czyje żeby kopała chyba śpi razem ze mną nad ranem parę kopnięć. Po śniadaniu położyłam się na boku i było ponad 10 ruchów w mniej niż 20 minut ale jakoś się martwię. Detektor w ruch poszedł serduszko ładnie bije ponad 140. Teraz mam takie uczucie że kopie mnie ale tak nisko w pęcherz chyba. Mam uczucie że te ruchy są stłumione pewnie przez łożysko na przedniej ścianie? W środę dopiero wizyta nie wiem czy wytrzymam..
    Dziewczyny, które maja łożysko na przedniej jak u was???

Dziś mam dzień kuriera paczka z Gemini i rożek podusia i kocyk dostałam. Mega mi się podoba🥰🥰😍
    Pokaże wam😊
    58d6bf9161e9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 15:10

Nadzieja777, AgaAgnieszka1989, MartitaS, Kropka4, m@rzenie, megson91, Iskierka87, Kagu3, pati_zuzia83, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Bela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa wrote:
    Dziewczyny z podwyższonymi d-dimerami bez obrzękow itp. jak u was potoczyły się sprawy? Jakas dalsza diagnostyka? Właśnie mi wyszły 1450 przy normie 400. Nie mam obrzękow, lekarz jutro.

Daj znać co ci lekarz powiedział na ten twój wynik? Do jakiego lekarza idzesz?

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Kagu! Jaki szpital polecasz w Olsztynie? Jeszcze tydzien bede tutaj, a najblizej mam do Olsztyna, ale nawet nie wiem ktory szpital w razie w wybierac..

Ja z opinii znajomych i ludzi z pracy polecam oczywiście wojewódzki . Ma największą referencyjność, najlepszych specjalistów
    Dalej miejski, chociaż ja tam rodziłam i nie chcę drugi raz, ale obiektywnie - porodówka ladna, nowoczesna, dostęp do znieczulenia jest, ale anestezjolog z reguły jest zajęty, więc pozostaje gaz. Oba szpitale są nastawione na sn najbardziej, ale chyba w wojewódzkim szybciej zrobią ciecie, większa ostrożność. Sale poporodowe kilkuosobowe w obu szpitalach.

Porody niepowiklane- polecany jest Malarkiewicz. Sale jedno, dwuosobowe. Ale jak coś sie dzieje, to wiozą dziecko do Wojewódzkiego.

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam pobieżnie, bo jestem zawalona egzaminami jeszcze jakimiś, obrona przeniesiona na formę tradycyjną na 9 miesiąc ciąży wrr, dziś musiałam jechać do Elbląga z formalnościami

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam dziś na główną stronę forum i poraziło mnie jak dużo mamy wpisow w porównaniu do innych miesięcy. ☺

Bela,Nadzieja śliczne rożki 😍

Ja poszłam na całość z zakupami i został mi już tylko wózek i chyba zamówię go na dniach,bo podobno przez tego cholernego koronawirusa jest problem z dostępnością w magazynach i trzeba czekać kilka tygodni.
    Karuzela nad przewijak zrobiona, jeszcze tylko zostaje mi poprać i uprasować kilka ton ubrań

74edf9ef7ee7.jpg

Nadzieja777, MartitaS, Evli, Bela, Asasa, Kropka4, ticia9, m@rzenie, aniołkowa_mama, megson91, kasia_pra, Iskierka87, Kagu3, Mirabelka02, tym_janek, pati_zuzia83, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki 🧡 mam nadzieje, ze nie przyda mi sie ta informacja, ale na wszelki wypadek lepiej wiedziec gdzie jechac. Trzymam kciuki za Twoje egzaminy i podziwiam, ze jeszcze chce Ci sie cos robic 😅

Kagu3 lubi tę wiadomość

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Moja mała jest jakaś spokojniejsza od wczoraj. Zazwyczaj czuje ja cały dzień. W nocy jej nie czyje żeby kopała chyba śpi razem ze mną nad ranem parę kopnięć. Po śniadaniu położyłam się na boku i było ponad 10 ruchów w mniej niż 20 minut ale jakoś się martwię. Detektor w ruch poszedł serduszko ładnie bije ponad 140. Teraz mam takie uczucie że kopie mnie ale tak nisko w pęcherz chyba. Mam uczucie że te ruchy są stłumione pewnie przez łożysko na przedniej ścianie? W środę dopiero wizyta nie wiem czy wytrzymam..

Dziś mam dzień kuriera paczka z Gemini i rożek podusia i kocyk dostałam. Mega mi się podoba🥰🥰😍
    Pokaże wam😊
    58d6bf9161e9.jpg
    Skąd ten rożek?

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bajkowewnetrzakids.pl/kolekcje/

Maja piękne kolekcje dla dziewczynek i chłopców. Nie mogłam się zdecydować.

Marta35 super ta karuzela wyszła. Ślicznie wyglada na dodatek sama zrobiłaś👍👏🏻🙂

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:

Pokaże wam😊
    58d6bf9161e9.jpg

Bela ja mam łożysko na przedniej ścianie i wcześniej miałam wrażenie, że mały mocniej mnie kopał i częściej. Ale już sama nie wiem czy to moje przewrażliwienie bo wchodzimy w ten moment, że ruchy trzeba mieć pod kontrolą i chyba za bardzo się na tym skupiam ale była u mnie położna przed wczoraj i mówiła że od 31tc mam zwracać uwagę na te ruchy i ich regularność a na razie na spokojnie i słuchałyśmy razem serduszka i mówiła, że jest wszystko dobrze. Mały też chyba się cały czas obraca i intensywność ruchów chyba też od tego zależy.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zakupy dziewczyny ❤️
    Marta karuzelka wyszła mega ❤️❤️❤️
    Co do ruchów to ja mam łożysko na przedniej ścianie. Ruchy czuję nadal bardzo delikatne ale jakoś nie panikuję z tym liczeniem. Moja najstarsza córka praktycznie nie kopała, czułam głównie jej czkawkę. I jest mega spokójną osóbką, za to druga była szalona w brzuchu i tak jej zostało 🤪 Myślę, że najmłodsza będzie po prostu spokojnym dzieckiem i tyle 😁

megson91, Bela lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie chodzę prywatnie na wizyty ale na pon umówiłam się dodatkowo na NFZ w ogóle się ździwiłam dzisiaj dzwoniąc, że tak szybko będzie termin wolny. Jeszcze przed wejściem do gabinetu dopytam czy to na pewno na NFZ bo aż ciężko w to uwierzyć 😂
    No troszkę po tych przebojach w szpitalu boję się jaka będzie reakcja lekarza, że dopiero teraz przychodzę ale powiem mu wprost, że prowadzę ciążę prywatnie ale 100 km od miejsca zamieszkania i że bliżej końca ciąży chcę mieć drugiego lekarza pod ręką bo to różnie bywa no i spróbuje uzyskać receptę na immunoglobuline bo czytałam, że jest refundowana ale nie wszyscy na NFZ są przychylni żeby ot tak wypisać no ale może się uda. Ale boję się jak dziecko że znowu będą mieć jakieś pretensje i w ogóle bo to różnie bywa no ale spróbuje. Najwyżej nic z tego nie wyjdzie i tyle. Tylko nie wiem czy mam go prosić o założenie drugiej karty ciąży na tym etapie czy dać tę swoją?

Mildred lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero wróciłam do domu, ale co się dzisiaj nastresowałam na wizycie to moje...

najpierw lekarz zobaczył moje wyniki po krzywej i mówi do mnie, że jest bardzo źle, że cukrzyca, że za wysokie wyniki i muszę iść do szpitala na diagnostykę i ponowne badanie. Wypisał mi skierowanie na poniedziałek i zdążył zestresować, po czym spojrzał na wyniki i mówi "a nie. źle spojrzałem... nie jest tak źle" cukrzycę mam i cukry mam badać, ale szpital mi odpuścił ;) myślał że mój wynik po 1h to po 2h i stąd chciał dać skierowanie

a potem na usg okazało się, że maluszek ma problem z serduszkiem :( nie domyka się jedna zastawka. Ogólnie wszystko inne jest jak najbardziej w porządku i serce jakie tako nie ma większych wad, ale zastawkę musimy sprawdzić za 3 tygodnie. Lekarz pociesza, że w 95% problem do końca ciąży znika i wszystko powinno być dobrze, ale jednak już lekkiego stresa złapałam. Prawdopodobnie jest to od tej infekcji, której nie mogę wyleczyć :( dzisiaj pobraliśmy kolejny wymaz dla sprawdzenia co i jak i mam nadzieję, że w końcu się udało. Poza tym wymiarowo idealnie jest na 50 centylu :) i waży 1100g. Szyjka się minimalnie skróciła z 3,4 cm na 3 cm, ale trzyma mocno i powinnam do terminu wytrzymać :)

a tutaj pozdrawia nasz nadal bezimienny syn ;)
    b57e984c73f9.jpg

kolejna wizyta za 3 tygodnie i mam nadzieję, że to już będą same dobre wieści

Kropka4, i_ka, m@rzenie, ticia9, Kagu3, MartitaS, megson91, Malutka_94, aniołkowa_mama, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela, Nadzieja jakie cudne rożki 🤩

I_ka ja też zaszalałam na sh ale tym razem o kupiłam siebie. Kupiłam min kilka sukienek co by pasowały na brzuchol i szlafroczek do szpitala. Małej oczywiście też musiałam kupić chociaż cos drobnego i znalazłam całkiem fajny śpiworek 🙂 jestem zadowolona. Ostatnio już 4 prania tylko małej rzeczy to chyba już wystarczy 🙈

Mała_Gwiazdka nie martw się na zapas zapewne będzie tak jak lekarz mówi u nas był problem z nereczka wcześniej i gin mówił że trzeba będzie obserwować tymczasem na ostatniej wizycie już nie było śladu że coś jest nie tak i powiedział że tak czasem się zdarza ale samoistnie zanika i jest ok także myślę że u Was będzie tak samo. Zdrówka dla maluszka, będzie dobrze 😘

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    dopiero wróciłam do domu, ale co się dzisiaj nastresowałam na wizycie to moje...

najpierw lekarz zobaczył moje wyniki po krzywej i mówi do mnie, że jest bardzo źle, że cukrzyca, że za wysokie wyniki i muszę iść do szpitala na diagnostykę i ponowne badanie. Wypisał mi skierowanie na poniedziałek i zdążył zestresować, po czym spojrzał na wyniki i mówi "a nie. źle spojrzałem... nie jest tak źle" cukrzycę mam i cukry mam badać, ale szpital mi odpuścił ;) myślał że mój wynik po 1h to po 2h i stąd chciał dać skierowanie

a potem na usg okazało się, że maluszek ma problem z serduszkiem :( nie domyka się jedna zastawka. Ogólnie wszystko inne jest jak najbardziej w porządku i serce jakie tako nie ma większych wad, ale zastawkę musimy sprawdzić za 3 tygodnie. Lekarz pociesza, że w 95% problem do końca ciąży znika i wszystko powinno być dobrze, ale jednak już lekkiego stresa złapałam. Prawdopodobnie jest to od tej infekcji, której nie mogę wyleczyć :( dzisiaj pobraliśmy kolejny wymaz dla sprawdzenia co i jak i mam nadzieję, że w końcu się udało. Poza tym wymiarowo idealnie jest na 50 centylu :) i waży 1100g. Szyjka się minimalnie skróciła z 3,4 cm na 3 cm, ale trzyma mocno i powinnam do terminu wytrzymać :)

a tutaj pozdrawia nasz nadal bezimienny syn ;)
    b57e984c73f9.jpg

kolejna wizyta za 3 tygodnie i mam nadzieję, że to już będą same dobre wieści

Mała gwiazdka wcale mnie nie dziwi Twój stres ale bądź spokojna 😘 skoro lekarz mówi, że do końca ciąży będzie okej to na pewno ma rację i tak będzie 🙂 a na połówkowych było wszystko dobrze? Bo wiem, że serduszko sprawdzają. Miałaś normalne USG czy to było III trymestru? Głowa. Do góry, synek jest silny i przystojniak z niego 😍

mhsvj44jaatf8jcr.png

• i_ka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwizdka tez słyszałam, ze ta wada zastawki bardzo często sama znika, także nie martw się.
    Iskierka ja sobie tez kupiłam dwie rzeczy, ale większe, bo kurtkę i sweter, ale dla małej to chyba z 15, w tym śpiworek, 4 sweterki, kurtkę i sukienkę jeansowa na później i oczywiście bodziaki i pajace. Jestem zakochana w sweterkach i boje się, ze moje dziecko będzie w nich chodzić w sierpniu, bo takie malutkie kupiłam :D Ale jak widzę zdjęcia takich kruszynek w sweterku to jest to takie urocze. Zrobiłam dzis 3 prania, wiec jutro czeka mnie prasowanie. W następnej kolejności będę prała kocyki, ręczniki i pościel.
    Łaskawie odpisał mi pan od łóżeczka, twierdzi, ze czekają na dostawę i w przyszłym tygodniu powinnam mieć łóżeczko. No zobaczymy...

Iskierka87, Bela lubią tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała gwiazdka wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Nie martw się na zapas ❤️

Moja koleżanka miała wczoraj prenatalne i wyszło jej wielowodzie. Nawet nie wiedziałam , ze w tę stronę można. 🤔 ma nie uciskać brzucha i na kolejnej szybkiej wizycie sprawdzić czy tych wód nie ubywa a jeśli nie to będą jej je odciągać 😳

Co do mnie- zastanawiam się czy tryb życia który prowadzę od wizyty jest ok. 🤔 mogłaby któraś z Was mi powiedzieć? Rano wstaje, ogarniam facjatę i idę do salonu . W salonie nie robię nic oprócz tego, ze usiądę sobie na kanapie, skontroluje kolor lub zajmuje się kalendarzem. Dziś jeszcze zahaczyłam o aptekę . Później wracam do domu i już od ok 13-14 sobie poleguje . Wstaje tylko do lodówki lub toalety , ewentualnie po coś. 🤔 nie wydaje mi się to jakoś aktywnym trybem życia i może pomoże, bo nie ukrywam, ze strasznie chce jechac nad to morze i może się uda. Nie chciałabym zrobić czegoś co może wpływać na skracanie się tej szyjki. Jakie czynności są kompletnie zabronione? Zabronił mi sprzątać wiec nie sprzątam, mam prowadzić 10-15% swojej normalnej aktywności wiec wydaje mi się, ze tak chyba jest 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 17:55

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała gwiazdka polubiłam wiadomość za te dobre informacje i cudnego synka 😍 jeśli chodzi o serduszko to bardzo współczuję. Wierzę, że wszystko będzie dobrze ale jednak w takiej sytuacji ciężko się nie stresować... Co innego jak chodzi o siebie, a co innego jak o dziecko. Trzymam mocno kciuki, żeby do porodu ten problem sie rozwiązał.

W ogóle to ja cały czas siedzę na siepomaga i jak widzę cierpienie tych biednych dzieci to aż mnie skręca w środku. Najbardziej na świecie boje się, że moje dziecko mogłoby tak cierpieć... Każdego dnia modlę się ,żeby to małe w brzuszku urodziło się zdrowe i żeby tych starszych nie dopadło nic złego...

3i499vvjv3ex36x6.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ