Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Szyharku wrote:Dziewczyny czy wy te pierwsze ruchy czujecie regularnie czy nie nie koniecznie ? Ja już głupieje ale przez ten całodobowy kaszel od wczoraj nie mogę w ogóle wylapac ;( boję się że przez tę chorobę coś się mogło stać... nie pamiętam już jak to było, jak u was?
-
Spokojnie ja pierwsze ruchy w pierwszej ciazy poczulam kolo 20 tygodnia. Teraz czuje juz w i wciagu dnia ,ale jescze tydzien temu czulam najbardziej tylko wieczorem i sporadycznie rano ale tylko jak lezalam na plecach .
Ja tez jestem ze szczuplych zaczynalam od wagi 51 a przytylam juz 5.5 kg nie wiem jakim cudem ,smieje sie ze chyba te piersi tyle waza :d -
Ja czuję bardzo mocno i już w formie konkretnych kopniaków, nie smyrania, a szczupła nie jestem i mam łożysko na przedniej ścianie. Ale to druga ciąża, maluch duży, u mnie też sporo się dzieje zyciowo, więc maluch ma dopływy adrenaliny 🙈 Pewnie stąd ta wzmożona ruchliwość.
Przyszedł moj wyczekany wolny piątek dzis i co? Jajco, Miśka ma katar i gorączkę, kiszę sie z nią w domu 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2023, 10:21
-
Ja mam jeszcze -3kg na minusie ale jeszcze 2 tygodnie temu miałam -4kg więc już idzie waga do przodu.
Ruchy czuje już od dawna i codziennie mimo że jest to moja 1 ciąża.
W środę mamy połówkowe już się nie mogę doczekać😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2023, 10:39
-
Edyta1 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem ciekawa ile przytyłyście od początku ciąży? Ja mam ok. 2 kg na plusie.
Edyta1 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja mam około 4kg na plusie. We wtorek połówkowe, w czwartek wizyta.
Jeśli chodzi o ruchy to pierwsze poczułam jakoś miesiąc temu ale nie byłam pewna czy to to. Tym bardziej że dużo osób mówiło że jest jeszcze za wcześnie. Teraz czuję je już wyraźniej, czasem też widać jak brzuch się z jednej strony napina. Tak jak u większości z Was najbardziej odczuwalne są gdy leżę na plecach. Jak będę na wizycie to zapytam lekarza czy powinnam je czuć już regularnie bo są takie dni że czuję kilka razy a nieraz praktycznie wcale. Wtedy zazwyczaj sięgam po detektor i sprawdzam czy jest wszystko ok ale nie wiem czy to dobra metoda 🙃 -
Piękne brzuszki dziewczyny,ja moze na dniach tez cos wrzucę.
Co do tycia to u mnie chyba 3 kg na plus a ruchy czuje codzienne,bardzo regularne i czasem jak kopa zasądzi w okolice pęcherza to dziękuję bardzo😅10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Zielona tak jak kawa, w niedużych ilościach.
-
Mellow wrote:Kurczę, Usiasia, Chantell - mamy już 21 tc, kiedy to dziewczyny zleciało! 🫢
Zgapiłam się też trochę i dopiero będę się zapisywać do szkoły rodzenia. -
Usiasia wrote:Dziewczyny, pytała któraś z Was lekarza czy moznapic zieloną herbatę? W internecie opinie są podzielone...
Ja na początku piłam codziennie, ale na jednej z wizyt zapytałam lekarza i zasugerował, żeby zrezygnować z zielonej herbaty, więc odstawiłam zupełnie, bardzo lubię, ale wytrzymam bez niej kilka miesięcy.
Z resztą w mojej sytuacji najlepiej sprawdza się obecnie melisa, w dużych ilościach 😉 -
Hej dziewczyny ! Śledzę od jakiegoś czasu forum , ale dziś postanowiłam napisać . Może któraś z was boryka się z bólami w dole brzucha ? Szczególnie od dwóch dni mi się nasiliły przy leżeniu i siedzeniu . To moja pierwsza ciąża po dwóch poronieniach i wariuje na punkcie każdego ukłucia . Lekarz kazał brać scopolan .
-
Usiasia wrote:Dziewczyny, pytała któraś z Was lekarza czy moznapic zieloną herbatę? W internecie opinie są podzielone...
Wiem ze sporo kobiet pije ale ja wole dmuchać na zimne.
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103