Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety to dziadostwo może się przytrafić każdej z nas. Moja koleżanka młoda, lekko po 35 roku życia, szczupła, zdrowa i nagle buch, guz w piersi. Skąd? Nikt nie wie. Najtrudniejsze pierwsze chwile po diagnozie bo wtedy się wszystko wali j trzeba świat sobie na nowo postawić. Ale da się z tego wyjść, to nie koniec świata. Dobrze ze zmiana jest mała i można szybko reagować. Lekarze prowadzą kobiety w ciąży, trzeba być dobrej myśli, stawiać sobie konkretne cele i zadania i brać dzień po dniu. Maluszek na pewno będzie zaopiekowany ❤️ przykro mi bardzo ze masz takie stresy, chciałoby się żeby każda ciąża była spokojna i pełna tylko radości, ale z tego co nawet tutaj widzimy, mało kiedy tak jest
Marrud88 lubi tę wiadomość
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Usia moj lekarz od razu powiedzial zebym nie robila pappy jesli chce robic dokladne badania bo wystarczy wiek kobiety i wyniki beda wskazywac ryzko.
Mamitka wlasnie wczoraj bedax u lekarza slyszalam jak mowil pacjentce ,ze nowotowy przez bardzo dlugi czas nas nie bola. Rowniez zgadzam sie z tym ze usg podczas ciazy jak i karmienia jest zalecane.
Usiasia lubi tę wiadomość
-
Ada, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić, domyślam się, jak wypełnia to Twoje myśli od dnia badania. Trzymam kciuki, żeby zmiana jednak okazała się łagodna ☹️😗
To moj gin mówił, że usg w ciąży może być niemiarodajne, może nie tyle, że nie warto go robic, co wynik może być zakłamany (bo u mnie się nakłada ciąża i stosunkowo niedawno zakończona laktacja). Ale na gruncie Twojej historii też się już zapisałam na badanie na LuxMed.
W ciaży niestety wszystko rośnie - na plus tj. piękne włosy, paznokcie itd. i niestety na minus też, jak wielkie stopy czy wzrost guzów, pieprzyków. Ja mialam od urodzenia duze znamie i w pierwszej ciazy bardzo zmieniło wyglad, zaraz po porodzie usunelam, bo sie balam. Na szczescie nie było złośliwe.
Wyszlam wlasnie z badań krwi, znow mi pobierali z dłoni, masakra 🙄 Jutro wizyta, nie moge sie doczekac, zeby podejrzeć Polisia🥰ada.d lubi tę wiadomość
-
Ja mam USG piersi w poniedziałek. Badajmy się dziewczyny.
ada.d lubi tę wiadomość
-
Ja już od wczoraj trochę lepiej sie czuję. To USG małego mnie pozytywnie nastroiło, wiem że chociaż u niego wszytsko jest w porządku.
Wczoraj jeszcze miałam pobierana krew na AFP i CRP i wyniki są w normie. -
Mellow wrote:Stwierdzam, że moja mała jak jestem głodna, to rusza się jak dzikusek. Jak chcecie poczuć ruchy, to polecam przegłodzić siebie i malca 😅
Czy ktos z Was juz w ogole czuje ruchy? Usiasia, Chantell88?😊 -
Ja czuje ruchy ale zazwyczaj wieczorem po kolacji jak juz leze na łóżku. W coagu dnia jak cos robie nie sa jeszcze odczuwalne az tak .
Dzisiaj rano po dramie 4.5 latki ktora ubrala sie a potem zrobila drame ze ona chce do przedszkola sukienke bo inne dziewczynki beda w sukienkach potem przyszla druga drama bo mama zrobiala warkocza a ona chciala kucyki
,ucieszyłam sie ze drugie dziecko to jednak bedzie chlopak .Vilka lubi tę wiadomość
-
Ja czuję ruchy, ale raczej delikatne, jednak nie da się tego z niczym pomylic:)
Czy na wizycie na której miałyście zakładaną kartę ciazy miałyście badanie piersi?
U mnie lekarz badał palcami piersi, osluchiwal mnie oglądał skórę, badał węzły, tarczycę itd.
W pierwszej ciazy tego nie miałam, ale miałam innego giną. -
welonka wrote:Ja czuje ruchy ale zazwyczaj wieczorem po kolacji jak juz leze na łóżku. W coagu dnia jak cos robie nie sa jeszcze odczuwalne az tak .
Dzisiaj rano po dramie 4.5 latki ktora ubrala sie a potem zrobila drame ze ona chce do przedszkola sukienke bo inne dziewczynki beda w sukienkach potem przyszla druga drama bo mama zrobiala warkocza a ona chciala kucyki
,ucieszyłam sie ze drugie dziecko to jednak bedzie chlopak .
-
Ja nie mogę się doczekać aż poczuje ruchy naszej córeczki i ❤️ Jestem strasznie ciekawa tego uczucia. Na razie cicho sza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2023, 17:23
-
welonka wrote:Ja czuje ruchy ale zazwyczaj wieczorem po kolacji jak juz leze na łóżku. W coagu dnia jak cos robie nie sa jeszcze odczuwalne az tak .
,ucieszyłam sie ze drugie dziecko to jednak bedzie chlopak . -
Ja jutro idę na dokładne USG, cieszę się, że NIFTy są ok i to USG to tylko żeby pani doktor sobie obejrzała małego.
Od kiedy wiemy, że chłopak to intensywnie myślimy nad imieniem i póki co pustka. Chcieliśmy żeby imię było dość uniwersalne. Naszym pierwszym tropem był Staś ale...Niemcy wymawiają zbitkę "St" jako "sz" więc to byłby zawsze "Sztanisław", dodatkowo oni nie rozumieją naszych zdrobnień. Dla nich imię Anna a Ania to sa inne imiona i nigdy nie stosują zdrobnień. Więc to nigdy nie byłby Staś ale zawsze "Sztanisław" co jak same przyznanie już nie brzmi tak dobrze
U nas propozycja numer 2 to Antoni, który przynajmniej jest normalnie wymawialny dla Niemców Ale jakoś też nie mamy 100% przekonania że to jest to.
Są tu mamy jakichś chłopców? Jakie imiona wy wybraliście?
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
Keglemegle wrote:Ja jutro idę na dokładne USG, cieszę się, że NIFTy są ok i to USG to tylko żeby pani doktor sobie obejrzała małego.
Od kiedy wiemy, że chłopak to intensywnie myślimy nad imieniem i póki co pustka. Chcieliśmy żeby imię było dość uniwersalne. Naszym pierwszym tropem był Staś ale...Niemcy wymawiają zbitkę "St" jako "sz" więc to byłby zawsze "Sztanisław", dodatkowo oni nie rozumieją naszych zdrobnień. Dla nich imię Anna a Ania to sa inne imiona i nigdy nie stosują zdrobnień. Więc to nigdy nie byłby Staś ale zawsze "Sztanisław" co jak same przyznanie już nie brzmi tak dobrze
U nas propozycja numer 2 to Antoni, który przynajmniej jest normalnie wymawialny dla Niemców Ale jakoś też nie mamy 100% przekonania że to jest to.
Są tu mamy jakichś chłopców? Jakie imiona wy wybraliście?
Uważam, że Antoni to bardzo ładne imię i teraz też mam je na liście jakby coś, Stanisław też. Myślałam nad Krzesimirem ale partner się nie zgodził 🙈 -
U mnie póki co nic co byłabym w stanie zakwalifikować jako ruchy małego. Istnieje więc szansa że coś czuję ale nie mam pojęcia, że to jest to. Czasami takie jakby motylki w brzuchu się pojawiają. U mnie to może też związane jest z tym, że już przed ciążą miałam lekką nadwagę, ponoć wtedy czuje się te ruchy później.
Doktor mówiła, że mały się bardzo mocno kręci więc zobaczymy co będzie później. Już chciałabym żeby te ruchy były bardziej wyczuwalne
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
adukow wrote:uzupełnione płeć już znana?