X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Jezu dziewczyny siedzę w pustej kancelarii, a nagle ktoś mi zaczął walić do drzwi, myślałam, że ducha wyzionę 😶 To jakis Uber Eats pomylił adresy 🙈

Pola fikołki zaczeła robic w brzuchu, udzielily jej się emocje 😆 Dobrze, bo ostatnio coś slabo czulam ruchy, dzidzia widac lubi jak sie duzo dzieje 😀

Omg 😁😁 Gaz pieprzowy dobrze mieć przy sobie zawsze :)

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją słabością w ciąży są chipsy🥴 nie chcę ich jeść ale muszę 🤣🤣

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się, ja wlasnie wracam do domu i wjechałam na Maca 🤣

Mamitka, adukow lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wczoraj na kolację nie mogłam oprzeć się cheesburgerkowi z Maca 😂 no balans trzeba zachować 😂

Lecę z psem nad morze, pogoda fatalna, ale trzeba korzystać póki energia jest 😅

Miłego dnia dziewczyny!

adukow, Marrud88 lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już znam przyczynę swoich dolegliwości - covid powrócił 🦠 Teraz z niecierpliwością będę czekać na połówkowe.
    Miłego weekendu dla Was! Skorzystajcie ze świeżego powietrza również za nas! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2023, 10:07

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Ja już znam przyczynę swoich dolegliwości - covid powrócił 🦠 Teraz z niecierpliwością będę czekać na połówkowe.

U Nas pada.. czekam już na wiosnę.

Również miłego weekendu

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Również wczoraj na kolację nie mogłam oprzeć się cheesburgerkowi z Maca 😂 no balans trzeba zachować 😂

Lecę z psem nad morze, pogoda fatalna, ale trzeba korzystać póki energia jest 😅

Miłego dnia dziewczyny!

Mieszkasz nad morzem? Zazdro :)

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoim czasie mocno cisnęłam męża na przeprowadzkę do Gdańska, ale nie chciał 😪 Powiem Wam, ze jestem padliną po wczorajszej pracy do połnocy i zarwanej nocce. Źle to wrozy na nieprzespane noce z bombelkiem, jednak to już nie ten wiek co kiedyś 😅

Jakie wózki wybrałyście dla maluchów?

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja w swoim czasie mocno cisnęłam męża na przeprowadzkę do Gdańska, ale nie chciał 😪 Powiem Wam, ze jestem padliną po wczorajszej pracy do połnocy i zarwanej nocce. Źle to wrozy na nieprzespane noce z bombelkiem, jednak to już nie ten wiek co kiedyś 😅

Mi się bardzo podoba Junama Diamond,oglądaliśmy go też w sklepie I poki co jest to mój faworyt.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Mellow Ty dla mnie to w ogóle jesteś terminator, że wytrzymałaś do tej godziny w pracy! Ja aktualnie jeśli o 21 nie jestem w łóżku w piżamie to jest to co najmniej aberracja.

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

O kurczę...no to tylko tego było trzeba :( Jak znosisz kolejne zachorowanie?
    Ja chyba tez pójdę się przetestować, trochę też się tego obawiam :(

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adukow, a jakie masz objawy? Ja biorę Żuravit od jakiegos czasu profilaktycznie na pecherz, ale zauwazylam tez, ze mniej choruje (mimo fatalnego trybu zycia). Witamina C chyba działa!

Pokazalam Misi co potrafi detektor tętna płodu i teraz mi sie ryje do lazienki co rano słuchać dzidzi 😀😍 Dzis zarzadzila, ze trzeba jechac kupic przytulankę dla Lusi i mam sie ubierac, bo ona juz jest gotowa 😄

adukow lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęło się w czwartek od bólu głowy w skroniach i nad nosem. Byłam taka jakaś niespokojna, bo rzadko miewam bóle głowy. Myślałam, ze może ciśnienie albo jakieś skutki uboczne po wprowadzeniu Euthyroxu. Pod wieczór poczułam wypieki na twarzy, sięgnęłam po termometr: 37,7. Wiem, ze książkowo to jeszcze nie jest określane jako gorączka, ale ja już to czułam. W nocy nie mogłam zasnąć, chłodne okłady nie pomagały. W końcu sięgnęłam po Apap i udało się zasnąć.
    Wczoraj już stan podgorączkowy ustąpił, ale kumpel mi napisał, ze pełno ludzi u nas w pracy ma covid. Zrobiłam z ciekawości test i ooo. Raz po raz zakaszlę, ale już mi lepiej. Apetytu jedynie brak. Mąż wmusza we mnie jedzonko, a dziś gotujemy rosół ;d Szczepiłam się raz jedyny Johnsonem, ale to już dawno temu ☺️ oby do końca było tylko tak łagodnie!

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek jeszcze niekupiony, ale podoba nam się mima kids. Nie widzieliśmy go jeszcze w realu, bo to u nas pierwszy bobas i jeszcze nie robiliśmy wycieczki po sklepach z wózkami :) także na temat funkcjonalności się nie wypowiem. Jedynie estetyka ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2023, 12:26

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy zdecydowanie polować na używany wózek :)

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia. Ja to już chyba każdy covid przeszłam i każdy trochę inaczej 🤣 ale te ostatnie były dla mnie łagodne a córkę i partnera zmiotło. Tylko później długo dochodziłam do siebie.

adukow lubi tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Zdrowia. Ja to już chyba każdy covid przeszłam i każdy trochę inaczej 🤣 ale te ostatnie były dla mnie łagodne a córkę i partnera zmiotło. Tylko później długo dochodziłam do siebie.

Arga, a co Ci później dolegało?

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Arga, a co Ci później dolegało?
    W sumie nic oprócz przemęczenia z byle powodu u senność przez ponad trzy tygodnie. Raz jeszcze kaszel ale wyszło, że chyba od razu miałam zapalenie oskrzeli. To było takie ogólne osłabienie

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Wózek jeszcze niekupiony, ale podoba nam się mima kids. Nie widzieliśmy go jeszcze w realu, bo to u nas pierwszy bobas i jeszcze nie robiliśmy wycieczki po sklepach z wózkami :) także na temat funkcjonalności się nie wypowiem. Jedynie estetyka ;d
    O wygląda super, ciekawa jestem jak funkcjonalność. My zamówiliśmy cybex balios lux model z tego roku bo potrzebne nam dobre zawieszenie które się nada na lasy i trudniejsze tereny. Nasz pies drogami asfaltowymi gardzi, nie było wyjścia 😅 To był jeden z nielicznych modeli, który i mi i mężowi się w miarę podobał, bo reszta wizualnie nadawała się bardziej na miasto albo do galerii handlowej na spacer 😜 za ładne i za bardzo wymuskane jak na nasze potrzeby. Ale na pewno po jakimś czasie zmienimy tą spacerówkę na jakiś wózek z hamulcem ręcznym w uchwycie , mamy domek w górach i zjazd pod dom to jest hardkor, taki stromy, bez hamulca i zimą nie wyobrazam sobie tam zjazdu lub podjazdu... Ale ten wózek mima wizualnie chyba najbardziej mi sie podoba, a nie trafiliśmy na niego w żadnym sklepie. Ciekawe jak z dostępnością.

adukow lubi tę wiadomość

• Salea Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj w końcu wyszedł test obciążenia glukozą w porządku, bo wcześniej glukoza na czczo to były jakieś dziwne wyniki. A potem robiłam obciązenie glukozą ale źle zaznaczyłam jakie to badanie i zrobili dwupunktowa 😤😤 więc piłam to ohydztwo dwa razy i na szczęście następny raz dopiero w trzecim trymestrze.
    Natomiast trochę mnie niepokoi, że od dłuzszego czasu brzuszek stoi w miejscu, już w drugim/trzecim miesiącu miałam taki sam a nawet mam wrażenie czasem było go widać bardziej. A teraz ciągle wchodzę w te same ciuchy co miesiąc temu, brzuch nie rośnie nic a nic. Czekam też z niecierpliwościa na te pierwsze ruchy, i strrrasznie Wam zazdroszczę, że już je czujecie 🥰 to musi być wspaniałe uczucie! Ja w końcu "poczułam" tą ciąże, może jeszcze nie mówię do brzucha, ale już wyobrażam sobie jak to będzie, szczególnie kiedy zaczęliśmy urządzać kącik maluszkowi w sypialni i pojawiły się mebelki i ubranka.

Dziewczyny, czy któraś kupuje dostawkę do łóżka z opuszczaną ścianką? Łóżeczko standardowe zajmuje sporo miejsca a maluch na początek nie potrzebuje takiego wielkiego, bardzo rozważam czy dostawka się sprawdza i szukam opinii, nie chcę żeby maluch spał z nami w łóżku ale żeby był jak najbliżej.

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ