Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi bardzo duzo zapachow teraz smierdzi ,szampon wybieralam po zapachu zeby mi nie przeszkadzal ,jak povzuje zapach herbat owocowych od razu jest mi niedobrze a szczególnie porzeczkowa. W pokoju mamy nowe lozko i stolik kupione przed sama ciaza a mi tak smierdzi nowe drewno ,nowe meble maja taki zapach i ja to caly czas czuje a kazdy mowi ze tego juz nie czuc w pokoju . W pierwszej ciazy mdlilo mnie od zapachu parzonej kawy i plynu do plukania niebieskie cocolino.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 15:45
-
A ja nie mogę znieść zapachu wędlin i kiełbasek, jak mąż gotował frankfurterki to pierwszy raz całowałam się z toaletą 😅 dodatkowo "obce" zapachy perfum na ulicy mi strasznie śmierdzą, a jak wracam od teściów to wpadam prosto pod prysznic bo czuję na sobie zapach dymu z kominka chociaż nigdy nie otwierają go przy mnie. W pierwszym trymestrze śmierdział mi mój własny pies, myty jak na psa często, ale i tak musiał siedzieć daleko ode mnie bo mnie cofało 🤷🏼♀️
Ale najgorzej, że smaki na różne produkty zmieniają mi się tak szybko, że w sklepie MUSZĘ kupić, a jak doniosę do domu to już nie mam ochoty...Mellow lubi tę wiadomość
-
Kurcze, ja to chyba mam farta, bo mi nic nie śmierdzi
-
Ja dzis zrobiłam pizzę i wyszla taaaka dobra🤤 Mamy od niedawne piekarnik parowy i to jest mistrzostwo swiata jesli chodzi i pieczenie. A potem zrobilam tartę z mascarpone i z malinami, taką mega łatwą i tu się pojawiły schody, bo mi się za nic krem nie chciał ubić. Ostatnio mam wrazenie te śmietany kremowki są w sklepach jakies oszukane, albo mikser juz powinnam zmienic 🤷♀️
Teraz odpoczywam i czatuje na ruchy Polci, bo jestem coraz mocniej przekonana, ze to uczuvie smyrania juz jest to! 😍Vilka, Arga, adukow lubią tę wiadomość
-
Ooo a ja zrobiłam szarlotkę z lodami i bitą śmietaną 😁😁
A wieczorem zaczęło mnie kłuć i ciągnąć w podbrzuszu. Na szczęście to nie boli. A i piersi już prawie wcale nie bolą, poza sutkami które są niedotykalskie
Nie mogę się doczekać aż poczuje ruchy naszej córeczki 😍 -
U mnie to ruchy na 100 %, jeeej, ale szybko, faktycznie w drugiej ciąży jest szybciej 🥰🥰🥰 dotknęłam detektorem w tym miejscu i pulsik śliczny, jakby pod samą skórą. Moja Polusia ❤️
Arga, Vilka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak to jest z tym spaniem, faktycznie powinno się spać na lewym boku? Ja jestem od dawna brzuchosypiaczem i ciężko mi spać typowo na boku (poduszka dla ciężarnych troszkę pomaga) ale i tak w nocy budzę się zawsze na prawym... Trzeba na to tak bardzo uważać?
-
Na początku kiedy brzuch nie jest duży można spać w dowolnej pozycji, która jest dla nas wygodna. Później wiadomo że nie będzie możliwości spać na brzuchu gdy bedzie większy. Odradza się spania na wznak, bo macica może uciskać żyłę główna i powodować problemy z krążeniem, ale to też dopiero w późniejszym etapie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2023, 09:41
-
Co do spania to ja spie chyba na każdej pozycji, teraz zmieniliśmy materac i szukam tej swojej ulubionej ale jeszcze się strasznie wierce w nocy😁
Ja niby cos tam poczuje ale nie jestem do końca pewna czy to ruchy czy jelita czy co innego po to jest takie pojedyncze i rzadkie poki co wiec obserwuje😁
I brzuch mi wybił,teraz się robi mala piłeczka 😊10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Właśnie wróciłam z 5km spaceru po lesie. Czuję się taka dotleniona, cudownie. będzie się robić wkrótce coraz cieplej i mam zamiar dużo spacerować, a wiosną to już w ogóle. Spacerujcie dziewczyny!
Arga, adukow, ada.d lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Właśnie wróciłam z 5km spaceru po lesie. Czuję się taka dotleniona, cudownie. będzie się robić wkrótce coraz cieplej i mam zamiar dużo spacerować, a wiosną to już w ogóle. Spacerujcie dziewczyny!
My też właśnie po spacerze
Dla mnie to jest obowiazowy punkt dnia, kocham spacerować po lesie. A dziś u nas jeszcze tama piękna pogoda.Vilka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zazdro ze macie gdzies blisko kolo siebie las ,uwielbiam spacerowac w leseie. Ja mam za domem polna droge z jednej strony jest maly strumyk i rozne drzewa a z drugiej same sady .
Kurcze cos mi weszlo w prawe biodro/posladek boli okropnie przy schylaniu:( u mnie lewa strona w ciazy jest zawsze obciazona . -
welonka wrote:Dziewczyny zazdro ze macie gdzies blisko kolo siebie las ,uwielbiam spacerowac w leseie. Ja mam za domem polna droge z jednej strony jest maly strumyk i rozne drzewa a z drugiej same sady .
Kurcze cos mi weszlo w prawe biodro/posladek boli okropnie przy schylaniu:( u mnie lewa strona w ciazy jest zawsze obciazona .
Może pomysł o fizjoterapeucie?
Ja będę musiała się udać, bo coraz częściej bolą mnie plecy a to dopiero 16 tydzień 🙈
A na dodatek boli mnie kość ogonową, w marcu w zeszłym roku miałam wypadek na rolkach, złamałam kość ogonową i teraz od początku ciąży znowu bardzo mnie boli.
-
ada.d wrote:Może pomysł o fizjoterapeucie?
Ja będę musiała się udać, bo coraz częściej bolą mnie plecy a to dopiero 16 tydzień 🙈
A na dodatek boli mnie kość ogonową, w marcu w zeszłym roku miałam wypadek na rolkach, złamałam kość ogonową i teraz od początku ciąży znowu bardzo mnie boli.