X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Jestem mistrz. Po prostu mistrz. Zniknęły moje dokumenty- prawo jazdy, dowód rejestracyjny , dowód osobisty , karta do bankomatu firmowa itp i tysiak w gotowce, bo miałam wpłacić na konto i A zniknęły skąd ? Z salonu z recepcji 😳
    I najlepsze, ze rozpłynęły się w kosmos. Nie mogła zabrać ich żadna klientka, bo wszystkie obecne w międzyczasie to moje stałe i zaufane klientki . Zabrać ze sobą tez ich nie mogłam, bo po drodze idąc do domu ( mam 1,5 min pieszo do salonu z domu ) uświadomiłam sobie, ze ich nie ma i zostały w salonie. Co teraz to ja nie wiem 😳😳😳
    Monitoring..masz ?

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Monitoring..masz ?

Salon w nowej lokalizacji miał dwa tyg po czym musiałam go zamknąć, bo przyszedł covid. Zamówiliśmy ale nie zdążyły dojść.
    Wiec jestem w d**pie.

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kurde Nadzieja a może któraś z pracownic przeniosła Ci w inne miejsce

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie a twoje pracownice nie widziały? Może poszukaj w domu i w salonie jeszcze raz albo zobacz w torebce. Nie szłaś z nimi nigdzie ? Miałam tak, że już mi się gorąco się robiło szukałam w torebce i nie były po chwili znowu w niej szukałam i było🙂 No spokojnie posprawdzaj

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Salon w nowej lokalizacji miał dwa tyg po czym musiałam go zamknąć, bo przyszedł covid. Zamówiliśmy ale nie zdążyły dojść.
    Wiec jestem w d**pie.
    Na spokojnie, poszukaj jeszcze raz. Może gdzieś się zawieruszylo. Strasznie patowa sytuacja bo szkoda kogoś oskarżyć bez potrzeby być może.
    Zastrzez dokumenty i karty, ale to wiesz na pewno

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam torebki 😞 pracownic wszystkich pytałam, szukały ze mną. Nie chce nikogo oskarżać 🥺 eh. Wiecznie coś 😒 co za ciulowa sytuacja .

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja na spokojnie postaraj się poskładać fakty gdzie z nimi chodziłaś itp. W ciąży są różne zaćmienia, ja już się nie raz na tym złapałam. Klientki masz zaufane ale pracownice chyba w większości nowe? Ja wiem, że nie ma co kogo oskarżać ale szkoda, że nie masz monitoringu. Kuzynka mojego męża ma salon kosmetyczny i wyobraź sobie, że jej pracownica kradła lakiery do paznokci itp. bo w domu sobie dorabiała. Kuzynka nie miała nic przeciwko, że sobie chce po godzinach dorobić no ale ta kradzież kosmetykow to przesada no ale miała kamery i ją na tym przyłapała także różnie to bywa a zgrywała najlepszą koleżankę w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 17:11

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Madzko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Nadzieja, ale lipa...
    Oby wszystko się znalazło bo inaczej zostanie obijanie się o urzędy, a np. u mnie normalnie nie pracują bo to przecież ważne osobistości.

Moja mama by zapaliła świeczkę do świetego Antoniego, ja tam do końca w to nie wierze, ale ilekroć nie umie czegos znaleźć a mama zapali to się znajduje 🤔

oar89n739mpxwn5r.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Oj Nadzieja, ale lipa...
    Oby wszystko się znalazło bo inaczej zostanie obijanie się o urzędy, a np. u mnie normalnie nie pracują bo to przecież ważne osobistości.

Moja mama by zapaliła świeczkę do świetego Antoniego, ja tam do końca w to nie wierze, ale ilekroć nie umie czegos znaleźć a mama zapali to się znajduje 🤔

Ja się zawsze modlę do Św. Antoniego i mi pomaga ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 18:07

Madzko lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja współczuję bardzo, ale tak naprawdę to mogła być i zaufana klientka jeżeli widziała dobra sytuację. U nas pamiętam podczas budowy jeden z pracowników nakryl drugiego na gorącym uczynku jak mu pieniądze z portfela wyciągał.

A ja kupiłam chyba wszystko :) zamówienie na gemini zrobione, walizka zamówiona, wanienka kupiona :) jeszcze może w lipcu domowie sobie jakieś 2 koszule, ale w razie czego mam z pierwszej ciąży:)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b66fb1751381.jpg
    Moj maly przystojniak
    Wszystko u małego ok, szyjka Ok tylko kruszynka 1094g

Asasa, MartitaS, Kropka4, Mirabelka02, i_ka, Kindoll, Bela, Nadzieja777, Kagu3, kasia_pra, Zozo, ticia9, m@rzenie, Madzko, Malutka_94, pati_zuzia83, tym_janek, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja współczuję stresow Mam nadzieje ze sie znajdzie i objdzie sie bez problemów

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja oby się znalazło, bo tak to nie ciekawa sytuacja...

Dziewczyny a ja mam do Was pytanie o kocyki, jakie macie, jakie polecacie, ile ich macie? I jeszcze te które mają zamiar zabrać kocyk do szpitala to jaki? Ja dla młodego nam na razie jeden kupiony z le pampuch bambusowy no i żal mi go zabrać do szpitala, tak myślę jaki kupić.
    U córki mam jeden bambusowy z texpol to tak średnio byłam z niego zadowolona, ma też z color stories bawełniany i ten jest fajny. Miałam też jeden minky na zimę, ale jego jakoś często nie używałam bo to poliester, więc nie przepadam.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa ja kupiłam 3 kocyki. Jeden taki cieplejszy z next, bawełniany od mamyginekolog oraz bambusowy z memi. Też mi ich szkoda do szpitala i się zastanawiam czy nie zabrać rożka (dostałam od kolezanki ale jest sprany i taki zwykły więc go nie żal) ew. jak będzie za ciepło to wyłożę nim mydelniczkę, oraz chyba wezmę otulacz muślinowy do owinięcia i przykrycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 18:16

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, dziwna sytuacja, oby się wszystko znalazło. Gdyby to była jakaś pracownica to chyba miałaby wystarczająco dużo czasu, żeby zabrać tylko pieniądze, po co jej Twoje dokumenty... lipa z tym monitoringiem. A gadałaś z mężem, może on gdzieś widział, może schował? Może gdzieś zostały przełożone, czymś przykryte?

Co do Tulika, to podzielam zdanie Flary. U nas się sprawdził, ale kupiłam go dopiero po jakimś czasie, bo wiedziałam już, że moja córka lubiła być spowita i Tulik nam to po prostu ułatwił. My mamy taki na lato, z siateczkowymi wstawkami. Ale dzieci reagują na takie ciasne owijanie różnie, więc nie ma co na zapas kupować, nie jest to towar pierwszej potrzeby, jeśli się ma otulacze :) Jeśli chodzi o samą firmę i wykonanie to ja nie mam zastrzeżeń, używałam ja i dziecko koleżanki i jest w dobrym stanie. Na początku dzięki niemu zyskiwałam jakąkolwiek ilość snu, przesypiała w nim ze dwie godziny, co było istnym szaleństwem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 18:20

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa Ja z kcykow mam polatowy, bambusowy,ażurowy na lato i minky. Uwielbiam kocyki :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę się dzisiaj uspokoiłam po wizycie, lekarz powiedział, że szyjka jest w porządku. Mała przybrała 200 g w tydzień, więc prawidłowo i waży 1500 g. Ciagle idzie swoim niskim centylem, ale wciąż tym samym, więc znowu mam się tym nie martwić i przyjąć do wiadomości, że nie będzie wielkoludem. A jakoś ciągle pokutuje we mnie przekonanie, że każde kolejne dziecko jest większe.

ticia9, Madzko, tym_janek, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Ja trochę się dzisiaj uspokoiłam po wizycie, lekarz powiedział, że szyjka jest w porządku. Mała przybrała 200 g w tydzień, więc prawidłowo i waży 1500 g. Ciagle idzie swoim niskim centylem, ale wciąż tym samym, więc znowu mam się tym nie martwić i przyjąć do wiadomości, że nie będzie wielkoludem. A jakoś ciągle pokutuje we mnie przekonanie, że każde kolejne dziecko jest większe.

Nie martw sie waga moj Franek tez mały,pierwszy syn tez byl na usg zawsze maly a na koniec tak.pogonil ze 4100 dobił Jest jeszcze czas dla naszych maluszkow, teraz coraz szybciej przybierają :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisząc otulacz macie na myśli taki cieniutki kocyk czy coś innego?

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Dziewczyny, pisząc otulacz macie na myśli taki cieniutki kocyk czy coś innego?

acd30029dbdb.jpg

Sa tez chusty zeby dziecko ciasno zawinac

m3sxqqmz9ufod68y.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ