X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Oj tak, ja fatalnie wspominam szpital i poczulam się mamą tak naprawdę dopiero od 4. dnia po porodzie, kiedy znalazłam się już z dzieckiem we własnym domu.
    Ten pobyt w wieloosobowej sali, z sieczką hormonalną w głowie, rozciętym brzuchem, ryczącymi noworodkami wokół i księdzem włażącym do sali (sic!) to był koszmar 🙈
    Nic dodać nic ująć. U mnie jeszcze doszło że to grudzień, zero słońca, towarzyszka na sali mocno depresyjna, zawód z powodu cc. Dobrze być bogatszym o te doświadczenia.

preg.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Arjada a ten smalec z gesi faktycznie dziala? Ja w tamtym roku probowalam u corki i nie bylo zadnych efektów.[/QUOTE]

Właśnie u córki pomógł i to mega szybko. Ja dostałam ten smalec od babeczki z takiej głębokiej wsi jak to mówią😅 śmierdzi koszmarnie ale po dwóch dniach było mega lepiej. Smaruje klatke przód, plecy i stopy. Takim mocno ciepłym ale wiadomo żeby nie parzył. Normalnie na patelni rozpuszczam i grzeje.

• Krolinka Nowa

Wysłany: 7 marca 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny :)
    Przeczytałam cały wątek od 1 do ostatniej strony, fajnie tu u Was więc postanowiłam się przywitać.
    Termin mam na 11/12 sierpnia i na 85% będzie chłopak i mimo, że nic niepokojącego nie działo się do tej pory a wyniki wszystkie byly ok to ja z tych panikujących i drżałam o każdy dzień ciąży. Dopiero teraz jakoś powoli ten strach odpuszcza i mogę cieszyć się obecnym stanem :) lubię poczytać, że przy niektórych obawach nie jestem sama.
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 15:27

Marrud88, Arga, Chantell88, Mellow, Arjada, zasada, adukow lubią tę wiadomość

e6d5714777c5a5a3791667b3db488c37.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Cześć, co słychać? Jak Wasze bobaski?

Powiedzcie jeśli jesteście po jednym porodzie CC, czy rozmawialiście już ze swoim lekarzem czy automatycznie będzie też mieć drugi poród CC czy już naturalny? Jak to jest teraz.

Ja też miałam cesarkę ale to było 10 lat temu.. jak sobie wspomnę to srednio przez to przeszłam,bardzo bolala mnie rana i to uczucie kiedy od pasa w dół nic nie czułam.. straszne.
    Teraz nie wiem jak będzie.. w kwietniu mam kardiologa i to on zadecyduje czy mogę rodzic naturalnie.. z jednej strony bym chciala,żeby szybciej dojść do siebie z drugiej triche się boję tego bólu i jak to w ogóle przebiegnie.
    W 1 ciąży po 2 oksy nawet 1 skurcza nie miałam...

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg piersi - brak jakichkolwiek zmian, BI-RADS 1. Uff 🙂 Pani radiolog powiedziala, ze mam budowę cycków wprost do karmienia, to juz wiem czemu tyle mleka mialam po pierwszej ciązy i karmiłam aż tyle czasu😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 13:10

Arga, welonka, ada.d lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też teraz tak opadacie z sił? Ja normalnie mogłabym spać po 10 godzin a to i tak za mało.

Krolinka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja przeciwniez ostatnio śpię po 6h i mam power mimo to. W pierwszym trymedtrze byłam zdechła, teraz jest git

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie niestety choroba dopadła, gorączka, ból krtani, głowy, łamanie w kościach, zmęczenie, katar... Postaram się przejść przez ten shit bez leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 15:35

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Czy wy też teraz tak opadacie z sił? Ja normalnie mogłabym spać po 10 godzin a to i tak za mało.
    Ja kładę się spać o 21-22 i wstaje 7-8 i dzięki temu w dzień w ogóle nie jestem zmęczona. A przed ciąża zasypiałam najwcześniej o północy także też czuje że potrzebuje teraz więcej snu :)

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga ja padam wieczorem bardzo szybko a w nocy nie moge spac ,ale ostatnio po krótkim spacerze czuje sie jakbym zrobila maraton,po schodach wyjde dusznosci slabo.

Ja mam doswiadczenie tylko w porodzie naturanym i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie . U nas w szpitalu byl zakaz odwiedzin na sali i to byl plus bo nie bylo tłumów na sali,do odwiedzin vyl spcejalny pokój.

Dzisiaj bylam u dentysty i mowila ,ze jesli jest kiepieksie zelazo to zeby zmienić sol kuchenną kupic z potasem z obinzona zawartoscia sodu z potasem . Bo zelzazo kiepsko przyswaja sie z jodem a w witaminach jest duzo jodu .

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszła mi dziś u lekarza grypa typu B. Nie będę pisać jak się czuje bo czuje się jak gowno,ale chyba szukam pocieszenia. Miała któraś kiedyś grypę w ciąży? Lek ebilfumin , brałyście w ciąży? Internet straszy że nie jest dobrze...

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Dziewczyny wyszła mi dziś u lekarza grypa typu B. Nie będę pisać jak się czuje bo czuje się jak gowno,ale chyba szukam pocieszenia. Miała któraś kiedyś grypę w ciąży? Lek ebilfumin , brałyście w ciąży? Internet straszy że nie jest dobrze...
    Ja przeszłam grypę teraz w ciąży w grudniu, i to w pierwszym trymestrze 😭Dostałam Ebilfumin, ale niestety dopiero w 5. dobie objawów, czyli dużo za późno. Bierz, nie zastanawiaj się, gorączka jest o wiele gorsza dla płodu niż ten lek. Jak weźmiesz od początku, to za 3 dni zapomnisz, że chorowałaś (mój mąż i córka wzięli od razu, to wyzdrowieli w mig).
    Nie polecam grypy w ciąży, bo nic co realnie działa, nie możesz brac - ani Gripexu, ani Strepsils, ani porządnych kropli do nosa. Ale da się przeżyć 😉 Ja mialam jeszcze 2 mce giga kaszel, ale finalnie też minął. Dziecko w brzuchu w pełni zdrowe, wirus mu nie zaszkodził.

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, zrobiłam dziś ten makaron i jeżu, jakie to jest dobre, zróbcie sobie jak kochacie azjatyckie smaki, złoto 😀

https://youtu.be/jYYbG5gpFRo

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mellow, mam nadzieję że też wszystko będzie okej i że to szybko zadziała bo już 5 dzień kaszlu i zaczął mnie boleć brzuch od tego na dole 🤧

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam covida. Sponiewierał mną konkretnie. Też paskudny kaszel mnie dręczy. Dostałam steryd wziewny Miflonide.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja normalnie spałam po 6 godzin i było to dla mnie ok, tak w ciąży jestem śpiochem. W nocy trochę się kręcę i czasem nie mogę spać ale w ciągu dnia musi być drzemka z 2-3h chociaż. Zdarzają się dni bez drzemki jak np dziś ale wtedy średnio mam siłę na cokolwiek

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam totalną śpiączkę w I trymestrze, potem przeszlo, a teraz nie dość,.że budzę się w nocy, to rano nie mogę się zwlec z łóżka, w.pracy ledwo zipię, a w pracy myślę już tylko o powrocie do domu i drzemce.

Makarony kocham, ale Pascala nie uniosę 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 21:34

E
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam jakieś dziwne bóle. Wydaje mi się że to kręgosłup ale z lekka promieniuje też na podbrzusze. Ruchy wczoraj też były mniej odczuwalne ale detektor pokazuje że wszystko jest prawidłowo.
    Czy macie jakieś sprawdzone ćwiczenia na kręgosłup w ciąży? U nas w mieście niestety nie ma za wiele zajęć dla ciężarnych. Myślałam i ćwiczeniach z piłką ale mam tylko taką z wypustkami i nie wiem czy taka jest ok?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy też macie tak jakby zakwasy w pachwinach? Cholera boli jakbym maraton przebiegła czy cholera wie co. Ledwo chodzę i zaczynam się zastanawiać czy to normalne 🤔 tłumaczę sobie że wszystko się rozciąga ale ciekawa jestem czy tylko ja tak mam. Do lekarza ide dopiero za tydzień.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Ja z kolei mam covida. Sponiewierał mną konkretnie. Też paskudny kaszel mnie dręczy. Dostałam steryd wziewny Miflonide.
    Sterydów podobno się nie daje na covid 🤔 mojej córce nie chcieli dać bo nie zadziała

age.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ