Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Usiasia wrote:Twój lekarz zadecydował o cc czy musiałaś mieć konsultacje? Ja mam gruczolaka przysadki i właśnie mam iść na konsultacje neurologiczną zeby neurolog zadecydował czy CC czy SN.
Dziewczyny jak to jest z tymi pomiarami? Mi lekarz nigdy nie podawał jeszcze wagi, teraz zmierzył CRL ale mówi że już od 14tc w zasadzie powinien inne pomiary zastosować, tylko był zdziwiony że po prenatalnych aż o 9dni zmienił się termin.Usiasia lubi tę wiadomość
-
Ale aż tak? To napewno akrobata. To co później będzie wyrabiał.
-
welonka wrote:
Ale super udało Ci się uchwycic:)
Ja jeszcze od zewnątrz nic nie czuje ale od środka to czasami tak się wierci że ciężko mi zasnąć 😄10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Na zywo bylo to bardziej widoczne taki zdeformowany brzuch u mnie moze wifac wczesniej bo mam inna budowe macicy i dziec ma mniej miejsca.
Dzisiaj zauważyłam ze pojawila sie siara w piersiach .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2023, 09:25
-
welonka wrote:Na zywo bylo to bardziej widoczne taki zdeformowany brzuch u mnie moze wifac wczesniej bo mam inna budowe macicy i dziec ma mniej miejsca.
Dzisiaj zauważyłam ze pojawila sie siara w piersiach .
Dziewczyny wczoraj jak miałam intensywny dzień i sporo pochodziłam to czy dziś jeśli nic się nie dzieje mogę się wybrać na spacer taki dłuższy? Wcześniej głównie cały czas leżałam bo nie byłam do życia i teraz nie wiem czy jak lepiej się czuje to mogę trochę więcej pochodzić, żeby nie przesadzic. -
Ruch jest wskazany, spacery zwłaszcza. Nawet codziennie, jeśli się dobrze czujemy. Ja też mam zamiar dzisiaj spędzić dzień na wędrówkach bo się fajnie wypogodziło w końcu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2023, 21:05
-
Hej . Ja dzsiaiaj mialam nieplanowaną wizyte u lekarza , rano wstalam a tam krew . Lekarz powiedzial ze nie jest duze , na ten moment wszytsko jest ok ,nic nie dzieke sie z szyjka,lozyskiem ,kriwaka nie widac. Podejrzewa ze krwawienie jest z deugiej macicy bo w usg widac plyn .Maluch rozwija sie dobrze ma 173g.Mam wiecej odpoczywac.
-
Trzymaj się welonka, odpoczywaj dużo. Będzie dobrze.
Ja jestem po USG piersi. Trzy torbiele w prawej ale wskutek zmian hormonalnych, nie przejmować się. Lekarz powiedział, że jak na 4 miesiąc to mam bardzo gęste piersi. I kazał się badać co roku, dodał że coraz więcej młodych choruje na nowotwory. Taka przetroga dla nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 11:33
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Trzymaj się welonka, odpoczywaj dużo. Będzie dobrze.
Ja jestem po USG piersi. Trzy torbiele w prawej ale wskutek zmian hormonalnych, nie przejmować się. Lekarz powiedział, że jak na 4 miesiąc to mam bardzo gęste piersi. I kazał się badać co roku, dodał że coraz więcej młodych choruje na nowotwory. Taka przetroga dla nas.
-
ada.d wrote:Ja mam już wyniki biopsji no i niestety to nowotwór złośliwy, czekam teraz na markery i mam się zgłaszać do centrum onkologii na Ursynowie, tam podobno specjalizują się w nowotworach u kobiet w ciąży.
Trzymajcie za nas kciuki!!
Ada bardzo mi przykro z powodu diagnozy. Zaciskam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze ❤️ dużo siły!04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Badajcie się dziewczyny! Nie ma nic cenniejszego niz zdrowie! W sobotę była u mnie koleżanki, 36 lat i jeszcze nigdy w życiu nie robiła USG piersi 🤦♀️
Ja mam jutro konsultacje w Centrum Onkolorii na Ursynowie.
W tej całej beznadziejnej sytuacji pocieszające jest to, że wszytsko dzieje się w bardzo szybkim tempie.
Liczę na to, że za miesiąc, dwa będzie już po wszystkim, a ja będę mogła wrócić do takich przyziemnych spraw jak wyprawka i pokoik dla Stasia.Mamitka lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Zrobiłam dziś to sanco test. Ciekawe ile będę czekać na wyniki.
Mój lekarz mówił że u nich w przychodni czeka się tydzień na wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 18:04
Arga lubi tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Sanco i Nifty to to samo czy czym się różni? Ja chyba jednak też zrobię...
Mój lekarz mówił że u nich w przychodni czeka się tydzień na wynik.
-
Mówicie, że ruchów dziecka nie da się pomylić z niczym innym? Przedwczoraj i dzisiaj poczułam coś takiego... Jejku ciężko to opisać. Odróżniam to od burczenia w jelitach, to nie było to... Niesamowite! Podobno u szczupłych czuć szybciej... Jejku... Ale cudownie!!
welonka, Arga lubią tę wiadomość