Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:Byłam dziś z córką na usg brzucha i okazało się, że ma jakąś torbiel na trzustce 😐 kolejka do dziecięcego gastroenterologa jest do grudnia więc będę musiała szukać jeszcze kogoś prywatnie. To jest chore.
eh, na temat służby zdrowia to aż szkoda strzępić język.. -
Arga wrote:Byłam dziś z córką na usg brzucha i okazało się, że ma jakąś torbiel na trzustce 😐 kolejka do dziecięcego gastroenterologa jest do grudnia więc będę musiała szukać jeszcze kogoś prywatnie. To jest chore.
-
Ja dzisiaj byłam na spacerku z koleżanką, cudownie świeci słońce. Teraz robię rybę na obiad Też się zapisałam do szkoły rodzenia na NFZ, od kwietnia mam ćwiczenia dla ciała raz w tygodniu, a od końca maja kurs porodowo noworodkowy. A pod koniec marca idę zwiedzić porodówkę w moim mieście, bo organizują takie spacery zapoznawcze dla kobiet w ciąży.
adukow lubi tę wiadomość
-
O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:10
-
ada.d wrote:Mam leki na mdłości Xonvea i Atossa, ale jeszcze nie brałam, bo te mdłości nie są aż tak uciążliwe.
Lekarz mi wczoraj przepisał jakiś suplement diety, żeby trochę podrasować morfologie, póki co jest w normie, ale po chemii może się to zmienić.
A czy wypadły Ci też brwi i rzęsy?
Na peruke postaram się nie wydać jakoś dużo kasy, bo wiadomo, że teraz masę innych wydatków jest. Wolę to wydać na wyprawkę dla Stasia. Poproszę o skierowanie od onkologa, może uda się ją załatwić na NFZ.
Niesamowite jest to, że juz wczoraj czułam ból w miejscu guza, niech piszczy z bólu dziad jeden!ada.d lubi tę wiadomość
-
Ada, dużo wytrwałości, ogromnie Cię podziwiam za opanowanie i zimną krew, you go girl, będzie na pewno dobrze 👏💪
Zazdroszcze Wam spacerków, ja dłubię od rana w pracy i konca nie widać. Mialam miec wolne piątki od marca, ale w najblizszy i tak ide do sądu, bo klient sie nie chce zgodzic na substytuta 🤷♀️
U mnie brzusio juz bardzo wypchniety, postaram sie w koncu zrobic fotkę, to tu wstawię.
Na szkołe rodzenia sie nie wybieram, raz juz chodzilam i nie widze sensu drugi. Mimo, ze trafilam wtedy naprawde fajnie, to porod mocno zweryfikowal moje wyobrazenia, żadne madrosci ze szkoly rodzenia sie nie sprawdzily przy porodzie dziecka 4300g odbywającym się 2 tygodnie po terminie 🙈 -
Vilka wrote:A jak tam wasze brzuszki mamuśki? Mój trochę się powiększył, już normalnych jeansów nie założę bo Cisna w brzuch, ale kupiłam sobie na olx ciążowe z HM i jestem zadowolona. Ale największy brzuch mam jak coś zjem, wtedy to z 7 miesiąc
No i od początku ciąży przybylo mi 3kg.
U mnie już widoczny:)
Tez musze walnąć fotkę i wrzucić tutaj😁
Ja zważę się w piątek ale u mnie waga chyba przystopowala.Spodnie juz noszę tylko ciążowe lub dresy.
I u Nas też dzis piękne słoneczko..
Dzis załatwiałam trochę spraw na mieście,umyłam autko,ogarnęłam sobie paznokcie, szoping spożywczy, lekcje z młodym.. i tak większość dnia zleciała.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja jeszcze mieszczę się w zwykłe spodnie sprzed ciąży i dziś stanęłam na wadze i znów mam -0,5 kg 🙈 to jestem od początku na minusie -4kg ale myślę że przez to że trzymam dietę że względu na cukrzycę ciążową.
Ja też jeszcze pracuje ale prowadzę swoją działalność i to jest trochę inaczej bo zawsze mogę sobie zrobić dzień wolnego. Z racji tej że jestem fryzjerką nie wiem czy mi się uda popracować do końca maja bo to jednak jest praca stojąca z rękami do góry. Zobaczymy bo bardzo bym chciała. -
Jestem po wizycie ,maluch rosnie ma juz 230g ,szyjka jest zamknieta brak krwiaka czyli krwawienie bylo z drugiej macicy. Mowil ze ta hemoglobina nie jest jescze az tak niska ale kazal kupic zelazao bez repty i mam przyjmowac.
Co do wagi doznałam szoku w ciagu 3tygodni przytyłam 3.5kg ;dChantell88, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Jestem po wizycie ,maluch rosnie ma juz 230g ,szyjka jest zamknieta brak krwiaka czyli krwawienie bylo z drugiej macicy. Mowil ze ta hemoglobina nie jest jescze az tak niska ale kazal kupic zelazao bez repty i mam przyjmowac.
Co do wagi doznałam szoku w ciagu 3tygodni przytyłam 3.5kg ;d
A jaka masz hemoglobinę ? -
A u mnie jak było 11,1 to już gin mówiła, że kiepsko. A robiłaś ferrytyne? Warto zrobić Aby zobaczyć jaki jest faktyczny zapas żelaza w organizmie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 21:25
-
Vilka wrote:A u mnie jak było 11,1 to już gin mówiła, że kiepsko. A robiłaś ferrytyne? Warto zrobić Aby zobaczyć jaki jest faktyczny zapas żelaza w organizmie.
-
Hemoglobina 11 to dobra hemoglobina 😅 ale w ciąży warto już coś tam pobrać na to żelazo. Ja dziś idę na morfologię to zobaczę czy mi spada czy nie. A jutro wizyta. Tylko coś mi syn nie wyraźnie zaczyna wyglądać i znając życie w sobotę może go coś rozłożyć ( oby nie ale to statystyka, że choroby zawsze zaczynają się w piątek w nocy 🙈)
-
Ja wczoraj też byłam na paznokciach, później sporo latania, po Córkę do szkoły, później z Nią do optyka na przegląd okularów, zakupy, apteka dla Męża bo się rozłożył...mogę śmiało stwierdzić że w pierwszej ciazy się nudziłam i oszczędzałam, teraz nie mam na to czasu
-
Kiedy macie połówkowe? Ja 16 marca, to będzie bodajże 20+6 tc
Ciężko mi uwierzyc, że zaczynam za chwilę 20 tc, jeszcze totalnie nic nie kupilam maleństwu, niespecjalnie myśle o tej ciąży itd., w ogóle się nawet nie czuję ciążowo, a tu już tak zleciało 🫣 -
Mellow wrote:Kiedy macie połówkowe? Ja 16 marca, to będzie bodajże 20+6 tc
Ciężko mi uwierzyc, że zaczynam za chwilę 20 tc, jeszcze totalnie nic nie kupilam maleństwu, niespecjalnie myśle o tej ciąży itd., w ogóle się nawet nie czuję ciążowo, a tu już tak zleciało 🫣 -
Ja na połówkowe zapisywałam się wczoraj, na 28.03 to będzie 21+4.
Jeśli są tu dziewczyny z Warszawy, to w sklepoe Świat Dziecka od 31 marca na Malborskiej (ale nie pamiętam do kiedy 🙈) będą targi i spore rabaty. My planujemy kupić wtedy wózek, na Cybex mają mieć podobno -10% i jakiej inne rzeczy wyprawkowe.
-
Mellow wrote:Kiedy macie połówkowe? Ja 16 marca, to będzie bodajże 20+6 tc
Ciężko mi uwierzyc, że zaczynam za chwilę 20 tc, jeszcze totalnie nic nie kupilam maleństwu, niespecjalnie myśle o tej ciąży itd., w ogóle się nawet nie czuję ciążowo, a tu już tak zleciało 🫣
U mnie będzie 21+1 ja też nie mam niczego, a 46% ciąży za mną 🙈