❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje pakowanie walizki do szpitala wyglada tak, ze co ja wkladam to moja corka wyciaga i leci z tym gdzies schowac 🤷🏼♀️😂 wiec czekam do weekendu, maz ogarnie mloda, a ja ogarne walizke (o ile teraz znajde jej wszystki skrytki, bo gdzie wsadzila jeden z zestawow mlodego to ja serio nie wiem 🤷🏼♀️😖).
Starająca, agniecha2101, Asasa, MartitaS, Kropka4, Madzko, MomOfBoys, madu, megson91 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Kropka4 wrote:Mała_gwiazdka przytulam mocno i wierzę, że lekarz szybko znajdzie przyczynę 😘 mówiła może, że ma jakieś podejrzenia co powoduje tę dysfunkcje? Skoro posiew już jest dobry to można wykluczyć że winna jest e.coli?
A synek uroczy 😍🥰
Problem w tym że nie można znaleźć tej infekcji. Byłam U dentysty, robiłam morfologie, crp, posiew moczu, posiew z szyjki i wszystkie wyniki są prawidłowe.
Dlatego też dostałam antybiotyk taki ogólny Zinnat i za 2 tygodnie kontrola czy coś się poprawia.
Nie powiedzieli mi tego głośno ale obawiam się że jeżeli będzie się sytuacja pogarszac to pewnie rozwiążą ciążę szybciej. -
Bela wrote:Ja zrobiłam dziś postęp wyjęłam torbę ( nie dużą) taką w którą mam włożyć rzeczy do porodu.
Wszystko wiem co włożyć mam zapisane itd. Ale mam rozkmine czy ręcznik do niej włożyć czy odrazu po porodzie tam na tej sali będę mogła się umyć czy dopiero potem? Majtki z siateczki do tej torby podkłady też? Koszule do porodu zamówię na Allegro. Pare osób poleciło mi taka:
Zobacz ofertę: Koszula porodowa XL https://allegro.pl/oferta/koszula-porodowa-xl-9213582209?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
2szt. w zestawie można bez żalu wyrzucić po porodzie co myślicie ?
Dziewczyny które pakowały torbę osobną do porodu podpowiedzcie please😊
Ja biorę ręcznik do torby tej podręcznej. Tam gdzie rodziłam, mogłam korzystać z wanny podczas porodu, wiec ręcznik się przydawał. Na tej sali zostałam tez 3 godziny i mogłam tez tam wziąć prysznic.
Ja tez dopiero w wekend zabieram się za pakowanie, bo córka wrzuca mi do torby swoje książki a to marna lektura na czas poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 07:24
Bela, tym_janek lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
dzień dobry ☕
kciuki za dzisiejsze wizyty 🍀
sprzątamy dziś sypialnię po malowaniu i może wieczorem albo jutro skręcimy łóżeczko 😍Iskierka87, Madzko lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Hej, ja wczoraj miałam wizytę. Lidka waży 1860g (31tc+4) co daje nam 52 centyl. Wszystko z dzieciątkiem jest dobrze. Tylko mi lekarz zbadał szyjkę, jest długo bo 36mm ale jest miękka i delikatnie otwarta od zewnątrz, od środka ma dobry kształt i jest zamknięta. Lekarz kazał leżeć i więcej odpoczywać ze względu na szyjkę. Tylko ja taka miekkawa szyjkę mam od początku ciąży tylko teraz ktoś ją "wymacał". Jak to u Was wygląda?
Kagu3, Kindoll, agniecha2101, Asasa, mommy, m@rzenie, MartitaS, Iskierka87, AgaAgnieszka1989, ticia9, pati_zuzia83, Madzko, Evli, MomOfBoys, Bela, tym_janek, Kropka4, Mirabelka02, megson91 lubią tę wiadomość
-
Iskierka87 wrote:Ja też jutro jadę na 9:30 bo od tej godziny mój gin przyjmuje 🙂 Mam nadzieję że w miarę szybko się dostanę.
Co do pakowania to ja jeszcze nic nie przygotowałam ale też niedługo się za to zabiorę. Koszule kupiłam sobie jedną w sh a druga w textilu była tania i z wygodnym dekoltem do karmienia więc ją na pewno spakuje 🙂
U mnie jeszcze ani torba do szpitala nie spakowana, ani ubranka dla małej nie poprane... w sumie to nic jeszcze nie gotowe, nawet synka z naszej sypialni jeszcze nie "wyprowadziliśmy" a miał miejsce zwolnić siostrze 🙈😁
Chyba w końcu znierzam ku końcowi postów 😀👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyJa na sali porodowej po kangurowaniu, póki będzie mąż z nami, będę chciała się ogarnąć, więc biorę wszystko na przebranie i do mycia( o ile będę w stanie tak szybko pójść sama pod prysznic)
Trzymam ✊ za dzisiejsze wizyty, jeśli ktoś chce żeby coś wpisać, to piszcie.
Wczoraj w nocy siedziałam nad tą walizką i w sumie dalej brakuje mi z 2 papierów nawilżanych, ręcznika papierowego, koszulek na ramiączkach, zgodnie z listą szpitalna to nawet zwykłego papieru (ale i tak bym brała swój, bo u nas dają tarkę, jednak po porodzie wycierałam się tylko nawilzanym.
Dla dziecka spakowałam same komplety narazie. Nie mogę znaleźć nigdzie paczki małych pampersów premium care 🙄
Jakie macie podpaski poporodowe sprawdzone ? Może jakieś zwykłe się utrzymają na tych majtkach siatkowych?agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Ja na sali porodowej po kangurowaniu, póki będzie mąż z nami, będę chciała się ogarnąć, więc biorę wszystko na przebranie i do mycia( o ile będę w stanie tak szybko pójść sama pod prysznic)
Trzymam ✊ za dzisiejsze wizyty, jeśli ktoś chce żeby coś wpisać, to piszcie.
Wczoraj w nocy siedziałam nad tą walizką i w sumie dalej brakuje mi z 2 papierów nawilżanych, ręcznika papierowego, koszulek na ramiączkach, zgodnie z listą szpitalna to nawet zwykłego papieru (ale i tak bym brała swój, bo u nas dają tarkę, jednak po porodzie wycierałam się tylko nawilzanym.
Dla dziecka spakowałam same komplety narazie. Nie mogę znaleźć nigdzie paczki małych pampersów premium care 🙄
Jakie macie podpaski poporodowe sprawdzone ? Może jakieś zwykłe się utrzymają na tych majtkach siatkowych?
Male pampers premium care ja kupowałam w rossman pakowane po 20 pare sztuk -
Kagu moja tak jak u Ticia
29.06
Ja to może zacznę ja pakować jakoś zaraz przed wizyta . To będzie 35 tydzień wiec już chyba wtedy najwyższy czas.
Teraz muszę zmotywować męża do zakupu szafy i komody .
Łóżeczko zamówiłam 🥰
Został laktator i monitor oddechu z takich najpotrzebniejszych rzeczy , dokupić jakieś 2 koszule do szpitala, szlafrok i mogę rodzic 😁aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Domi_ wrote:A same podklady gin nie wystarcza? Potrzebne sa jeszcze podpaski?
Ja nawet jeszcze nie mam torby. Jest u przyszlych tesciow. Podobnie jak lozeczko, wozek, fotelki. Mam nadzieje, ze Bobek bedzie spokojnie siedzial do terminu.
Te podkłady są duże i nie wygodne. Wiec w sumie tylko na to pierwsze obfite krwawienie się sprawdziły. Ja chyba już na drugi dzień przeszłam na podpaski. Najlepiej takie oddychające, bezzapachowe i bez siateczek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 08:51
Domi_ lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
AsIuLa2020 wrote:Dziewczyny wyczuwacie jeszcze jak się Wasze dzieci przekręcają?
Albo jak rozpoznajecie ułożenia ich ?
Ja czuję, że cały czas leży tak samo i tylko się prostuje lub fika nogami - ona cały czas leży miednicowo i wbija mi się głową w wątrobę - czasami tak mocno, że wpycha mi coś aż pod żebra i czuję jakby miało mi je rozerwać. Przez to wiem, że niestety nadal się nie obróciła.
-
nick nieaktualnyKagu jak chcesz tanio kupić pampersy 1 to wpisz na olx tam gościu sprzedaje paczkę po 9zl ostatnio u niego kupowałam 8 paczek a teraz widzę że znów ma no i odbiór w Olsztynie 🙂
Lecę na wizytę dziewczyny 3majcie kciuki 🙂Nadzieja777, Mamuśka☺️, ticia9, agniecha2101, Loczek:), Madzko, MartitaS, Bela, Kropka4, megson91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, kciuki za wizyty.
Ja torbe mam już spakowana od kilku tygodni ale ciągle coś do niej dorzucam i już pęka w szwach. Jedyne czego mi brakuje to uporządkowanych ubranek i torebek strunowych żeby je włożyć. To ubieranie nadal wydaje mi się czarną magią, ja jestem straszny zmarźluch a mój mąż najchętniej chodziłby w samych bokserkach, więc zasada by ubierać dziecko w jedną warstwę więcej u nas się nie sprawdzi. Najchętniej spakowałabym wszystkie ubranka jakie mam ☺ -
nick nieaktualny
-
AsIuLa2020 wrote:Dziewczyny wyczuwacie jeszcze jak się Wasze dzieci przekręcają?
Albo jak rozpoznajecie ułożenia ich ?
Co chwile zmienia pozycje 🙈 kręci się, wierci , przewraca, obraca , rozciąga, przeciąga . I na drugie imię nazwę ja czkawka 😁aniołkowa_mama, agniecha2101, megson91 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️