X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Salea Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na grupę fb wrzuciłam posty o wyprawce, piszcie swoje polecenia i dodawajcie swoje uwagi, będzie łatwiej wybierać. Jedyne czego się nie podjęłam to ilości ciuszków, bo sama tego nie ogarniam co będzie lepsze i w jakich ilosciach. Może któraś mama wrzuci post ze swoimi doswiadczeniami jaką bazę dobrze byłoby mieć na sierpień wrzesień i październik. Okres będzie przejściowy pogodowo, ja się nastawiam chyba na wszystkie konfiguracje ubrankowe i kupuje body z krótkim i długim rekawkiem, bo sierpien sierpniowi nierówny. Gdzie kupić dobre jakościowo pajace ze stópkami nie za ogromne pieniądze? Mam wrażenie, że wszędzie są body plus spodenki, pajacyków widzę jakoś mało.

Marrud88, Mamitka lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Dziewczyny na grupę fb wrzuciłam posty o wyprawce, piszcie swoje polecenia i dodawajcie swoje uwagi, będzie łatwiej wybierać. Jedyne czego się nie podjęłam to ilości ciuszków, bo sama tego nie ogarniam co będzie lepsze i w jakich ilosciach. Może któraś mama wrzuci post ze swoimi doswiadczeniami jaką bazę dobrze byłoby mieć na sierpień wrzesień i październik. Okres będzie przejściowy pogodowo, ja się nastawiam chyba na wszystkie konfiguracje ubrankowe i kupuje body z krótkim i długim rekawkiem, bo sierpien sierpniowi nierówny. Gdzie kupić dobre jakościowo pajace ze stópkami nie za ogromne pieniądze? Mam wrażenie, że wszędzie są body plus spodenki, pajacyków widzę jakoś mało.

Zgadzam sie malo jest w sklepach pajacykow a jak sa to komplety w jednym rozmiarze. Naprawde fajne ciuszki dobrych marek w idelanym staniem w tych malych rozmiarach mozna dostac w ciucholandzie za pare zl bo taki maluch nie niszczy ciuszkow.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też tak swędza/drażnią piersi?
    Macie na to jakieś sposoby?

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja jestem już po pierwszej chemii czerwonej, przede mną jeszcze 3 w odstępach 3 tygodni i 12 białych. W międzyczasie urodzę, po zakoczonej chemii operacja i radioterapia.
    Leczenie będzie trochę trwalo, ale jestem dobrej myśli.
    Pozbędę się dziada i zapomnę o nim raz na zawsze.

Salea, Marrud88, Arga, zasada lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja jestem już po pierwszej chemii czerwonej, przede mną jeszcze 3 w odstępach 3 tygodni i 12 białych. W międzyczasie urodzę, po zakoczonej chemii operacja i radioterapia.
    I tak trzymaj.

• Chantell88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczyny.

Lekarz cos wspominał jakie skutki uboczne po chemii możesz Ty odczuć?

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czujesz ada? Ja miałam dość łagodną chemię, nie na nowotwor tylko na chorobę autoagresywną tkanki łącznej. Pamiętam że od razu bolały mnie kości. Trzymaj się dzielnie.

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Lekarz cos wspominał jakie skutki uboczne po chemii możesz Ty odczuć?

Mogą pojawić się mdłości, wymioty, stan podgorączkowy i ogólne zmęczenie. Ale podobno kobiety w ciąży chemię znoszą bardzo dobrze. Ja dziś jestem trochę senna i szybko się męczę, i cały dzień potwornie chce mi się pić, wypiłam już ponad 3l wody.
    Polecą mi też wlosy za około 3 tygodnie 😔 i chociaż wiem, że to jest najmniej istotne, bo wcześniej czy później odrosną to boję się tego. Niewiele rzeczy w sobie lubię, ale włosy to zawsze było moje oczko w głowie, wypielegnowane, zdrowe, długość sporo za łopatki. No ale nic, najważniejsze jest zdrowie moje i dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 19:28

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Czy Was też tak swędza/drażnią piersi?
    Macie na to jakieś sposoby?
    Ja już kilka razy miałam jakby obtarte sutki. Szczególnie kiedy jest zimno, pieką wtedy jakby wrzątkiem były polane...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz ja też miałam takie myśli o włosach
    ...i ta myśl że to niby nieistotne, ale w głowie siedzi. Wysyłam pozytywne myśli!

preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Mogą pojawić się mdłości, wymioty, stan podgorączkowy i ogólne zmęczenie. Ale podobno kobiety w ciąży chemię znoszą bardzo dobrze. Ja dziś jestem trochę senna i szybko się męczę, i cały dzień potwornie chce mi się pić, wypiłam już ponad 3l wody.
    Polecą mi też wlosy za około 3 tygodnie 😔 i chociaż wiem, że to jest najmniej istotne, bo wcześniej czy później odrosną to boję się tego. Niewiele rzeczy w sobie lubię, ale włosy to zawsze było moje oczko w głowie, wypielegnowane, zdrowe, długość sporo za łopatki. No ale nic, najważniejsze jest zdrowie moje i dziecka.

Będzie dobrze kochana...

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczyny.

Masz dokładnie tak jak ja. Lekarz nie przepisał Ci tabletek na mdłości? Możesz się spytać czy możesz brać ja brałam i super nic ani razu mnie nie wymiotowało. Jeśli mogę Ci coś polecić to pij dużo soku z buraka żebyś miała dobrą morfologie. Ja miałam tylko wstręt do kilku zapachów (kefir, sok pomidorowy i mięso), nie mogło przy mnie tego być bo wtedy mnie mdliło ale tak jak pisze nigdy nie wymiotowałam dzięki temu lekarstwu (już nie pamiętam nazwy).
    Co do włosów to Cię mam nadzieję bardzo pocieszę, faktycznie Ci wypadną mi zaczęły po 2 tygodniach ale za to bardzo szybko odrastają! Jak tylko skończysz te czerwone chemię to zaczną Ci odrastać ta biała nie ma na nie wpływu. Przy białej miałam już włosy i chodziłam bez peruki. Włosy odrosły mi jeszcze ładniejsze i kolor mi się zmienił na +
    Jeśli mogę Ci polecić to nie inwestuj w drogie peruki bo kasa wydana bezsensownie. Kup sobie ze sztucznych włosów, nie wiem ile teraz może kosztować ja płaciłam około 400 zł i byłam strasznie sadowolona a pierwszą oczywiście kupiłam naturalną za 4000tyś i nie dało się w niej chodzić taki dramat.
    Zobaczysz jak Ci to wszystko szybko przeleci! Trzymam kciuki!!!

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:10

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Hej, wreszcie marzec przyszedł :) to już wiosna musi być. A z tych mniej pozytywnych spraw to chyba mam nawrót grzybicy :( Ledwo minęły dwa tygodnie od ostatniej infekcji. Gin mnie ostrzegała, że to na pewno wróci x, ale nie myślałam że tak szybko. Ech :( Jeszcze mi została nystatyna po ostatnim więc wczoraj wzielam. Czekam na wyniki wymazu. Mam nadzieję że to te infekcje są przyczyną nieprawidłowej cytologii.
    Infekcje na pewno mają wpływ na wyniki cytologi, tak samo jakby było plamienie to też wynik jest nie ważny bo to wszystko zafałszowuje.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam wasze brzuszki mamuśki? :) Mój trochę się powiększył, już normalnych jeansów nie założę bo Cisna w brzuch, ale kupiłam sobie na olx ciążowe z HM i jestem zadowolona. Ale największy brzuch mam jak coś zjem, wtedy to z 7 miesiąc :D
    No i od początku ciąży przybylo mi 3kg.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Masz dokładnie tak jak ja. Lekarz nie przepisał Ci tabletek na mdłości? Możesz się spytać czy możesz brać ja brałam i super nic ani razu mnie nie wymiotowało. Jeśli mogę Ci coś polecić to pij dużo soku z buraka żebyś miała dobrą morfologie. Ja miałam tylko wstręt do kilku zapachów (kefir, sok pomidorowy i mięso), nie mogło przy mnie tego być bo wtedy mnie mdliło ale tak jak pisze nigdy nie wymiotowałam dzięki temu lekarstwu (już nie pamiętam nazwy).
    Co do włosów to Cię mam nadzieję bardzo pocieszę, faktycznie Ci wypadną mi zaczęły po 2 tygodniach ale za to bardzo szybko odrastają! Jak tylko skończysz te czerwone chemię to zaczną Ci odrastać ta biała nie ma na nie wpływu. Przy białej miałam już włosy i chodziłam bez peruki. Włosy odrosły mi jeszcze ładniejsze i kolor mi się zmienił na +
    Jeśli mogę Ci polecić to nie inwestuj w drogie peruki bo kasa wydana bezsensownie. Kup sobie ze sztucznych włosów, nie wiem ile teraz może kosztować ja płaciłam około 400 zł i byłam strasznie sadowolona a pierwszą oczywiście kupiłam naturalną za 4000tyś i nie dało się w niej chodzić taki dramat.
    Zobaczysz jak Ci to wszystko szybko przeleci! Trzymam kciuki!!!

Mam leki na mdłości Xonvea i Atossa, ale jeszcze nie brałam, bo te mdłości nie są aż tak uciążliwe.
    Lekarz mi wczoraj przepisał jakiś suplement diety, żeby trochę podrasować morfologie, póki co jest w normie, ale po chemii może się to zmienić.
    A czy wypadły Ci też brwi i rzęsy?
    Na peruke postaram się nie wydać jakoś dużo kasy, bo wiadomo, że teraz masę innych wydatków jest. Wolę to wydać na wyprawkę dla Stasia. Poproszę o skierowanie od onkologa, może uda się ją załatwić na NFZ.
    Niesamowite jest to, że juz wczoraj czułam ból w miejscu guza, niech piszczy z bólu dziad jeden!

Marrud88 lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że cały czas jest taki sam natomiast mój mąż twierdzi że większy.

• Salea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Mam leki na mdłości Xonvea i Atossa, ale jeszcze nie brałam, bo te mdłości nie są aż tak uciążliwe.
    Lekarz mi wczoraj przepisał jakiś suplement diety, żeby trochę podrasować morfologie, póki co jest w normie, ale po chemii może się to zmienić.
    A czy wypadły Ci też brwi i rzęsy?
    Na peruke postaram się nie wydać jakoś dużo kasy, bo wiadomo, że teraz masę innych wydatków jest. Wolę to wydać na wyprawkę dla Stasia. Poproszę o skierowanie od onkologa, może uda się ją załatwić na NFZ.
    Niesamowite jest to, że juz wczoraj czułam ból w miejscu guza, niech piszczy z bólu dziad jeden!
    Włosy odrosną jeszcze piękniejsze i mocniejsze, zanim się obejrzysz będziesz śmigała z krótką fryzurką, ale ten czas kiedy widzisz jak lecą garściami i dobrze byłoby je już zgolić jest dla kobiety mega trudny. Trzeba podchodzić do tego bez sentymentu i traktować jako krok do zdrowia po prostu. Brwi polecam zrobić w gabinecie kosmetycznym, człowiek sie lepiej czuje i lepiej wyglada. Dobrze, że tak szybciutko wszystko wystartowało, będziesz miała tego gnoja szybciej za sobą. Jesteś mega silna, trzymajcie się ze Stasiem!

Marrud88, ada.d lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś z córką na usg brzucha i okazało się, że ma jakąś torbiel na trzustce 😐 kolejka do dziecięcego gastroenterologa jest do grudnia więc będę musiała szukać jeszcze kogoś prywatnie. To jest chore.

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A jak tam wasze brzuszki mamuśki? :) Mój trochę się powiększył, już normalnych jeansów nie założę bo Cisna w brzuch, ale kupiłam sobie na olx ciążowe z HM i jestem zadowolona. Ale największy brzuch mam jak coś zjem, wtedy to z 7 miesiąc :D
    No i od początku ciąży przybylo mi 3kg.

Ja już powoli też wyrastam z jeansów :) zrobiłam dziś mały shopping. Na kwiecień będę potrzebować jakiejś eleganckiej sukienki, bo szykuje się rodzinna impreza. Jak na coś ciekawego traficie to dajcie znać :) w końcu słońce, covid ustąpił - można żyć. Dziś z rana miałam wrażenie, że Diana w końcu dała o sobie znać <3 wizytę mam 9 marca. Przed wizytą u gina położna mnie waży, więc dowiem się ile kg na plusie (w domu wagi brak). Zapisałam się również na sześciotygodniowy kurs na NFZ, obejmujący zagadnienia dotyczące ciąży, porodu, połogu, fizjologii laktacji oraz opieki nad noworodkiem. Jak Wam mija dzień?

age.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ