Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba dwa razy tak miałam, że się obudziłam rano z dziwnymi małymi rumieńcami na twarzy w niesymetrycznych miejscach 🤣
-
U mnie też jakieś rumieńce.. zastanawiałam się od czego, ale dobrze, że tu jesteście i rozwiałyście moje wątpliwości co do wózków to negocjujcie. Mają takie marże na tych wózkach, że hej.. Nam na cybexie zeszli z ceny, bo ostatecznie na niego padło.
-
Ja jestem wlasnie po wizycie u diabetologa i niestety bez insuliny się nie obejdzie.
Od dziś zaczynam 🥴
A jak wasze cukry? Miałyście już krzywą cukrową?
Co do wózka my kupiliśmy miesiąc temu choć nie byliśmy wtedy nastawieni na zakup tylko pojechaliśmy obejrzeć. Przejechaliśmy przez kilka sklepów w Krakowie i akurat wtedy sklep BoboWózki miał -20% na Cybex I zdecydowaliśmy się na zakup Priam 4.0 bo wyszedł w bardzo dobrej cenie.
Został nam jedynie fotelik do auta ale tu mamy już też wybrany Cybex Z-2
Salea i ada.d jesteście z Krakowa?
-
Mamitka, rozważ dobrze tę łupinę Cybexa, miałam dla pierwszej córki Cybexa Cloud Z i to był straszny szajs, pokusilam się na funkcję rozkładania i możliwość obrotu, a w praktyce ten fotel był fatalny. Dziecko miało beznadziejną pozycję, głowkę przygniecioną do klatki, do tego to dziadostwo było koszmarnie ciężkie. Sprzedałam w diabły i od tego czasu Młoda jeździ tylko w Britaxach.
Dla Lusi też chcemy kupić nową łupinę Britaxa z bazą, tylko musiny podjechać do 8* sprawdzić czy pasuje do mojego auta. W ogole czeka nas naraz wydatek 3k, bo Mycha też wyrosła z Dualfixa i pora jej kupić fotel 15-36 kg, czas leci 🥲Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka a jak robiłaś glukozę z morfologii to miałaś ok? Mnie krzywa cukrowa dopiero czeka.
-
Vilka wrote:Mamitka a jak robiłaś glukozę z morfologii to miałaś ok? Mnie krzywa cukrowa dopiero czeka.
Dziś diabetolog mówiła że od 24 tc i tak zawsze cukier idzie do góry dlatego kobiety w ciąży robią krzywą między 24 a27tc. -
Mamitka wrote:Ja jestem wlasnie po wizycie u diabetologa i niestety bez insuliny się nie obejdzie.
Od dziś zaczynam 🥴
Co do wózka my kupiliśmy miesiąc temu choć nie byliśmy wtedy nastawieni na zakup tylko pojechaliśmy obejrzeć. Przejechaliśmy przez kilka sklepów w Krakowie i akurat wtedy sklep BoboWózki miał -20% na Cybex I zdecydowaliśmy się na zakup Priam 4.0 bo wyszedł w bardzo dobrej cenie.
Ja z Warszawie, byłam już raz w BoboWózki, ale nawet niepytalam o rabaty. Moze wybiorę się w tym tygodniu.
Mamitka lubi tę wiadomość
-
eweljina wrote:Noo to bardzo podobnie, hematokryt też 33, hemoglobina 11 😬
-
Edyta1 wrote:Cześć dziewczyny. Dzisiaj dostałam wyniki Pappy. Niestety trisomia 21 wyszło wysokie ryzyko. Skorygowane to 1:204, a podstawowa to 1:71.Zlecono mi amniopunkcję. Czy któraś z was miała podobne ryzyko?
-
Żelazo robi się osobno. A jeśli chce się sprawdzić faktyczne zapasy żelaza w organizmie należy zbadać poziom ferrytyny. U mnie też kiepsko z tym. Z hemoglobina w drugim trymestrze norma jest do 10,5. Ja za tydzień idę robić i mam nadzieję, że choć trochę wzrosło po zwiększonym feroplexie i dodatkowych tabletkach burak forte i soku z pokrzywy, bo już mnie ginekolog straszyła zastrzykami z żelazem za 300-400 zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2023, 21:35
-
Mellow wrote:A jecie mięso? U mnie nic tak nie poprawia wyników żelaza jak częsty burger wołowy 😉
Wrócilam dopiero z pracy. Jestem padlinką totalną. Ale Polusia fika bardzo w brzuchu i od razu mi raźniej 🥰
Właśnie staram się jeść wołowinę, ale im więcej tym niestety bardziej mi się obrzydza. W grudniu miałam hemoglobine 11,1, jadłam burgery i gołąbki z mięsem właśnie i styczniu wzrosła do 11,5, ale tak sobie obrzydzilam częstym jedzeniem że w lutym już nie jadłam i spadło do 10,9🤣
-
Usiasia wrote:W jakim wieku jesteś? Bo tu niestety dużo też robi wiek. Ja miałam ryzyko pośrednie, duzo nozszy wynik niż Twój bo 1:667 skorygowane. Może dobrze by było zrobić w tej sytuacji nifty? Zastanawiam się teraz nad sensem robienia amniopunkcji bo jednak to badanie inwazyjne a poza wiedzą za wiele nie zmienia. Jeśli masz lekarza któremu ufasz to może on podpowie.
-
Aly078 wrote:U mnie sytuacja identyczna. Jutro idę pokazać wyniki lekarzowi. Zobaczę co z tym zrobić. Pewnie antybiotyk.
U mnie sytuacja była taka, że w wyniku badania moczu wyszły liczne bakterie ale brak leukocytów wiec dr stwierdził że pewnie wina laba, że za długo trzymali próbkę. Niestety posiew musiałam zrobić w tym samym labie i wyszła coli...wysłałam my fotkę wyniku ale jeszcze nie odpisał.
-
nick nieaktualnyMamitka wrote:Ja jestem wlasnie po wizycie u diabetologa i niestety bez insuliny się nie obejdzie.
Od dziś zaczynam 🥴
Hej, ja jestem na insulinie już od dawna i jest ok. Nie ma co się bać, lepsza dawka insuliny niż wysoki cukier igła jest malutka i nawet nic nie czuć. Trzymam kciukiMamitka lubi tę wiadomość