X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • adukow Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Hej Dziewczyny:) od dawna tu zaglądam, ale dopiero teraz odważyłam się odezwać. U mnie 24+3, spodziewamy się upragnionego dzieciątka, córeczki.

Ja aktualnie oglądam Dobry Poród od dziewczyn z @zaufajpoloznej. Jest to moje pierwsze przygotowanie do porodu, więc nie do końca wiem, czy każdemu te nagrania będą odpowiadać, ale razem z mężem jesteśmy zadowoleni i mogę polecić, szkołę rodzenia zostawiamy bliżej terminu, też od dziewczyn.

cześć Maura :) czy wpisać Cię na naszą listę na pierwszej stronie? Jeżeli tak, poproszę o planowaną datę porodu

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    cześć Maura :) czy wpisać Cię na naszą listę na pierwszej stronie? Jeżeli tak, poproszę o planowaną datę porodu

Chętnie:) 15.08 :)

preg.png

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie - Pola waży już 1063 g, 53 percentyl, więc idealnie na środku siatki. U mnie szyjka 5 cm, AFI 16, więc wszystko git. Pokazała znów buzię i łapki 🥰

Uciekam do galerii pooglądać pierdoły w Smyku, bo dostałam bon podarunkowy od ludzi z pracy, potem z autem do warsztatu, a potem już pakowanko na Majówkeeee 😊

Vilka, Arga, Mania30, Arjada, welonka lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u znajomego na usg piersi i niestety w piersi tej w której miałam nowotwór raczej pokarmu mieć nie będę jest to spowodowane najprawdopodobniej naświetlaniami. Natomiast druga nadrabia😅 zobaczymy czy 1 mi wystarczy do wykarmienia.
    Nasz znajomy odrazu pokazał nam małą na usg mój mąż się ucieszył bo faktycznie 1 raz na spokojnie mieliśmy okazję ją zobaczyć. Nie wiem ile waży itd. bo on nie jest ginekologiem więc tylko nam ją pokazał ale słodko ruszała buźką jakby ssała 🥰

Arga, Marrud88, welonka, Vilka lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo wszyscy grillują bo taka cisza 😊 Miłej majóweczki dziewczyny 🙂

Mania30, adukow lubią tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam ostatni dzień w pracy 🙃
    Miłego weekendu 😊 W Krakowie leje🙄

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda brzydka więc pojechaliśmy ogarnąć zakupy większych gabarytów jak wózek, fotelik itp. Jestem zła bo bralismy kilka rzeczy, jeszcze system im się zepsuł i między zliczaniem nas kasowali jakieś małe pierdoły innym. Przez to nie zauważyłam że nie naliczyli nam rabatu na fotelik. Nie dawało mi to spokoju więc sprawdziłam jeszcze raz w domu, ale niestety sklep już był zamknięty. Myślicie że wypada podjechać tam i zapytać czy olać?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia ja bym zapytala jak byl ustalany rabat wcześniej i byl duzy :)

U nas pogoda ladna robilismy z mężem hustawke dla corki ,jeszcze musi maz zrobic wejscie na zjeżdżalnie :) i caly ogrod w rzeczach dla dzieci ,dobrzeć ze zostaje mi taras :d

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my tylko spacerki i hulajnogi. Dziś ma padać więc idę z dziećmi do babci, jutro zabieram ich do lasu i od wtorku ma ciągle u nas padać 🙈 partner postanowił zostać dwa tygodnie dłużej w pracy lub nawet dłużej więc zobaczymy się pod koniec maja albo w czerwcu bo on chce być na urodziny syna a te są 14 czerwca. Więc będę długo sama z dziećmi.
    Głowa mnie dziś boli bo nagła zmiana pogodny jest i od razu jestem nie do życia.
    Planuję ogarnąć ten pierdolnik w przyszłym tygodniu bo jeśli partner wróci na system 4 na 2 to mam mało czasu ze wszystkim 🙈

age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dzień dobry, my tylko spacerki i hulajnogi. Dziś ma padać więc idę z dziećmi do babci, jutro zabieram ich do lasu i od wtorku ma ciągle u nas padać 🙈 partner postanowił zostać dwa tygodnie dłużej w pracy lub nawet dłużej więc zobaczymy się pod koniec maja albo w czerwcu bo on chce być na urodziny syna a te są 14 czerwca. Więc będę długo sama z dziećmi.
    Głowa mnie dziś boli bo nagła zmiana pogodny jest i od razu jestem nie do życia.
    Planuję ogarnąć ten pierdolnik w przyszłym tygodniu bo jeśli partner wróci na system 4 na 2 to mam mało czasu ze wszystkim 🙈
    To twój jest kierowcą. Mój się zastanawia żeby przejść na taki system jak już urodzę po wakacjach. Teraz nie ma żadnego systemu wraca przeważnie co weekend, ale to nieraz w sobotę wieczorem a w poniedziałek już jedzie.

• Arga Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    To twój jest kierowcą. Mój się zastanawia żeby przejść na taki system jak już urodzę po wakacjach. Teraz nie ma żadnego systemu wraca przeważnie co weekend, ale to nieraz w sobotę wieczorem a w poniedziałek już jedzie.
    Tak, jest kierowcą. Wcześniej jeździł 3na 1i4na 2 teraz od tego roku miał 2 na 2 i to jest najlepszy system jeśli chodzi o rodzinę ale niestety mniej zarabia więc teraz chce trochę dłużej pojeździć zanim urodziła się trzecie dziecko bo na pewno później przez pół roku będzie mi ciężko samej z trójką 😅. Przy dwójce ten 4 na 2 nie był zły ale dzieciaki były wtedy już trochę podrośnięte bo młody miał 2,5 a starsza 4,5 jak zaczął jeździć To ogarniałam sobie wszystko sama z nimi. Teraz się boję bo starsza już do szkoły idzie to nie będę mogła robić sobie dnia wolnego jak będę padnięta 🤣

age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Tak, jest kierowcą. Wcześniej jeździł 3na 1i4na 2 teraz od tego roku miał 2 na 2 i to jest najlepszy system jeśli chodzi o rodzinę ale niestety mniej zarabia więc teraz chce trochę dłużej pojeździć zanim urodziła się trzecie dziecko bo na pewno później przez pół roku będzie mi ciężko samej z trójką 😅. Przy dwójce ten 4 na 2 nie był zły ale dzieciaki były wtedy już trochę podrośnięte bo młody miał 2,5 a starsza 4,5 jak zaczął jeździć To ogarniałam sobie wszystko sama z nimi. Teraz się boję bo starsza już do szkoły idzie to nie będę mogła robić sobie dnia wolnego jak będę padnięta 🤣
    Nie no mój też musi coś zrobić bo praktycznie go nie ma w domu co to jest jeden dwa dni w tygodniu a nie raz na dwa tygodnie i nigdy do końca nie wie kiedy wróci. Właśnie się czai żeby iść 4 na 2 ale całkowicie do Niemca.

• Arga Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Nie no mój też musi coś zrobić bo praktycznie go nie ma w domu co to jest jeden dwa dni w tygodniu a nie raz na dwa tygodnie i nigdy do końca nie wie kiedy wróci. Właśnie się czai żeby iść 4 na 2 ale całkowicie do Niemca.
    Mój po Holandii jeździ i czasem po Europie. Nie wyobrażam sobie tylko weekendu. Już wolę poczekać i niech będzie dwa tygodnie w domu.

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś czuje przy wysiłku spinanie brzucha? Ja wystarczy że wyjdę pół piętra schodów i brzuch od razu mam strasznie twardy. Co jakiś czas też kłucia w szyjce, jakby ktoś dźgał igłą, ale pojedyncze i szybko przechodzą. Ma któraś podobnie? Niedawno miałam badanie to szyjka wciąż długa, a ginekologa zapomniałam zapytać i nie wiem, czy się tym niepokoić :-(

• Arjada Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wysiłku momentalnie mam brzuch jak głaz... zwiększyłam sobie dawke magnezu, tylko ja biore magnez bez witB. Wiele to nie daje ale zawsze to troche lepiej. W mega bolesnych stawianiach lekarz powiedział żeby łyknąć nospe ale jeszcze nie brałam. Wystarczyło poleżeć. Złapał mnie ostatnio pierwszy skurcz BH. Już zapomniałam jaki to nieprzyjemny efekt😅 odwiedziłam też ostatnio ip położnicze o 4 nad ranem bo zaczęłam plamić na różowo.. mało nie zeszłam na zawał. Na szczęście nie z szyjki. Szyjka wysoko i zamknięta a młody ma się całkiem dobrze.

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nad pępkiem robi takie zgrubienie i przy dotyku ono boli trochę . Czasem się to nasila , czasem znika . Nie wiem czy to nie będzie jakaś przepuklina albo coś . Może któraś z was tak ma ?
    My odpoczywamy u siostry na Roztoczu ale grill na zewnątrz a my w domu bo pogoda tez średnia .

• welonka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardnieje ale nie wiem od czego to zalezy bo czasem tak Salea pisze przejdę kawalek i brzuch jak skala a czasem moge caly dzien chodzic robic cos i brzuch mi nie napina sie . Mi lekarz mowil ze na tym etapie twardnieja brzucha to normalne bo macica rosnie bardzo i podnosi sie .
    .
    Evelka zazdrosze tego miejsca , w tym roku mamy wakacje w domu ale przyszly rok na pewno wybierzemy sie nad Roztocza

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja dzidzia jakby mniej ruchliwa, nie należy się tym przejmować ? Dodam, że mam łożysko na przedniej ścianie, ale ogólnie to ruchy czułam, kilka razy dziennie kopniaczki. Dziś też były, ale mniej i jakoś tak leniwie.

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Dzisiaj moja dzidzia jakby mniej ruchliwa, nie należy się tym przejmować ? Dodam, że mam łożysko na przedniej ścianie, ale ogólnie to ruchy czułam, kilka razy dziennie kopniaczki. Dziś też były, ale mniej i jakoś tak leniwie.
    Moja też od kilku dni jest leniwa ale uspokajam się jak się czasem ruszy. Niby takie mocniejsze i codzienne ruchy powinny zacząć się około 30 tygodnia więc czuję się spokojnie. Zwłaszcza, że syn też był leniwy za to pierwsza dawała mi popalić 🤣

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wieczór trochę się rozkręciła i od 4 rano to już fikała mocno :D

Jadę na krzywa cukrowa dzisiaj, mam nadzieję że nie będzie źle :)

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ