Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
ada.d wrote:Dziewczyny, jaką wanienka na stojaki polecacie, najlepiej skladaną? Podoba mi się stokke, ale wydać ponad 500zł na wanienka to wydaje mi się grubą przesadą.
Beaba, nie jest mała, ale jest wspaniała, duża, stabilna i warta swojej ceny. Jeden z moich lepszych zakupów wyprawkowych przy pierwszym dziecku
https://allegro.pl/oferta/beaba-zestaw-wanienka-stojak-lezaczek-camele-10465958614Mamitka lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:I jeszcze pytanie, jak będą spały Wasze maluchy? Rożek, śpiworek?
Śpiworki, koniecznie z ekspresem na środku i napkami na ramionach (bez napek przekładanie mikro łapek to katorga 😉). Moja w tym spała do 1,5 roku i to było złoto.
Na początek jakieś muślinowe, potem grubsze
https://bajkowewnetrzakids.pl/sklep/spiworek-ecolove-e004-hawaii-am/
-
ada.d wrote:Dziewczyny, jaką wanienka na stojaki polecacie, najlepiej skladaną? Podoba mi się stokke, ale wydać ponad 500zł na wanienka to wydaje mi się grubą przesadą.
-
Dzisiaj wizyta, trzymajcie kciuki 🥰 Mam nadzieję, że po prenatalnych sprzed trzech tygodni córeczka pozostała córeczką... 😁😁
adukow, Marrud88, Arga, Edyta1, Mania30, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj na wizycie na dzidzie tylko zerknelysmy czy serduszko bije i tyle. Bardziej się skupilysmy na mnie, długość szyjki, wymaz z pochwy po ostatniej infekcji (bo nie mialam robionego a wydzielina jakąś gęsta jest biaława więc wolimy sprawdzić mimo że nie ma świądu ani nic). Niestety znowu mi spadla hemoglobina do 10,9 i już mnie pani straszy dożylnymi zastrzykami. Mam zwiększona dawkę feroplexu 2x1 i jutro idę rano zrobić poziom witaminy B12, bo może tu leży problem. I w związku z tym że nie lubię buraków poleciła mi kupić burak liofilizowany.
Mam też zrobić odczyn Coombsa na następną wizytę, i mowila mi o szczepieniu na krztusiec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 12:08
-
Szczepienie na krztusiec żeby zabezpieczyć dzieciątko w pierwszych miesiącach życia, musi mieć przeciwciała od matki, bo choroba jest bardzo groźna dla malych. Jest to rekomendowana szczepionka w ciąży.
Kupię sobie tego buraka i zobaczymy. Tylko że ja się nie czuje anemicznie nawet. Zawsze miałam hemoglobinę w dolnej granicy, może taki mój urok. -
Arga wrote:A po co szczepienie na krztusiec? Może powinna ci zmienić na tardyferon? On podobno jest dobry tylko czasem powoduje bóle brzucha. Polecam też napary z natki pietruszki i jeśli lubisz to kaszanki 😉 jest smaczny suplement z buraka formed F-FERR.
Arga lubi tę wiadomość
-
Słyszę pozytywne opinie o tym tardyferonie, ale moja ginekolog na razie nic nie mówił, kazała zwiększyć feroplex...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 17:55
-
Ja też jestem właśnie po wizycie.
Maja już waży 270g i ma około 23cm długości. Trochę ciężko ją było zbadać bo się wierciła jak zwykle😊
Co do badań to mam zrobić mocz, morfologia i TSH. A za 2 tygodnie połówkowe😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 20:32
welonka, Arga, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się zdecydowałam na wanienke Beaba. Z tego co widzę i czytam to faktycznie jest super. Jakby któraś z Was była zainteresowana podsyłam Wam link bo jest ze stojakiem na promocji w sklepie EMPiK za 194zł to jest mega fajna cena. Ja w tej chwili kliknęłam.
https://www.empik.com/beaba-wanienka-camele-o-old-pink-beaba,p1259681134,dziecko-p -
Mamitka wrote:Dziewczyny ja się zdecydowałam na wanienke Beaba. Z tego co widzę i czytam to faktycznie jest super. Jakby któraś z Was była zainteresowana podsyłam Wam link bo jest ze stojakiem na promocji w sklepie EMPiK za 194zł to jest mega fajna cena. Ja w tej chwili kliknęłam.
https://www.empik.com/beaba-wanienka-camele-o-old-pink-beaba,p1259681134,dziecko-p
-
Mamitka wrote:Teraz się zaczęłam zastanawiać czy ona jest ze stojakiem 😅 z opisu można wywnioskować że i tak i nie 🙈 jutro tam zadzwonię i się dowiem. Dam znać.
-
Arga wrote:Mi się wydaje, że to sama wanienka 🤔 ale daj znać bo cena ze stojakiem kusi a bez to już nie 🤣
Właśnie dzwoniłam do Empik i Pani sama nie wie bo niby z opisu wygląda jakby był i na zdjęciu też jest ale ona sama nie wiem 😅 ma się dowiedzieć i dać mi znać. -
Hej dziewczyny, czy któraś z Was może orientuje się kiedy na IKP pojawia się zwolnienie? Wczoraj dr miał mi wypisać zwolnienie od 1.03 i jeszcze go nie widać. nNie wiem czy czegoś nie pomieszał a w pracy czekają na informację 🙈
-
Usiasia wrote:Hej dziewczyny, czy któraś z Was może orientuje się kiedy na IKP pojawia się zwolnienie? Wczoraj dr miał mi wypisać zwolnienie od 1.03 i jeszcze go nie widać. nNie wiem czy czegoś nie pomieszał a w pracy czekają na informację 🙈
Usiasia lubi tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Hej dziewczyny, czy któraś z Was może orientuje się kiedy na IKP pojawia się zwolnienie? Wczoraj dr miał mi wypisać zwolnienie od 1.03 i jeszcze go nie widać. nNie wiem czy czegoś nie pomieszał a w pracy czekają na informację 🙈
Na PUE pracodawcy zwolnienie powinno się powinno pojawić tego samego dnia, najpóźniej następnego. Może być jakieś chwilowe opóźnienie, ale z mojego doświadczenia wynika, że tyle razy ile ktoś mówił, że ma zwolnienie a my go nie widzieliśmy, tyle razy lekarz coś zrobił źle albo zapomniał kliknąć na wysyłkę. Jeśli dzisiaj do 14:00 nadal na PUE pracodawcy nie będzie zwolnienia to na wszelki wypadek zadzwoń do lekarza.Usiasia lubi tę wiadomość
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Hej, mam wynik cytologii na mejlu, ale wczoraj (głupia jestem) zapomniałam porozmawiać o tym z moją ginekolog. Więc na dziś jedyne co mam to wynik. Wyszło mi nietypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US. Zalecenia to powtórzyć badanie za pół roku. Czy ja mam się martwić? Czym to może być spowodowane? Pamiętam, że dwa dni po pobraniu cytologii miałam infekcję intymną, czy to może być przyczyna? Może któraś z was ma doświadczenia w tym temacie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 11:44