Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamitka wrote:Dziewczyny czy też macie tak jakby zakwasy w pachwinach? Cholera boli jakbym maraton przebiegła czy cholera wie co. Ledwo chodzę i zaczynam się zastanawiać czy to normalne 🤔 tłumaczę sobie że wszystko się rozciąga ale ciekawa jestem czy tylko ja tak mam. Do lekarza ide dopiero za tydzień.
-
Ja kolejny dzień walczę z gorączka, katarem, kaszlem i bólem mięśni. Bez leków.
Jeśli chodzi o te rozciąganie, to czuje co kilka dni taki ból ciągnący, w sumie podobny do owulacyjnego. Ale ogólnie jest ok. Mam też więcej kremowej wydzieliny. A jak jest u was? Czasem wręcz czuje wilgotno.
A ruchy dziecka dotychczas czułam dwukrotnie w odstępie jakichś dwóch tygodni. Póki co cisza, ale nie używam detektora. 22.03 mam polowkowe -
Farfalla wrote:Ja z kolei mam covida. Sponiewierał mną konkretnie. Też paskudny kaszel mnie dręczy. Dostałam steryd wziewny Miflonide.
Inhalacje nie pomagają? mi pomogły przy covidzie. Przesyłam dużo sił.
A dla Was wszystkich wspaniałego dnia Kobietki ❤️Farfalla lubi tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Ja od wczoraj mam jakieś dziwne bóle. Wydaje mi się że to kręgosłup ale z lekka promieniuje też na podbrzusze. Ruchy wczoraj też były mniej odczuwalne ale detektor pokazuje że wszystko jest prawidłowo.
Czy macie jakieś sprawdzone ćwiczenia na kręgosłup w ciąży? U nas w mieście niestety nie ma za wiele zajęć dla ciężarnych. Myślałam i ćwiczeniach z piłką ale mam tylko taką z wypustkami i nie wiem czy taka jest ok?
Spróbuj może rolowania. Przykładowe tutaj: https://treningbiegacza.pl/artykul/rollowanie-w-ciazy
Mnie ciągnie z tyłu, jakby rwa kulszowa. Ciągle coś! -
Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet dziewczyny! Mój mąż dziś rano sobie uświadomił, że już w przyszłym roku będzie świętował z nami trzema i trochę go to dobiło 😄 Ja dziś odczuwam wielką wdzięczność, że będę miała 2 córeczki, dawno z taką radością nie przeżywałam tego dnia 🥹 W pracy dostałyśmy od męskiej części zespołu piękne kwiaty, sędziowie w sądzie po rozprawie apelacyjnej złożyli życzenia, pięknie jest 😊
Arga, moja Misia od wczoraj z katarem, mąż z nią został w domu. Bostonkę już przechodzila 2 razy, mam nadzieję, że trzeci nie będzie 😐
Vilka, zrob sobie moze wymaz na covid/grypę/rsv, jak gorączkujesz to chyba warto. Jesli to grypa i nie wezmiesz lekow na poczatku, to sie bedziesz bujac 2 mce z objawami jak ja na święta -
Mellow wrote:
Vilka, zrob sobie moze wymaz na covid/grypę/rsv, jak gorączkujesz to chyba warto. Jesli to grypa i nie wezmiesz lekow na poczatku, to sie bedziesz bujac 2 mce z objawami jak ja na święta
To nie jest wysoka gorączka, wczoraj było 37,3, dziś trochę spadła jeszcze. Obstawiam przeziębienie. Mam nadzieję, że w parę dni mi przejdzie.
-
Arga wspolczuje ja bym chyba zostawila dzieci w domu . U mnie corka nie przechodzila bostonki nigdy . Narazievod stycznia mamy spokoj z chorobami ,wczroaj ja zaszczepiłam na ospe i mam nadzieje ze do drugiej dawki nie zlapie. Mojej corce zaczely wychodzic stale zeby 6 mam pilnowac i bedziemy je lakowac bo za szybko wychodza
. -
Ja miałam po raz pierwszy w życiu taki duszący kaszel, że aż kilka razy zwróciłam, więc lekarz przepisał steryd. Na szczęście już po kilku użyciach nastąpiła znacząca poprawa. Teraz ja czuję się lepiej, ale za to syn przytarmosił do domu anginę 😳 Ocipieć można z tymi zarazami.
-
Arga wrote:Czy wy też teraz tak opadacie z sił? Ja normalnie mogłabym spać po 10 godzin a to i tak za mało.
Ja się super czuje w tym 2 trymestrze,zero dolegliwości i senność tez przeszla.
Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego w dniu naszego swieta❤Mania30 lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Kiedy macie polowkowe?
-
Vilka wrote:Kiedy macie polowkowe?
-
Ja mam połówkowe w przyszłym tygodniu, 14.03. Mi się wydawało że mam wielki brzuch ale jak zobaczyłam Wasze fotki to faktycznie chyba ledwo co widać. Co to będzie później jak to dopiero połowa 🤪 Dawno już nie robiłam sobie zdjęć, może jutro się uda.
-
Arga wrote:A zapisujecie się dostosować jakiś tych klubów bebiko czy hipo? Podobno dają jakieś próbki po porodzie i się zastanawiam czy wartości czy toć tylko handel danymi 😅