X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to dziadostwo może się przytrafić każdej z nas. Moja koleżanka młoda, lekko po 35 roku życia, szczupła, zdrowa i nagle buch, guz w piersi. Skąd? Nikt nie wie. Najtrudniejsze pierwsze chwile po diagnozie bo wtedy się wszystko wali j trzeba świat sobie na nowo postawić. Ale da się z tego wyjść, to nie koniec świata. Dobrze ze zmiana jest mała i można szybko reagować. Lekarze prowadzą kobiety w ciąży, trzeba być dobrej myśli, stawiać sobie konkretne cele i zadania i brać dzień po dniu. Maluszek na pewno będzie zaopiekowany ❤️ przykro mi bardzo ze masz takie stresy, chciałoby się żeby każda ciąża była spokojna i pełna tylko radości, ale z tego co nawet tutaj widzimy, mało kiedy tak jest :(

Marrud88 lubi tę wiadomość

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia moj lekarz od razu powiedzial zebym nie robila pappy jesli chce robic dokladne badania bo wystarczy wiek kobiety i wyniki beda wskazywac ryzko.

Mamitka wlasnie wczoraj bedax u lekarza slyszalam jak mowil pacjentce ,ze nowotowy przez bardzo dlugi czas nas nie bola. Rowniez zgadzam sie z tym ze usg podczas ciazy jak i karmienia jest zalecane.

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić, domyślam się, jak wypełnia to Twoje myśli od dnia badania. Trzymam kciuki, żeby zmiana jednak okazała się łagodna ☹️😗

To moj gin mówił, że usg w ciąży może być niemiarodajne, może nie tyle, że nie warto go robic, co wynik może być zakłamany (bo u mnie się nakłada ciąża i stosunkowo niedawno zakończona laktacja). Ale na gruncie Twojej historii też się już zapisałam na badanie na LuxMed.
    W ciaży niestety wszystko rośnie - na plus tj. piękne włosy, paznokcie itd. i niestety na minus też, jak wielkie stopy czy wzrost guzów, pieprzyków. Ja mialam od urodzenia duze znamie i w pierwszej ciazy bardzo zmieniło wyglad, zaraz po porodzie usunelam, bo sie balam. Na szczescie nie było złośliwe.

Wyszlam wlasnie z badań krwi, znow mi pobierali z dłoni, masakra 🙄 Jutro wizyta, nie moge sie doczekac, zeby podejrzeć Polisia🥰

ada.d lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG piersi w poniedziałek. Badajmy się dziewczyny.

ada.d lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Agak Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem z Poznania i od jakiegoś czasu Was poczytuje. Dotychczas się nie udzielałam bo czekałam za wynikami prenatalnymi. Wczoraj odebrała i jest ok.Termin porodu mam na 1/2 sierpnia:-)

Arga, Vilka, Marrud88 lubią tę wiadomość

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od wczoraj trochę lepiej sie czuję. To USG małego mnie pozytywnie nastroiło, wiem że chociaż u niego wszytsko jest w porządku.
    Wczoraj jeszcze miałam pobierana krew na AFP i CRP i wyniki są w normie.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam, że moja mała jak jestem głodna, to rusza się jak dzikusek. Jak chcecie poczuć ruchy, to polecam przegłodzić siebie i malca 😅
    Czy ktos z Was juz w ogole czuje ruchy? Usiasia, Chantell88?😊

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Stwierdzam, że moja mała jak jestem głodna, to rusza się jak dzikusek. Jak chcecie poczuć ruchy, to polecam przegłodzić siebie i malca 😅
    Czy ktos z Was juz w ogole czuje ruchy? Usiasia, Chantell88?😊
    Mi się wydaje, że poczułam z dwa razy właśnie jak nie jadłam i zjadłam coś słodkiego. Ale to jest jeszcze takie delikatne coś.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy ale zazwyczaj wieczorem po kolacji jak juz leze na łóżku. W coagu dnia jak cos robie nie sa jeszcze odczuwalne az tak .

Dzisiaj rano po dramie 4.5 latki ktora ubrala sie a potem zrobila drame ze ona chce do przedszkola sukienke bo inne dziewczynki beda w sukienkach potem przyszla druga drama bo mama zrobiala warkocza a ona chciala kucyki
    ,ucieszyłam sie ze drugie dziecko to jednak bedzie chlopak .

Vilka lubi tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedziele wieczorem jak leżałam na brzuchu to poczułam takie jakby bąbelki, albo jakby ktoś zapukał od drugiej strony, ale nie wiem czy to był Staś.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy, ale raczej delikatne, jednak nie da się tego z niczym pomylic:)
    Czy na wizycie na której miałyście zakładaną kartę ciazy miałyście badanie piersi?
    U mnie lekarz badał palcami piersi, osluchiwal mnie oglądał skórę, badał węzły, tarczycę itd.
    W pierwszej ciazy tego nie miałam, ale miałam innego giną.

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja czuje ruchy ale zazwyczaj wieczorem po kolacji jak juz leze na łóżku. W coagu dnia jak cos robie nie sa jeszcze odczuwalne az tak .

Dzisiaj rano po dramie 4.5 latki ktora ubrala sie a potem zrobila drame ze ona chce do przedszkola sukienke bo inne dziewczynki beda w sukienkach potem przyszla druga drama bo mama zrobiala warkocza a ona chciala kucyki
    Pamiętam moje dramy z Córką jak byla w wieku Twojej i też chodziło o ubrania. Wieczorem sobie coś przygotowała a rani już dramat był...

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może tę naszą grupę na fb nasza adminka zrobiłaby tajną? Wtedy nikt poza nami nie miałby do niej dostępu.

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę się doczekać aż poczuje ruchy naszej córeczki i ❤️ Jestem strasznie ciekawa tego uczucia. Na razie cicho sza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2023, 17:23

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Mój 4,5 latek robi podobne dramy ale z chłopięcych powodów lub, że za mało dostał jedzenia albo, że nie był pierwszy na schodach lub, że wstałam przed nim 🤣🙈 tak więc to nie o płeć chodzi w tym wieku 😅

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mocno zastanawiam się nad tym sanco 🙈 niby czuję, że wszystko jest dobrze ale wolałabym mieć jakąś większą pewność co do tego wyniku.

age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na dokładne USG, cieszę się, że NIFTy są ok i to USG to tylko żeby pani doktor sobie obejrzała małego.

Od kiedy wiemy, że chłopak to intensywnie myślimy nad imieniem i póki co pustka. Chcieliśmy żeby imię było dość uniwersalne. Naszym pierwszym tropem był Staś ale...Niemcy wymawiają zbitkę "St" jako "sz" więc to byłby zawsze "Sztanisław", dodatkowo oni nie rozumieją naszych zdrobnień. Dla nich imię Anna a Ania to sa inne imiona i nigdy nie stosują zdrobnień. Więc to nigdy nie byłby Staś ale zawsze "Sztanisław" co jak same przyznanie już nie brzmi tak dobrze :D

U nas propozycja numer 2 to Antoni, który przynajmniej jest normalnie wymawialny dla Niemców :D Ale jakoś też nie mamy 100% przekonania że to jest to.

Są tu mamy jakichś chłopców? Jakie imiona wy wybraliście?

preg.png
    ...

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    ciąża biochem.

6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Ja jutro idę na dokładne USG, cieszę się, że NIFTy są ok i to USG to tylko żeby pani doktor sobie obejrzała małego.

Od kiedy wiemy, że chłopak to intensywnie myślimy nad imieniem i póki co pustka. Chcieliśmy żeby imię było dość uniwersalne. Naszym pierwszym tropem był Staś ale...Niemcy wymawiają zbitkę "St" jako "sz" więc to byłby zawsze "Sztanisław", dodatkowo oni nie rozumieją naszych zdrobnień. Dla nich imię Anna a Ania to sa inne imiona i nigdy nie stosują zdrobnień. Więc to nigdy nie byłby Staś ale zawsze "Sztanisław" co jak same przyznanie już nie brzmi tak dobrze :D

U nas propozycja numer 2 to Antoni, który przynajmniej jest normalnie wymawialny dla Niemców :D Ale jakoś też nie mamy 100% przekonania że to jest to.

Są tu mamy jakichś chłopców? Jakie imiona wy wybraliście?
    Mój syn to Bronisław Remigiusz 😅
    Uważam, że Antoni to bardzo ładne imię i teraz też mam je na liście jakby coś, Stanisław też. Myślałam nad Krzesimirem ale partner się nie zgodził 🙈

age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

U mnie póki co nic co byłabym w stanie zakwalifikować jako ruchy małego. Istnieje więc szansa że coś czuję ale nie mam pojęcia, że to jest to. Czasami takie jakby motylki w brzuchu się pojawiają. U mnie to może też związane jest z tym, że już przed ciążą miałam lekką nadwagę, ponoć wtedy czuje się te ruchy później.

Doktor mówiła, że mały się bardzo mocno kręci więc zobaczymy co będzie później. Już chciałabym żeby te ruchy były bardziej wyczuwalne :)

preg.png
    ...

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    ciąża biochem.

6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
  • Siasia Debiutantka

Wysłany: 16 lutego 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    uzupełnione :) płeć już znana?
    Nie jeszcze nie wiadomo, 6 marca mam wizytę i wtedy powinnam się dowiedzieć :) Jutro jadę odebrać pappe i od razu zapiszę się do dentysty bo o nim zapomniałam.. Ale po przeczytaniu tutaj waszych postów mi przypomniałyście :D

preg.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ