Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Ada.d trzymam kciuki moze to zmiany hormonalne i przez to a morfologie masz ok?
Ja mialam guzy duze ale pod pacha podczas biopsji wyszlo ,ze sa to ropne guzy spowodowane jakims stanem zapalnym .
Ostatnia morfologia była prawidłowa, za tydzień będę robiła ponownie, więc zobaczymy.
-
Od wczorajszego wieczoru mam takie nieprzyjemne uczucie w dole brzucha, jakbym miała zakwasy. Takie obolałe. To chyba rozciągająca się macica ... ?
-
Ja już raz bylam w I trymestrze i teraz też się wybieram. Jestem zębowym freakiem, uzywam szczoteczki sonicznej, irygatora, nici, a i tak mam plomby. Słabego szkliwa się nie przeskoczy 😭
Ja z tych ciążowych "przjemnosci" czekam az buty mi sie zaczna robic za małe 🙄 W pierwszej ciazy jeszcze pol roku po porodzie musialam nosic rozmiar wiekszy. To jest fatalne, to rozciaganie wiezadel czy co to tam jest i hobbicie stopy 🙈 -
Mam pytanie o badanie na toksoplazmozę. Nie wiem czy wybrałam dobry wątek ale wcześniejsze w tym temacie są sprzed kilku lat. Jestem drugi raz w ciąży. W pierwszej miałam wyniki igg - igm + teraz po 5 latach wyniki są identyczne. Nie wytworzyły się przeciwciała a zakażenie jest nadal. Czy ktoś miał taki przypadek? Jakie ewentualnie badania dodatkowe lekarz zlecił? Mój mówi że pierwszy raz widzi taki przypadek. W pierwszej ciąży przez pół roku brałam antybiotyk i teraz najprawdopodobniej zaraz też zacznę. Aktualnie koniec 3go miesiąca ciąży i badania prenatalne wyszły ok.
-
Ja-2ga wrote:Mam pytanie o badanie na toksoplazmozę. Nie wiem czy wybrałam dobry wątek ale wcześniejsze w tym temacie są sprzed kilku lat. Jestem drugi raz w ciąży. W pierwszej miałam wyniki igg - igm + teraz po 5 latach wyniki są identyczne. Nie wytworzyły się przeciwciała a zakażenie jest nadal. Czy ktoś miał taki przypadek? Jakie ewentualnie badania dodatkowe lekarz zlecił? Mój mówi że pierwszy raz widzi taki przypadek. W pierwszej ciąży przez pół roku brałam antybiotyk i teraz najprawdopodobniej zaraz też zacznę. Aktualnie koniec 3go miesiąca ciąży i badania prenatalne wyszły ok.
-
Ja brałam antybiotyk w pierwszej ciazy ale tylko do czasu zbadania awidnosci. Jak się okazało że jest wysoka to lekarz odstawił antybiotyk. No i ważne w jakim laboratorium były robione badania? Przy toxo najlepiej np. W sanepidzie lub jakimś laboratorium przy szpitalu klinicznym.
-
Marrud88 wrote:Ja brałam antybiotyk w pierwszej ciazy ale tylko do czasu zbadania awidnosci. Jak się okazało że jest wysoka to lekarz odstawił antybiotyk. No i ważne w jakim laboratorium były robione badania? Przy toxo najlepiej np. W sanepidzie lub jakimś laboratorium przy szpitalu klinicznym.
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Aly078 wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn, które są na L4, czy same musiałyście się upominać o wystawienie czy lekarz sam zaproponował?
Jestem na L4 od poniedziałku. Lekarz proponował już od pierwszej wizyty, ale postanowiłam pracować do końca stycznia. -
Vilka wrote:Jestem na L4 od poniedziałku. Lekarz proponował już od pierwszej wizyty, ale postanowiłam pracować do końca stycznia.
Ja powiedzialam,że chciałabym juz isc na l4 i bez żadnego problemu lekarz mi wystawił.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja właśnie się zastanawiam nad L4 bo u mnie w pracy coraz większą presja a ja mimo tego, że już czuję się lepiej niż na początku to nie jestem w stanie siedzieć 8h przy komputerze. Jedwn dzień musiałam skończyć ważne sprawy i później wszystko mnie bolało (podbrzusze, kręgosłup, duża zgaga pewnie od nacisku). Mój lekarz od początku pyta o zwolnienie, czy potrzebuję. Ja początkowo myślałam żeby pracować do maja, później przemyślałam że do końca marca a teraz zastanawiam się nad końcem lutego. Zobaczymy co teraz wyjdzie na wizycie w czwartek.
-
Usiasia wrote:Ja właśnie się zastanawiam nad L4 bo u mnie w pracy coraz większą presja a ja mimo tego, że już czuję się lepiej niż na początku to nie jestem w stanie siedzieć 8h przy komputerze. Jedwn dzień musiałam skończyć ważne sprawy i później wszystko mnie bolało (podbrzusze, kręgosłup, duża zgaga pewnie od nacisku). Mój lekarz od początku pyta o zwolnienie, czy potrzebuję. Ja początkowo myślałam żeby pracować do maja, później przemyślałam że do końca marca a teraz zastanawiam się nad końcem lutego. Zobaczymy co teraz wyjdzie na wizycie w czwartek.
mój też pyta co wizytę czy chciałabym L4. Na razie przesuwam to w czasie jak Ty. Może od Wielkanocy -
Ja ze względu na wcześniejsze poronienia i mocno stresującą prace jestm na zwolnieniu od początku, lekarz sam na to naciskał.
Dziś o 17:50 mam ponowne USG piersi i biopsję, nie spałam całą noc, z nerwów już mnie oczywiście boli podbrzusze, więc na dodatek ekręciłam sobie, że może i z dzieckiem coś nie tak. Na szczęście jutro mam wizytę, więc na USG podejrzę jak się ma mój synuś.Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Ja nie jestem i jeszcze długo nie mam zamiaru być, ale jestem na dział gosp, więc zasilek mialabym moze z 3 tys zł, co nie wchodzi w grę przy naszych aktualnych wydatkach remontowych 🙈 Poza tym czuję sie dobrze i jestem z tych, co w domu kisną, więc mi się nie spieszy 🙂
Jak swietujecie Walentynki? Jakas romantyczna kolacja? 😍 My idziemy do knajpy, ale z Miśką, wiec srednio romantico, niemniej i tak bardzo sie ciesze. W pracy dostalam tez kwiaty niespodziewanie, wiec ogolnie miły dzień 🥰