Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mellow wrote:Kurczę, Usiasia, Chantell - mamy już 21 tc, kiedy to dziewczyny zleciało! 🫢
Arga lubi tę wiadomość
-
Aly078 wrote:Hej dziewczyny, u was też takie podwyżki w laboratoriach za badania? Patrząc dziś na cennik przeraziłam się.
-
Mellow wrote:Kurczę, Usiasia, Chantell - mamy już 21 tc, kiedy to dziewczyny zleciało! 🫢
Bardzo szybko to zleciało.. ja oprócz kilku ubranek nie mam nic.. ale postanowiłam sobie ze od marca co miesiąc cos bede ogarniać.Mamitka lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Aly078 wrote:Hej dziewczyny, u was też takie podwyżki w laboratoriach za badania? Patrząc dziś na cennik przeraziłam się.
Będę niebawem robila tarczycowe badania wiec spojrze jak to wygląda.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Megi93 wrote:Ja czasami pije, tak raz na tydzień ale kawę pije codziennie i nic mi nie jest
Bo Tobie nic nie będzie tylko że to dzieciaczkowi może szkodzić w nadmiernych ilościach. Jednak raz dziennie to luzik nie ma się czym martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2023, 08:32
-
Macie jakieś pomysły na wózek? Ostatni wózek jaki miałam w rękach to był TAKO 8 lat temu😆 sprawdził mega ale ciężki był jak smok i spacerówka to była porażka.. podrzućcie jakieś inspiracje. Ja ostatnio kupiłam wanienkę i laktator elektryczny. W pierwszej ciąży miałam ręczny i to był koszmar ale uratował mi nie raz tyłek przy nawałach. Mam też pare ciuszków za to dla siebie nie mogę jakoś nic kupić.. przerzuciłam się jedynie na większe biustonosze ale to już pod koniec 1 trym.
-
Arjada wrote:Macie jakieś pomysły na wózek? Ostatni wózek jaki miałam w rękach to był TAKO 8 lat temu😆 sprawdził mega ale ciężki był jak smok i spacerówka to była porażka.. podrzućcie jakieś inspiracje. Ja ostatnio kupiłam wanienkę i laktator elektryczny. W pierwszej ciąży miałam ręczny i to był koszmar ale uratował mi nie raz tyłek przy nawałach. Mam też pare ciuszków za to dla siebie nie mogę jakoś nic kupić.. przerzuciłam się jedynie na większe biustonosze ale to już pod koniec 1 trym.
My się zdecydowaliśmy na Cybex balios s lux z 2023 roku. Jeszcze kilka tygodni temu byłam przekonana, że kupimy model Prime, ale odezwał się zdrowy rozsądek i stwierdziliśmy, że nie chcemy aż tyle kasy wydać na wózek.
Arjada lubi tę wiadomość
-
Ja zielonej herbaty nie lubię bi ogólnie mi po niej nie dobrze, piję robioss i jedną, dwie słabe kawy. Czasem czarną herbatę ale wtedy tylko jedna kawa.
Synowi nic nie było więc sądzę, że teraz też nie zaszkodzi. Jakoś nie jestem w stanie zrezygnować z kawy,wszystko inne bez problemu a tu mnie ciągnie -
ada.d wrote:My się zdecydowaliśmy na Cybex balios s lux z 2023 roku. Jeszcze kilka tygodni temu byłam przekonana, że kupimy model Prime, ale odezwał się zdrowy rozsądek i stwierdziliśmy, że nie chcemy aż tyle kasy wydać na wózek.
-
Salea wrote:U nas dokładnie ten sam model, też musicie na niego czekac kilka miesięcy na odbiór? My zamowilismy miesiac temu ten jasny niebiesko/zielony kolor i wszędzie podobno bedzie dopiero na koniec maja, bo taki na niego jest popyt.
My będziemy kupować 31 marca, w sklepie Świat Dziecka są wtedy targi i mają mieć rabat 10%, ale jak byliśmy 2 tygodnie temu, to mówili nam, że wózek dostępny od ręki, ale nas interesuje czarny, podobno ten niebieskawy szybko się sprzedaje.
A Ty w jakim sklepie kupowałaś?
-
Vilka wrote:Bo Tobie nic nie będzie tylko że to dzieciaczkowi może szkodzić w nadmiernych ilościach. Jednak raz dziennie to luzik nie ma się czym martwić.
-
Mnie totalnie odrzuciło od kawy i herbaty (mimo że kochałam kawę i piłam dwie dziennie) jakoś w 7 tygodniu ciąży i do tej pory nie piję, bo zwyczajnie nie mam ochoty. Choć większe obrzydzenie czuję do herbaty aktualnie. Jednak ostatnio w kawiarni skusiłam się na cappuccino i o dziwo smakowało. Ale nie zamierzam pić kawy skoro nie piłam do tej pory, wrócę do niej po ciąży jak będę potrzebować kofeiny jak tlenu 🤣
-
ada.d wrote:My będziemy kupować 31 marca, w sklepie Świat Dziecka są wtedy targi i mają mieć rabat 10%, ale jak byliśmy 2 tygodnie temu, to mówili nam, że wózek dostępny od ręki, ale nas interesuje czarny, podobno ten niebieskawy szybko się sprzedaje.
A Ty w jakim sklepie kupowałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2023, 23:03
ada.d lubi tę wiadomość
-
Salea wrote:Baby hit, ale dokladnie ta sama sytuacja była w bobo wózki i w centrum fotelików w Krk. Baby hit dało nam najlepszy rabat, dlatego zamówiliśmy tam i wózek, i fotelik z bazą (Dostaliśmy na wejsciu ponad 15 proc rabatu, a nawet chyba ciut wiecej)
15 procent to faktycznie dużo. Ja jeszcze podjadę do bobo wózek i zapytam jaki rabat dają. Ale w sklepie facetów mówił nam, że cena wózka i tak pójdzie w górę, podobnie było przy Prime 4.0, po kilku miesiącach od premiery podobno podnieśli cenę.
Fotelik z bazą na szczęście mamy od szwagra, mają po córce maxi cosi, więc odchodzi nam jeden spory wydatek. -
Ale mam do dupy wyniki krwi, jutro dopiero wizyta u ginekologa, ale już sobie wygooglowalam anemię i braki żelaza, zobaczymy, czy lekarz potwierdzi. Ciekawe to w sumie,bo pilnuje tego co jem, dbam żeby było zdrowo i zbilansowanie, lykam suplementy, a takich niziutkich wyników jeszcze nie miałam
P.S. Cena badań chyba bez zmian -
eweljina wrote:Ale mam do dupy wyniki krwi, jutro dopiero wizyta u ginekologa, ale już sobie wygooglowalam anemię i braki żelaza, zobaczymy, czy lekarz potwierdzi. Ciekawe to w sumie,bo pilnuje tego co jem, dbam żeby było zdrowo i zbilansowanie, lykam suplementy, a takich niziutkich wyników jeszcze nie miałam
P.S. Cena badań chyba bez zmian
Spokojnie, ja mam anemię od początku ciąży. Hemoglobinę ostatnio miałam 10,9, żelazo 51 ledwo. Hematokryt 33. A ty jakie masz wyniki? Najgorsze jest to, że w drugim trymestrze dzieciątko ciągnie jeszcze bardziej i anemia się pogłębia. Biorę leki na receptę, ale nic nie dają
-
Vilka wrote:Spokojnie, ja mam anemię od początku ciąży. Hemoglobinę ostatnio miałam 10,9, żelazo 51 ledwo. Hematokryt 33. A ty jakie masz wyniki? Najgorsze jest to, że w drugim trymestrze dzieciątko ciągnie jeszcze bardziej i anemia się pogłębia. Biorę leki na receptę, ale nic nie dają