Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Usia nie jest powiedziane ze zarazilas sie,przy jelitowce to chyba jedyne co da sie zrobic to nawadniac dobrze. Ja teraz od corki nie zlapalam .
Arga albo zamiast tapety naklejki sa naprawdę super wygladaja na scianie, u nas corkq wybrala mape świata
Arga lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Dziecko zdrowe, 17 cm i 14 deko czy jakoś tak 🙈 mam zacząć brać acard.
Ja nie ma jakichś humorków ogólnie tylko jestem strasznie niezdecydowana :p
Czekam na rozwój wydarzeń czy jelitowka będzie w natarciu czy jednak nie. Obawiałam się rano bo strasznie mi w jelitach coś jeździło ale nie wiem czy to nie był głódWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 16:52
-
Usiasia wrote:A to ciekawe z tym acardem bo ja biorę od początku i na poprzedniej wizycie mój dr mówił że będziemy powoli odstawiać. Duży chyba ten twój dzidzior jak na 17tc?
Ja nie ma jakichś humorków ogólnie tylko jestem strasznie niezdecydowana :p
Czekam na rozwój wydarzeń czy jelitowka będzie w natarciu czy jednak nie. Obawiałam się rano bo strasznie mi w jelitach coś jeździło ale nie wiem czy to nie był głód
Mówił, że wielkość jest dobra jak na tydzień ciąży. Nie dał mi wydruku więc nie wiem ile tam było dokładnie.
Nie musisz złapać jelitowki. Ja od dzieci tylko raz coś złapałam ale oni wręcz na mnie chuchali mi dmuchało mi ich wymioty były na mnie itp 😅🙈Usiasia lubi tę wiadomość
-
Dzien Dobry w sobote:)
My też wczoraj wizytowalismy,chłopiec zostaje chłopcem,wszystkie pomiary ładnie pokrywają się z terminem z OM,buzkę rączkami zasłaniał uparciuch jeden😁
Szyjka długa,zamknięta,łożysko też sprawdzała i wsio ok.
Mocz mi znowu zle wyszedl wiec bede pic zuravit i furagine brać.
Planów konkretnych na sobote brak:pWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 07:43
Marrud88, Arga, Mellow lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Chantell88 wrote:Dzien Dobry w sobote:)
My też wczoraj wizytowalismy,chłopiec zostaje chłopcem,wszystkie pomiary ładnie pokrywają się z terminem z OM,buzkę rączkami zasłaniał uparciuch jeden😁
Szyjka długa,zamknięta,łożysko też sprawdzała i wsio ok.
Mocz mi znowu zle wyszedl wiec bede pic zuravit i furagine brać.
Planów konkretnych na sobote brak:p
Oo to wspaniałe wieści! Czy imię już wybrane? :> Ja właśnie zaczynam sobotę od pobrania krwi (morfologia, mocz, tsh i ft4) -
My jedziemy dziś po próbki farby do pokoju Stasia, jak zrobi się cieplej to zaczynamy malowanie
Czy która z mam karmiącą od początku mm (że względu na chemię KP u mnie odpada 😭) korzystała z ekspres do mleka?
Jaka nianie elektroniczną polecacie?
-
Ada.d ja nie korzystałam z ekspresu. Ale nie smuć się z kp...ja mało przez to nie wylądowałam w psychiatryku, bo dałam się omamić ze mm to zło. Jak moja Córka miała 4 miesiące wylądowałam w szpitalu oddaleonego kilka godizin od domu na cały miesiąc i musiała przejść na butlę i jest wszystko jest dobrze. Przytulam Cię:*
ada.d lubi tę wiadomość
-
Ja się dziś wybrałam sama z 3-latką do Ikei. W sobotę, w 5. mcu ciąży w ten dziki tłum 😅 Nie były to zakupy z cyklu kubeczek i świeczuszka, tylko m.in. lustro, fotel dla Misi do biurka, talerze, organizery do szuflad. Przetrwałam i dodżwigałam wszystko najpierw do kasy, a potem do auta, ale mądre to nie było🙈
Muszę pochwalić ludzi, przepuszczono mnie na sam przód gigantycznej kolejki, obsługa wypakowała za mnie rzeczy na taśmę, a jakiś młody gość z powrotem wszystko spakowal do wózka. Naprawdę ludzie byli pomocni na widok brzucha i dodatkowo malucha pod ręką. Chyba mnie wzięli za samotną matkę i zrobiło im się szkoda 😅
Chcialam dać staremu trochę luzu, ale to ostatni raz, kolejnym razem niech też zapitala mimom, ze nie toleruje tego sklepu 😀 -
Marrud88 wrote:Dziewczyny a macie jakieś przebarwienia na skórze? Mi się takie ciemiejsze plamy pojawiły na nogach i dloniach.
No to normalne, a od kilku tygodni mam już linea negra. Wy macie też?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 22:46
-
Jakoś w tej ciąży nie mam jeszcze linea negra. Sutki mam ciemniejsze ale pewnie jeszcze będą ciemnieć. Przebarwienia raczej nowe mi się nie zrobiły. Za to już mi robi się za gorąco i brakuje mi tchu jak wchodzę po schodach a jeszcze nie dawno było spokojnie. Wydaje mi się, że mam więcej włosów na brzuchu a nie miałam tak poprzednio.
-
adukow wrote:Oo to wspaniałe wieści! Czy imię już wybrane? :> Ja właśnie zaczynam sobotę od pobrania krwi (morfologia, mocz, tsh i ft4)
Nikodem lub Oliwier... Nie wiem kto podejmie ostateczna decyzje🤣
Ja nie mam linea negra i przebarwien tez nie mam.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja po dłuższej przerwie melduje, że młody rośnie jak na drożdżach.. waga 180g😅 termin porodu znowu przesunięty na 8 sierpnia już. Młoda wykaraskała się po powikłaniach grypowych ale czeka nas jeszcze usg serca żeby mieć pewność. Ja za to dostałam ostatnio uczulenia na całym ciele i nie wiem od czego. Pokrzywka od kostek po samą szyje.. w szpitalu kszali zażyć zyrtek i skonsultować się z alergologiem. Mój gin kazał odstawić wszystko dosłownie. Witaminy, soki, owoce, mleko itp i zrobić badania. M.in. na cholestaze. Wyniki wyszły doskonałe więc nadal nie wiadomo od czego to. Wracam powoli do normalnego jedzenia wszystkiego i póki co jest ok. Nie stosuje żadnych kremów do ciała tylko kupiłam emolium i jest spoko. Przebarwień nie mam żadnych, brzuch też już mam ogromny jak na taki etap ciąży, co mnie przeraża ciut. Ruchy czuje od jakiegoś czasu. Nawet młoda ostatnio czuła jak się brat wypycha. Póki co 2,5kg do przodu. Powoli zaczynamy myśleć co tam nam potrzebne ale nie śpieszymy się jakoś. Przy drugim jednak to jest mega komfort, że człowiek wie co i jak.
Vilka, Marrud88 lubią tę wiadomość