X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.d trzymam kciuki moze to zmiany hormonalne i przez to a morfologie masz ok?
    Ja mialam guzy duze ale pod pacha podczas biopsji wyszlo ,ze sa to ropne guzy spowodowane jakims stanem zapalnym .

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ada.d trzymam kciuki moze to zmiany hormonalne i przez to a morfologie masz ok?
    Ja mialam guzy duze ale pod pacha podczas biopsji wyszlo ,ze sa to ropne guzy spowodowane jakims stanem zapalnym .

Ostatnia morfologia była prawidłowa, za tydzień będę robiła ponownie, więc zobaczymy.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczorajszego wieczoru mam takie nieprzyjemne uczucie w dole brzucha, jakbym miała zakwasy. Takie obolałe. To chyba rozciągająca się macica ... ?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętajcie o wizycie u dentysty. Byłam dzisiaj i jeden ząb zrobiony, a przede mną kolejny. Podobno ciąża sprzyja próchnicy, ble:p

E
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już raz bylam w I trymestrze i teraz też się wybieram. Jestem zębowym freakiem, uzywam szczoteczki sonicznej, irygatora, nici, a i tak mam plomby. Słabego szkliwa się nie przeskoczy 😭

Ja z tych ciążowych "przjemnosci" czekam az buty mi sie zaczna robic za małe 🙄 W pierwszej ciazy jeszcze pol roku po porodzie musialam nosic rozmiar wiekszy. To jest fatalne, to rozciaganie wiezadel czy co to tam jest i hobbicie stopy 🙈

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Ja-2ga Nowa

Wysłany: 13 lutego 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o badanie na toksoplazmozę. Nie wiem czy wybrałam dobry wątek ale wcześniejsze w tym temacie są sprzed kilku lat. Jestem drugi raz w ciąży. W pierwszej miałam wyniki igg - igm + teraz po 5 latach wyniki są identyczne. Nie wytworzyły się przeciwciała a zakażenie jest nadal. Czy ktoś miał taki przypadek? Jakie ewentualnie badania dodatkowe lekarz zlecił? Mój mówi że pierwszy raz widzi taki przypadek. W pierwszej ciąży przez pół roku brałam antybiotyk i teraz najprawdopodobniej zaraz też zacznę. Aktualnie koniec 3go miesiąca ciąży i badania prenatalne wyszły ok.

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja-2ga wrote:
    Mam pytanie o badanie na toksoplazmozę. Nie wiem czy wybrałam dobry wątek ale wcześniejsze w tym temacie są sprzed kilku lat. Jestem drugi raz w ciąży. W pierwszej miałam wyniki igg - igm + teraz po 5 latach wyniki są identyczne. Nie wytworzyły się przeciwciała a zakażenie jest nadal. Czy ktoś miał taki przypadek? Jakie ewentualnie badania dodatkowe lekarz zlecił? Mój mówi że pierwszy raz widzi taki przypadek. W pierwszej ciąży przez pół roku brałam antybiotyk i teraz najprawdopodobniej zaraz też zacznę. Aktualnie koniec 3go miesiąca ciąży i badania prenatalne wyszły ok.
    Badalas awidność?

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam antybiotyk w pierwszej ciazy ale tylko do czasu zbadania awidnosci. Jak się okazało że jest wysoka to lekarz odstawił antybiotyk. No i ważne w jakim laboratorium były robione badania? Przy toxo najlepiej np. W sanepidzie lub jakimś laboratorium przy szpitalu klinicznym.

preg.png
  • Ja-2ga Nowa

Wysłany: 14 lutego 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ja brałam antybiotyk w pierwszej ciazy ale tylko do czasu zbadania awidnosci. Jak się okazało że jest wysoka to lekarz odstawił antybiotyk. No i ważne w jakim laboratorium były robione badania? Przy toxo najlepiej np. W sanepidzie lub jakimś laboratorium przy szpitalu klinicznym.
    Dziękuję za odpowiedź. Nie miałam robionej awidnosci to poproszę lekarza o zlecenie badania. Laboratorium nie jest specjalne to może zgłoszę się i spróbuję w sanepidzie.

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowujac Na pewno bym powtórzyła igg I igm i dorobiła awidnosc w dobrym laboratorium:)

preg.png
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do dziewczyn, które są na L4, czy same musiałyście się upominać o wystawienie czy lekarz sam zaproponował?

• Vilka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    A ja mam pytanie do dziewczyn, które są na L4, czy same musiałyście się upominać o wystawienie czy lekarz sam zaproponował?

Jestem na L4 od poniedziałku. Lekarz proponował już od pierwszej wizyty, ale postanowiłam pracować do końca stycznia.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Jestem na L4 od poniedziałku. Lekarz proponował już od pierwszej wizyty, ale postanowiłam pracować do końca stycznia.

Ja powiedzialam,że chciałabym juz isc na l4 i bez żadnego problemu lekarz mi wystawił.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od 05.01. Po prostu zapytałam czy mogę iść już na zwolnienie. Byłam wykończona końcem roku w pracy, zrobiłam sprawozdanie roczne i to byl najlepszy czas. Teraz mają pracownika na zastępstwo za mnie.

preg.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się zastanawiam nad L4 bo u mnie w pracy coraz większą presja a ja mimo tego, że już czuję się lepiej niż na początku to nie jestem w stanie siedzieć 8h przy komputerze. Jedwn dzień musiałam skończyć ważne sprawy i później wszystko mnie bolało (podbrzusze, kręgosłup, duża zgaga pewnie od nacisku). Mój lekarz od początku pyta o zwolnienie, czy potrzebuję. Ja początkowo myślałam żeby pracować do maja, później przemyślałam że do końca marca a teraz zastanawiam się nad końcem lutego. Zobaczymy co teraz wyjdzie na wizycie w czwartek.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam iść jutro odebrać wyniki z konsultacją t więc pewnie coś nie ciekawie wyszło. Już się stresuję.

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Ja właśnie się zastanawiam nad L4 bo u mnie w pracy coraz większą presja a ja mimo tego, że już czuję się lepiej niż na początku to nie jestem w stanie siedzieć 8h przy komputerze. Jedwn dzień musiałam skończyć ważne sprawy i później wszystko mnie bolało (podbrzusze, kręgosłup, duża zgaga pewnie od nacisku). Mój lekarz od początku pyta o zwolnienie, czy potrzebuję. Ja początkowo myślałam żeby pracować do maja, później przemyślałam że do końca marca a teraz zastanawiam się nad końcem lutego. Zobaczymy co teraz wyjdzie na wizycie w czwartek.

mój też pyta co wizytę czy chciałabym L4. Na razie przesuwam to w czasie jak Ty. Może od Wielkanocy :)

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na wcześniejsze poronienia i mocno stresującą prace jestm na zwolnieniu od początku, lekarz sam na to naciskał.

Dziś o 17:50 mam ponowne USG piersi i biopsję, nie spałam całą noc, z nerwów już mnie oczywiście boli podbrzusze, więc na dodatek ekręciłam sobie, że może i z dzieckiem coś nie tak. Na szczęście jutro mam wizytę, więc na USG podejrzę jak się ma mój synuś.

Marrud88 lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem od początku na L4.

• Mellow Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem i jeszcze długo nie mam zamiaru być, ale jestem na dział gosp, więc zasilek mialabym moze z 3 tys zł, co nie wchodzi w grę przy naszych aktualnych wydatkach remontowych 🙈 Poza tym czuję sie dobrze i jestem z tych, co w domu kisną, więc mi się nie spieszy 🙂

Jak swietujecie Walentynki? Jakas romantyczna kolacja? 😍 My idziemy do knajpy, ale z Miśką, wiec srednio romantico, niemniej i tak bardzo sie ciesze. W pracy dostalam tez kwiaty niespodziewanie, wiec ogolnie miły dzień 🥰

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ