X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Salea Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja mam już wyniki biopsji no i niestety to nowotwór złośliwy, czekam teraz na markery i mam się zgłaszać do centrum onkologii na Ursynowie, tam podobno specjalizują się w nowotworach u kobiet w ciąży.
    Trzymajcie za nas kciuki!!
    Myślałam dzisiaj o Tobie cały dzień i czekałam na wieści, miałam wielką nadzieję na inny obrót sprawy. Wysyłam zaciśnięte kciuki, ogrom optymizmu i dobrych myśli. Pamiętaj, że my tutaj będziemy dla Ciebie. Niejedna z nas ma za sobą walkę z nowotworem, niech Twoja będzie szybka i łagodna 😘 Pisz i informuj jak sytuacja, jesteśmy z Tobą kochana! 💪🏼🥰

ada.d, welonka lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja mam już wyniki biopsji no i niestety to nowotwór złośliwy, czekam teraz na markery i mam się zgłaszać do centrum onkologii na Ursynowie, tam podobno specjalizują się w nowotworach u kobiet w ciąży.
    Dużo siły i wiary, że będzie dobrze i uda Ci się to pokonać.

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Moze synus bedzie dlugi i szczyply, u nas tak corka malo przybierala a pod koniec ciazy glowa wychodzila bardzo duza do reszty ciala i lekarz mowil ze moze urodzix sie dluga i sczupla i tak bylo miala 57 cm i 3100g byla taka z niej chudzinka nozki miala jak paytyczki w rozmiarze 62 topila sie .

Tak własnie myślę. Od strony męża wszyscy mężczyźni są bardzo wysocy, 190 cm to jest dolna granica, dziadek miał prawie dwa metry. Maż też chudy.
    Ja znów niecałe 160cm i z wagą raczej zawsze na plus...także chyba na ten moment moje geny nie są dominujące :D

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Zamiast się cieszyć ciąża to takie zmartwienie. Życzę przede wszystkim wytrwałości i dużo siły do walki.

ada.d lubi tę wiadomość

• Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada. d Przytulam Cię mocno i kieruję do Ciebie same dobre myśli ❤️ Rozpraw się raz, dwa z tym paskudem! Trzymam najmocniej jak tylko się da kciuki za Ciebie!

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Życzę Ci dużo siły i wytwałosci bo na pewno dasz radę. Również liczyłam że jednak będziesz miała inne wyniki. Jestem z Tobą całym sercem❤️

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny!
    Ja mimo wszystko jestem dobrej myśli i o dziwo jestem w miarę opanowana.
    Jedyne co teraz muszę zrobić to zachować spokój, ze zględu na dziecko. Moje zle emocje i nerwy w tej chwili zaszkodzą mu bardziej niż ten rak.
    Na szczęście wszystko dzieje się w ekspresowym tempie, w poniedziałki USG, wtorek biopsja a już wczoraj wyniki.
    Uruchomiliśmy też znajomości i okazało się, że mamy w Centrum Onkologii specjalistę, więc jest szansa, że będę przyjmowana poza wszelką kolejką.
    Teraz muszę uzbroić się w cierpliwość i poczekać na markery, od których będzie zależało dalsze postępowania.
    Jestem gotowa do walki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2023, 13:00

Salea, Keglemegle, Vilka, Mamitka, adukow, Arga, Farfalla, zasada, Aliya lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2023, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze idzie to tak szybko ❤️ nastawienie jest ogromne ważne i staraj się trzymać jak największej ilości pozytywnych rzeczy w życiu ❤️ ta diagnoza to nie wyrok i chociaż współczujemy ze musisz się z nią zmierzyć będąc w ciąży to wierzymy ze dacie radę! Dawaj znać jak tylko będziesz wiedziała więcej. Na Ursynowie są dobrzy lekarze, na pewno otoczą Was dobra opieka!

ada.d lubi tę wiadomość

preg.png
    ...

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    ciąża biochem.

6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2023, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poszukiwałam i dla siebie i dla malucha kosmetyków, zależało mi na dobrych składach i znalazłam taka stronę, super rozbudowana sekcja dla dzieciaków razem z ocena składników:

https://www.srokao.pl/p/blog-page.html?m=1

Może i Wam się przyda :)

preg.png
    ...

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    ciąża biochem.

6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada przytulamy mocno ,i caly czas trzymamy za was Kciuki. Walcz Kochana :*

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Tak własnie myślę. Od strony męża wszyscy mężczyźni są bardzo wysocy, 190 cm to jest dolna granica, dziadek miał prawie dwa metry. Maż też chudy.
    Ja znów niecałe 160cm i z wagą raczej zawsze na plus...także chyba na ten moment moje geny nie są dominujące :D
    u nas maz ma 193 a ja 173 corka teraz ma 4.5 roki i ma 116 wzrostem jest jak 6 letnie . dzieci.

Dzisiaj doznalam szoku obudzilam sie czukac jak maluszek napina sie bardzo ,odkrywam kołdrę patrze a u mnie na brzuchu widac taka nierówność z lewej strony wypukłość;)duzy ten maluch musi byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2023, 07:29

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada dużo siły, masz dla kogo walczyć ❤

ada.d lubi tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny!
    Ja mimo wszystko jestem dobrej myśli i o dziwo jestem w miarę opanowana.
    Jedyne co tera muszę zrobić to zachować spokój, ze zględu na dziecko. Moje źle emocje i nerwy w tej chwili zaszkodzą mu bardziej niż ten rak.
    Na szczęście wszystko dzieje się w ekspresowym tempie, w poniedziałki USG, wtorek biopsja a już wczoraj wyniki.
    Uruchomiliśmy też znajomości i okazało się, że mamy w Centrum Onkologii specjalistę, więc jest szansa, że będę przyjmowana poza wszelką kolejką.
    Teraz muszę uzbroić się w cierpliwość i poczekać na markery, od których będzie zależało dalsze postępowania.
    Jestem gotowa do walki!

Ściskam Cie kochana bardzo mocno,silna babka z Ciebie i wygrasz tą walkę!

Mój mlody urodził się 10 dni przed terminem i ważył 3500 prawie,więc boję się pomyśleć co by było gdybym przenosiła ta ciążę.
    Teraz też jest prawie najwyższym chłopcem w klasie.. a my z mężem przeciętniaki bo ja z tych niższych 160cm a maz 185cm..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2023, 08:37

ada.d lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja córka urodziła się tak przeciętna bo 51 cm i 3220 gram ale teraz ma 7 lat i muszę jej już kupować ciuchy na 9-10 lat. Zrobiła się długa i szczupła, chyba że po tacie 🤣 syn jest bardziej krępy ale też już o rozmiar większy niż powinien a stopy mają oboje duże 🙈 córka 33 i pewnie wywal he będzie już mieć 35 a młody 30. Ja jestem niska bo tylko 158 mam a partner też za wysoki nie jest bo 175, ciekawi mnie czy dzieci szybko nas przerosną.

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Ja jutro idę na dokładne USG, cieszę się, że NIFTy są ok i to USG to tylko żeby pani doktor sobie obejrzała małego.

Od kiedy wiemy, że chłopak to intensywnie myślimy nad imieniem i póki co pustka. Chcieliśmy żeby imię było dość uniwersalne. Naszym pierwszym tropem był Staś ale...Niemcy wymawiają zbitkę "St" jako "sz" więc to byłby zawsze "Sztanisław", dodatkowo oni nie rozumieją naszych zdrobnień. Dla nich imię Anna a Ania to sa inne imiona i nigdy nie stosują zdrobnień. Więc to nigdy nie byłby Staś ale zawsze "Sztanisław" co jak same przyznanie już nie brzmi tak dobrze :D

U nas propozycja numer 2 to Antoni, który przynajmniej jest normalnie wymawialny dla Niemców :D Ale jakoś też nie mamy 100% przekonania że to jest to.

Są tu mamy jakichś chłopców? Jakie imiona wy wybraliście?

My też mieszkamy w de i mamy dwóch synów, choć pierwszemu wybieraliśmy imię mieszkając w Polsce jeszcze.🤷🏻‍♀️ Chłopcy mają na imię Michał i Kacper, tym razem chcemy żeby było bardziej uniwersalne- żeby nikt nie miał problemu z wymową. Dla chłopca chcieliśmy tym razem Marcel choć w sumie nie na 100% jeszcze. Ale wczoraj na usg lekarz powiedział, że chociaż nie na 100% to wg niego dziewczynka więc jeśli nic nie urośnie to będzie Lena.🥰

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Co myślicie o zakupie łóżeczka turystycznego (0-36mies.) zamiast klasycznego? Takie może stać w domu, można je złożyć, zabrać ze sobą, ma dodatkowy przewijak, moskitierę, może pełnić funkcję kojca.

Ja takie miałam dla starszego synka, było bardzo fajne. Młodszy miał w swoim pokoju normalne, drewniane a turystyczne jako kojec stało w dużym pokoju. Wolę drewniane choć nie miałam jakichś widocznych zastrzeżeń do turystyka.

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Ada trzymam kciuki, wierzę, że wszystko będzie dobrze. Dużo siły dla Ciebie teraz.✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeste powiedziane ze dziecko musi mi3f wymiary rodziców. Chodzilo o to ze jesli dziecko rodzi sie dlugie i do wzrostu wage ma niska to podczas usg czesto sa rozne odychlenia w pomiarach . Moja corka wygladla na mniejsza drobniejszą niz kolezanki corka urodzna w 34tc .

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Mellow a pierwsze rodziłaś SN czy cc? Ja chyba zostałam przez pierwszego lekarza w robiona w cc przez mikrogruczolaka przysadki bo każdy lekarz po nim patrzy się na mnie jak na wariatkę, że miałam cc z tego powodu w ten nalegał a ja mu zaufałam. No nic teraz wiem, że i tak będę chcieć cc bo po dwóch nie będę bawić się w nowe doznania 😅
    Twój lekarz zadecydował o cc czy musiałaś mieć konsultacje? Ja mam gruczolaka przysadki i właśnie mam iść na konsultacje neurologiczną zeby neurolog zadecydował czy CC czy SN.

Dziewczyny jak to jest z tymi pomiarami? Mi lekarz nigdy nie podawał jeszcze wagi, teraz zmierzył CRL ale mówi że już od 14tc w zasadzie powinien inne pomiary zastosować, tylko był zdziwiony że po prenatalnych aż o 9dni zmienił się termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2023, 13:55

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia ja byalam 15 tc i lekarz nie podal wagi ani inny pomiarow bo maluch nie chcial zmienic pozycji.

A tutaj porany akrobata ,szok ze pojawiło sie tak wczesnie bo w pierwszej ciazy nie czulam jescze nawet ruchow. f46cad775a79.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2023, 14:12

eweljina lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ