X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pakowanie walizki do szpitala wyglada tak, ze co ja wkladam to moja corka wyciaga i leci z tym gdzies schowac 🤷🏼‍♀️😂 wiec czekam do weekendu, maz ogarnie mloda, a ja ogarne walizke (o ile teraz znajde jej wszystki skrytki, bo gdzie wsadzila jeden z zestawow mlodego to ja serio nie wiem 🤷🏼‍♀️😖).

Starająca, agniecha2101, Asasa, MartitaS, Kropka4, Madzko, MomOfBoys, madu, megson91 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że macie tutaj tradycję trzymania kciuków za wizyty :) Wobec tego trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze :)

agniecha2101, Iskierka87, Madzko, Mildred, Niki345 lubią tę wiadomość

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Mała_gwiazdka przytulam mocno i wierzę, że lekarz szybko znajdzie przyczynę 😘 mówiła może, że ma jakieś podejrzenia co powoduje tę dysfunkcje? Skoro posiew już jest dobry to można wykluczyć że winna jest e.coli?
    A synek uroczy 😍🥰
    Najwieksze prawdopodobienstwo to infekcja która się przedostała do maluszka. Tym bardziej że samo serduszko jako takie jest ok bez wad. No i na wcześniejszych usg I i II trymestru było wszystko dobrze. Lekarze twierdzą że jak się uda wyleczyć infekcje to wszystko powinno wrócić do normy.
    Problem w tym że nie można znaleźć tej infekcji. Byłam U dentysty, robiłam morfologie, crp, posiew moczu, posiew z szyjki i wszystkie wyniki są prawidłowe.
    Dlatego też dostałam antybiotyk taki ogólny Zinnat i za 2 tygodnie kontrola czy coś się poprawia.
    Nie powiedzieli mi tego głośno ale obawiam się że jeżeli będzie się sytuacja pogarszac to pewnie rozwiążą ciążę szybciej.

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Ja zrobiłam dziś postęp wyjęłam torbę ( nie dużą) taką w którą mam włożyć rzeczy do porodu.
    Wszystko wiem co włożyć mam zapisane itd. Ale mam rozkmine czy ręcznik do niej włożyć czy odrazu po porodzie tam na tej sali będę mogła się umyć czy dopiero potem? Majtki z siateczki do tej torby podkłady też? Koszule do porodu zamówię na Allegro. Pare osób poleciło mi taka:
    Zobacz ofertę: Koszula porodowa XL https://allegro.pl/oferta/koszula-porodowa-xl-9213582209?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

2szt. w zestawie można bez żalu wyrzucić po porodzie co myślicie ?

Dziewczyny które pakowały torbę osobną do porodu podpowiedzcie please😊

Ja biorę ręcznik do torby tej podręcznej. Tam gdzie rodziłam, mogłam korzystać z wanny podczas porodu, wiec ręcznik się przydawał. Na tej sali zostałam tez 3 godziny i mogłam tez tam wziąć prysznic.

Ja tez dopiero w wekend zabieram się za pakowanie, bo córka wrzuca mi do torby swoje książki a to marna lektura na czas porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 07:24

Bela, tym_janek lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ☕
    kciuki za dzisiejsze wizyty 🍀
    sprzątamy dziś sypialnię po malowaniu i może wieczorem albo jutro skręcimy łóżeczko 😍

Iskierka87, Madzko lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj miałam wizytę. Lidka waży 1860g (31tc+4) co daje nam 52 centyl. Wszystko z dzieciątkiem jest dobrze. Tylko mi lekarz zbadał szyjkę, jest długo bo 36mm ale jest miękka i delikatnie otwarta od zewnątrz, od środka ma dobry kształt i jest zamknięta. Lekarz kazał leżeć i więcej odpoczywać ze względu na szyjkę. Tylko ja taka miekkawa szyjkę mam od początku ciąży tylko teraz ktoś ją "wymacał". Jak to u Was wygląda?

Kagu3, Kindoll, agniecha2101, Asasa, mommy, m@rzenie, MartitaS, Iskierka87, AgaAgnieszka1989, ticia9, pati_zuzia83, Madzko, Evli, MomOfBoys, Bela, tym_janek, Kropka4, Mirabelka02, megson91 lubią tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ja też jutro jadę na 9:30 bo od tej godziny mój gin przyjmuje 🙂 Mam nadzieję że w miarę szybko się dostanę.

Co do pakowania to ja jeszcze nic nie przygotowałam ale też niedługo się za to zabiorę. Koszule kupiłam sobie jedną w sh a druga w textilu była tania i z wygodnym dekoltem do karmienia więc ją na pewno spakuje 🙂
    Oo to kciuki z a wizytę 😊

U mnie jeszcze ani torba do szpitala nie spakowana, ani ubranka dla małej nie poprane... w sumie to nic jeszcze nie gotowe, nawet synka z naszej sypialni jeszcze nie "wyprowadziliśmy" a miał miejsce zwolnić siostrze 🙈😁

Chyba w końcu znierzam ku końcowi postów 😀

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sali porodowej po kangurowaniu, póki będzie mąż z nami, będę chciała się ogarnąć, więc biorę wszystko na przebranie i do mycia( o ile będę w stanie tak szybko pójść sama pod prysznic)

Trzymam ✊ za dzisiejsze wizyty, jeśli ktoś chce żeby coś wpisać, to piszcie.

Wczoraj w nocy siedziałam nad tą walizką i w sumie dalej brakuje mi z 2 papierów nawilżanych, ręcznika papierowego, koszulek na ramiączkach, zgodnie z listą szpitalna to nawet zwykłego papieru (ale i tak bym brała swój, bo u nas dają tarkę, jednak po porodzie wycierałam się tylko nawilzanym.

Dla dziecka spakowałam same komplety narazie. Nie mogę znaleźć nigdzie paczki małych pampersów premium care 🙄

Jakie macie podpaski poporodowe sprawdzone ? Może jakieś zwykłe się utrzymają na tych majtkach siatkowych?

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Ja na sali porodowej po kangurowaniu, póki będzie mąż z nami, będę chciała się ogarnąć, więc biorę wszystko na przebranie i do mycia( o ile będę w stanie tak szybko pójść sama pod prysznic)

Trzymam ✊ za dzisiejsze wizyty, jeśli ktoś chce żeby coś wpisać, to piszcie.

Wczoraj w nocy siedziałam nad tą walizką i w sumie dalej brakuje mi z 2 papierów nawilżanych, ręcznika papierowego, koszulek na ramiączkach, zgodnie z listą szpitalna to nawet zwykłego papieru (ale i tak bym brała swój, bo u nas dają tarkę, jednak po porodzie wycierałam się tylko nawilzanym.

Dla dziecka spakowałam same komplety narazie. Nie mogę znaleźć nigdzie paczki małych pampersów premium care 🙄

Jakie macie podpaski poporodowe sprawdzone ? Może jakieś zwykłe się utrzymają na tych majtkach siatkowych?

Male pampers premium care ja kupowałam w rossman pakowane po 20 pare sztuk

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A same podklady gin nie wystarcza? Potrzebne sa jeszcze podpaski?

Ja nawet jeszcze nie mam torby. Jest u przyszlych tesciow. Podobnie jak lozeczko, wozek, fotelki. Mam nadzieje, ze Bobek bedzie spokojnie siedzial do terminu.

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu u mnie kolejna wizyta 29.06. Kciuki za wizyty ✊

Ja narazie nie myślę o torbie, czekam do 34tc z pakowaniem 😉

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu moja tak jak u Ticia :) 29.06 :)

Ja to może zacznę ja pakować jakoś zaraz przed wizyta . To będzie 35 tydzień wiec już chyba wtedy najwyższy czas.
    Teraz muszę zmotywować męża do zakupu szafy i komody .
    Łóżeczko zamówiłam 🥰
    Został laktator i monitor oddechu z takich najpotrzebniejszych rzeczy , dokupić jakieś 2 koszule do szpitala, szlafrok i mogę rodzic 😁

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Flara Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_ wrote:
    A same podklady gin nie wystarcza? Potrzebne sa jeszcze podpaski?

Ja nawet jeszcze nie mam torby. Jest u przyszlych tesciow. Podobnie jak lozeczko, wozek, fotelki. Mam nadzieje, ze Bobek bedzie spokojnie siedzial do terminu.

Te podkłady są duże i nie wygodne. Wiec w sumie tylko na to pierwsze obfite krwawienie się sprawdziły. Ja chyba już na drugi dzień przeszłam na podpaski. Najlepiej takie oddychające, bezzapachowe i bez siateczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 08:51

Domi_ lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyczuwacie jeszcze jak się Wasze dzieci przekręcają?
    Albo jak rozpoznajecie ułożenia ich ?

f2w39n73bboy892q.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:

Ja czuję, że cały czas leży tak samo i tylko się prostuje lub fika nogami - ona cały czas leży miednicowo i wbija mi się głową w wątrobę - czasami tak mocno, że wpycha mi coś aż pod żebra i czuję jakby miało mi je rozerwać. Przez to wiem, że niestety nadal się nie obróciła.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu jak chcesz tanio kupić pampersy 1 to wpisz na olx tam gościu sprzedaje paczkę po 9zl ostatnio u niego kupowałam 8 paczek a teraz widzę że znów ma no i odbiór w Olsztynie 🙂

Lecę na wizytę dziewczyny 3majcie kciuki 🙂

Nadzieja777, Mamuśka☺️, ticia9, agniecha2101, Loczek:), Madzko, MartitaS, Bela, Kropka4, megson91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że w Rossmanie, ale tu w Rossmanie pustki 🙄 znacie jeszcze inny sklep stacjonarny z małymi premium care 1 ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, kciuki za wizyty.

Ja torbe mam już spakowana od kilku tygodni ale ciągle coś do niej dorzucam i już pęka w szwach. Jedyne czego mi brakuje to uporządkowanych ubranek i torebek strunowych żeby je włożyć. To ubieranie nadal wydaje mi się czarną magią, ja jestem straszny zmarźluch a mój mąż najchętniej chodziłby w samych bokserkach, więc zasada by ubierać dziecko w jedną warstwę więcej u nas się nie sprawdzi. Najchętniej spakowałabym wszystkie ubranka jakie mam ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, moja leży główkowo od kilku tygodni, a kopie mnie w tak różnych miejscach i czasami tak wariuje, że nie kumam jak ona to robi, że na każdej wizycie jest w tym samym miejscu

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:

Co chwile zmienia pozycje 🙈 kręci się, wierci , przewraca, obraca , rozciąga, przeciąga . I na drugie imię nazwę ja czkawka 😁

aniołkowa_mama, agniecha2101, megson91 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ