Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny na grupę fb wrzuciłam posty o wyprawce, piszcie swoje polecenia i dodawajcie swoje uwagi, będzie łatwiej wybierać. Jedyne czego się nie podjęłam to ilości ciuszków, bo sama tego nie ogarniam co będzie lepsze i w jakich ilosciach. Może któraś mama wrzuci post ze swoimi doswiadczeniami jaką bazę dobrze byłoby mieć na sierpień wrzesień i październik. Okres będzie przejściowy pogodowo, ja się nastawiam chyba na wszystkie konfiguracje ubrankowe i kupuje body z krótkim i długim rekawkiem, bo sierpien sierpniowi nierówny. Gdzie kupić dobre jakościowo pajace ze stópkami nie za ogromne pieniądze? Mam wrażenie, że wszędzie są body plus spodenki, pajacyków widzę jakoś mało.
Marrud88, Mamitka lubią tę wiadomość
-
Salea wrote:Dziewczyny na grupę fb wrzuciłam posty o wyprawce, piszcie swoje polecenia i dodawajcie swoje uwagi, będzie łatwiej wybierać. Jedyne czego się nie podjęłam to ilości ciuszków, bo sama tego nie ogarniam co będzie lepsze i w jakich ilosciach. Może któraś mama wrzuci post ze swoimi doswiadczeniami jaką bazę dobrze byłoby mieć na sierpień wrzesień i październik. Okres będzie przejściowy pogodowo, ja się nastawiam chyba na wszystkie konfiguracje ubrankowe i kupuje body z krótkim i długim rekawkiem, bo sierpien sierpniowi nierówny. Gdzie kupić dobre jakościowo pajace ze stópkami nie za ogromne pieniądze? Mam wrażenie, że wszędzie są body plus spodenki, pajacyków widzę jakoś mało.
Zgadzam sie malo jest w sklepach pajacykow a jak sa to komplety w jednym rozmiarze. Naprawde fajne ciuszki dobrych marek w idelanym staniem w tych malych rozmiarach mozna dostac w ciucholandzie za pare zl bo taki maluch nie niszczy ciuszkow.
-
Hej dziewczyny.
Ja jestem już po pierwszej chemii czerwonej, przede mną jeszcze 3 w odstępach 3 tygodni i 12 białych. W międzyczasie urodzę, po zakoczonej chemii operacja i radioterapia.
Leczenie będzie trochę trwalo, ale jestem dobrej myśli.
Pozbędę się dziada i zapomnę o nim raz na zawsze.Salea, Marrud88, Arga, zasada lubią tę wiadomość
-
ada.d wrote:Hej dziewczyny.
Ja jestem już po pierwszej chemii czerwonej, przede mną jeszcze 3 w odstępach 3 tygodni i 12 białych. W międzyczasie urodzę, po zakoczonej chemii operacja i radioterapia.
Pozbędę się dziada i zapomnę o nim raz na zawsze. -
Pozbędę się dziada i zapomnę o nim raz na zawsze.
Lekarz cos wspominał jakie skutki uboczne po chemii możesz Ty odczuć?10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Chantell88 wrote:Lekarz cos wspominał jakie skutki uboczne po chemii możesz Ty odczuć?
Mogą pojawić się mdłości, wymioty, stan podgorączkowy i ogólne zmęczenie. Ale podobno kobiety w ciąży chemię znoszą bardzo dobrze. Ja dziś jestem trochę senna i szybko się męczę, i cały dzień potwornie chce mi się pić, wypiłam już ponad 3l wody.
Polecą mi też wlosy za około 3 tygodnie 😔 i chociaż wiem, że to jest najmniej istotne, bo wcześniej czy później odrosną to boję się tego. Niewiele rzeczy w sobie lubię, ale włosy to zawsze było moje oczko w głowie, wypielegnowane, zdrowe, długość sporo za łopatki. No ale nic, najważniejsze jest zdrowie moje i dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 19:28
-
ada.d wrote:Mogą pojawić się mdłości, wymioty, stan podgorączkowy i ogólne zmęczenie. Ale podobno kobiety w ciąży chemię znoszą bardzo dobrze. Ja dziś jestem trochę senna i szybko się męczę, i cały dzień potwornie chce mi się pić, wypiłam już ponad 3l wody.
Polecą mi też wlosy za około 3 tygodnie 😔 i chociaż wiem, że to jest najmniej istotne, bo wcześniej czy później odrosną to boję się tego. Niewiele rzeczy w sobie lubię, ale włosy to zawsze było moje oczko w głowie, wypielegnowane, zdrowe, długość sporo za łopatki. No ale nic, najważniejsze jest zdrowie moje i dziecka.
Będzie dobrze kochana...10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Pozbędę się dziada i zapomnę o nim raz na zawsze.
Masz dokładnie tak jak ja. Lekarz nie przepisał Ci tabletek na mdłości? Możesz się spytać czy możesz brać ja brałam i super nic ani razu mnie nie wymiotowało. Jeśli mogę Ci coś polecić to pij dużo soku z buraka żebyś miała dobrą morfologie. Ja miałam tylko wstręt do kilku zapachów (kefir, sok pomidorowy i mięso), nie mogło przy mnie tego być bo wtedy mnie mdliło ale tak jak pisze nigdy nie wymiotowałam dzięki temu lekarstwu (już nie pamiętam nazwy).
Co do włosów to Cię mam nadzieję bardzo pocieszę, faktycznie Ci wypadną mi zaczęły po 2 tygodniach ale za to bardzo szybko odrastają! Jak tylko skończysz te czerwone chemię to zaczną Ci odrastać ta biała nie ma na nie wpływu. Przy białej miałam już włosy i chodziłam bez peruki. Włosy odrosły mi jeszcze ładniejsze i kolor mi się zmienił na +
Jeśli mogę Ci polecić to nie inwestuj w drogie peruki bo kasa wydana bezsensownie. Kup sobie ze sztucznych włosów, nie wiem ile teraz może kosztować ja płaciłam około 400 zł i byłam strasznie sadowolona a pierwszą oczywiście kupiłam naturalną za 4000tyś i nie dało się w niej chodzić taki dramat.
Zobaczysz jak Ci to wszystko szybko przeleci! Trzymam kciuki!!!ada.d lubi tę wiadomość
-
O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:10
-
Vilka wrote:Hej, wreszcie marzec przyszedł to już wiosna musi być. A z tych mniej pozytywnych spraw to chyba mam nawrót grzybicy Ledwo minęły dwa tygodnie od ostatniej infekcji. Gin mnie ostrzegała, że to na pewno wróci x, ale nie myślałam że tak szybko. Ech Jeszcze mi została nystatyna po ostatnim więc wczoraj wzielam. Czekam na wyniki wymazu. Mam nadzieję że to te infekcje są przyczyną nieprawidłowej cytologii.
-
A jak tam wasze brzuszki mamuśki? Mój trochę się powiększył, już normalnych jeansów nie założę bo Cisna w brzuch, ale kupiłam sobie na olx ciążowe z HM i jestem zadowolona. Ale największy brzuch mam jak coś zjem, wtedy to z 7 miesiąc
No i od początku ciąży przybylo mi 3kg. -
Mamitka wrote:Masz dokładnie tak jak ja. Lekarz nie przepisał Ci tabletek na mdłości? Możesz się spytać czy możesz brać ja brałam i super nic ani razu mnie nie wymiotowało. Jeśli mogę Ci coś polecić to pij dużo soku z buraka żebyś miała dobrą morfologie. Ja miałam tylko wstręt do kilku zapachów (kefir, sok pomidorowy i mięso), nie mogło przy mnie tego być bo wtedy mnie mdliło ale tak jak pisze nigdy nie wymiotowałam dzięki temu lekarstwu (już nie pamiętam nazwy).
Co do włosów to Cię mam nadzieję bardzo pocieszę, faktycznie Ci wypadną mi zaczęły po 2 tygodniach ale za to bardzo szybko odrastają! Jak tylko skończysz te czerwone chemię to zaczną Ci odrastać ta biała nie ma na nie wpływu. Przy białej miałam już włosy i chodziłam bez peruki. Włosy odrosły mi jeszcze ładniejsze i kolor mi się zmienił na +
Jeśli mogę Ci polecić to nie inwestuj w drogie peruki bo kasa wydana bezsensownie. Kup sobie ze sztucznych włosów, nie wiem ile teraz może kosztować ja płaciłam około 400 zł i byłam strasznie sadowolona a pierwszą oczywiście kupiłam naturalną za 4000tyś i nie dało się w niej chodzić taki dramat.
Zobaczysz jak Ci to wszystko szybko przeleci! Trzymam kciuki!!!
Mam leki na mdłości Xonvea i Atossa, ale jeszcze nie brałam, bo te mdłości nie są aż tak uciążliwe.
Lekarz mi wczoraj przepisał jakiś suplement diety, żeby trochę podrasować morfologie, póki co jest w normie, ale po chemii może się to zmienić.
A czy wypadły Ci też brwi i rzęsy?
Na peruke postaram się nie wydać jakoś dużo kasy, bo wiadomo, że teraz masę innych wydatków jest. Wolę to wydać na wyprawkę dla Stasia. Poproszę o skierowanie od onkologa, może uda się ją załatwić na NFZ.
Niesamowite jest to, że juz wczoraj czułam ból w miejscu guza, niech piszczy z bólu dziad jeden!Marrud88 lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Mam leki na mdłości Xonvea i Atossa, ale jeszcze nie brałam, bo te mdłości nie są aż tak uciążliwe.
Lekarz mi wczoraj przepisał jakiś suplement diety, żeby trochę podrasować morfologie, póki co jest w normie, ale po chemii może się to zmienić.
A czy wypadły Ci też brwi i rzęsy?
Na peruke postaram się nie wydać jakoś dużo kasy, bo wiadomo, że teraz masę innych wydatków jest. Wolę to wydać na wyprawkę dla Stasia. Poproszę o skierowanie od onkologa, może uda się ją załatwić na NFZ.
Niesamowite jest to, że juz wczoraj czułam ból w miejscu guza, niech piszczy z bólu dziad jeden!Marrud88, ada.d lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:A jak tam wasze brzuszki mamuśki? Mój trochę się powiększył, już normalnych jeansów nie założę bo Cisna w brzuch, ale kupiłam sobie na olx ciążowe z HM i jestem zadowolona. Ale największy brzuch mam jak coś zjem, wtedy to z 7 miesiąc
No i od początku ciąży przybylo mi 3kg.
Ja już powoli też wyrastam z jeansów zrobiłam dziś mały shopping. Na kwiecień będę potrzebować jakiejś eleganckiej sukienki, bo szykuje się rodzinna impreza. Jak na coś ciekawego traficie to dajcie znać w końcu słońce, covid ustąpił - można żyć. Dziś z rana miałam wrażenie, że Diana w końcu dała o sobie znać wizytę mam 9 marca. Przed wizytą u gina położna mnie waży, więc dowiem się ile kg na plusie (w domu wagi brak). Zapisałam się również na sześciotygodniowy kurs na NFZ, obejmujący zagadnienia dotyczące ciąży, porodu, połogu, fizjologii laktacji oraz opieki nad noworodkiem. Jak Wam mija dzień?