Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zero 😭 i tak zostanie niestety, zero słodyczy przez całą ciąże. Ale aż tak mnie to nie boli, bo ja za słodyczami nigdy nie przepadałam, bardziej smutno mi było w dzień pizzy, który był niedawno 😂
Ale mąż mnie dziś zabiera na krewety, więc będę tłusty czwartek świętowała po swojemu 😉Arga, Vilka, Farfalla lubią tę wiadomość
-
Kochane, mamy już wyniki sanco: zdrowa dziewczynka ❤ jestem przeszczęsliwa, tak mi kamień z serca spadł.
Vilka, Atomówka , Arga, Mania30, Marrud88, welonka, Farfalla, Salea, Mellow, Chantell88, Keglemegle, Aliya lubią tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Kochane, mamy już wyniki sanco: zdrowa dziewczynka ❤ jestem przeszczęsliwa, tak mi kamień z serca spadł.
Cudownie!!!❤️❤️ -
Farfalla wrote:Ja zeżarłam dwa pączki, ale za to z nadzieniem o smaku Kinder Bueno 🤩
Omg ja też chcę z Kinder bueno!😋😋😋Farfalla lubi tę wiadomość
-
U mnie zamiast paczka wjechal hamburger tlusty czwartek nie na slodko , maluchowi smakowal ;)tnie smakuja mi paczki w ciazy .
A nam kaftaniki super sprawdzily sie w lecie jak w ciagu dnia zrobilo sie chlodno ,tylko takie kaftaniki na napy zapinane przez srodek ,sluzyly jako cienka bluzka a latwiej bylo dziecku założyć. A pajacyki na noc do spania .nie polecam polspiochow nam nie pasowaly albo ja na zle trafilam.i body kopertowe super. Dzisiaj oddalam worek ciuchow po corce malych ale nic ich w komórce nie ubywa.
-
Farfalla wrote:Ja zeżarłam dwa pączki, ale za to z nadzieniem o smaku Kinder Bueno 🤩
Ja też zazdroszczę, kocham takie nadzienia w pączkach, niestety u mnie w okolicznych cukiernio- piekarniach króluje Róża i marmolada. W jednej znalazlam kajmak - 8zł za takiego malutkiego pączka, którego i tak nie zjadłam bo był paskudny w smaku.
Chociaż ostatnio nic mi nie smakuje, więc nie wiem co sobie myślałam. -
Ostatnio kupiłam tonik do twarzy i dopiero w domu się skapnelam, że to zawiera alkohol. Niby Nivea, znana firma, a taka lipa wyszła. Czy mogę go stosować...? Czy lepiej nie
-
Ja też już czuje ruchy mimo że to moja 1 ciąża. Tak jak piszecie nie da się tego pomylić z niczym innym 😊 ale wiecie co w poniedziałek nic nie czułam i zaczęłam się już stresować 😅 zaczęłam się sama uspokajać że to jeszcze nie czas na stres czy czuje ruchy czy nie ale naprawdę się wkręciłam.
-
Mellow wrote:Stwierdzam, że moja mała jak jestem głodna, to rusza się jak dzikusek. Jak chcecie poczuć ruchy, to polecam przegłodzić siebie i malca 😅
Czy ktos z Was juz w ogole czuje ruchy? Usiasia, Chantell88?😊
Tak I z każdym dniem coraz silniejsze❤️
Ja wczoraj zjadlam tylko 2 paczki😄
Dzis mam wizytę z Medicover ale taka rutynową bo tam beż mierzenia,ważenia itp ale dzidziulka chociaż podejrze🥰
A jak tam dziewczyny wasze brzuszki?
Widać już coś?
U mnie już się taka mała piłeczka robi.. pod bluza przykryje ale przy bardziej obcislych ciuchach widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 07:00
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Arga wrote:Sądzę, że już mi trochę brzucha widać, chociaż ja i tak miałam brzuch i przed ciążą 🙈🤣 ale widać, że to już taka trochę zaokrąglona piłka a nie nadwaga, zwłaszcza, że widzę po sobie, że schudłam 😅
Jeśli chodzi o wczorajszą wizytę to wszystko jest prawidłowo. Nie wiem tylko czemu dr. Nie powiedział jaka prędkość bicia serca ale wczoraj miał spore opóźnienie wiec tez tak trochę nerwowo i szybko było. Co do wyników pappy powiedział że on zgodnie z tym co jest napisane na wyniku zaleca zrobienie Nifty ale zdaje sobie sprawę że to drogie badanie więc nikogo nie zmusza. Dziś wieczorem na spokojnie przedyskutujemy i pewnie zrobimy to badanie. -
Usiasia wrote:Ja też z lekka wyglądam jakbym za dużo pączków zjadła. Tylko ja ogólnie noszę luźniejsze ubrania więc nie widać jeszcze aż tak bardzo. Zamówiłam jedną obcisłą sukienkę ale moja paka z ciążowymi ubraniami od tygodnia jest w drodze...
Jeśli chodzi o wczorajszą wizytę to wszystko jest prawidłowo. Nie wiem tylko czemu dr. Nie powiedział jaka prędkość bicia serca ale wczoraj miał spore opóźnienie wiec tez tak trochę nerwowo i szybko było. Co do wyników pappy powiedział że on zgodnie z tym co jest napisane na wyniku zaleca zrobienie Nifty ale zdaje sobie sprawę że to drogie badanie więc nikogo nie zmusza. Dziś wieczorem na spokojnie przedyskutujemy i pewnie zrobimy to badanie.
Głupie to pappa, jak sobie na internecie w kalkulatorze wpisałam wyniki to mi już wyliczyło zupełnie co innego 🤣 -
U mnie brzuch spokojnie da sie ukryc pid bluza ,ale jak zalozylam typowa spodnice ciążowa obcisla to byl pokaźny brzuszek .
Dziewczyny ja bym na waszym miejscu zrobila badania dodatkowe jak po konsultacji nie jestescie spokojne, innaczej do konca ciazy bedziecie o tym myslec.