X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • adukow Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Hej Dziewczyny:) od dawna tu zaglądam, ale dopiero teraz odważyłam się odezwać. U mnie 24+3, spodziewamy się upragnionego dzieciątka, córeczki.

Ja aktualnie oglądam Dobry Poród od dziewczyn z @zaufajpoloznej. Jest to moje pierwsze przygotowanie do porodu, więc nie do końca wiem, czy każdemu te nagrania będą odpowiadać, ale razem z mężem jesteśmy zadowoleni i mogę polecić, szkołę rodzenia zostawiamy bliżej terminu, też od dziewczyn.

cześć Maura :) czy wpisać Cię na naszą listę na pierwszej stronie? Jeżeli tak, poproszę o planowaną datę porodu

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    cześć Maura :) czy wpisać Cię na naszą listę na pierwszej stronie? Jeżeli tak, poproszę o planowaną datę porodu

Chętnie:) 15.08 :)

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie - Pola waży już 1063 g, 53 percentyl, więc idealnie na środku siatki. U mnie szyjka 5 cm, AFI 16, więc wszystko git. Pokazała znów buzię i łapki 🥰

Uciekam do galerii pooglądać pierdoły w Smyku, bo dostałam bon podarunkowy od ludzi z pracy, potem z autem do warsztatu, a potem już pakowanko na Majówkeeee 😊

Vilka, Arga, Mania30, Arjada, welonka lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u znajomego na usg piersi i niestety w piersi tej w której miałam nowotwór raczej pokarmu mieć nie będę jest to spowodowane najprawdopodobniej naświetlaniami. Natomiast druga nadrabia😅 zobaczymy czy 1 mi wystarczy do wykarmienia.
    Nasz znajomy odrazu pokazał nam małą na usg mój mąż się ucieszył bo faktycznie 1 raz na spokojnie mieliśmy okazję ją zobaczyć. Nie wiem ile waży itd. bo on nie jest ginekologiem więc tylko nam ją pokazał ale słodko ruszała buźką jakby ssała 🥰

Arga, Marrud88, welonka, Vilka lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo wszyscy grillują bo taka cisza 😊 Miłej majóweczki dziewczyny 🙂

Mania30, adukow lubią tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam ostatni dzień w pracy 🙃
    Miłego weekendu 😊 W Krakowie leje🙄

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda brzydka więc pojechaliśmy ogarnąć zakupy większych gabarytów jak wózek, fotelik itp. Jestem zła bo bralismy kilka rzeczy, jeszcze system im się zepsuł i między zliczaniem nas kasowali jakieś małe pierdoły innym. Przez to nie zauważyłam że nie naliczyli nam rabatu na fotelik. Nie dawało mi to spokoju więc sprawdziłam jeszcze raz w domu, ale niestety sklep już był zamknięty. Myślicie że wypada podjechać tam i zapytać czy olać?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia ja bym zapytala jak byl ustalany rabat wcześniej i byl duzy :)

U nas pogoda ladna robilismy z mężem hustawke dla corki ,jeszcze musi maz zrobic wejscie na zjeżdżalnie :) i caly ogrod w rzeczach dla dzieci ,dobrzeć ze zostaje mi taras :d

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my tylko spacerki i hulajnogi. Dziś ma padać więc idę z dziećmi do babci, jutro zabieram ich do lasu i od wtorku ma ciągle u nas padać 🙈 partner postanowił zostać dwa tygodnie dłużej w pracy lub nawet dłużej więc zobaczymy się pod koniec maja albo w czerwcu bo on chce być na urodziny syna a te są 14 czerwca. Więc będę długo sama z dziećmi.
    Głowa mnie dziś boli bo nagła zmiana pogodny jest i od razu jestem nie do życia.
    Planuję ogarnąć ten pierdolnik w przyszłym tygodniu bo jeśli partner wróci na system 4 na 2 to mam mało czasu ze wszystkim 🙈

age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dzień dobry, my tylko spacerki i hulajnogi. Dziś ma padać więc idę z dziećmi do babci, jutro zabieram ich do lasu i od wtorku ma ciągle u nas padać 🙈 partner postanowił zostać dwa tygodnie dłużej w pracy lub nawet dłużej więc zobaczymy się pod koniec maja albo w czerwcu bo on chce być na urodziny syna a te są 14 czerwca. Więc będę długo sama z dziećmi.
    Głowa mnie dziś boli bo nagła zmiana pogodny jest i od razu jestem nie do życia.
    Planuję ogarnąć ten pierdolnik w przyszłym tygodniu bo jeśli partner wróci na system 4 na 2 to mam mało czasu ze wszystkim 🙈
    To twój jest kierowcą. Mój się zastanawia żeby przejść na taki system jak już urodzę po wakacjach. Teraz nie ma żadnego systemu wraca przeważnie co weekend, ale to nieraz w sobotę wieczorem a w poniedziałek już jedzie.

• Arga Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    To twój jest kierowcą. Mój się zastanawia żeby przejść na taki system jak już urodzę po wakacjach. Teraz nie ma żadnego systemu wraca przeważnie co weekend, ale to nieraz w sobotę wieczorem a w poniedziałek już jedzie.
    Tak, jest kierowcą. Wcześniej jeździł 3na 1i4na 2 teraz od tego roku miał 2 na 2 i to jest najlepszy system jeśli chodzi o rodzinę ale niestety mniej zarabia więc teraz chce trochę dłużej pojeździć zanim urodziła się trzecie dziecko bo na pewno później przez pół roku będzie mi ciężko samej z trójką 😅. Przy dwójce ten 4 na 2 nie był zły ale dzieciaki były wtedy już trochę podrośnięte bo młody miał 2,5 a starsza 4,5 jak zaczął jeździć To ogarniałam sobie wszystko sama z nimi. Teraz się boję bo starsza już do szkoły idzie to nie będę mogła robić sobie dnia wolnego jak będę padnięta 🤣

age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Tak, jest kierowcą. Wcześniej jeździł 3na 1i4na 2 teraz od tego roku miał 2 na 2 i to jest najlepszy system jeśli chodzi o rodzinę ale niestety mniej zarabia więc teraz chce trochę dłużej pojeździć zanim urodziła się trzecie dziecko bo na pewno później przez pół roku będzie mi ciężko samej z trójką 😅. Przy dwójce ten 4 na 2 nie był zły ale dzieciaki były wtedy już trochę podrośnięte bo młody miał 2,5 a starsza 4,5 jak zaczął jeździć To ogarniałam sobie wszystko sama z nimi. Teraz się boję bo starsza już do szkoły idzie to nie będę mogła robić sobie dnia wolnego jak będę padnięta 🤣
    Nie no mój też musi coś zrobić bo praktycznie go nie ma w domu co to jest jeden dwa dni w tygodniu a nie raz na dwa tygodnie i nigdy do końca nie wie kiedy wróci. Właśnie się czai żeby iść 4 na 2 ale całkowicie do Niemca.

• Arga Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Nie no mój też musi coś zrobić bo praktycznie go nie ma w domu co to jest jeden dwa dni w tygodniu a nie raz na dwa tygodnie i nigdy do końca nie wie kiedy wróci. Właśnie się czai żeby iść 4 na 2 ale całkowicie do Niemca.
    Mój po Holandii jeździ i czasem po Europie. Nie wyobrażam sobie tylko weekendu. Już wolę poczekać i niech będzie dwa tygodnie w domu.

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś czuje przy wysiłku spinanie brzucha? Ja wystarczy że wyjdę pół piętra schodów i brzuch od razu mam strasznie twardy. Co jakiś czas też kłucia w szyjce, jakby ktoś dźgał igłą, ale pojedyncze i szybko przechodzą. Ma któraś podobnie? Niedawno miałam badanie to szyjka wciąż długa, a ginekologa zapomniałam zapytać i nie wiem, czy się tym niepokoić :-(

• Arjada Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wysiłku momentalnie mam brzuch jak głaz... zwiększyłam sobie dawke magnezu, tylko ja biore magnez bez witB. Wiele to nie daje ale zawsze to troche lepiej. W mega bolesnych stawianiach lekarz powiedział żeby łyknąć nospe ale jeszcze nie brałam. Wystarczyło poleżeć. Złapał mnie ostatnio pierwszy skurcz BH. Już zapomniałam jaki to nieprzyjemny efekt😅 odwiedziłam też ostatnio ip położnicze o 4 nad ranem bo zaczęłam plamić na różowo.. mało nie zeszłam na zawał. Na szczęście nie z szyjki. Szyjka wysoko i zamknięta a młody ma się całkiem dobrze.

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nad pępkiem robi takie zgrubienie i przy dotyku ono boli trochę . Czasem się to nasila , czasem znika . Nie wiem czy to nie będzie jakaś przepuklina albo coś . Może któraś z was tak ma ?
    My odpoczywamy u siostry na Roztoczu ale grill na zewnątrz a my w domu bo pogoda tez średnia .

• welonka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardnieje ale nie wiem od czego to zalezy bo czasem tak Salea pisze przejdę kawalek i brzuch jak skala a czasem moge caly dzien chodzic robic cos i brzuch mi nie napina sie . Mi lekarz mowil ze na tym etapie twardnieja brzucha to normalne bo macica rosnie bardzo i podnosi sie .
    .
    Evelka zazdrosze tego miejsca , w tym roku mamy wakacje w domu ale przyszly rok na pewno wybierzemy sie nad Roztocza

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja dzidzia jakby mniej ruchliwa, nie należy się tym przejmować ? Dodam, że mam łożysko na przedniej ścianie, ale ogólnie to ruchy czułam, kilka razy dziennie kopniaczki. Dziś też były, ale mniej i jakoś tak leniwie.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Dzisiaj moja dzidzia jakby mniej ruchliwa, nie należy się tym przejmować ? Dodam, że mam łożysko na przedniej ścianie, ale ogólnie to ruchy czułam, kilka razy dziennie kopniaczki. Dziś też były, ale mniej i jakoś tak leniwie.
    Moja też od kilku dni jest leniwa ale uspokajam się jak się czasem ruszy. Niby takie mocniejsze i codzienne ruchy powinny zacząć się około 30 tygodnia więc czuję się spokojnie. Zwłaszcza, że syn też był leniwy za to pierwsza dawała mi popalić 🤣

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wieczór trochę się rozkręciła i od 4 rano to już fikała mocno :D

Jadę na krzywa cukrowa dzisiaj, mam nadzieję że nie będzie źle :)

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ