Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny co stosujecie na różnego rodzaju dolegliwości bólowe? Mnie męczą okropne bóle głowy, zwykły apap na nie nie pomaga. Zawsze stosowałam ibuprom i po jednej tabletce spokój, a teraz nie mogę ibuprofenu. A te bóle głowy potrafią trwać dzień i noc, i rano budzę się z jeszcze ćmiącą głową, nigdy tak nie miałam. Nie radzę sobie z nimi zupełnie
-
Salea wrote:Dziewczyny co stosujecie na różnego rodzaju dolegliwości bólowe? Mnie męczą okropne bóle głowy, zwykły apap na nie nie pomaga. Zawsze stosowałam ibuprom i po jednej tabletce spokój, a teraz nie mogę ibuprofenu. A te bóle głowy potrafią trwać dzień i noc, i rano budzę się z jeszcze ćmiącą głową, nigdy tak nie miałam. Nie radzę sobie z nimi zupełnie
A próbowałas wiecej spacerować żeby się dotlenić? I czy pijesz dużo wody? Bo czasami są błahe przyczyny bólu głowy...
-
Vilka wrote:A próbowałas wiecej spacerować żeby się dotlenić? I czy pijesz dużo wody? Bo czasami są błahe przyczyny bólu głowy...
-
Salea wrote:Dziewczyny co stosujecie na różnego rodzaju dolegliwości bólowe? Mnie męczą okropne bóle głowy, zwykły apap na nie nie pomaga. Zawsze stosowałam ibuprom i po jednej tabletce spokój, a teraz nie mogę ibuprofenu. A te bóle głowy potrafią trwać dzień i noc, i rano budzę się z jeszcze ćmiącą głową, nigdy tak nie miałam. Nie radzę sobie z nimi zupełnie
Mi nic nie pomaga przed ciążą brałam ibuprom albo środek na migrenę, jeśli to była migrena. Teraz nic, jak boli to boli. Takie dni staram się jakoś przespać. Chciałabym coś mądrego doradzić ale jeszcze sama nic nie znalazłam. Koleżanka joginka pokazywała mi kiedyś obowiązywanie głowy kiedy boli, trochę tego próbuję ale chyba nie do końca jednak zapamiętałam jak powinnam to robićSalea lubi tę wiadomość
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Tez ostatnio zamówiłam sobie legginsy ciążowe z hm.. póki co są troche takie luźniejsze bo wzielam M czyli bardziej przyszłościowo ale muszę sobie jeszcze kupić legginsy lub spodnie jakieś.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mnie dzisiaj okropnie glowa bolala,wzielam 2 apapy bo po jednym nie przeszlo.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
welonka wrote:ja na vinted kupilam tak samo wygodne fajne spodnie za grosze a w sinsay na wyprzedażach teraz kupilam spodnnice midi ciazowe w podobnej cenie ktore beda super na wiosne i lato a przy okazji sukienke na lato za 20zl.
No to fajne zakupy! Ja z ciążowych rzeczy mam póki co jedne jeansy i jedne legginsy i trochę garderobę będę chciała jednak uzupełnić, ale nastawiam się głównie na second handy albo wyprzedaże.
Koniecznie musze coś ogarnąć na lato bo poród w sierpniu więc calutkie lato przechodzę w dwupaku...ciekawe jak będzie z upałami w tym roku.
A macie może do polecenia jakąś fajna bieliznę ciążową?
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
Dziewczyny ja się zdecydowałam na konsultację z dietetyczką. Już w ciążę weszłam z lekką nadwagą i jakoś wydaje mi się, że nieco za dużo tyję. Nie chcę stracić kontroli bo później zbicie tej ekstra masy ciała też może nie być takie łatwe. No i chciałabym być też zdrową mamą, która jest w stanie dotrzymać tempa maluchowi.
Mam dostać pierwszą turę diety w sobotę, zobaczymy co to będzie
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
eweljina wrote:Ja pierdzielę. :p jestem po wizycie i nadal nie wiem co kupować, bo na sto procent potwierdzenia płci nie mam. Powiedział, że na 54% chłopak hehe. Wstawilabym zdjęcie ale nie umiem
U mnie z USG też długo nie było widać, dopiero tydzień temu mały się tak ułożył, że akurat wystawił siusiaka
Mnie z zakupami dla niego to i tak nie wstrzymywało bo jeszcze nic nie kupuję a na początku to i tak będę chyba szła w unisex ubranka, ale rzeczywiście byłam ciekawa.
Nasz największy problem to ciagle imię
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
eweljina wrote:Ja pierdzielę. :p jestem po wizycie i nadal nie wiem co kupować, bo na sto procent potwierdzenia płci nie mam. Powiedział, że na 54% chłopak hehe. Wstawilabym zdjęcie ale nie umiem
Salea wrote:Dziewczyny co stosujecie na różnego rodzaju dolegliwości bólowe? Mnie męczą okropne bóle głowy, zwykły apap na nie nie pomaga. Zawsze stosowałam ibuprom i po jednej tabletce spokój, a teraz nie mogę ibuprofenu. A te bóle głowy potrafią trwać dzień i noc, i rano budzę się z jeszcze ćmiącą głową, nigdy tak nie miałam. Nie radzę sobie z nimi zupełnie -
Usiasia wrote:Ja mam od wczoraj takie jakby miesiączkowe i tez wydaje mi się że od soboty trochę przesadziłam z wysiłkiem.
Jak tam Usiasia, przeszło Ci? Od wczoraj czuję takie ciągnięcie brzucha i nacisk na sąsiadujące narządy.. dziwnie nic takiego wcześniej nie zaobserwowałam -
Mnie wczoraj ciągnęło w brzuchu bardzo a dzisiaj już spokój.
-
adukow wrote:Jak tam Usiasia, przeszło Ci? Od wczoraj czuję takie ciągnięcie brzucha i nacisk na sąsiadujące narządy.. dziwnie nic takiego wcześniej nie zaobserwowałam
Dzisiaj rano poczułam takie napięcie od środka z jednej strony poniżej pępka i po chwili zrobiło się tam lekkie uwypuklenie. Dziwne uczucie 🙃
Odnośnie ubrań, ja też w sinsay zamówiłam bo nic ciekawego nigdzie nie mogłam znaleźć i o ile dresy ok, to krótkie spodenki mają taki cisnący pas, że niestety oddałam. Jeansy wyglądem są ok, pas też wygodny, ale guzik jest w takim miejscu że mam wrażenie ucisku na pęcherz...
-
Keglemegle wrote:Dziewczyny ja się zdecydowałam na konsultację z dietetyczką. Już w ciążę weszłam z lekką nadwagą i jakoś wydaje mi się, że nieco za dużo tyję. Nie chcę stracić kontroli bo później zbicie tej ekstra masy ciała też może nie być takie łatwe. No i chciałabym być też zdrową mamą, która jest w stanie dotrzymać tempa maluchowi.
Mam dostać pierwszą turę diety w sobotę, zobaczymy co to będzie
Mysle ze jest to dobra decyzja;)moj lekarz bardzo zwraca uwage na wage kobiety w ciazy i jesli za szybko tyje albo wlasnie ma nadwagę i duzo przybiera to bardzo zwraca uwage.
Ja musialam juz 3 miesiacu zmienic spodnie na gumce, przed ciaza nosilam spodnie xs,/s a teraz M w pasie jest na styk a w nogach masakrycznie szerokie ,smieje sie ze bluzki mam modne bo koncza sie polowie brzucha :d
U mnie krwaienie w koncu ustalo ,ale jestem przerażona bo w pierwszej ciazy nie mialam krwawien z drugiej macicy a jesli teraz taka sytuacja bedzie powtarzac sie to chyba bede czesto u swojego gina czy na pogotowiu ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 09:41
-
welonka wrote:Usia a jak z dlugoscia spodni z sinsay tych ciazowych bo u nich zawsze sa krotkie nogwaki? Ja zamówiłam u nich leginsy sa spoko, spodnica ma waski pas najlepiej brac wieksza , a tak sukienki dwie za taka cene sa super
Oooo dobra wiadomosc odnośnie Sinsay...ja zawsze szukam takich, bo jestem niska i wszystkie spodnie są za długie. Idę popatrzeć co mają.
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
welonka wrote:
U mnie krwaienie w koncu ustalo ,ale jestem przerażona bo w pierwszej ciazy nie mialam krwawien z drugiej macicy a jesli teraz taka sytuacja bedzie powtarzac sie to chyba bede czesto u swojego gina czy na pogotowiu ...
Welonka, kurczę to też masz teraz dodatkowy niepokój...najważniejsze, że z maluchem się nic nie dzieje, ale wiadomo, że stres zawsze jest. Staraj się odpoczywać i nie przeciążać.
Ja kiedy byłam pierwszy raz w ciąży to np. na początku miałam totalnie inne objawy niż w tej. Niestety ta pierwsza się zakończyła sama w krótkim czasie, więc nie mam porównania jak by było dalej, ale już po tym widzę, że różnie organizm reaguje, teoretycznie na taki sam stan.
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
Dziewczyny a jak jest z rozmiarówką z Sinsay? Nigdy nie miałam nic z tego sklepu? Dość standardowa czy lepiej brać większe/mniejsze?
Widzę, że mają dość fajne basic rzeczy i dobre ceny.
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103