X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Jestem mistrz. Po prostu mistrz. Zniknęły moje dokumenty- prawo jazdy, dowód rejestracyjny , dowód osobisty , karta do bankomatu firmowa itp i tysiak w gotowce, bo miałam wpłacić na konto i A zniknęły skąd ? Z salonu z recepcji 😳
    I najlepsze, ze rozpłynęły się w kosmos. Nie mogła zabrać ich żadna klientka, bo wszystkie obecne w międzyczasie to moje stałe i zaufane klientki . Zabrać ze sobą tez ich nie mogłam, bo po drodze idąc do domu ( mam 1,5 min pieszo do salonu z domu ) uświadomiłam sobie, ze ich nie ma i zostały w salonie. Co teraz to ja nie wiem 😳😳😳
    Monitoring..masz ?

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Monitoring..masz ?

Salon w nowej lokalizacji miał dwa tyg po czym musiałam go zamknąć, bo przyszedł covid. Zamówiliśmy ale nie zdążyły dojść.
    Wiec jestem w d**pie.

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kurde Nadzieja a może któraś z pracownic przeniosła Ci w inne miejsce

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie a twoje pracownice nie widziały? Może poszukaj w domu i w salonie jeszcze raz albo zobacz w torebce. Nie szłaś z nimi nigdzie ? Miałam tak, że już mi się gorąco się robiło szukałam w torebce i nie były po chwili znowu w niej szukałam i było🙂 No spokojnie posprawdzaj

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Salon w nowej lokalizacji miał dwa tyg po czym musiałam go zamknąć, bo przyszedł covid. Zamówiliśmy ale nie zdążyły dojść.
    Wiec jestem w d**pie.
    Na spokojnie, poszukaj jeszcze raz. Może gdzieś się zawieruszylo. Strasznie patowa sytuacja bo szkoda kogoś oskarżyć bez potrzeby być może.
    Zastrzez dokumenty i karty, ale to wiesz na pewno

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam torebki 😞 pracownic wszystkich pytałam, szukały ze mną. Nie chce nikogo oskarżać 🥺 eh. Wiecznie coś 😒 co za ciulowa sytuacja .

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja na spokojnie postaraj się poskładać fakty gdzie z nimi chodziłaś itp. W ciąży są różne zaćmienia, ja już się nie raz na tym złapałam. Klientki masz zaufane ale pracownice chyba w większości nowe? Ja wiem, że nie ma co kogo oskarżać ale szkoda, że nie masz monitoringu. Kuzynka mojego męża ma salon kosmetyczny i wyobraź sobie, że jej pracownica kradła lakiery do paznokci itp. bo w domu sobie dorabiała. Kuzynka nie miała nic przeciwko, że sobie chce po godzinach dorobić no ale ta kradzież kosmetykow to przesada no ale miała kamery i ją na tym przyłapała także różnie to bywa a zgrywała najlepszą koleżankę w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 17:11

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Madzko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Nadzieja, ale lipa...
    Oby wszystko się znalazło bo inaczej zostanie obijanie się o urzędy, a np. u mnie normalnie nie pracują bo to przecież ważne osobistości.

Moja mama by zapaliła świeczkę do świetego Antoniego, ja tam do końca w to nie wierze, ale ilekroć nie umie czegos znaleźć a mama zapali to się znajduje 🤔

oar89n739mpxwn5r.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Oj Nadzieja, ale lipa...
    Oby wszystko się znalazło bo inaczej zostanie obijanie się o urzędy, a np. u mnie normalnie nie pracują bo to przecież ważne osobistości.

Moja mama by zapaliła świeczkę do świetego Antoniego, ja tam do końca w to nie wierze, ale ilekroć nie umie czegos znaleźć a mama zapali to się znajduje 🤔

Ja się zawsze modlę do Św. Antoniego i mi pomaga ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 18:07

Madzko lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja współczuję bardzo, ale tak naprawdę to mogła być i zaufana klientka jeżeli widziała dobra sytuację. U nas pamiętam podczas budowy jeden z pracowników nakryl drugiego na gorącym uczynku jak mu pieniądze z portfela wyciągał.

A ja kupiłam chyba wszystko :) zamówienie na gemini zrobione, walizka zamówiona, wanienka kupiona :) jeszcze może w lipcu domowie sobie jakieś 2 koszule, ale w razie czego mam z pierwszej ciąży:)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b66fb1751381.jpg
    Moj maly przystojniak
    Wszystko u małego ok, szyjka Ok tylko kruszynka 1094g

Asasa, MartitaS, Kropka4, Mirabelka02, i_ka, Kindoll, Bela, Nadzieja777, Kagu3, kasia_pra, Zozo, ticia9, m@rzenie, Madzko, Malutka_94, pati_zuzia83, tym_janek, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja współczuję stresow Mam nadzieje ze sie znajdzie i objdzie sie bez problemów

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja oby się znalazło, bo tak to nie ciekawa sytuacja...

Dziewczyny a ja mam do Was pytanie o kocyki, jakie macie, jakie polecacie, ile ich macie? I jeszcze te które mają zamiar zabrać kocyk do szpitala to jaki? Ja dla młodego nam na razie jeden kupiony z le pampuch bambusowy no i żal mi go zabrać do szpitala, tak myślę jaki kupić.
    U córki mam jeden bambusowy z texpol to tak średnio byłam z niego zadowolona, ma też z color stories bawełniany i ten jest fajny. Miałam też jeden minky na zimę, ale jego jakoś często nie używałam bo to poliester, więc nie przepadam.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa ja kupiłam 3 kocyki. Jeden taki cieplejszy z next, bawełniany od mamyginekolog oraz bambusowy z memi. Też mi ich szkoda do szpitala i się zastanawiam czy nie zabrać rożka (dostałam od kolezanki ale jest sprany i taki zwykły więc go nie żal) ew. jak będzie za ciepło to wyłożę nim mydelniczkę, oraz chyba wezmę otulacz muślinowy do owinięcia i przykrycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 18:16

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, dziwna sytuacja, oby się wszystko znalazło. Gdyby to była jakaś pracownica to chyba miałaby wystarczająco dużo czasu, żeby zabrać tylko pieniądze, po co jej Twoje dokumenty... lipa z tym monitoringiem. A gadałaś z mężem, może on gdzieś widział, może schował? Może gdzieś zostały przełożone, czymś przykryte?

Co do Tulika, to podzielam zdanie Flary. U nas się sprawdził, ale kupiłam go dopiero po jakimś czasie, bo wiedziałam już, że moja córka lubiła być spowita i Tulik nam to po prostu ułatwił. My mamy taki na lato, z siateczkowymi wstawkami. Ale dzieci reagują na takie ciasne owijanie różnie, więc nie ma co na zapas kupować, nie jest to towar pierwszej potrzeby, jeśli się ma otulacze :) Jeśli chodzi o samą firmę i wykonanie to ja nie mam zastrzeżeń, używałam ja i dziecko koleżanki i jest w dobrym stanie. Na początku dzięki niemu zyskiwałam jakąkolwiek ilość snu, przesypiała w nim ze dwie godziny, co było istnym szaleństwem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 18:20

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa Ja z kcykow mam polatowy, bambusowy,ażurowy na lato i minky. Uwielbiam kocyki :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę się dzisiaj uspokoiłam po wizycie, lekarz powiedział, że szyjka jest w porządku. Mała przybrała 200 g w tydzień, więc prawidłowo i waży 1500 g. Ciagle idzie swoim niskim centylem, ale wciąż tym samym, więc znowu mam się tym nie martwić i przyjąć do wiadomości, że nie będzie wielkoludem. A jakoś ciągle pokutuje we mnie przekonanie, że każde kolejne dziecko jest większe.

ticia9, Madzko, tym_janek, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Ja trochę się dzisiaj uspokoiłam po wizycie, lekarz powiedział, że szyjka jest w porządku. Mała przybrała 200 g w tydzień, więc prawidłowo i waży 1500 g. Ciagle idzie swoim niskim centylem, ale wciąż tym samym, więc znowu mam się tym nie martwić i przyjąć do wiadomości, że nie będzie wielkoludem. A jakoś ciągle pokutuje we mnie przekonanie, że każde kolejne dziecko jest większe.

Nie martw sie waga moj Franek tez mały,pierwszy syn tez byl na usg zawsze maly a na koniec tak.pogonil ze 4100 dobił Jest jeszcze czas dla naszych maluszkow, teraz coraz szybciej przybierają :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisząc otulacz macie na myśli taki cieniutki kocyk czy coś innego?

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Dziewczyny, pisząc otulacz macie na myśli taki cieniutki kocyk czy coś innego?

acd30029dbdb.jpg

Sa tez chusty zeby dziecko ciasno zawinac

m3sxqqmz9ufod68y.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ