X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Salea Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Zaczęło się w czwartek od bólu głowy w skroniach i nad nosem. Byłam taka jakaś niespokojna, bo rzadko miewam bóle głowy. Myślałam, ze może ciśnienie albo jakieś skutki uboczne po wprowadzeniu Euthyroxu. Pod wieczór poczułam wypieki na twarzy, sięgnęłam po termometr: 37,7. Wiem, ze książkowo to jeszcze nie jest określane jako gorączka, ale ja już to czułam. W nocy nie mogłam zasnąć, chłodne okłady nie pomagały. W końcu sięgnęłam po Apap i udało się zasnąć.
    Wczoraj już stan podgorączkowy ustąpił, ale kumpel mi napisał, ze pełno ludzi u nas w pracy ma covid. Zrobiłam z ciekawości test i ooo. Raz po raz zakaszlę, ale już mi lepiej. Apetytu jedynie brak. Mąż wmusza we mnie jedzonko, a dziś gotujemy rosół ;d Szczepiłam się raz jedyny Johnsonem, ale to już dawno temu ☺️ oby do końca było tylko tak łagodnie!
    Zdrowiej szybko, dobrze, że nie przechodzisz go ciężej bo różne przypadki widziałam. Trzymajcie się dziewczyny zdrowo, za niedługo wiosna :-)

adukow lubi tę wiadomość

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Mi dzisiaj w końcu wyszedł test obciążenia glukozą w porządku, bo wcześniej glukoza na czczo to były jakieś dziwne wyniki. A potem robiłam obciązenie glukozą ale źle zaznaczyłam jakie to badanie i zrobili dwupunktowa 😤😤 więc piłam to ohydztwo dwa razy i na szczęście następny raz dopiero w trzecim trymestrze.
    Natomiast trochę mnie niepokoi, że od dłuzszego czasu brzuszek stoi w miejscu, już w drugim/trzecim miesiącu miałam taki sam a nawet mam wrażenie czasem było go widać bardziej. A teraz ciągle wchodzę w te same ciuchy co miesiąc temu, brzuch nie rośnie nic a nic. Czekam też z niecierpliwościa na te pierwsze ruchy, i strrrasznie Wam zazdroszczę, że już je czujecie 🥰 to musi być wspaniałe uczucie! Ja w końcu "poczułam" tą ciąże, może jeszcze nie mówię do brzucha, ale już wyobrażam sobie jak to będzie, szczególnie kiedy zaczęliśmy urządzać kącik maluszkowi w sypialni i pojawiły się mebelki i ubranka.

Dziewczyny, czy któraś kupuje dostawkę do łóżka z opuszczaną ścianką? Łóżeczko standardowe zajmuje sporo miejsca a maluch na początek nie potrzebuje takiego wielkiego, bardzo rozważam czy dostawka się sprawdza i szukam opinii, nie chcę żeby maluch spał z nami w łóżku ale żeby był jak najbliżej.
    My kupujemy chicco next to me:)

preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj wdałam w okropna kłótnię,skończyło się moja histeria,płaczem i stresem, a teraz mam wyrzuty sumienia i stres, biedna dzidzia,mam nadzieję, że się na mnie nie gniewa. :(

E
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweljina, w ciąży nietrudno o to, żeby się dać ponieść emocjom, również tym złym. Ja miałam w ostatnim czasie bardzo dużo stresu, zwłaszcza na polu zawodowym, bywało, że nie spałam w nocy z nerwów czy wszystko dobrze zrobiłam, opłaciłam, napisałam. Jestem z tych co sie niestety bardzo przejmują pracą, za bardzo. Maluch to znosi dzielnie 🙂 Na pewno taka jednorazowa sytuacja jej nie zaszkodzi.

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie mogę uwierzyć, że już mi leci 19 tc, kiedy to zleciało 🫢

Planujecie sesję ciążową? W pierwszej ciazy zrobilam w 36 tc i to bylo zdecydowanie za pozno, wyglądałam już jak słoń 😄 Teraz chcę to zrobić w 5-6 mcu i muszę się zaczac juz rozgladac za fotografem

Mamitka, Arga lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Planujecie sesję ciążową? W pierwszej ciazy zrobilam w 36 tc i to bylo zdecydowanie za pozno, wyglądałam już jak słoń 😄 Teraz chcę to zrobić w 5-6 mcu i muszę się zaczac juz rozgladac za fotografem

Chcialabym😍
    Myslalam o maju żeby tają sesje zrobic

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy dokupic dostawke chicco zeby miec wiecej miejsca na lozku:).

Kurcze corka przyniosla z przedszkola jakas jelitowke mam nadzieje ze nie zlapie od niej.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej zrobię tylko sesję noworodkowo - rodzinną. I tak wydam na to majątek bo mi zawsze wszystko się podoba 😅

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Czy ma któraś jakaś listę wyprawkową?
    Dokładnie opisane jakie ubranka w jakim rozmiarze, przybory toaletowe itp?
    Muszę się na poważnie zabrać za wyprawkę.
    Lada moment zaczynam chemioterapię i nie wiem jak się będę po niej czuła, wolę nie zostawiać zakupów na później.
    Na szczęście wózek i łóżeczko już wybrane.
    Czy oglądałyście już jakieś mebelki? Chcemy kupić szafę i komodę z przewijakiem, była ostatnio w IKEA, ale nic mnie nie zachwyciło.
    I jeszcze pytanie, jak będą spały Wasze maluchy? Rożek, śpiworek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2023, 11:22

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Kochane,
    Czy ma któraś jakaś listę wyprawkową?
    Dokładnie opisane jakie ubranka w jakim rozmiarze, przybory toaletowe itp?
    Muszę się na poważnie zabrać za wyprawkę.
    Lada moment zaczynam chemioterapię i nie wiem jak się będę po niej czuła, wolę nie zostawiać zakupów na później.
    Na szczęście wózek i łóżeczko już wybrane.
    Czy oglądałyście już jakieś mebelki? Chcemy kupić szafę i komodę z przewijakiem, była ostatnio w IKEA, ale nic mnie nie zachwyciło.
    I jeszcze pytanie, jak będą spały Wasze maluchy? Rożek, śpiworek?
    Ja mam, mogę wysłać np na meila. Lista od dwóch świeżych mam po weryfikacji już po urodzeniu. Nie ma na niej ile ubranek, bo kazda rodziła w innym terminie, i kazde dziecko troszkę inny rozmiar, ale jest wyposażenie pokoju, akcesoria, transport i higiena, która sie sprawdziła :-)
    Jaką zaczynasz chemioterapię? Wiesz już ile będzie trwała?

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iloscia ubranek i jaki rozmair to ciezko ,bo jednych dziecko jest wieksze drugich miejsze ,jednej mamsie sprawdza sie pajace a drugiej body i spodnie. My na pierwszy miesiac rozek i pieluszka bambusowa a potem ,spiworek cieplejszy. Podobnie jest z kosmetykami.

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Ja mam, mogę wysłać np na meila. Lista od dwóch świeżych mam po weryfikacji już po urodzeniu. Nie ma na niej ile ubranek, bo kazda rodziła w innym terminie, i kazde dziecko troszkę inny rozmiar, ale jest wyposażenie pokoju, akcesoria, transport i higiena, która sie sprawdziła :-)
    Jaką zaczynasz chemioterapię? Wiesz już ile będzie trwała?

Jutro się wszytskoego dowiem, ile chemii i jakiej, czy będzie operacja a jeśli tak to kiedy.
    Wiem też, że dzieci po chemii rodzą się bardzo małe 43-max 50cm, więc ja będę musiała prawdopodobnie zacząć od rozmiaru 50. Ale narazie kupuje 56 i 62, 50 dokupię przed porodem, jak będę wiedziała +/- jak mały jest mój sysuś.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    My chcemy dokupic dostawke chicco zeby miec wiecej miejsca na lozku:).

My też tę dostawkę :)

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Sesja, baby shower - w którym miesiącu najlepiej? :>
    Latałyście może samolotem w ciąży? Jak samopoczucie?

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Sesja, baby shower - w którym miesiącu najlepiej? :>
    Latałyście może samolotem w ciąży? Jak samopoczucie?
    W pierwszej leciałam tak w 5 i 6 miesiącu i było normalnie,czułam się dobrze.

adukow lubi tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką wanienka na stojaki polecacie, najlepiej skladaną? Podoba mi się stokke, ale wydać ponad 500zł na wanienka to wydaje mi się grubą przesadą.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dziewczyny, jaką wanienka na stojaki polecacie, najlepiej skladaną? Podoba mi się stokke, ale wydać ponad 500zł na wanienka to wydaje mi się grubą przesadą.
    ja mam zwykla wanienke i do niej dokupie stojak bo jak maluch bedzie siedzacy to bede kapac dziecki razem w duzej wannie. Skladane sa super bo nie zajmuja miejsca duza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2023, 18:32

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

może TWISTSHAKE?
    https://twistshake.com/en/bath

age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Ja mam, mogę wysłać np na meila. Lista od dwóch świeżych mam po weryfikacji już po urodzeniu. Nie ma na niej ile ubranek, bo kazda rodziła w innym terminie, i kazde dziecko troszkę inny rozmiar, ale jest wyposażenie pokoju, akcesoria, transport i higiena, która sie sprawdziła

Hej, ja bardzo chętnie taka listę bym przygarnęła. Przy pierwszym dziecku jest jedna wielka niepewność. Nie chce zatowarować domu jak dla żłobka ale z drugiej strony nie mam praktycznej wiedzy co się sprawdza a co nie 🤷🏻‍♀️

adukow lubi tę wiadomość

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Salea Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Hej, ja bardzo chętnie taka listę bym przygarnęła. Przy pierwszym dziecku jest jedna wielka niepewność. Nie chce zatowarować domu jak dla żłobka ale z drugiej strony nie mam praktycznej wiedzy co się sprawdza a co nie 🤷🏻‍♀️
    To moze wrzucę na tą wspólną grupę fb, wtedy pod postem będzie można komentować (tutaj wzywam mamy z doświadczeniem) i dodawać swoje spostrzezenia, a każda wybierze sobie co jest jej przydatne. Ja mam opinie od dwóch osób, ale to żaden podręcznik, więc nie trzeba też się z tym zgadzać :-)

Keglemegle, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ