Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
adukow wrote:Zaczęło się w czwartek od bólu głowy w skroniach i nad nosem. Byłam taka jakaś niespokojna, bo rzadko miewam bóle głowy. Myślałam, ze może ciśnienie albo jakieś skutki uboczne po wprowadzeniu Euthyroxu. Pod wieczór poczułam wypieki na twarzy, sięgnęłam po termometr: 37,7. Wiem, ze książkowo to jeszcze nie jest określane jako gorączka, ale ja już to czułam. W nocy nie mogłam zasnąć, chłodne okłady nie pomagały. W końcu sięgnęłam po Apap i udało się zasnąć.
Wczoraj już stan podgorączkowy ustąpił, ale kumpel mi napisał, ze pełno ludzi u nas w pracy ma covid. Zrobiłam z ciekawości test i ooo. Raz po raz zakaszlę, ale już mi lepiej. Apetytu jedynie brak. Mąż wmusza we mnie jedzonko, a dziś gotujemy rosół ;d Szczepiłam się raz jedyny Johnsonem, ale to już dawno temu ☺️ oby do końca było tylko tak łagodnie!adukow lubi tę wiadomość
-
Salea wrote:Mi dzisiaj w końcu wyszedł test obciążenia glukozą w porządku, bo wcześniej glukoza na czczo to były jakieś dziwne wyniki. A potem robiłam obciązenie glukozą ale źle zaznaczyłam jakie to badanie i zrobili dwupunktowa 😤😤 więc piłam to ohydztwo dwa razy i na szczęście następny raz dopiero w trzecim trymestrze.
Natomiast trochę mnie niepokoi, że od dłuzszego czasu brzuszek stoi w miejscu, już w drugim/trzecim miesiącu miałam taki sam a nawet mam wrażenie czasem było go widać bardziej. A teraz ciągle wchodzę w te same ciuchy co miesiąc temu, brzuch nie rośnie nic a nic. Czekam też z niecierpliwościa na te pierwsze ruchy, i strrrasznie Wam zazdroszczę, że już je czujecie 🥰 to musi być wspaniałe uczucie! Ja w końcu "poczułam" tą ciąże, może jeszcze nie mówię do brzucha, ale już wyobrażam sobie jak to będzie, szczególnie kiedy zaczęliśmy urządzać kącik maluszkowi w sypialni i pojawiły się mebelki i ubranka.
Dziewczyny, czy któraś kupuje dostawkę do łóżka z opuszczaną ścianką? Łóżeczko standardowe zajmuje sporo miejsca a maluch na początek nie potrzebuje takiego wielkiego, bardzo rozważam czy dostawka się sprawdza i szukam opinii, nie chcę żeby maluch spał z nami w łóżku ale żeby był jak najbliżej.
-
Eweljina, w ciąży nietrudno o to, żeby się dać ponieść emocjom, również tym złym. Ja miałam w ostatnim czasie bardzo dużo stresu, zwłaszcza na polu zawodowym, bywało, że nie spałam w nocy z nerwów czy wszystko dobrze zrobiłam, opłaciłam, napisałam. Jestem z tych co sie niestety bardzo przejmują pracą, za bardzo. Maluch to znosi dzielnie 🙂 Na pewno taka jednorazowa sytuacja jej nie zaszkodzi.
-
W ogóle nie mogę uwierzyć, że już mi leci 19 tc, kiedy to zleciało 🫢
Planujecie sesję ciążową? W pierwszej ciazy zrobilam w 36 tc i to bylo zdecydowanie za pozno, wyglądałam już jak słoń 😄 Teraz chcę to zrobić w 5-6 mcu i muszę się zaczac juz rozgladac za fotografemMamitka, Arga lubią tę wiadomość
-
Mellow wrote:W ogóle nie mogę uwierzyć, że już mi leci 19 tc, kiedy to zleciało 🫢
Planujecie sesję ciążową? W pierwszej ciazy zrobilam w 36 tc i to bylo zdecydowanie za pozno, wyglądałam już jak słoń 😄 Teraz chcę to zrobić w 5-6 mcu i muszę się zaczac juz rozgladac za fotografem
Chcialabym😍
Myslalam o maju żeby tają sesje zrobic10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Kochane,
Czy ma któraś jakaś listę wyprawkową?
Dokładnie opisane jakie ubranka w jakim rozmiarze, przybory toaletowe itp?
Muszę się na poważnie zabrać za wyprawkę.
Lada moment zaczynam chemioterapię i nie wiem jak się będę po niej czuła, wolę nie zostawiać zakupów na później.
Na szczęście wózek i łóżeczko już wybrane.
Czy oglądałyście już jakieś mebelki? Chcemy kupić szafę i komodę z przewijakiem, była ostatnio w IKEA, ale nic mnie nie zachwyciło.
I jeszcze pytanie, jak będą spały Wasze maluchy? Rożek, śpiworek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2023, 11:22
-
ada.d wrote:Kochane,
Czy ma któraś jakaś listę wyprawkową?
Dokładnie opisane jakie ubranka w jakim rozmiarze, przybory toaletowe itp?
Muszę się na poważnie zabrać za wyprawkę.
Lada moment zaczynam chemioterapię i nie wiem jak się będę po niej czuła, wolę nie zostawiać zakupów na później.
Na szczęście wózek i łóżeczko już wybrane.
Czy oglądałyście już jakieś mebelki? Chcemy kupić szafę i komodę z przewijakiem, była ostatnio w IKEA, ale nic mnie nie zachwyciło.
I jeszcze pytanie, jak będą spały Wasze maluchy? Rożek, śpiworek?
Jaką zaczynasz chemioterapię? Wiesz już ile będzie trwała? -
Iloscia ubranek i jaki rozmair to ciezko ,bo jednych dziecko jest wieksze drugich miejsze ,jednej mamsie sprawdza sie pajace a drugiej body i spodnie. My na pierwszy miesiac rozek i pieluszka bambusowa a potem ,spiworek cieplejszy. Podobnie jest z kosmetykami.
-
Salea wrote:Ja mam, mogę wysłać np na meila. Lista od dwóch świeżych mam po weryfikacji już po urodzeniu. Nie ma na niej ile ubranek, bo kazda rodziła w innym terminie, i kazde dziecko troszkę inny rozmiar, ale jest wyposażenie pokoju, akcesoria, transport i higiena, która sie sprawdziła
Jaką zaczynasz chemioterapię? Wiesz już ile będzie trwała?
Jutro się wszytskoego dowiem, ile chemii i jakiej, czy będzie operacja a jeśli tak to kiedy.
Wiem też, że dzieci po chemii rodzą się bardzo małe 43-max 50cm, więc ja będę musiała prawdopodobnie zacząć od rozmiaru 50. Ale narazie kupuje 56 i 62, 50 dokupię przed porodem, jak będę wiedziała +/- jak mały jest mój sysuś. -
Mellow wrote:W ogóle nie mogę uwierzyć, że już mi leci 19 tc, kiedy to zleciało 🫢
Planujecie sesję ciążową? W pierwszej ciazy zrobilam w 36 tc i to bylo zdecydowanie za pozno, wyglądałam już jak słoń 😄 Teraz chcę to zrobić w 5-6 mcu i muszę się zaczac juz rozgladac za fotografem
Sesja, baby shower - w którym miesiącu najlepiej? :>
Latałyście może samolotem w ciąży? Jak samopoczucie? -
ada.d wrote:Dziewczyny, jaką wanienka na stojaki polecacie, najlepiej skladaną? Podoba mi się stokke, ale wydać ponad 500zł na wanienka to wydaje mi się grubą przesadą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2023, 18:32
-
Salea wrote:Ja mam, mogę wysłać np na meila. Lista od dwóch świeżych mam po weryfikacji już po urodzeniu. Nie ma na niej ile ubranek, bo kazda rodziła w innym terminie, i kazde dziecko troszkę inny rozmiar, ale jest wyposażenie pokoju, akcesoria, transport i higiena, która sie sprawdziła
Hej, ja bardzo chętnie taka listę bym przygarnęła. Przy pierwszym dziecku jest jedna wielka niepewność. Nie chce zatowarować domu jak dla żłobka ale z drugiej strony nie mam praktycznej wiedzy co się sprawdza a co nie 🤷🏻♀️
adukow lubi tę wiadomość
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Keglemegle wrote:Hej, ja bardzo chętnie taka listę bym przygarnęła. Przy pierwszym dziecku jest jedna wielka niepewność. Nie chce zatowarować domu jak dla żłobka ale z drugiej strony nie mam praktycznej wiedzy co się sprawdza a co nie 🤷🏻♀️
Keglemegle, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość